Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور عالی اردوغان در مصاحبه‌ای اظهار داشت: انتقادات را در دل خود نگه می‌داریم و از بیان روشن و شفاف این دسته از انتقاداتمان٬ محروم هستیم.

به گزارش مشرق، یک بار دیگر٬ اظهارات یکی از اعضای شورای عالی مشاورین رئیس جمهور ترکیه جنجال به پا کرد. چرا که او از حزب خود انتقاد و اعلام کرده که در جریان پرونده فتح الله گولن٬ هیچ کسی معصوم نیست و همه مقصرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: ترکیه: ماکرون عقل خود را از دست داده است ماکرون: اردوغان در حال انجام بازی خطرناکی در لیبی است تحلیلی بر شرایط لیبی و نقش ترکیه در پایداری بحران

این سخنان آرنچ٬ از سوی برخی از مخالفین اردوغان به عنوان اعتراف و شکاف داخلی قلمداد شد و در همان حال٬ موجب عصبانیت رفقای ملی‌گرای شریک اردوغان در ائتلاف جمهور شد. حالا حزب حرکت ملی٬ بلنت آرنچ را برای تداوم حیات سیاسی آکپارتی به عنوان یک خطر تلقی می‌کند. اما آرنچ در اظهارات انتقادی‌اش٬ اعلام کرده که به خاطر دل اردوغان٬ حاضر نیست در مورد تبعات همراهی با حزب حرکت ملی اظهار نظر کند و ترجیح می‌دهد انتقاد خود را در دل نگه دارد.

بلنت آرنچ کیست و چرا سخنان او اهمیت دارد؟

بلنت آرنچ 72 ساله٬ از یاران قدیمی نجم الدین اربکان نخست وزیر فقید اسلامگرای ترکیه است و سیاست را در کنار او آغاز کرده است. او در کنار گل٬ اردوغان و دیگران٬ از موسسین حزب عدالت و توسعه بود و در حیات سیاسی خود در دوران اقتدار گل٬ داوود اوغلو و اردوغان٬ علاوه بر 5 دوره نمایندگی مجلس٬ پست‌های زیر را در کارنامه دارد:

معاون نخست وزیر

سخنگوی هیات دولت

رئیس کمیسیون حقوقی مجلس

رئیس مجلس

عضو مداوم شوای عالی سیاسی حزب عدالت و توسعه

عضو شورای عالی مشاورین رئیس جمهور

آرنچ حقوقدان٬ از آن دسته سران آکپارتی است که ثروت و سامانی ندارد و همواره نزد گروه‌های دینی٬ جماعات و حلقه‌های عرفانی٬ محبوبیت و اعتبار والایی داشته است. او از معتمدین اردوغان بوده و در پرونده‌های سری و مهمی همچون مذاکره با فتح الله گولن در دوران پیش از کودتا٬ مذاکره با پ.ک.ک٬ گفت‌وگو با عبدالله گل به منظور منصرف کردن او از رقابت با اردوغان و دیگر مسائل حساس٬ گاه نقش یک فرد معتمد و دارای راهکار و گاهی نیز نقش یک میانجی منصف و مقبول را ایفا کرده است.

آرنچ نیز از آن دسته چهره‌های مهمی است که حالا عملاً از سیاست و مسئولیت کنار گذاشته شده و فقط مشاور رئیس جمهور است.

وی برخلاف اردوغان٬ گل و دیگران که حاضر نبودند در مورد اربکان صحبت کنند٬ در سالیان آخر عمر اربکان نیز٬ چندین بار دست او را بوسیده و در مصاحبههای خود گفته است:«در برابر استاد زانوی ادب بر خاک زدیم و سعی کردیم مبارزه و سیاست را فرا بگیریم.»

اظهارات انتقادی و جنجالی آنچ از دیروز تا امروز

آرنچ در دوران مذاکرات صلح با پ.ک.ک در مورد بسیاری از سیاست‌مداران خشمگین گفت:«اگر مرا هم شکنجه می‌کردند و در زندان به من و خانواده‌ام تجاوز می‌شد٬ سلاح به دست گرفته و به کوه می‌رفتم.»

آرنچ در دوران اوج قدرت٬ انتقادات سنگینی به ملیح گوکچه شهردار آنکارا و از آدم‌های شماره یک حزب وارد کرده و او را به ثروت‌اندوزی و فروش اراضی و مراتع دولتی و ملی متهم کرد و نسبت به ایجاد رانت قدرت و ثروت در بین خانواده‌های متنفذ آکپارتی هشدار داد.

اما ابعاد مهم و برجسته جدیدترین انتقادات آرنچ در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی به این شرح است:

1.داوود اوغلو و باباجان خائن نیستند. کاش از حزب نمی‌رفتند. اما به کاربردن تعبیر خائن را به‌جا نمی‌دانم. خود من وقتی از استادم اربکان جدا شدم٬ پس از یک دیدار 4 ساعته او را در آغوش کشیدم و با ادب و احترام از هم جدا شدیم. به او گفتم: استاد! حزب ما به خاطر سیاست‌های شما تاکنون 4 بار تعطیل شده است. من و طیب بیگ و عبدالله بیگ٬ می‌خواهیم خدمت کنیم و حزب ما تعطیل نشود.

2.نباید حزب دموکراتیک خلق‌ها و ه.د.پ را معادل هم بدانیم. چنین چیزی غلط است و نمی‌توان معضل کردها را با چنین نگرشی حل کرد. همین کارها را کردیم که در انتخابات شهرداری‌ها٬ دوستداران ه.د.پ در استانبول٬ آدانا و آنکارا٬ به مخالفین ما رای دادند و آنان پیروز شدند. باید اعتراف کنیم که جا ماندیم٬ تاخیر داشتیم٬ استراتژی انتخاباتی خوبی نداشتیم. کمپین انتخاباتی ما ضعیف بود.

3.در ماجرای گولن٬ هیچکدام از ما معصوم نیستیم و همه ما مقصریم.

4.همه نورچی‌ها (جماعات دینی منتسب به بدیع‌الزمان نورسی و رساله نور) هیچگاه طالب مداخله در سیاست نبوده و من از دروس و مواعظ آنان استفاده کرده‌ام و گولن هم عضو این گروه‌ها نبوده و از این حلقه‌ها اخراج شده است. نباید نورچی‌ها و گولنی‌ها را یکی دانست.

5. از من می‌پرسند: آیا حزب حرکت ملی و باغچلی٬ بر دوش حزب حاکم٬ بار هستند؟ من در پاسخ فقط می‌توانم بگویم: رئیس جمهور ما جناب اردوغان از این حرف‌ها ناراحت می‌شوند و اهمیت فراوانی به حفظ ائتلاف جمهور می‌دهند و این برای همه ما هم معادل یک دستور است. این تیپ انتقادات را در دل خود نگه می‌داریم و از بیان روشن و شفاف این دسته از انتقاداتمان٬ محروم هستیم.

6.افتخار می‌کنم که با یک لشکر محافظ٬ این ور و آن ور نمی‌روم. بین مردم هستم و در کوچه و خیابان به من احترام می‌گذارند.

7.داماد من عضو شبکه گولن نیست. او نیز مانند یکی از میلیون‌ها فردی است که به مدارس گولن رفته و در جلسات آنها حضور داشته، اما هیچگونه ارتباط مادی و سیاسی با این گروه نداشته ‌است.

8.هیچکدام از ما نمی‌دانستیم و به ذهنمان خطور نمی‌کرد که گولنی‌ها می‌خواهند کودتا کنند. همه ما فریب خوردیم. اما حالا بعضی‌ها شب و روز داد می‌زنند و می‌گویند ما می‌دانستیم چنین خواهد شد. این‌ها همه دروغ و لاف است.

9.به کار بردن احکام دولتی معادل قانون (KHK) در برخی موارد لازم است. اما در کل٬ این روند را درست نمی‌دانم.

10.از روزی که مشاور جناب رئیس جمهور شدم٬ من و پنج دوست دیگرم به خود او گفتیم ما حقوق و خودرو و محافظ نمی‌خواهیم.

11.اگر در آنکارا٬ یک نامزد اهل آنکارا به میدان می‌آوردیم٬ احتمال پیروزی بالاتر می‌رفت. مثلاً باباجان یا خیلی‌های دیگر.

12.بدنه حزب ما هنوز هم سالم است. اما باید مهربانی‌مان بیشتر باشد. باید به برخی اصلاحات تن داد. حزب جمهوری خلق هنوز هم بالاتر از 25 درصد به دست نمی‌آورد و هنوز هم آلترناتیوی برای آکپارتی وجود ندارد.

13.باید به آزادی بیان و مذاکره با اروپا اهمیت بدهیم. امنیت ترکیه مهم است اما صلح اجتماعی و در آغوش کشیدن مردم نیز بسیار مهم است. این راهکار پایان دادن به دوقطبی است.

14.من٬ علیه جناب اردوغان نیستم. به همان اندازه‌ای همراه او هستم که در کنار او هستم. اگر اردوغان نبود٬ ما این موفقیت‌ها را به دست نمی‌آوردیم. اگر ما هم نبودیم٬ او موفق نمی‌شد. من با اراده و توان شخصی‌ام و با لطف خداوند٬ وارد سیاست شده‌ام. من مخالف نیستم اما منتقدم. بیان انتقادات روشن٬ یک وظیفه اسلامی و سیاسی است و هر آن چه را خطا بدانم٬ بر زبان می‌آورم.

15.بکر بوزداغ در یک کنگره اعلام کرد که حزب عدالت و توسعه حزب طیب است. من معتقدم این نگرش غلط است. خود جناب اردوغان هم اعلام کرد: این حزب را ملت تاسیس کرد و ما فقط تابلو را نصب کردیم. متاسفانه چندی پیش یک مستند مفصل در مورد حزب ما پخش شد که در سراسر فیلم٬ کسی را جز اردوغان نمیبینید. نه گل٬ نه من٬ نه شنر و نه دیگران. این غلط است.

16. از من می‌پرسند: چرا خیلی وقت‌ها گریه می‌کنی؟ پاسخ ساده و کوتاهی می‌دهم: گریه‌های من به خاطر جوانمرگ شدن فرزند من نیست. به باور من٬ گریان بودن٬ نقطه ضعف نیست. نقظه قوت است. از گریان‌ها نترسید٬ از آنهایی که شفقت ندارند و نمیگیرند٬ باید ترسید.

چه کسانی از سخنان آرنچ عصبانی می‌شوند؟

برخی از چهره‌های تند و رادیکال حزب عدالت و توسعه از جمله مهمت متین ار و ملیح گوکچه٬ بارها به تندی پاسخ آرنچ را داده و از اردوغان خواسته‌اند او را برکنار کند.

در همین حال٬ حزب حرکت ملی و چهره‌های راست افراطی هم از سخنان آرنچ به شدت عصبانی می‌شوند. دولت باغچلی رهبر حزب راست افراطی حرکت ملی٬ بارها به تندی به آرنچ تاخته و خواهان برکناری او شده است.

دیروز هم جمال انگین یورت٬ از سران این حزب٬ اعلام کرد: آرنچ٬ مانند یک قوز است بر روی ستون فقرات اردوغان. اردوغان باید خود را از این قوز نجات دهد و او را کنار بیاندازد.

در کل باید گفت٬ این روزها در حزب عدالت و توسعه٬ کسی حاضر نیست مانند آرنچ٬ لب به انتقاد بگشاید و از این نظر٬ باید بلنت آرنچ را یک استثنا دانست.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم حزب عدالت و توسعه اردوغان فتح الله گولن اروپا آنکارا حزب عدالت و توسعه حزب حرکت ملی رئیس جمهور حزب ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۴۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران

به گزارش جماران؛ روابط عمومی دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران در واکنش به خبر خبرگزاری مهر نوشت: چند روز قبل خانم دکتر علم الهدی دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای انقلاب فرهنگی و هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس علوم خانواده دانشگاه تهران در کنار سایر اساتید دارای صلاحیت این مهم انتخاب می شود. در عملیاتی روانی، انتصاب وی به عضویت در کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران تعمیم می یابد و عملا دروغ بزرگ شکل می گیرد!

در پاسخ روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران آمده است:

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

دیگر خبرها

  • چرا دویچه وله از ایران عصبانی است؟
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • پاسخ محسن چاوشی به انتقادات از جهان لاغر
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری است
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین و غزه بازتاب نامه‌های مقام معظم رهبری است
  • هویلوند: فرناندز یک کاپیتان فوق العاده است؛ انتقادات از او منصفانه نیست
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • بازتاب یک بازی پُرحاشیه؛ نمایندگان پرسپولیس و سپاهان در کمیته انضباطی