Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدجواد میری با حضور در استودیوی پخش زنده برنامه «سوفیا» با اشاره به آیه‌ای که ایمان آورندگان را به «ایمان آوردن» تاکید می‌دارد، گفت: این آیه می‌رساند که حتی مقوله ایمان آوردن هم مسئله‌ای مشکک است.

این دانش آموخته مطالعات جامعه شناسی دین خاطرنشان کرد: اینگونه نیست که اگر انسان‌ها ایمان آورند، تا نقطه نهایی ایمان خود را حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

میری ادامه داد: در مطالعه ادیان دو مفهوم وجود دارد که یکی باور و دیگری ایمان است و جالب اینجاست بار، ناظر، متناظر یا معطوف به سخن است. مثلا فرد می‌گوید لااله الی الله... ولی ایمان با کنش متناظر است؛ یعنی فرد چیزی را باور دارد و باید در عمل او نیز دیده شود.

این استاد فلسفه ادیان خاطرنشان کرد: وقتی از ایمان سخن می‌گوییم، در مورد عمل یا کنش‌گری صحب می‌کنیم؛ خاصه عمل صالح که در این ساحت، ایمان رشد می‌کند. 

میری در اینباره توضیح داد: در حقیقت یکی از تفاوت‌های بنیادین میان بینش قرآنی و فلسفی و بینش مدرن اینست که در قرآن برای رشد و تعالی انسان، باید وارد حیطه عمل شده تا مواجهه‌ای اگزیستانسیال داشته باشد. سلام و ایمان دو ساحت هستند که از یکدیگر جدا نبوده ولی از هم متمایز هستند. 

میری، شادی را موجب زیست در این هستی و مواجه با سختی‌های آن دانست و افزود: انسانی که در این هستی هبوط کرده، نباید مغلوب سیاهی و تاریکی‌ها شده و بایستی بهجت درونی داشته باشد. 

این استاد فلسفه در رابطه با اینکه چرا انبیاء و پیامبران تکرار نمی‌شوند، گفت: بعنوان مثال یک پیامبر جهان بینی خاصی با خود می‌آفریند که نسل نخست در ارتباط نزدیک با او، صورت جهان را عوض می‌کنند. موسی(ع) که آمد جهانِ دورانِ عتیق تغییر کرد و عیسی (ع) امپراطوری‌ها را متحول ساخت و با آمدن محمد خاتم-ص- نه تنها باور آن روزگار تغییر کرد، بلکه جغرافیای جهان نیز عوض شد. 

وی در پاسخ به چرایی این تحولات گفت: کسانی که ایمان می‌آورند، در مواجهه با نظام معنایی جدید از سر اختیار وارد می‌شوند و دین و مجموعه باورهای او که به قواعد تبدیل نشده، فرد را پیش می‌راند. 

میری این مطلب را با مثالی از دین مسیحیات تکمیل کرد: بعنوان مثال دین حضرت عیسی (ع) دارای سختی و گیرهای بسیار نیست ولی با ورود به کلیسای کاتولیک می‌بینیم بسیاری از قواعد بروکراتیزه شده و فرد برای ارتباط با پیام نبی (ع)، با روندی کانالیزه روبرو است و اینجاست که دین، متولی پیدا می‌کند. 

همچنین حسن محدثی، جامعه شناس دین و خانواده با حضور در برنامه «سوفیا» رادیو گفت‌وگو ضمن اشاره به تمایزات میان ایمان و شادی، گفت: ایمان یک وجه شناختی دارد و دارای یک معنای دیگر نیز هست؛ در این راستا انسان را موجودی سه ساحتی می‌دانند که یکی از آن‌ها شناخت جهان و خودشناسی است و باورها و اندیشه‌ها نیز در این ساحت جای می‌گیرد.

وی ساحت بنیادین دیگر را ابرازی یا درونی دانست و افزود: این ساحت دنیای درون آدمی را در بر می‌گیرد که در قالب کلمات بیان نشده و هنرها وظیفه انعکاس و ابراز این وجه را دارند.

محدثی ساحت کنش‌گری را سومین ساحت انسان برشمرد و گفت: ایمان کلیتی است یکپارچه که در هر سه ساحت بروز و ظهور دارد و ریشه‌دار ترین بخش نیز وجه بودن یا ابرازی آدمی است.

وی همچنین وجه شناختی و عمل و اخلاق را در ارتباط با دیگران و جهان تعریف کرد و افزود: ایمان یک تمامیت بوده که در سه ساحت آدمی ظاهر می‌شود. 

محدثی در عین حال این سه ساحت را دارای شکاف دانست و گفت: این شکاف‌ها دردسر آدمی است چون ایمان در لحظات درونی او الزاما حضور نداشته و میان آگاهی و بودن آدمی فاصله است.

وی با بیان اینکه وجه شناختی ایمان باید در زیست درونی فرد نیز وجود داشته باشد، اظهار کرد: بسیاری از باورهای فرد اساسا در یک بررسی منطقی و عقلانی ریشه ندارد و شامل درونیاتی است که باید بعنوان باور پذیرفته شود. 

کد خبر 4959411

منبع: مهر

کلیدواژه: حسن محدثی رادیو گفتگو سید جواد میری معرفی کتاب دهه کرامت دکتر علی شریعتی کنفرانس بین المللی سازمان تبلیغات اسلامی ویروس کرونا سید جواد میری مجمع عالی حکمت اسلامی شهادت امام صادق ع فلسفه امام رضا ع سازمان اوقاف و امور خیریه فعالیت های قرآنی وجه شناختی سه ساحت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۰۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادان: هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، سردار احمدرضا رادان عصر دوشنبه در جمع تجمع مردم اهواز که در راستای حمایت از طرح «نور» فراجا برگزار شد، ضمن تاکید بر اینکه دشمن به این حقیقت پی برده که نمی‌تواند در جنگ سخت کشور ایران را شکست دهد و به جنگ نرم و شناختی روی آورده است، اظهار کرد: مردم که از طرح «نور» و ولایت و به طور کلی از دین و اسلام حمایت می‌کنند، بدانند که دشمن بعد از دفاع مقدس به این نتیجه رسید که جنگ‌های شناختی و نرم را به میدان آوردند.

فرمانده کل انتظامی کشور با اعلام اینکه جنگ شناختی آن جنگی است که تو دشمن را نمی‌بینی و صدایی نمی‌شنوی اما خیابان‌ها و خانه‌ها توسط دشمن تسخیر می‌شود، اضافه کرد: دشمن دو بالی را که مردم ما در ورطه همت خود گذاشته بود، هدف گرفته که یکی همت مردم و دیگری ایران اسلامی است تا از این طریق نقشه‌های خود را عملی کند.

وی در ادامه موضوع بی‌حجابی و ترویج آن را از زمان رضا خان دانست و بیان کرد: زمانی که رضاخان به دستور والیان خودش یعنی امپریالیست آمریکا و انگلیس تلاش داشت تا حجاب را از سر مردم بردارد، در حال مبارزه با غیرت و دین مردم و در معنای کلی یعنی کانون خانواده بود.

سردار رادان با یادآوری اینکه «خانواده» در کشورهای اروپایی و آمریکایی معنا ندارد، تاکید کرد: ملت ایران به ویژه مردم خوزستان مطمئن باشند که دشمن دین و کانون خانواده را هدف گرفته است چرا که ما به خانواده، مکتب و دین، غیرت و آبرو، حجاب و عفاف وفادار هستیم و وفادار می‌مانیم؛ بنابراین دشمن از سویی می‌خواهد حیا و عفت را از زنان و دختران ما بگیرد و از سوی دیگر غیرت را از مردان ما بگیرد.

فرمانده کل انتظامی کشور با طرح این سوال که «چگونه غیرت گرفته می‌شود؟» گفت: وقتی که چشم‌ها عادت به بی حیایی کند و به بی حیایی «نه» نگوید و بی حیایی را به عنوان یک پدیده بپذیرد، آن موقع دروازه‌های دفاعی ما خود به خود به سمت دشمن باز می‌شود که این امر آغازی برای نابودی ایران است.

وی از وجود ۲۴ استراتژیک دشمن برای نابودی ایران از جمله در زمینه بی‌حجابی خبر داد و افزود: طبق اعلام یک افسر خارجی که می‌گوید «دختران بدحجاب سربازان خوب ما در جامعه هستند» یعنی دشمن می‌خواهد از غفلت دختران ما استفاده کند تا آنها را سرباز خود قلمداد و بتواند جنگ شناختی را تکمیل کند.

سردار رادان حجاب و عفاف را به منزله پرچم مقدس ایران اسلامی قلمداد کرد و گفت: حجاب اکنون فقط برای چادر نیست بلکه هر حجابی هر روسری هر مقنعه و هر چادری برای دشمن یک پرچم شده و سعی دارد که اینها را برانداز کند، پرچم حجاب تا زمانی که بالا باشد شهدا و خانواده شهدا سرافراز هستند.

فرمانده کل انتظامی کشور ضمن تقدیر و تشکر از آحاد مردم در راستای حمایت از طرح «نور» تاکید کرد: زنان و مردان، دختران و پسران، خانواده شهدا بدانند که استراتژی دشمن در جنگ نرم به هم خورده و کم کم در حال از بین رفتن است چرا که مردم یک بار دیگر به صحنه آمده‌اند و حمایت خود را از ایران اعلام کردند.

وی در ادامه خواستار حضور میدانی مردم در جنگ‌های شناختی و نرم دشمنان علیه ایران شد و گفت: از مردم ایران اسلامی به ویژه مردم خوزستان درخواست می‌کنم که همچنان در صحنه بمانند و سربازان خودتان را حمایت کنند چرا که با حمایت مردم و دعای خانواده شهدا، علما و… ما همچنان در این میدان نبرد خواهیم ماند و دشمنان را شکست خواهیم داد.

دیگر خبرها

  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • رادان: هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده
  • هفته بیست و ششم لیگ برتر| شوک یک نیمه‌ای ذوب‌آهن به استقلال در آزادی
  • هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده است
  • «دیوان تئاترال» روی صحنه می‌رود
  • «دیوان تئاترال» روی صحنه می‌رود
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس