Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- نخست وزیر جدید عراق که به تازگی وارد مذاکرات راهبردی با آمریکا شده است، با صدور دستور بازداشت اعضای یک گروه شبه نظامی پرنفوذ، موضع خود در خصوص بسیاری از مسائل مهم عراق را روشن کرد.
به گزارش فرارو، روز جمعه در بغداد، روز پرهیاهویی بود. مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق، برای نخستین بار رو در روی گروه‌هایی قرار گرفت که نخست وزیران قبلی از مقابله با آن‌ها پرهیز می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنج شنبه شب، نیرو‌های «سازمان مبارزه با تروریسم» عراق به مقر گروه «گردان‌های حزب الله» عراق روستایی در جنوب بغداد یورش برده و تعدادی از افراد این گروه شبه نظامی را بازداشت کردند. منابع رسانه‌ای تعداد بازداشتی‌های حزب الله را سه نفر اعلام کردند. برخی ادعا کردند که یکی از افراد بازداشت شده، ایرانی است که البته این ادعا از سوی منابع رسانه‌ای عراقی تکذیب شد. علاوه بر این، در جریان حمله نیرو‌های دستگاه مبارزه با تروریسم، ۱۳ عضو دیگر حشدالشعبی بازداشت شدند.
دولت کاظمی، گردان‌های حزب الله را مسئول حملات راکتی به پایگاه نظامی و سفارت آمریکا دانسته است. فرماندهی عملیات مشترک عراق، در خصوص وقایع پنج شنبه شب، بیانیه‌ای صادر کرد و با بیان اینکه اطلاعات دقیقی از اشخاصی که سابقا منطقه الخضراء و فرودگاه بین المللی بغداد را چند بار هدف قرار داده بودند به دست آمده است، اعلام کرد دستگاه‌های امنیتی قصد برخی طرف‌ها برای اجرای عملیات جدید علیه اهداف دولتی در منطقه الخضراء را کشف کرد. در ادامه این بیانیه، ضمن اشاره به کشف محل گروه مسئول عملیات، آمده است: سازمان مبارزه با تروریسم مسئول اجرای حکم دستگیری و ممانعت از عملیات‌های تروریستی علیه مواضع درون کشور است، این سازمان در نهایت تخصص ۱۴ متهم را دستگیر و دو پایگاه آن‌ها برای شلیک موشک را ضبط کرد.
اعضای بازداشت شده حزب الله عراق با وساطت برخی شخصیت‌های متنفذ آزاد شدند و فعلا اوضاع بغداد آرام شده است. اما این آرامش احتمالا مدت زیادی دوام نخواهد داشت. زمانی که مصطفی کاظمی روی کار آمد، گردان‌های حزب الله به شدت با نخست وزیری وی مخالفت کردند. آن‌ها او را مهره آمریکا دانستند که در ترور سردار قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس دست داشت. اما مخالفت گردان‌های حزب الله به جایی نرسید. چون اغلب سران شیعی مایل بودند که با روی کار آمدن کاظمی بن بست تشکیل دولت به پایان برسد. در واقع، یک توافق شکننده سیاسی میان سران احزاب و گروه‌های شیعه بر سر کاظمی شکل گرفته بود. کاظمی، گزینه مطلوب آن‌ها نبود، اما مخالفت با نخست وزیری وی، بحران تشکیل دولت را وارد فاز تازه‌ای می‌کرد. خصوصا که این احزاب، قبل از کاظمی، چندین گزینه را پیشنهاد کرده بودند که هیچکدام نتوانست میان همه مردم و طبقه حاکم اجماع ایجاد کند. در نتیجه، کاظمی با یک اجماع شکننده میان طبقه حاکم و مردم روی کار آمد.
حالا با درگیری کاظمی با گردان‌های حزب الله، این اجماع در آستانه متلاشی شدن است. حزب الله عراق در واکنش به بازداشت اعضای‌اش، واکنش بسیار تندی نشان داد و ضمن متهم کردن کاظمی به دست داشتن در ترور سردار سلیمانی و المهندس، کاظمی را «مسخ شده» و «دست نشانده آمریکا» توصیف کرد. ابو علی العسکری، مسئول امنیتی گردان‌های حزب الله، طی بیانیه‌ای که در توئیتر منتشر کرد، گفت که «غیور مردان» حشدالشعبی پوتین خود را «روی چهره زشت» کاظمی گذاشتند. قیس الخزعلی، دبیرکل گروه «عصائب اهل الحق» نیز گفته است که حمله به مقر حزب الله، «دیکته آمریکایی» بود.   کاظمی با رئیس دستگاه مبارزه با تروریسم که اعضای حزب الله را دستگیر کرد، رابطه نزدیکی دارد. 
سایه سنگین گفتگو‌های راهبردی عراق و آمریکا
علت اصلی تمام تنش‌های فعلی میان نخست وزیر و گروه حزب الله، آمریکا است. افراد بازداشت شده حشدالشعبی، به موشک پرانی به سمت منطقه الخضراء، یا به عبارت دقیق‌تر، شلیک موشک به سفارت آمریکا در منطقه مزبور، متهم شده اند. خبرگزاری عراقی میدل‌ایست نیوز، از قول یک منبع آگاه عراقی مدعی شد که کاظمی در سه هفته گذشته به فرماندهان گردان‌های حزب الله پیام داده و آن‌ها را مسئول حملات راکتی دانسته است. این منبع افزود: «آقای کاظمی به آن‌ها اعلام کرده الان در حال گفتگو با دولت امریکا برای خروج نیرو‌ها از عراق هستیم و این موشک اندازی‌ها موضع دولت عراق را در مذاکره ضعیف می‌کند، چون امریکایی‌ها می‌گویند اگر قرار است با موشک گروه‌های مقاومت وابسته به ایران از عراق خارج شویم، این کار را انجام نمی‌دهیم و بلکه ماندگار خواهیم بود و با زور از عراق خارج نمی‌شویم.» به ادعای این منبع، بعد از این اینکه این پیام‌ها بی نتیجه ماند، کاظمی به سازمان مبارزه با تروریسم دستور یورش به مقر حزب الله را صادر کرد.
تنش میان حزب الله و کاظمی در شرایطی اتفاق افتاد که به تازگی میان بغداد و واشنگتن دور مذاکرات جدیدی تحت عنوان، گفتگو‌های راهبردی، آغاز شده است. هدف از این گفتگوها، بازتنظیم روابط عراق و آمریکا در همه زمینه‌ها است. اما برخی گروه ها، از جمله حزب الله، تاکید می‌کنند که کاظمی در این مذاکرات، خارج کردن نیرو‌های آمریکایی را در دستور کار قرار داد. امری که ظاهرا، کاظمی علاقه چندانی به آن ندارد.   بیشتر بخوانید: بیم‌ها و امید‌ها درباره گفتگو‌های استراتژیک عراق و آمریکا بازگشت متفاوت آمریکا به عراق و سوریه   روز پنج شنبه، در حالی که نیرو‌های دستگاه مبارزه با تروریسم برای حمله مقر‌های حزب الله آماده می‌شدند، کاظمی با تعدادی از روزنامه نگاران جلسه داشت. نخست وزیر عراق در پاسخ به سوالی از خبرنگار روزنامه الشرق الاوسط درباره گفتگو‌های راهبردی عراق و آمریکا گفت: «در جریان گفتگو، خروج نیرو‌های آمریکایی [از عراق]زمان‌بندی شد که این، تحول مهمی از نظر نحوه پرداختن به حضور [این نیروها] است.» کاظمی افزود: «نیرو‌هایی که باقی می‌مانند، در آینده درباره آن‌ها مذاکره خواهد شد. در واقع، عراق به کمک امنیتی و نظامی نیاز دارد، اما عراق دنبال ماجراجویی نظامی نیست و اجازه این کار نخواهم داد.»
این موضع نشان می‌دهد که دیدگاه کاظمی درباره نیرو‌های خارجی در عراق چیست. او تمایلی به اخراج سریع و فوری نیرو‌های آمریکایی ندارد. در بیانیه مشترکی که بعد از اولین دور گفتگو‌های راهبردی توسط دو طرف منتشر شد، با وجود اشاره به بحث خروج نیرو‌های خارجی از عراق، هیچ زمان مشخصی برای خارج کردن این نیرو‌ها تعیین نشده است. این در حالی است که گروه‌هایی نظیر گردان‌های حزب الله همواره اعلام کرده اند که بحث خارج کردن یا اخراج نیرو‌های آمریکایی باید در اولویت گفتگو‌های عراق و آمریکا باشد. بنابراین، سختگیری کاظمی بر گردان‌های حزب الله می‌تواند به این معنا باشد ک وی به پیگیری درخواست‌های آنان در مذاکرات اهمیتی نمی‌دهد. به عبارت دیگر، کاظمی خارج کردن نیرو‌های آمریکایی را یک اولویت نمی‌بیند. او همزمان با بازداشت اعضای حزب الله، گفت عراق به کمک نیرو‌های خارجی نیاز دارد. علاوه بر این، کاظمی، دنبال ارسال این پیام است که او در پیگیری مقوله‌هایی مانند «بازگرداندن ابهت دولت» و «انحصار سلاح در دست دولت» جدی است. کاظمی همواره بر این دو مقوله تاکید کرده، اما مشخص نکرده بود که عملی کردن این دو مقوله شامل مقابله با چه گروه‌هایی می‌شود. پنج شنبه شب، با دستگیری اعضای حزب الله مشخص شد که منظور کاظمی از انحصار سلاح در دستان دولت چیست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مصطفی کاظمی گردان های حزب الله عراق دستگاه مبارزه با تروریسم نیروهای آمریکایی در عراق گردان های حزب الله گفتگو های راهبردی نیرو های آمریکایی مبارزه با تروریسم عراق و آمریکا حزب الله خارج کردن نخست وزیر پنج شنبه گروه ها نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۳۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورات ویژه وزیر نیرو برای خراسان جنوبی

دیدار جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی با علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، با دستورات ویژه‌ای در راستای توسعه زیرساخت‌های آب و برق استان همراه شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی و به نقل از روابط عمومی استانداری، جواد قناعت امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در دیدار وزیر نیرو ضمن ارائه گزارش جامع از اقدامات دولت سیزدهم در حوزه آب و برق در خراسان جنوبی، از مشکلات این حوزه و نیازهای استان گفت.

وی از اقدامات وزارت نیرو در مدیریت انرژی که گذر از زمستان و تابستان را بدون قطعی برق و آب ممکن کرده، تقدیر کرد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات مثبت و کسب رتبه برتر خراسان جنوبی در اجرای موفق طرح نهضت ملی مسکن، توجه ویژه وزارت نیرو در تأمین اعتبارات مورد نیاز برای اجرای زیرساخت‌های آب و برق پروژه‌های نهضت ملی مسکن در استان را خواستار شد که با نظر مثبت وزیر در تأمین اعتبارات مورد نیاز مواجه شد.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت اجرای طرح بهارستان (بهسازی شبکه برق روستایی) در روستاهای استان، اظهار کرد: با اجرای شبکه‌ای به طول ۸۶ کیلومتر، روستای گردشگری نای بند در شهرستان طبس به آخرین مراحل کار رسیده و آماده بهره برداری است.

قناعت تأکید کرد: پوشش برق در خراسان جنوبی به ۹۹.۹ درصد رسیده که عددی قابل توجه است.

وی در ادامه از نگاه ویژه دولت در اجرای پست‌های ۱۳۲ و ۴۰۰ کیلوولت در استان تقدیر و اظهار داشت: براساس مصوبه دولت و تحقق طرح توسعه نهبندان و سربیشه، پست ۱۳۲ کیلوولت و ۶۰ کیلومتر خط انتقال شاهکوه تا منطقه طلاخیز هیرد به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های زیرساختی استان در حال اجراست.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به وضعیت پیشرفت فیزیکی دو پروژه پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان و فردوس، سرعت بخشیدن به روند اجرای کار را با نگاه ویژه وزارت نیرو خواستار شد که درخواست استاندار در این زمینه هم با موافقت وزیر نیرو، دستور ویژه درخصوص تأمین اعتبار مورد نیاز و تأکید شد که این سه پروژه باید تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.

دستور ویژه وزیر درخصوص طراحی سایت و آغاز عملیات اجرایی ساختمان مهندسی پست ۴۰۰ کیلوولت فردوس از دیگر نتایج این دیدار بود.

استاندار خراسان جنوبی در ادامه به مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به استان اشاره کرد و گفت: یکی از این مصوبات احداث شش سد تغذیه مصنوعی با اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومان در سطح استان است.

وی با اشاره به خسارت‌های وارده به مناطق مختلف استان ناشی از سیل روزهای اخیر، تحقق این مصوبه و اجرای سدهای تغذیه‌ای را به عنوان مطالبه‌ای مهم عنوان کرد که تحقق آن می‌تواند در مدیریت روانآب‌ها و کاهش حجم خسارت سیلاب مؤثر باشد.

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در زمینه تأمین این اعتبار دستور ویژه صادر کرد و تأکید نمود: این شش سد تغذیه‌ای می‌بایست تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.

قناعت از طرح آبرسانی به شهرهای بیرجند و طبس هم به عنوان دیگر مصوبه سفر دوم رئیس جمهور به استان یاد کرد که این موضوع هم دستور تأمین ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تحقق این مصوبه را گرفت و این تأکید وزیر که؛ این دو طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ تکمیل شده و به بهره برداری برسند.

وی در ادامه نظر موافق وزیر نیرو درخصوص رفع مشکل موافقت نامه پروژه فاضلاب خوسف را هم جلب کرد.

استاندار خراسان جنوبی سپس از مشکل آبرسانی به مناطق روستایی استان گفت و اعتبارات ویژه‌ای را برای تکمیل طرح‌های آبرسانی روستایی مطالبه کرد که موافقت شد.

وی از مصوبات سفر اول رئیس جمهور به تکمیل ۲۰ مخزن و خط انتقال در شهرهای دارای تنش آبی استان اشاره کرد و با بیان اینکه این مصوبه ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تسریع در روند اجرای کار را خواستار شد.
دستور وزیر درخصوص تأمین اعتبار ۲۵ درصد باقیمانده و تکمیل کار تا پایان سال ۱۴۰۳ از نتایج این مذاکرات بود.
قناعت با اشاره به ظرفیت بسیار ارزشمند روزهای آفتابی در استان که لازمه اجرای نیروگاه‌های خورشیدی است، گفت: با اجرای ۷۰۸ نیروگاه خورشیدی، ظرفیت تولید برق استان از این محل به ۲۸.۱ مگاوات رسیده است.

وی ادامه داد: برای توسعه شرایط موجود، مجوز احداث ۵ شهرک تخصصی نیروگاه خورشیدی صادر شده و برای تحقق ۱۶۰ مگاوات، زمین لازم به سرمایه گذاران طرح نیروگاه خورشیدی در استان تخصیص یافته است تا با همکاری سازمان انرژی‌های نو کار خود را شروع کنند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: تحقق این مهم و توسعه شرایط موجود هم حمایت وزارت نیرو در خرید تضمینی برق تولیدی را می‌طلبد.

وی در ادامه از وضعیت نیروگاه بادی درح گفت و با اشاره به مطالبه سرمایه گذار مبنی بر دریافت تسهیلات، نگاه ویژه وزارت نیرو در این خصوص را هم خواستار شد.
وزیر نیرو با اعلام نظر مثبت خود در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی استان خراسان جنوبی، حمایت خود را از پروژه نیروگاه بادی درح هم اعلام کرد تا فاز تکمیلی این پروژه شتاب گیرد و ۱۰ مگاوات برق تولیدی در این نیروگاه در آینده نزدیک محقق شود.

قناعت سپس اقدام وزارت نیرو را در راه اندازی پویش گسترده -با انرژی -با هدف تشویق مردم به رعایت مدیریت مصرف قابل تحسین خواند و با اعلام آمادگی خراسان جنوبی برای همراهی با این پویش گفت: این پویش با نگاه مثبت در استان اطلاع رسانی و دنبال خواهد شد.

به گزارش ایمنا، این پویش با تعیین مشوق‌هایی برای مصرف کنندگان بخش‌های اداری، عمومی، کشاورزی و… کاهش ۱۵ درصدی برق در بخش خصوصی و ۲۰ درصدی در بخش دولتی را در بازه زمانی ۲۱ هفته و در فصل گرم سال هدفگذاری کرده است.

در این دیدار که با همراهی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیران عامل شرکت‌های برق منطقه‌ای، توزیع نیروی برق، آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب استان انجام شد، گزارش جامعی از وضعیت خراسان جنوبی ارائه شد.

کد خبر 751543

دیگر خبرها

  • چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح
  • دستورات ویژه وزیر نیرو برای خراسان جنوبی
  • دیدار اعضای گروه دوستی پارلمانی ترکیه با امیرعبداللهیان
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • بازداشت اعضای یک شرکت هرمی کلاهبردار در شهریار
  • قول وزیر نیرو برای رها کردن بخش دیگری از حق آبه قزوین از سد طالقان
  • افزایش آمار بازداشت معترضان در دانشگاه‌های آمریکا
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • چند دانشجو در آمریکا بازداشت شده‌اند؟