Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@13:06:52 GMT

واکنش فولادی‌ها به تحریم‌های آمریکا

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۳۲۸۵۰

واکنش فولادی‌ها به تحریم‌های آمریکا

اکنون این پرسش در میان فعالان صنعتی مطرح شده است که این اقدام تا چه میزان می تواند بر روند تولید و صادرات این محصول استراتژیک اثرگذار باشد؟ فعالان این بخش بر این نکته تاکید کردند که تولیدکنندگان مسیر عبور از تحریم‌ها را به سختی آموخته‌اند و فقط روند یادشده چالش‌برانگیز می‌شود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ از حدود دو سال پیش که آمریکا از برجام خارج شد، تاکنون فولادی‌ها چند بار طعم تحریم‌ها را چشیده‌اند؛ تحریم‌هایی که در ابتدای امر به‌نظر می‌رسید این صنعت استراتژیک را زمین گیر خواهد کرد، اما با گذشت زمان مشخص شد هر چند سخت اما این صنعت توانست از پس تحریم‌های بین‌المللی برآید و به مسیر خود ادامه دهد و تولیدکنندگان محصول میانی فولاد سال گذشته را با رشد سپری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس داده‌های اعلام شده در سال ۹۸ تولید فولاد با رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال ۹۷، به ۲۷ میلیون و ۲۴۰ هزار تن رسید. تولید محصولات فولادی نیز با رشد ۶ درصدی به ۲۰ میلیون و ۱۸۲ هزار تن رسید. تولید آهن اسفنجی نیز در سال ۹۸، با رشد ۶ درصدی به حدود ۲۸ میلیون تن رسید. صادرات فولاد ایران نیز در سال ۹۸، رشد قابل توجه ۲۲ درصدی را تجربه کرده است.  این روند در سال جاری نیز ادامه داشت؛ به‌طوری‌که براساس آمار انجمن جهانی فولاد (ورلد استیل) تولید فولاد خام در دوماه ابتدایی سال جاری رشدی نزدیک به ۹ درصد داشته و مجموع تولید ثبت شده فولاد در مدت زمان مورد بررسی به ۳۵/ ۲ میلیون تن رسید. این روند در حالی است که طبق آمار انجمن جهانی فولاد، تولید جهانی فولاد خام طی ماه میلادی گذشته به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع پاندمی ویروس کرونا کاهش داشته است. تولید فولاد خام در ۶۴ کشور عضو این گروه طی ماه مه ۷/ ۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت و به ۸/ ۱۴۸ میلیون تن رسید. دولت آمریکا پیش از این در اواخر سال ۲۰۱۸ (آبان‌ماه ۱۳۹۷) شرکت فولاد مبارکه را که بزرگ‌ترین تولید‌کننده فولاد در ایران به‌شمار می‌رود تحریم کرده بود و پس از آن نیز در اوایل ژانویه سال جاری میلادی (اواسط دی‌ماه) برخی دیگر از شرکت‌های مهم فعال در صنعت فولاد و فلزات ایران از جمله «فولاد صبا»، «فولاد هرمزگان»، «فولاد اصفهان»، «فولاد کاوه جنوب»، «فولاد آلیاژی ایران»، «شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر»، «شرکت صنعتی و معدنی چادرملو»، «آهن و فولاد ارفع»، «شرکت آلومینیوم ایران»، «شرکت آلومینیوم المهدی»، «شرکت ملی مس ایران»، «فولاد خوزستان» و «شرکت آهن» و «فولاد غدیر» را به فهرست شرکت‌های تحت تحریم خود افزوده بود.

پنج‌شنبه گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا از تحریم هشت شرکت جدید مرتبط با ایران خبر داد که بین این شرکت‌ها نام چهار شرکت غیرایرانی نیز دیده می‌شود. خبری که این سوال را در میان فعالان صنعتی مطرح کرد که این اقدام تا چه میزان می‌تواند بر روند تولید و صادرات این محصول استراتژیک اثرگذار باشد؟ سوالی که در پاسخ به آن فعالان این بخش در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» بر این نکته تاکید کردند که روند پیش گرفته از سوی آمریکا به دفعات تکرار شده و تولیدکنندگان مسیر عبور از تحریم‌ها را هرچند به سختی آموخته‌اند.

براساس تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد نام هشت شرکت که به‌گفته این وزارتخانه با شرکت فولاد مبارکه در ارتباط هستند، به فهرست شرکت‌های تحت تحریم دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه وزارت خزانه‌داری آمریکاست، افزوده خواهد شد. بین این شرکت‌ها که از امروز نامشان به فهرست شرکت‌های تحت تحریم اوفک اضافه شده است، نام چهار شرکت ایران از جمله شرکت «سنگ آهن مرکزی ایران» و چهار شرکت غیرایرانی - که در امارات، آلمان و هنگ‌کنگ به ثبت رسیده‌اند - دیده می‌شود.

تحریم‌ها نگران‌کننده نیست

روند رو به رشد تولید فولاد در کشور موجب شد تا تولیدکنندگان فولادی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» بر این نکته تاکید کنند که تحریم‌های فولاد از مرداد سال گذشته آغاز شد و تاکنون اتفاق خاصی برای تولید این محصول رخ نداده و روند تولید بدون مشکل ادامه دارد؛ به همین دلیل اعمال تحریم‌های جدید نمی‌تواند چندان برای تولیدکنندگان نگران‌کننده باشد، فقط این امکان وجود دارد که روند تولید در کشور با کمی سختی همراه شود. البته فعالان فولادی این نکته را نیز مطرح می‌کنند که مهم‌ترین مشکلی که تحریم برای صنعت فولاد کشور رقم زده و با توجه به تحریم‌های جدید احتمال تشدید آن وجود دارد به افزایش هزینه‌های تولید و صادرات بازمی‌گردد. از سوی دیگر تولیدکنندگان فولادی بر این موضوع نیز اتفاق نظر دارند که قوانین داخلی سخت‌تر از تحریم‌هاست و با توجه به شرایط کنونی باید راهکاری برای تسهیل قوانین داخلی در نظر گرفت تا به این طریق عبور از تحریم‌های بین‌المللی تسهیل شود.  

به اعتقاد فعالان این بخش تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت فولاد کشور بیشتر جنبه روانی دارد و تاثیر خاصی بر عملکرد تولیدکنندگان این بخش نخواهد گذاشت، این تحریم‌ها تاحدودی می‌تواند قدرت چانه‌زنی خریداران را در سطح بین‌المللی بیشتر کند. از سوی دیگر فعالان این بخش بر این نکته نیز تاکید می‌کنند که مشکل اصلی تولیدکنندگان کشور اعمال سیاست‌های غیرشفاف است، دخالت در قیمت‌گذاری به همراه ممنوعیت‌های صادراتی شرایط فعالیت را برای تولیدکنندگان فولاد سخت کرده است. به گفته فعالان فولادی در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد از قطعات بخش فولادسازی بومی‌سازی شده است. به نحوی که در حوزه مکانیک و انرژی بالای ۸۰ درصد، در حوزه برق و اتوماسیون نزدیک به ۴۰ درصد و در حوزه مواد مصرفی تکنولوژی و نسوز نزدیک به ۸۵ درصد بومی‌سازی انجام شده است.

عبور از تحریم با تغییر سیاست

در این میان شرکت جهان فولاد سیرجان از جمله شرکت‌هایی است که نام آن در فهرست جدید به چشم می‌خورد. در این خصوص علی عباسلو مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت جهان فولاد نیز با اشاره به اینکه تحریم‌ها در بخش معدن چندان اثرگذار نیست و ما در این بخش خودکفا شده‌ایم، می‌گوید: جواب این سوال صفر و یک نیست و نمی‌توان گفت که آیا این تحریم‌ها اثرگذار هست یا خیر، آنچه مسلم است تحریم زحماتی را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند، اما این نکته را نیز باید در نظر بگیریم که ما در دوران تحریم پنج کارخانه نیز راه‌اندازی کرده و به تولید رسانده‌ایم و محصولات آنها را صادر نیز می‌کنیم، اما آنچه مسلم است این تحریم‌ها مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد با این حال این نکته را نیز باید مدنظر قرار داد که ما به تحریم‌ها تا حدود زیادی عادت کرده‌ایم و چندان نگران تحریم‌های جدید نیستیم.

به گفته مدیر عامل  شرکت جهان فولاد با اعمال تحریم‌ها شاید مقداری کار سخت‌تر شود، اما به گفته یکی از فعالان این صنعت داستان تحریم همانند داستان جنگ است؛ اگر بجنگی پیروزی و در صورتی که نجنگی باختی، در دوران تحریم هم اگر آن‌گونه که باید عمل کنیم به‌طور حتم می‌توانیم از آن عبور کنیم. به اعتقاد عباسلو، تحریم‌ها خیلی تاثیرگذار نخواهد بود بلکه تنها روند را چالش‌برانگیز می‌کند.  یکی از مواردی که با اعمال تحریم‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد اثر تحریم‌های اعمال‌شده بر روند صادرات است، هر چند در این خصوص دیدگاه‌های متفاوتی نیز وجود دارد به‌طوری‌که برخی از فعالان این بخش بر این موضوع تاکید دارند که تحریم روند صادرات را سخت می‌کند اما متوقف نمی‌کند و برخی دیگر معتقدند با اعمال تحریم‌ها صادرات با گره مواجه خواهد شد. در این خصوص فعالان این بخش بر این موضوع نیز تاکید دارند که عبور از مشکلات تحریم بسیار راحت است و به‌طور قطع هیچ زمان تولید و صادرات به‌واسطه تحریم متوقف نمی‌شود اما محدودیت برای صادرات با هدف تنظیم بازار، هماهنگ نبودن عرضه و تقاضا که می‌تواند بر تامین مواد اولیه اثر بگذارد (مواد اولیه تولید داخل است) و پایین نگه داشتن قیمت‌ها بر تولید واحدهای فولادی اثر گذاشته است.در این خصوص مدیر عامل جهان فولاد نیز بر این نکته تاکید می‌کند که در حال حاضر نیز شرکت‌های ما تحریم هستند اما صادرات آنها ادامه دارد، البته این نکته را باید در نظر گرفت که راه و روش در دوران تحریم تا حدودی متفاوت می‌شود اما تولیدکنندگان به فعالیت خود ادامه خواهند داد. به گفته عباسلو، قطعا دوره تحریم با دوره غیر تحریم متفاوت خواهد بود اما ما هم سیاست‌های خود را تغییر خواهیم داد تا بتوانیم به راحتی به فعالیت خود ادامه دهیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فولاد فولاد خام وزارت خزانه داری آمریکا تحریم آمریکا فولادی ها قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت فعالان این بخش بر این نکته تاکید اعمال تحریم ها تولید و صادرات تحریم های جدید عبور از تحریم تولید فولاد تحریم ها برای تولید روند تولید جهان فولاد شرکت ها تن رسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۲۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر را محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا که به واسطه همراهی و حمایت همه جانبه از جنایت علیه بشریت و نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه بیش از هر زمان دیگر تحت فشار افکار عمومی قرار دارد و جنبش های اعتراضی گسترده ای علیه سیاست های جنگ طلبانه و ضد حقوق بشری این کشور چه در داخل آمریکا و چه در سایر کشورهای جهان شکل گرفته، در یک اقدام مزورانه دیگر به انتشار مجدد گزارش سالانه ادعایی درخصوص وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

بر اساس اعلام ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، اگرچه در حقیقت این گزارش چیزی جز تکرار هدفمند داده ها و اطلاعات دروغین، بی اساس و غیر مستند منتشر شده در رسانه های ضد ایرانی نیست، با این حال واگویی این ادعاها توسط رژیمی که انواع و اقسام نقض های فاحش حقوق بشر و حقوق ملت ها از استعمار تا جنگ افروزی و استفاده از بمب اتمی، کودتا و براندازی دولت های مردمی و دموکراتیک، تولید و اشاعه و استفاده ابزاری از تروریسم، یک جانبه گرایی و لشگرکشی به سایر کشورها، غارت منابع، ذخایر و انرژی های دیگر کشورها، حمله عامدانه به هواپیمای مسافربری، استفاده ابزاری از تحریم های ظالمانه و غیر قانونی و یکجانبه علیه کشورهای مستقل به منظور تحت فشار قرار دادن آنها و ترور هدفمند شخصیت ها و مدافعان حقوق بشر، حمایت و همراهی تمام قد از جنایات رژیم کودک کش صهیونیستی در غزه و ... را در کارنامه سراسر سیاه و ننگین خود دارد، گزاف، تلخ، زننده و در عین حال طنزآمیز است.

اقدامات آمریکا در دهه های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، تروریسم و نقض حقوق بشر در منطقه غرب آسیا است. حمله به افغانستان، عراق و لیبی به بهانه دموکراسی سازی که به گواه آمارهای رسمی سازمان ملل متحد به کشتار هزاران غیرنظامی از جمله زنان و کودکان بی گناه انجامید، ایجاد گروهک تروریستی داعش و استفاده ابزاری از آن علیه ملت های منطقه از جمله در سوریه و عراق، جنایت ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، بزرگترین مدافع حقوق بشر ملت های منطقه و قهرمان مبارزه با تروریسم، و همراهان ایشان در یک کشور ثالث که به گواه گزارشگر وقت سازمان ملل متحد نقض آشکار حق حیات مندرج در ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی بود، نقض مستمر حاکمیت یمن و سوریه و حمایت همه جانبه از ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در غزه، تنها گوشه ای از جنایات این رژیم است که نه تنها هیچ گاه از خاطره ملت های منطقه زدوده نخواهد شد، بلکه به ظهور و بروز هر چه بیشتر نفرت و انزجار افکار عمومی ملت ها و درخواست خروج فوری نیروهای این رژیم متجاوز از منطقه منتج شده است.

لازم به یادآوری است که آمریکا در دهه های گذشته با اعمال طیف گسترده ای از تحریم های غیرقانونی و ظالمانه یکجانبه علیه کشورهایی چون ایران، سوریه، روسیه، کره شمالی، ونزوئلا، کوبا و ...،آثار و عواقب زیان‌باری بر حقوق بشر و آزادی های اساسی انسان ها از جمله حق حیات، حق سلامت، حق آموزش، حق توسعه و حق برخورداری از بالاترین استاندارد زندگی و ... برجای گذاشته است؛ تحریم‌هایی که به تعبیر گزارشگر ویژه بررسی آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه با رعایت افراطی تحریم ها توسط شرکت ها و موسسات مالی همراه بوده و چالش های انسانی و اقتصادی مضاعفی را بر کشورهای تحت تحریم تحمل کرده است و به واقع، جنایت علیه بشریت محسوب می شود.

پر واضح است که مردم آمریکا نیز قربانی خوی نژادپرستی، خود برتربینی و استبداد زمامداران کاخ سفید هستند و موارد متعدد نقض حقوق بشر از جمله حقوق زنان و کودکان، سیاهان و رنگین پوستان، مهاجران، زندانیان و ... در این کشور قابل مشاهده است. بر هیچ کس پوشیده نیست که آمریکا بیشترین آمار زندانیان در جهان را دارد، بیش از دو میلیون نفر زندانی و ۴.۵ میلیون نفر دیگر با قید وثیقه آزادند. شمار زندانیان زن آمریکایی طی سه دهه اخیر ۷۰۰ برابر شده است. افرادی که سابقه زندان دارند، از شرکت در انتخابات محرومند و عمدتاً به بیگاری گرفته می‌شوند.

موج افشاگری آزار و اذیت زنان و دختران در محیط کار و اماکن عمومی که با هشتکME TOO در رسانه‌های اجتماعی جنجالی به پا کرد، از وقوع مکرر و عادی تخریب شأن و کرامت انسانی در جامعه آمریکا پرده برداشت. خشونت نژادپرستانه گسترده و سیستماتیک پلیس آمریکا علیه آفریقایی‌تباران در ایالات متحده به یک الگوی مشخص و موثق از نقض‌های حقوق بشر و آزادی بنیادین شده است. علیرغم آنکه آمریکا مدعی آزادی اجتماعات مسالمت‌آمیز است، اعتراضات سال ۲۰۲۰ آمریکا ابعاد جدیدی از عدم تسامح و خشونت حکومت این کشور در تجمعات را آشکار ساخت و نشان داد که چگونه پلیس آمریکا در برابر ناظران شبکه های اجتماعی، به بدترین شکل معترضان را سرکوب می‌کند. بیش از ۲۶ میلیون آمریکایی در اعتراضات مربوط به قتل جورج فلوید شرکت کردند. تجمعات در بسیاری از اوقات با سرکوب و خشونت پلیس علیه معترضان همراه بود.

آمریکا از جمله کشورهایی است که بیشترین میزان استفاده از شکنجه را در کارنامه دارد. شکنجه‌هایی که آمریکا در زندان‌های خود در این کشور یا در زندان‌هایش در دیگر کشورها استفاده می‌کند، تکنیک‌های غیرانسانی هستند که به اصطلاح تکنیک‌های بازجویی پیشرفته نامیده می‌شوند. تکنیک‌های مذکور که پس از مشورت با روانشناسان طراحی شده اند شامل خشونت، انزوا و محرومیت از خواب هستند که توسط افسران پزشکی مخفیانه اجرا می‌شوند. گروه‌های مختلف اقلیت در آمریکا هدف انواع تبعیض قرار دارند و به‌ویژه سیاه‌پوستان در این کشور به‌طور نامتناسبی هدف نژادپرستی هستند. آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار از نظر اقتصادی-اجتماعی در میان اقلیت‌های به حاشیه رانده شده در این کشور هستند که بالاترین آمار را در محرومیت از حق رأی در انتخابات فدرال و ایالتی، حبس، قربانی سخنان نفرت پراکنانه در شبکه های اجتماعی و تبعیض دارند. یک سوم از جمعیت زندانیان در ایالات متحده متعلق به افراد آفریقایی تبار و یک سوم اسپانیایی و لاتین تبار هستند، و این در حالیست که این دو اقلیت به ترتیب تنها حدود ۱۳ و ۱۸ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. این امر منجر به ایجاد موانعی از جمله طرد اجتماعی، عدم استخدام، عدم دسترسی به مسکن مناسب و برنامه‌ها و اعتبارات اجتماعی در زندگی افرادی که دارای سابقه کیفری هستند، می شود.

براساس اعلام ستاد حقوق بشر، در این چارچوب و با توجه به کارنامه سیاه آمریکا در زمینه حقوق بشر، چه در عرصه بین المللی و چه در عرصه داخلی، این کشور در موضعی نیست که دیگران را در این حوزه موعظه یا به بررسی وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها بپردازد.

ستاد حقوق بشر با ابراز حمایت از جنبش های اعتراضی علیه رژیم صهیونیستی و حامیان آن از جمله آمریکا، انگلیس،فرانسه، آلمان و...،از سازوکارها و ترتیبات حقوق بشری بین المللی درخواست می کند که به وظیفه ذاتی و اساسی خود در پایان دادن به موارد گسترده نقض فاحش و جدی حقوق بشر، جنایت علیه بشریت و نسل کشی توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه عمل نموده و همت و توان خود را برای پیگیری مسئولیت عاملان و حامیان غربی این جنایات مصروف سازند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر
  • موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی