Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@13:49:17 GMT

اجرای طرح ساماندهی معتادان متجاهر در ۱۵ استان

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۹۹۴۶

اجرای طرح ساماندهی معتادان متجاهر در ۱۵ استان

فرید براتی سده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تعدادی از معتادان از قبل در مراکز بهزیستی بودند اما در مدت شیوع کرونا بعد از تصمیم ستاد مدیریت کرونا دال بر اجرای طرح ساماندهی معتادان متجاهر با استفاده از دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۱ هزار و ۲۱۷ نفر در این ۱۵ استان از سوی نیروی انتظامی دستگیر شدند و از این تعداد برای ۶۷۴۵ نفر تست کرونا انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: از بین ۱۱ هزار و ۲۱۷ معتاد متجاهر دستگیر شده، ۷۸۳۴ نفر آنان در مراکز ماده ۱۶ پذیرش شدند.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشورگفت: از بین ۷۸۳۴ معتاد متجاهر پذیرش شده در مراکز بهزیستی، تست کرونای ۱۱۶ نفر از آنان مثبت بوده و ۲۹ نفر از این ۱۱۶ نفر به مرکز درمانی ارجاع شدند.

براتی سده خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی معتادان متجاهر در ۱۵ استان شامل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، لرستان و همدان در حال اجرا است.

قرنطینه ۳۵۶ نفر از معتادان متجاهر

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: از بین ۱۱ هزار و ۲۱۷ معتاد متجاهر دستگیر شده، ۳۵۶ نفر هم اکنون در قرنطینه به سر می برند و دوره ۱۴ روزه آنان تمام نشده است. پس از پایان دو هفته قرنطینه و اقامت به مراکز ماده ۱۶ بهزیستی می آیند.

براتی سده درباره تفاوت بین بین تعداد افراد دستگیر شده، تعداد افراد پذیرش شده و تعداد افراد تست شده، گفت: تست کرونا برای ۶ هزار و ۷۴۵ نفر از معتادان متجاهر انجام شد درصورتیکه ما در مراکز ماده ۱۶، هفت هزار و ۸۳۴ نفر پذیرفتیم. این اختلاف به این دلیل است که در برخی استان ها به دلیلی که مشکلاتی که دانشگاه های علوم پزشکی داشتند یا دارند، تست کرونا روی معتادان متجاهر انجام نمی‌گیرد. یعنی مطابق دستورالعمل اصلی وزارت بهداشت عمل نمی شود به آن معنا که دادستانی حکم می دهد، ناجا جمع آوری و دستگیر می کند و غربالگری علامتی می کنند یا نمی کنند و تحویل مراکز ماده ۱۶ بهزیستی می‌دهند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در استان‌هایی هم که تست کرونا برای معتادان متجاهر انجام نشده است، تابحال مورد حادی نداشتیم.

وضعیت ساماندهی معتادان متجاهر در تهران

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به فعالیت مرکز فشافویه در تهران برای پذیرش معتادان متجاهر گفت: آمار پذیرش ۷۸۳۴ نفر در مراکز بهزیستی مربوط به کل کشور بوده است و در تهران ۵۱۰۰ نفر در مراکز ماده ۱۶ پذیرش داشتیم.

براتی سده تصریح کرد: تاکنون بیش از هفت هزار نفر در تهران جمع آوری نشده است چون طبق دستورالعمل جمع آوری باید مرحله به مرحله و خوشه ای باشد.

وی یادآور شد: مراحل جمع آوری معتادان متجاهر در استان های کشور نزدیک به ۶۰ مرحله جمع آوری شده است؛ این مراحل در استانی مثل تهران بیشتر بوده، در قم هر روز جمع آوری دارند و در خراسان رضوی چهار مرحله بوده اما جمعیت بیشتری جمع آوری کردند.

به گزارش ایرنا، مراکز ماده ۱۶، مراکز ترک اعتیاد اجباری برای نگهداری و ارائه خدمات به معتادان بی خانمانی است که به طور علنی در خیابان ها به مصرف مواد می پردازند.

همچنین بر اساس آخرین آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، اکنون ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار مصرف‌کننده مواد مخدر در کشور وجود دارند که بالاترین مصرف مواد مخدر با بیش از ۶۶ درصد مربوط به تریاک است.

برچسب‌ها ویروس کرونا معتادان متجاهر ساماندهی معتادان متجاهر اعتیاد سازمان بهزیستی کشور پروندهٔ خبری معضل اعتیاد و ضرورت به روزرسانی قوانین سلبی کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا معتادان متجاهر ساماندهی معتادان متجاهر اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ویروس کرونا معتادان متجاهر ساماندهی معتادان متجاهر اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ساماندهی معتادان متجاهر معتادان متجاهر مراکز ماده ۱۶ براتی سده تست کرونا جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۹۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه توکلی، صبح شنبه در همایش گرامیداشت روز روانشناس و تجلیل از فعالین طرح محب در استان کرمان گفت: بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر کشور خدمات سلامت روان و مشاوره روانشناسی را به مردم ارائه می‌دهند که این نشان از ظرفیت، پتانسیل و سرمایه سازمان بهزیستی دارد و مشخص می‌کند که بهزیستی چقدر در این خصوص تلاش و فعالیت کرده است.

وی افزود: به جرأت اعلام می‌کنم سازمان بهزیستی به عنوان یکی از دستگاه‌ها و متولیان موضوع ارائه خدمات روانشناسی اجتماعی، خدمات بسیاری در حوزه سلامت روان انجام داده که این هم مرهون نیروی انسانی و سرمایه‌های انسانی بسیار ارزشمندی است که در این زمینه در اختیار داشته است.

وی تصریح کرد: بهزیستی در بخش دولتی بیش از ۶ هزار نیروی تحصیل کرده و متخصص در مقاطع مختلف دارد که بضاعت بزرگی است و باید قدرشان را بدانیم.

معصومه توکلی، ادامه داد: در بخش خصوصی نیز بالغ بر چند ۱۰ هزار مرکز خصوصی در سراسر کشور داریم که در موضوعات مختلف اعم از توانبخشی، اجتماعی، معلولین و موضوعات مختلف آسیب دیدگان اجتماعی خدمات ارائه می‌دهند و روانشناس پای ثابت تمامی این خدمات است.

وی افزود: بر اساس آمار استخراج شده از سامانه بهزیستی، حدود ۳ میلیون جلسه مشاوره در این سامانه به ثبت رسیده و بیش از یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر به مراکز ما مراجعه کرده اند که این نشان می‌دهد خدمات و توانمندی‌های این مراکز توسط مردم درک شده و جامعه دارد از خدمات ما استفاده می‌کند و فکر نمی‌کنم هیچ دستگاهی با این بزرگی و عظمت وارد این موضوع شده باشد

توکلی، با بیان اینکه سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان مردمی و حمایتی یکسری خدمات رایگان به مردم ارائه می‌دهد گفت: خط ۱۴۸۰ ما از ۸ صبح تا ۱۲ شب خدمات مشاوره‌ای رایگان به مردم ارائه می‌دهد و متخصصان کارکشته و تحصیل کرده‌ای پشت خط وجود دارند که آماده ارائه خدمات هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و هشتصد هزار خدمت توسط مراکز مشاوره تلفنی رایگان بهزیستی به جامعه ارائه شده است افزود: در کنار مراکز مشاوره دولتی، یاری برگ مشاوره نیز برای افراد بی بضاعت و یا کسانی که توانمندی پرداخت هزینه‌های مشاوره را ندارند در نظر گرفته شده است.

وی افزود: طبق آمارهای موجود در سال گذشته ۸۵۰ هزار نفر از انواع آموزش‌ها از جمله مهارت‌های زندگی، زندگی و خانواده، پنج سال اول زوجین و انواع و اقسام آموزش‌هایی که بهزیستی عمدتاً رایگان و با استفاده از بخش دولتی و خصوصی ارائه داده بهرمند شده اند.

مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی تصریح کرد: در سامانه تصمیم هم که مخصوص ارائه مشاوره به زوجین به منظور کاهش و کنترل طلاق می‌باشد ۱۶۵ هزار زوج در سال گذشته خدمت گرفته اند و بالغ بر ۷۰۰ هزار جلسه مشاوره ارزیابی غربالگری و خدمات روانشناختی برای این عزیزان برگزار شده که بسیار کار ارزشمندی است.

توکلی، افزود: در طلاق‌های توافقی ما توانستیم بیش از ٢٢ درصد زوجینی که برای طلاق توافقی به توافق رسیده بودند به سازش برسانیم و دوباره به زندگی مشترک خود ادامه دهند.

کد خبر 6090131

دیگر خبرها

  • طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ادامه دارد
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • ۳۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز جمع‌آوری شد
  • معتادان متجاهر بهبودیافته پاکبان می‌شوند
  • معتادان متجاهر بهبود یافته پاکبان می‌شوند
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • جمع آوری ۱۰۰ معتاد متجاهر در چناران
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۵۴ معتاد متجاهر در مشهد جمع آوری شدند
  • مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت