Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@02:15:20 GMT

تب دِنگی چیست؟

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۸۹۸۳

تب دِنگی چیست؟

مسئول بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تب دنگی حاصل گزش نوعی پشه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است که هنوز درمان مشخص و واکسنی برای آن وجود ندارد و به دلیل ایجاد دردهای عضلانی شدید به این بیماری تب استخوان شن نیز می‌گویند.

رضا فدایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه تب دِنگی از طریق پشه‌های آئدس منتقل می‌شود، اظهار کرد: در بسیار از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری، آسیا، اقیانوسیه، آفریقا و … این بیماری شایع است و تمام افراد ممکن است در معرض ابتلاء به این بیماری و گزش پشه باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با توضیح اینکه این بیماری در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود و برای درمان آن اقدام مناسب صورت نگیرد، ممکن است سبب مرگ فرد مبتلا شود، ادامه داد: تب، بی حالی، سردرد، دردهای عضلانی شدید (به همین دلیل بسیاری از پزشکان آن را تب استخوان شکن می‌نامند)، اسهال و استفراغ، کهیر و راش پوستی از علائم ابتلاء به بیماری تب دِنگی است.

مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: این بیماری درمان خاصی ندارد و بعد از تشخیص، بیمار باید به دقت تحت نظر قرار گیرد و در صورت لزوم اکسیژن یا مایعات وریدی برای بیمار تجویز شود، میزان مرگ‌ومیر بر اثر این بیماری کمتر از ۱۰ درصد است و هنوز واکسنی برای تب دنِگی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه پشه‌های ناقل این بیماری در ایران شناسایی شده است، تصریح کرد: تمام مواردی که در مورد گزش پشه دِنگی در ایران ثبت شده است، مربوط به افرادی بوده که به مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در کشورهای هدف سفر کرده‌اند و پشه ناقل در ایران مشاهده نشده است.

فدایی با تاکید اینکه سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۴ با شعار "موجودات کوچک، تهدیدهای بزرگ" به این بیماری نگاه ویژه ای داشته، اما به صورت کشوری توجه ویژه‌ای به این بیماری نشده است، افزود: پشه‌های آئدس پس از گزش افراد مبتلا آلوده شده و در گزش های بعدی نیز موجب ابتلاء سایر افراد می‌شود، دوره کمون بیماری حدود چهار تا ۱۰ روز بعد از گزش پشه آلوده است، این علائم معمولاً یک هفته طول می‌کشد.

وی توضیح داد: درمان ضد ویروس اختصاصی تاکنون برای این بیماری ویروسی شناخته نشده است و در حال حاضر مقابله باپشه‌ها یکی از مؤثرترین راه‌های کنترل بیماری است، همچنین تخلیه آب در مکان‌هایی که سبب راکد و گندیدگی آب می‌شود مانند کولرها و منبع‌های آب، جمع‌آوری صحیح زباله و فاضلاب، استفاده از لباس‌های کاملاً پوشیده و آستین بلند در مناطقی که احتمال گزش پشه ناقل وجود دارد، استفاده از دور کننده‌های حشرات مانند استفاده از اسپری و قرص‌های حشره‌کش به خصوص در کودکان و افراد مسن و به کار بردن پشه بند هنگام استراحت در طول شبانه روز نیز از راه‌های کنترل بیماری دنگی است.

کد خبر 430729

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری علائم بیماری درمان بیماریهای واگیر تب دنگی بیماری ویروسی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق گزش پشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۸۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین، علی بهاری درخصوص بیماری کبد چرب اظهار کرد: بیماری کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی در دنیا است. علل اصلی بیماری کبد چرب اضافه وزن یا چاقی، دیابت یا بیماری قندخون، چربی خون و افزایش فشار خون است که به مجموع این‌ها سندروم متابولیک می‌گوییم.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: علاوه‌بر همه این‌ موارد، مصرف الکل و برخی داروها می‌تواند باعث ایجاد کبدچرب شود. این بیماری به عادات غذایی و سبک زندگی افراد بسیار مرتبط است، کم‌تحرکی افراد و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، منجر به اضافه وزن و در پی آن ایجاد کبدچرب می‌شود.

وی درخصوص علائم بالینی کبدچرب تشریح کرد: بیماری کبدچرب متاسفانه ابتدا هیچ علامت بالینی خاصی ندارد و به مرور زمان منجر به آسیب می‌شود. در ابتدا بهترین راه تشخیص این بیماری سونوگرافی کبد است و هم‌چنین آزمایش خون که آنزیم‌های کبدی چک شود. آزمایش‌های دیگر برای بررسی چربی و قند خون هم برای بیماری کبد چرب موثر است.

قاتلین کبد چرب کدامند؟ ؛ روشی برای درمان فوری کبد چرب | شایع‌ترین دلیل ایجاد کبد چرب را بشناسید + ویدئو

بهاری در خصوص عللی که سبب ایجاد بیماری کبد چرب می‌شوند، گفت: اکنون ثابت شده که آلودگی هوا نیز باعث ایجاد بیماری کبد چرب می‌شود. همچنین فلور میکروبی روده با ایجاد کبد چرب ارتباط دارد، بنابراین می‌بینیم حتی عللی که به چشم نمی‌آید، می‌تواند منجر به بیماری شود.

فوق تخصص گوارش و کبد در رابطه با راه‌های پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: یک زندگی سالم از لحاظ تغذیه بسیار کمک‌کننده است زیرا اضافه وزن،‌ چربی خون، قند خون و فشار خون از علل اصلی این بیماری است. بنابراین اگر شخصی اضافه وزن دارد بهتر است با روندی متعادل و همراه با ورزش وزن خود را کم کند، اگر مبتلا به دیابت است باید مرض قند خود را کنترل کند، اگر کسی چربی خون داشته باشد، رژیم و دارو بسیار موثر است. لذا تغذیه سالم، اجتناب از مواد قندی و چربی اضافه است که می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی گفت: بیماران بجای اینکه به دنبال مصرف دارو برای کبدچرب باشند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند و حتما روزی نیم ساعت ورزش داشته باشند.

بهاری در ارتباط با درمان دارویی کبدچرب اظهار کرد: درمان دارویی این بیماری، مرتبط به عوامل زمینه‌ساز آن است. به طور مثال درمان دیابت، درمان چاقی و چربی است و اگر دارویی می‌دهیم در همین راستا است. اینکه مستقیم ما به کبد دارو دهیم، تقریبا دارویی وجود ندارد لذا از همه عوامل مهم‌تر تغذیه سالم و ورزش است.

کد خبر 850338 منبع: ایسنا برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - کبد

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم