Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - همزمان با برنامه دولت برای شناسایی خانه‌های خالی در کلانشهرها که تابستان امسال اجرایی می‌شود، واسطه‌های ملکی از افزایش مراجعات مالکان برای به رهن و اجاره گذاشتن خانه‌های خالی خود خبر می‌دهند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، قانون «مالیات بر خانه‌های خالی» از تابستان امسال اجرایی می‌شود و آنطور که «محمود محمودزاده» معاون مسکن وزارت راه گفته است: استخراج اطلاعات مربوط به خانه‌های خالی درحال انجام است و بعد از تکمیل اطلاعات که حدود دو ماه طول خواهید کشید، سازمان امور مالیاتی می‌تواند اجرای مصوبه اخذ مالیات از خانه‌های خالی را آغاز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزارت راه طی یک ماه گذشته در چندین اطلاعیه اعلام کرده است که مالکانی که در این دو ماه و تا قبل از اجرای این قانون، خانه‌های خود را در معرض فروش یا اجاره قرار دهند مشمول پرداخت این مالیات نخواهند شد که خود مشوقی برای مالکان خانه‌های خالی است که تاکنون ملک خود را به بازار عرضه نکرده بودند.
بر اساس اعلام واسطه‌های ملکی از وضعیت بازار رهن و اجاره درتابستان امسال، همزمان با شروع فصل جابجایی، تعداد سفارش مالکان برای اجاره واحدهای مسکونی نسبت به سال گذشته افزایش محسوسی داشته است.
تحلیل واسطه‌های ملکی این‌گونه است که زمزمه اخذ مالیات از خانه‌های خالی در تابستان امسال، نرخ خانه‌های خالی در بازار را کاهش داده و منجر به عرضه واحدهای مسکونی در سراسر کشور خواهد شد که این عرضه یا در بازار اجاره اتفاق خواهد افتاد که منجر به افزایش عرضه مسکن اجاره‌ای می شود و یا اینکه افزایش عرضه در بازار معاملات ملک را به‌دنبال دارد که به کاهش سهم تقاضا در بازار اجاره و تعدیل قیمت‌ها منجر خواهد شد.
یک واسطه ملکی در منطقه 2 تهران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا از مراجعه مالک 4 واحد خالی در محله «شهرآرای» تهران برای به رهن گذاشتن آپارتمان خود بعد از چهار سال خبر داد.
وی معتقد است اجرای مصوبه اخذ مالیات بر خانه‌های خالی تاثیر خود را در بازار اجاره به شکل افزایش فایل‌های رهن و اجاره گذاشته است.
یک واسه ملکی در منطقه 5 تهران و محله اکباتان نیز به خبرنگار اقتصادی ایرنا، گفت: اگر چه هر سال در فصل تابستان بازار اجاره گرم می شود و فایل های بیشتری برای مشتری ها وجود دارد، اما امسال شاهد عرضه بیشتر واحدهایی هستیم که دلیل اصلی آن را تحریک بازار عرضه با اجرای مصوبه مالیات بر خانه‌های خالی می‌دانیم.
بر اساس قانون مالیات بر خانه‌های خالی، خانه‌هایی که بیشتر از یک سال خالی می‌مانند، مشمول درصدی از نرخ مالیات اجاره‌بها می‌شوند.
بر این اساس اگر هر واحد مسکونی بیش از یک سال خالی از سکنه و بلا استفاده بماند، به عنوان خانه خالی، مشمول مالیات موضوع ماده 54 مکرر قانون می‌شود. بدین شکل که سال اول مشمول مالیات نیست، اما در سال دوم به میزان 50 درصد «ارزش اجاری ملک» مشمول مالیات می‌شود.
این قانون قرار بود از سال 95 اجرایی شود که معطل ساخت سامانه بود، بر این اساس اجرای این قانون از تابستان امسال مشمول خانه هایی خواهد شد که از سال 95 خالی از سکنه بوده باشند.
به گزارش ایرنا ، «محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی پیش‌تر اعلام کرده بود که 2 میلیون واحد مسکونی بدون استفاده در کشور وجود دارد که اگر این واحدها در بازار عرضه شوند به تعادل بخشی در بازار مسکن کمک زیادی خواهد کرد. با این حال رقم خانه های خالی در برخی گزارش‌ها تا حدود 2 میلیون و 500 واحد نیز اعلام شده است.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مالیات بر خانه های خالی خانه های خالی تابستان امسال بازار اجاره رهن و اجاره اخذ مالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۰۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد

اکبر یاوری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به افزایش دما و رسیدن محصول به انبوه، قیمت میوه های نوبرانه طی یک ماه اخیر ۶۰ درصد کاهش یافته است.

او قیمت هرکیلو گوجه سبز را ۱۰۰ تا ۳۵۰ هزارتومان، توت فرنگی ۷۰ تا ۱۲۰ هزارتومان، ملون ۸ تا ۱۲ هزارتومان، جانا ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان، طالبی ۱۰ تا ۱۴ هزارتومان و چغاله بادام ۸۰ تا ۱۵۰ را هزارتومان اعلام کرد و افزود: برمبنای فاکتور رسمی حداکثر با احتساب ۳۵ درصد سود در خرده فروشی ها باید عرضه شود.

یاوری ادامه داد: قیمت گوجه سبز در ابتدای فصل یک‌میلیون تومان بود که با افزایش عرضه روند کاهشی به خود گرفته است و پیش بینی می شود که با افزایش عرضه تا پایان اردیبهشت، بازار به ثبات برسد.

رئیس اتحادیه بارفروشان از توزیع روزانه ۱۵۰ تن گوجه سبز، ۲۰۰تن توت فرنگی، ۳۰۰ تن طالبی و جانا و ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن هندوانه در میدان مرکزی خبر داد.

او گفت: قیمت صیفی جات نظیر هندوانه، ملون و جانا توجیه اقتصادی برای کشاورز ندارد چراکه کمتر از ۱۰ هزارتومان از تولیدکننده خریداری می شود که جوابگوی هزینه های تولید نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • اخطار به صاحبان خانه‌ های خالی برای پرداخت مالیات
  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها