Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت پایانی پنج شنبه شب (ششم تیرماه) گروهی مشترک از نیروهای مبارزه با تروریسم عراق و نظامیان تروریست آمریکایی با دستور و هماهنگی نخست وزیر (مصطفی الکاظمی) به مقر تیپ 45 بسیج مردمی (کتائب حزب الله) در منطقه «آلبوعیثه» از توابع بخش «الدوره» در جنوب بغداد و 16 کیلومتری فرودگاه بین المللی، هجوم آوردند و شماری از رزمندگان را دستگیر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروهای بسیج مردمی که از چند ماه قبل خود را برای خطرناک ترین سناریوها از جمله «کودتا» آماده کرده بودند پس از دستگیری رزمندگان کتائب حزب الله به سرعت وارد میدان شدند و با قدرت نمایی و محاصره مقر سازمان مبارزه با تروریسم در منطقه حفاظت شده سبز بغداد (محل مراکز حساس دولتی و سفارتخانه ها) به آمریکایی ها و نیروهای نزدیک به آنان فهماندند چه کسی حرف اول و آخر را در پایتخت می زند.

پس از اولتیماتوم نیروهای بسیج مردمی و آماده باش سراسری برای حمله به آمریکایی ها در بغداد و حضور فرمانده‌هان بسیج مردمی و چهره های سیاسی در مقر نخست وزیری، الکاظمی از تصمیم خود عقب نشینی کرد و دستور آزادی فوری رزمندگان بازداشت شده بسیج مردمی را صادر کرد و البته این موضوعی بود که رسانه های محور غربی - عبری - عربی از جمله شبکه بی‌بی‌سی فارسی با وقاحت سانسور کردند و فقط نیمی از اتفاقات پنج شنبه شب را آن طور که دوست داشتند به مخاطبان شان القا کردند که یک رسوایی بزرگ برای این شبکه‌ها محسوب می‌شود.

از سویی دیگر، شب گذشته هادی العامری و نائب رئیس سازمان بسیج مردمی به همراه شماری دیگر برای آزادی رزمندگان در مقر نخست وزیری حاضر شدند و بدون شک برخلاف آنچه که برخی رسانه ها وساطت خوانده اند، گفت وگوی های صریحی در این جلسه مطرح شده که «الکاظمی» مجبور شده حتی عذرخواهی کند.

برخی منابع عراقی اعلام کرده اند، الکاظمی و نیروهایش به همراه آمریکایی ها تصور می کردند به دلیل انجام عملیات بسیج مردمی در استان های مرکزی و غربی علیه عناصر مخفی داعش، بغداد تا حدود زیادی از وجود نیروهای بسیج مردمی خالی است و تصمیم برای بازداشت رزمندگان کتائب حزب الله را عملی کردند اما با حضور قدرتمند نیروهای بسیج مردمی در خیابان ها و منطقه سبز غافلگیر شدند و در نهایت از موضع خود عقب نشینی کردند.

 شماری از گروه های ضد جبهه مقاومت در عراق مدعی شده اند عملیات نیروهای مبارزه با تروریسم که با نظارت و پشتیبانی آمریکایی ها انجام شده در واکنش به تلاش نیروهای تیپ 45 بسیج مردمی برای شلیک موشک به مواضع آمریکایی ها در بغداد صورت گرفته و این در حالی است که براساس اطلاعات به دست آمده رزمندگان در مقر خود در حال استراحت بودند.

تحلیلگران و کارشناسان سیاسی عراقی معتقد هستند الکاظمی با ماجراجویی های پنج شنبه شب در واقع نقاب از چهره اصلی خود برداشت و نشان داد ادامه دهنده فتنه چند ماهه آمریکایی ها برای ایجاد اختلاف و درگیری میان نیروهای مسلح عراق است.

شخصیت های رسانه ای و سیاسی عراق حذف رزمندگان سازمان بسیج مردمی و تضعیف سایر نیروهای مسلح را هدف مشترک الکاظمی و آمریکایی ها برای قبضه قدرت و اشغالگری در عراق خوانده اند و تاکید کرده اند نخست وزیر با مجوز به نیروهای ویژه امنیتی و تروریست های آمریکایی دشمنی خود را با بسیج مردمی آشکار و ثابت کرد دستگاه مبارزه با تروریسم عراق به صورت مستقیم زیر نظر آمریکایی ها مدیریت، فرماندهی و هدایت می‌شود.

انتقاد تند و تیز تحلیلگران سیاسی و فعالان رسانه ای عراق به الکاظمی و رئیس دستگاه مبارزه با تروریسم برای همکاری با آمریکایی ها و ایجاد درگیری و فتنه انگیری در حالی مطرح می شود که سرلشکر «عبدالوهاب ساعدی» فرمانده نیروهای مبارزه با تروریسم اوایل پاییز سال گذشته نیز با کمک کاخ سفید در آستانه انجام «کودتا» علیه دولت بود اما عادل عبدالمهدی با کمک متحدانش توانست نخستین توطئه آشکار آمریکایی ها و نیروهای نزدیک به آنان در عراق را علیه دولت خود کشف و خنثی کند و الساعدی را هم برکنار و در وزارت دفاع منتظر خدمت درآورد؛ البته با نخست وزیری الکاظمی، الساعدی بار دیگر به قدرت بازگشت و دوباره بر صندلی ریاست این دستگاه تکیه زده است.

روند تحولات میدانی و حوادث پنج شنبه شب در مجموع نشان می دهد، نیروهای نزدیک به آمریکا در بغداد با دستور کاخ سفید به دنبال تحریک نیروهای سازمان بسیج مردمی هستند تا نقطه شروعی را برای ایجاد فتنه دوباره بیابند.

براساس اطلاعات به دست آمده، گروه های عراقی نزدیک به کاخ سفید درصدد هستند سناریوی خود را به بهانه برقرار کردن امنیت در بغداد و جلوگیری از حمله خمپاره ای به سفارت خانه آمریکا پیش ببرند و با متهم کردن نیروهای بسیج مردمی، تنش ها را افزایش دهند.

حمله به مقر بسیج مردمی و دسنگیری موقت شماری از رزمندگان اولین گام این گروه ها برای اجرای این طرح بود که تلاش می کنند دستگاه مبارزه با تروریسم و سازمان بسیج مردمی که هر دو جزء نیروهای مسلح عراق هستند را در مقابل هم قرار دهند و وارد درگیری کنند.

به گفته منابع میدانی، سناریوی حذف سازمان بسیج مردمی فقط به پایتخت عراق ختم نمی شود و صحبت های مطرح شده در خصوص ورود نیروهای مبارزه با تروریسم برای تعیین تکلیف کردن مناطق مرزی نشان می دهد آمریکایی ها برنامه های مشخص را برای ضربه زدن به مقاومت عراق پیش بینی کرده اند و مسئولیت کار را هم به سرلشکر عبدالوهاب ساعدی واگذار کرده اند.

در همین راستا نیز «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق اعلام کرده که ما نمی دانیم در مناطق مرزی چه می گذرد و سرنوشت میلیاردها دلار پول مبادله شده چه می شود و به همین بهانه به نیروهای مبارزه با تروریسم دستور داده مناطق مرزی را به کنترل دربیاورند و این مسئله نشان می دهد وی علاقه دارد در زمین آمریکایی ها بازی کند.

به گفته تحلیلگران و فعالان رسانه ای عراق هدف اصلی کاظمی و الساعدی شفاف سازی مسائل مالی و مبارز با فساد در مناطق مرزی نیست و در تلاش هستند نیروهای بسیج مردمی را این نقاط دور کنند و مناطق مرزی را در اختیار آمریکایی ها قرار دهند تا برنامه های خود را پیش ببرند.

یک منبع میدانی با بیان این که تقویت گروهک تروریستی داعش در مناطق مرزی فقط یکی از اهداف آمریکایی ها است، افزود: واشنگتن به شدت از راه اندازی جاده تهران - بغداد - دمشق - مدیترانه در هراس است و به هر شیوه ممکن تلاش می کند این مسیر را قطع کند.

این منبع میدانی با بیان این که گذرگاه مرزی «القائم - البوکمال» قلب جاده مهم و راهبردی «تهران - مدیترانه» است، گفت: در حال حاضر این گذرگاه استراتژیک در کنترل نیروهای «کتائب حزب الله و کتائب امام علی (ع) » است و همین مسئله آمریکایی را به وحشت انداخته است.

آمریکایی ها و صهیونیست ها تاکنون چندین مرتبه مقرهای نیروهای مقاومت عراق را در گذرگاه مرزی القائم و مناطق حومه هدف قرار داده اند که البته این حملات نتیجه ای نداشته و رزمندگان بسیج مردمی با ساخت پایگاه های جدید، قدرت خود را در گذرگاه مرزی «القائم - البوکمال» تثبیت کردند و همین مسئله باعث شد آمریکایی ها برای تغییر معادلات این بار سناریوی ورود نیروهای مبارزه با تروریسم عراق را به مناطق مرزی کلید بزنند چرا که می دانند نتایج راه اندازی جاده تهران - مدیترانه فقط به غرب آسیا خلاصه نمی شود و می تواند جهان را تحت تاثیر قرار دهد.

منبع : مشرق

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: نیروهای مبارزه با تروریسم نیروهای بسیج مردمی سازمان بسیج مردمی کتائب حزب الله آمریکایی ها بسیج مردمی پنج شنبه شب مناطق مرزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۳۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست/ شاید سرمربی تیم ملی یکی از ۴ گزینه خارجی باشد

سعید تابش‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی بسکتبال در جلسه پایانی کمیته فنی فدراسیون مشخص شدند، اظهار کرد: جلسه‌ای ۵ ساعته برگزار کردیم و دستور جلسه بررسی گزینه‌هایی بود که فدراسیون به کمیته فنی ارائه کرده بود. ۵ گزینه خارجی و ۴ گزینه داخلی مطرح شده بودند، قرار بر این شد تا بررسی دقیقی صورت بگیرد و ببینیم از میان گزینه‌های خارجی کدامیک به سیاست‌های فدراسیون نزدیک هستند.

صحبت‌های ابتدایی را با گزینه‌های خارجی انجام دادیم

وی ادامه داد: از میان سرمربیان خارجی از بین ۵ گزینه به ۲ گزینه و از میان گزینه‌های داخلی نیز ۲ گزینه را انتخاب کردیم. هاکان دمیر سرمربی تیم ملی بسکتبال که قراردادش به پایان رسیده یکی از گزینه‌ها بود که در انتخاب گزینه‌هایی نهایی رأی نیاورد. «مارکو راموندینو» مربی ۴۳ ساله ایتالیایی و «رادوان تریفانوویچ» مربی ۵۴ ساله اسلوونیایی گزینه‌های خارجی فدراسیون هستند. از قبل با این دو مربی صحبت‌های ابتدایی انجام شده و تمایل خود را برای هدایت تیم ملی بسکتبال ایران اعلام کردند. از اینجا به بعد صحبت‌ها با آنها روند جدی‌تری به خود می‌گیرد. قطعاً هر دو طرف شرایط و خواسته‌هایی دارند که در مذاکرات مطرح خواهند کرد.  

روی مارکو نظر مثبت و تأکید داریم 

تابش‌نیا خاطرنشان کرد: مارکو راموندینو بیشتر در رده‌های پایه سرمربیگری کرده و به صورت تخصصی روی ارتقای فنی بازیکنان نوجوان و جوان فعالیت داشته، در حال حاضر هم سرمربی تیم ملی زیر ۲۱ سال ایتالیا است. او خیلی هم موفق عمل کرده و یکی از دلایلی که روی مارکو نظر مثبت و تأکید داریم این است که تیم ملی بسکتبال در آستانه پوست اندازی است و نیاز به تغییر نسل حس می‌شود. هدف دراز مدتی داریم که با بازیکنان جوان باید به آن برسیم و اتفاق نظر روی او ایجاد شد که می‌تواند منجر به انتخاب وی شود. رادوان تریفانوویچ در حال حاضر کمک مربی تیم ملی اسلوونی است. در رزومه او سرمربیگری تیم ملی اسلوونی، تیم‌های ملی پایه و باشگاهی اسلوونی و همچنین رقابت‌های یورولیگ دیده می‌شود. قرار بر این است که اگر توافقی صورت گرفت با یک از این دو گزینه خارجی باشد.

اولویت بندی میان مربیان داخلی و خارجی نیست

سخنگوی کمیته فنی افزود: دو گزینه ایرانی هم با توجه به اینکه در مرحله حساسی هستیم و مطرح شدن اسم آنها می‌تواند بر روند لیگ برتر تأثیر منفی داشته باشد، داریم اما فطعلا از معرفی آنها خودداری می کنیم. اعلام نام آنها لیگ را به چالش می‌کشد و قرار بر این است بعد از اتمام مسابقات لیگ برتر با آنها مذاکره انجام یشود. در همین راستا مذاکره با مربیان خارجی هم ادامه دارد و فدراسیون بسکتبال از میان آنها گزینه نهایی را انتخاب می‌کند. هیچ اولویت بندی میان مربیان داخلی و خارجی نیست.

احتمال اینکه شاهین طبع گزینه نهایی باشد خیلی قوی است

وی در مورد اینکه یکی از۲ گزینه داخلی شاهین طبع است وآیا ممکن است وی دوباره سرمربی تیم ملی شود گفت: احتمال اینکه شاهین طبع گزینه نهایی باشد خیلی قوی است ولی خوشبختانه یا متاسفانه گزینه‌های داخلی دیگری مانند شاهین طبع و ... نداریم اما اینکه بگوییم صرفاً او گزینه سرمربیگری است، نه چنین نیست. در کل با صحبت‌هایی که با فدراسیون کردیم برای جلوگیری از ایجاد چالش در لیگ برتر بسکتبال پس از اتمام مسابقات، دو گزینه داخلی معرفی می‌شوند. نمی‌خواهیم مردم به گمانه‌زنی بیفتند و در نهایت فردی انتخاب شود که گزینه نیست.

فدراسیون یکی از ۴ گزینه را انتخاب می‌کند

تابش‌نیا در مورد اینکه اولویت کمیته فنی و فدراسیون بسکتبال سرمربی داخلی است یا خارجی، عنوان کرد: اولویت کمیته فنی بر این است که چه نتیجه‌ای و با چه کسی این نتیجه را بگیریم. برای همین دو گزینه خارجی عنوان شدند تا فرصت انتخاب سرمربی خارجی را از دست ندهیم. ممکن است در شرایطی قرار بگیریم و به این نتیجه برسیم که با سرمربی خارجی کار کنیم. ۴ گزینه‌ای که به فدراسیون ابلاغ کردیم، می‌توانند در خط مشی فدراسیون باشند و دلیل آن این است که با هر کدام از آنها توافق حاصل شود این توانایی را دارند که خواسته‌های فدراسیون را در تیم ملی اجرایی کنند. نمی توانم بگویم قطعا ولی سرمربی تیم ملی از میان این ۴ نفر انتخاب می‌شود و اگر اتفاق غیرمترقبه‌ای رخ ندهد فدراسیون یکی از آنها را انتخاب می‌کند.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسناد ساواک درباره‌ی همسر حاج آقا مصطفی خمینی چه می‌گویند؟
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام
  • انتشار اسناد ساواک درباره بازرسی از همسر سیدمصطفی خمینی
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • کاظمی قمی: افغانستان شریک ما در مبارزه مشترک با تروریسم است
  • یک آمریکایی گزینه هدایت کره جنوبی شد
  • جلالی: ۳ گزینه سرمربیگری را برای هر رده ملی در نظر داریم
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست/ شاید سرمربی تیم ملی یکی از ۴ گزینه خارجی باشد
  • تابش‌نیا: صرفاً شاهین‌طبع گزینه سرمربیگری تیم ملی بسکتبال نیست