Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، بر اساس اعلام مرکز آمار، تورم ماهانه در خرداد با کاهش 0.55 درصدی همراه بوده و از 2.55 درصد در اردیبهشت به 2 درصد در خرداد ماه کاهش یافته‌است. با این حال آنچه که در بررسی‌های میدانی طی یک ماه اخیر کاملاً مشهود است، افزایش محسوس قیمت‌های خرده فروشی است. داده‌های رسمی منتشر شده نیز حاکی از این است که در گروه خوراکی و آشامیدنی‌ها روند قیمتی افزایشی بوده‌ و تورم این گروه در خرداد ماه به 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

32 درصد افزایش یافته‌است. این در حالی است که تورم این گروه در اردیبهشت ماه برابر با 0.33 درصد بوده‌است که حاکی از افزایش بیش از 2 درصدی تورم طی یک ماه‌ اخیر است. نمودار زیر روند تورم ماهانه گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها را از سال 1397 نشان می‌دهد: ‌

همانگونه که مشخص است در سال 1397، تورم بالایی در گروه مواد غذایی شاهد بودیم، به گونه‌ای که در برخی از ماه‌ها تورم بالای 8 درصد ثبت شده‌است. با توجه به مجوز افزایش قیمت 28 درصدی  لبنیات که طی چند روز گذشته توسط کارگروه تنظیم بازار به صورت رسمی ابلاغ شده‌است، بیم آن می‌رود که تجربه مشابه با سال 1397 تکرار شود و تورم گروه خوراکی و آشامیدنی‌ها طی ماه‌های آتی شتاب بیشتری به خود بگیرد.

آنچه که موجب افزایش نگرانی در خصوص شکل‌گیری تورم در این گروه‌ کالایی شده است، اهمیت و سهم بالای هزینه‌ای مواد غذایی در گروه‌های با درآمد پایین است که موجب می‌شود دهک‌های پایین درآمدی بیشترین آسیب را در این شرایط تورمی ‌ببینند؛ چرا که 42 درصد سبد هزینه‌ای دهک‌های پایین درآمدی مربوط به این گروه کالایی است. این موضوع را می‌توان در افزایش تورم ماهانه در سبد هزینه‌ای سه‌دهک پایین جامعه مشاهده‌کرد. بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی مرکز آمار، تورم سبد هزینه‌ای سه دهک پایین جامعه در خرداد ماه افزایشی در حدود 0.5 درصد را نشان می‌دهد. این در حالی است که تورم ماهانه سه دهک بالایی طی ماه گذشته روند نزولی داشته‌ و از 3.3 درصد در اردیبهشت به 2 درصد در خرداد ماه کاهش یافته‌است. نمودار زیر روند تورم ماهانه را از سال 1398 تا کنون برای سه دهک بالایی و پایینی درآمد به تصویر کشیده‌است:

همانگونه که اشاره شد در دوره‌های تورمی بیشترین آسیب متوجه دهک‌های پایین درآمدی است. این موضوع از دو جهت قابل بررسی است: از یکسو درآمد دهک‌های پایینی جامعه غالباً درآمد ناشی از کار است که همگام با تورم رشد نمی‌کند و این موضوع موجب کاهش قدرت خرید آن‌ها می‌شود. از سوی دیگر، دهک‌های بالای درآمدی از دارایی‌های قابل ملاحظه‌ای همچون املاک و مستغلات برخوردارند که این دارایی‌ها غالباً با افزایش نرخ تورم و حتی بیش از تورم رشد می‌کنند. عبارت « تورم، سرمایه‌داران را ثروتمندتر و افراد کم‌ درآمد را فقیرتر می‌کند»  ناشی از این موضوع است. برای درک روشن‌تر موضوع، نمودار زیر روند تورم ماهانه مسکن و تورم ماهانه شهر تهران را طی دو سال اخیر نشان می‌دهد:

همانگونه که مشاهده می‌شود در دورانی که تورم به شدت افزایشی است، تورم بخش مسکن در شهر تهران به طور چشم‌گیری از تورم کلی بالاتر است این موضوع مصداقی است از اینکه ثروت دهک‌های بالایی درآمد در دوران تورمی با سرعت بیشتری نسبت به هزینه‌های این گروه افزایش می‌یابد و قربانیان اصلی تورم، دهک‌های پایینی و میانی جامعه هستند!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تورم درآمد مرکز آمار ایران مسکن دهک ها دهک های پایین درآمدی تورم بخش مسکن قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت دهک های پایین درآمدی خرداد ماه سبد هزینه ای تورم ماهانه سه دهک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۰۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم

به گزارش صدای ایران از ایرنا، آمار‌های بانک مرکزی از شاخص‌های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیار‌های سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالا‌های سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازار‌های دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

دیگر خبرها

  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • ابرتورم در ترکیه چگونه مردم را بدهکار می‌کند؟
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت