Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@23:12:45 GMT

همه چیز درباره سامانه دانش آموزی سناد

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۳۴۶۶۷

همه چیز درباره سامانه دانش آموزی سناد

ثبت و نگه داری اطلاعات افراد یک جامعه ، مانند اطلاعات شهروندان یک کشور، کارمندان یک شرکت و یا دانش آموزان یک مدرسه تا قبل از ظهور تکنولوژی به صورت سنتی برروی کاغذ ثبت و نگه داری می شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ثبت و نگه داری اطلاعات افراد یک جامعه ، مانند اطلاعات شهروندان یک کشور ، کارمندان یک شرکت و یا دانش آموزان یک مدرسه تا قبل از ظهور تکنولوژی به صورت سنتی برروی کاغذ ثبت و نگه داری می شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با افزایش جمعیت و بزرگتر شدن جوامع ، ثبت و مدیریت اطلاعات افراد که هر روز جمعیت شان رو به افزایش بود ، سخت تر و سخت تر شد . با ظهور تکنولوژی و فناوری های نوین و ورود بشر به عصر کامپیوتر ها ، حجم اطلاعات فزونی یافته و نیاز به استفاده از تکنولوژی در ثبت نگه داری و سازماندهی این داده ها نیز بیشتر گردید و بدین ترتیب بانک اطلاعاتی به وجود آمد .

بانک اطلاعاتی یا دیتا بیس همان گونه که از نامش پیداست ، مجموعه ای از اطلاعات سازمان دهی شده است که امکان مدیریت ، دسترسی و به روزرسانی این اطلاعات را برای ما فراهم می نماید . با ظهور این فناوری نوین در کشورمان ، کم کم تمامی سازمان های بزرگ شروع به استفاده از نسخه های مختلفی از بانک اطلاعاتی نمودند تا بتوانند داده های مربوط به سازمان خود را بهتر مدیریت نمایند .

یکی از بزرگترین سازمان هایی که نیاز یک بانک اطلاعاتی در آن به شدت احساس می شد ، وزارت آموزش و پرورش بود . به منظور ثبت اطلاعات دانش آموزان ، مدیر هر مدرسه به صورت سنتی دانش آموزان را ثبت نموده و نگه داری می کرد و مشخصا این روش سنتی با مشکلات بی شماری همراه بود . بدین منظور در تابستان سال 1390 ، وزارت آموزش و پرورش اقدام به توسعه و راه اندازی سامانه دانش آموزی سناد با هدف تحول در یکپارچه سازی اطلاعات و ارائه خدمات هوشمند نمود و این سامانه با ثبت نام دانش آموزان سراسر کشور در دوره های آموزشی مختلف از پیش دبستان تا پیش دانشگاهی و فنی حرفه ای و کاردانش ،  برای اولین بار در کشور توانست حدود 13 میلیون دانش آموز در 31 استان کشور را به صورت متمرکز ثبت نام نماید .

سامانه نام نویسی الکترونیکی دانش آموزان که به اختصار سناد نامیده می شود ، در واقع یک بانک اطلاعاتی حاوی اطلاعات تمامی دانش آموزان کشور بوده که با جمع آوری اطلاعات به مدیران مدارس کمک شایانی در برنامه ریزی هدفمند نموده و هم چنین توان نهاد های نظارتی و ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش را افزایش می دهد .

 

یکی دیگر از فواید مهم سامانه سناد ، تغذیه اطلاعاتی دیگر سامانه های وزارت آموزش و پرورش می باشد . بدین معنا که سیستم های متعددی به عنوان زیر سیستم های سامانه سناد از جمله سامانه ثبت نام المپیادهای علمی کشور و جشنواره جوان خوارزمی تهیه و تولید شده و همچنین سیستم هایی مانند سامانه جامع امور شاهد و ایثارگران  ، سامانه فروش و توزیع کتاب های درسی ، پورتال همگام ، سیستم های دانش آموزی و سیستم های ساماندهی نیروی انسانی از سناد تغذیه اطلاعاتی می شوند .

 

وظیفه ثبت ، سازماندهی و مدیریت اطلاعات دانش آموزان به عهده مدیر مدارس می باشد بدین صورت که هر مدیر با در دست داشتن کد مدرسه ، کد ملی و رمز عبور وارد سامانه سناد شده و از امکانات این سامانه استفاده نماید . کد مدرسه یک کد 8 رقمی و منحصر به فرد برای هر مدرسه است که توسط سیستم واحد سازمانی به هر مدرسه اختصاص داده شده است و رمز عبور را  باید از کارشناس مربوطه در منطقه ، دریافت نمود .

سامانه سناد برای مقاطع مختلف مدارس تعریف شده و برای هر کدام آدرس جداگانه ای دارد ، سامانه سناد پیش دبستانی با آدرس p-snd.medu.ir ، سناد ابتدایی با آدرس schsnd.medu.ir و سناد متوسطه با آدرس های  m1-snd.medu.ir ( متوسطه اول ) و m2-snd.medu.ir ( متوسطه دوم ) در دسترس می باشد . سامانه سناد امکانات متعددی در مقاطع مختلف دارد که در ادامه به تعدادی از آن ها پرداخته ایم .

یکی از اصلی ترین امکانات سامانه سناد ثبت نام دانش آموزان در سناد و دانش آموزان جدیدالورود می باشد که با ورود به سامانه سناد و ثبت کد ملی دانش آموز ، می توان اطلاعات دانش آموز  و بعد از آن اطلاعات والدین دانش آموز اعم از کد ملی مادر و پدر را ثبت نمود . هم چنین از دیگر امکانات این بخش می توان به ثبت نام اتباع با استفاده از کد اتباع و پذیرش گروهی برای مدارس منحل شده را نام برد .

مرحله بعد از ثبت نام دانش آموزان در سامانه سناد ، کلاس بندی دانش آموزان و تعریف رشته پایه می باشد . فرآیند تعریف کلاس بدین صورت است که بعد از تعریف سهمیه کلاسی در استان و منطقه ، کاربران منطقه یا استان نسبت به تعریف حداقل و حداکثر ظرفیت کلاس اقدام می نمایند و در مرحله آخر با اختصاص کلاس به مدرسه می توان کلاس را برای پایه مورد نظر تعریف نمود .

یکی دیگر از امکانات سامانه سناد در تمامی مقاطع ثبت نمرات می باشد که این امر توسط آموزگاران صورت می گیرد . بدین منظور مدیر مدرسه می بایست اقدام به تعریف کاربر آموزگار نموده و سپس هر معلم را به دروس و کلاس هایی که تدریس می کند اتصال دهد . سپس معلم می تواند با وارد کردن کد ملی و رمز عبوری که از مدیر مدرسه دریافت می کند اقدام به ثبت نمرات در سامانه سناد نماید .

و در آخر می توان به امکان ثبت نام جهش تحصیلی در سامانه سناد اشاره نمود . دانش آموزانی که می خواهند جهش تحصیلی انجام دهند می توانند با مراجعه به مدیر مدرسه محل تحصیل خود ، درخواست خود را ارائه نمایند . در صورتی با درخواست آنان موافقت شود ، مدیر مدرسه ، درخواست جهش تحصیلی را در سامانه سناد ثبت می کند و سپس دانش آموز را به اداره آموزش و پرورش منطقه و سپس به اداره آموزش و پرورش استثنایی برای انجام مراحل سنجش معرفی می‌ کند .

 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش سامانه سناد ثبت و نگه داری بانک اطلاعاتی دانش آموزان مدیر مدرسه دانش آموز ثبت نام کد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۴۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان در راستای ایجاد شور و نشاط علمی در میان دانش‌آموزان و استعدادیابی و ظهور خلاقیت دانش آموزان با هدف گسترش فرهنگ و تحقیق و پژوهش و رشد مهارت‌های علمی، فناورانه و مهارتی دانش‌آموزان ایران اسلامی از 19 تا 21 اردیبهشت در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود؛ از این رو با الناز فطیرخوانی مدیر مسابقات دانش‌آموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان درباره چگونگی برگزاری این جشنواره گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه قابل مشاهده است:

آنا: درباره چگونگی برگزاری جشنواره دوره ششم فرهیختگان جوان بفرمایید؟

فطیرخوانی: طرح پروژه‌های دانش‌آموزی با هدف رشد مهارت‌های علمی و عملی دانش‌آموزان و لذت بردن از دانستن و عمیق کردن فهم دانش‌آموزان با شعار پیش به سوی دانشمند شدن از ۱۳۹۸ در دانشگاه طراحی و آغاز شد که پس از برگزاری پنج دوره موفق این رویداد انشاالله ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه مورخ ۱۹، ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ماه در کتابخانه زنده یاد دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.

آنا: هدف از برگزاری این رویداد چیست؟

ترویج روحیه و گسترش فرهنگ پژوهشگری در بین دانش آموزان

فطیرخوانی: این رویداد اهداف زیادی دارد، اما از مهم‌ترین اهداف آن می‌توان به ترویج روحیه و گسترش فرهنگ پژوهشگری در بین دانش آموزان، ایجاد شادابی و شور و نشاط علمی فرهنگی در محیط دانشگاهی، ایجاد زمینه‌های ظهور خلاقیت و توانایی‌های بالقوه دانش‌آموزان، استعدادیابی و شناسایی دانش‌آموزان نخبه و با استعداد‌های درخشان، شناسایی توانمندی‌ها و شبکه‌سازی نخبگانی از دانش‌آموزان امروز و دانشجویان فردا، آشنایی دانش‌آموزان با محیط دانشگاه و علوم مختلف دانشگاهی و انتخاب هدفمند رشته در دانشگاه و ... اشاره کرد.

تمام تلاش ما از برگزاری این رویداد آماده کردن دانش‌آموزان برای انجام یک پروژه واقعی و آکادمیک در محیط دانشگاه است. دانش‌آموزان با انجام دادن یک پروژه در مدرسه بر اساس طرح یادگیری پروژه‌محور با اصول و فرآیند انجام یک پروژه از طرح سوال پژوهشی و یافتن مسئله گرفته تا مشاهده و جمع‌آوری اطلاعات، فرضیه‌سازی، انجام آزمایش، تجزیه و تحلیل، ارائه نتیجه و پیشنهاد و ... آشنا می‌شوند و مشق پژوهش انجام می‌دهند، صرف نظر از محصول و نتیجه پروژه، آنچه که در این رویداد اهمیت دارد این است که دانش‌آموزان روش انجام یک پروژه و تحقیق را اصولی و درست یاد بگیرند.

آنا: در این دوره از جشنواره چه تعدادی از دانش‌آموزان و از چه مقاطع تحصیلی شرکت کردند؟

شرکت بیش از 2 هزار و 100 دانش‌آموز در ششمین جشنواره فرهیختگان جوان

فطیرخوانی: در این دوره از جشنواره بیش از 2 هزار و 100 دانش آموز از ۲۶ استان کشور در قالب حدود ۷۰۰ تیم دانش‌آموزی شرکت کردند که انشالله در ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت دستاورد‌های پژوهشی خود را ارائه می‌کنند. در این دوره از جشنواره حدود ۱۶۰ تیم از مدارس سما شرکت می‌کنند. دانش آموزان همه مقاطع تحصیلی از پیش‌دبستان تا پیش‌دانشگاهی در این رویداد شرکت می‌کنند؛ اما اکثر دانش‎آموزان شرکت‌کننده در این دوره مقاطع دبیرستان دوره اول (هفتم، هشتم و نهم) هستند.

آنا: این رویداد چند بخش دارد؟

فطیرخوانی: با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم این رویداد آشنایی دانش‌آموزان با رشته‌ها و موضوعات مختلف است این رویداد ۵ محور اصلی و حدود ۶۵ رشته و گرایش دارد، محور‌های غرفه‌های نمایشگاهی و سمینار‌های علمی با گرایش‌های فنی و مهندسی، علوم و پایه (فیزیک، شیمی، زیست)، علوم انسانی و اجتماعی، علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی، زیست‌فناوری، نانوتکنولوژی و هنر و معماری و محور مسابقات با گرایش‌های هوافضا، روباتیک، ماشین‌های کمیکار، سازه ماکارونی، برنامه‌نویسی و کاپ فیزیک ایران و محور تولید محتوای دیجیتال با گرایش‌های بازی‌سازی (رایانه‌ای، تلفن همراه و تبلت)، محتواسازی رسانه‌ای، طراحی سایت و نرم افزار، تولید فیلم و انیمیشن و موشن گرافی، طراحی گرافیکی و اینفوگرافی، تولید محتوا با پایتون برگزار می‌شود.

آنا: برنامه زمان‌بندی این جشنواره چگونه است؟

ایجاد یک شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش آموزی 

فطیرخوانی: ثبت نام این رویداد هر ساله از ۲۵ آذر مصادف با هفته پژوهش آغاز می‌شود و تا فروردین سال بعد ادامه دارد و جشنواره پایانی و ارائه دستاورد‌های دانش آموزان اردیبهشت مصادف با هفته معلم طی ۳ روز برگزار می‌شود.

آنا: در قوانین اشاره شده که دانش آموزان باید مستندات پروژه خود را در باشگاه پایش بارگزاری کنند، این اقدام به چه منظور است؟

فطیرخوانی: بله دقیقا درسته، یکی از اهداف بلند مدت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از برگزاری این رویداد ایجاد یک شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش آموزی است. شبکه سازی نخبگانی از دانش‌آموزان امروز و دانشجویان فردا در بستر باشگاه پایش میسر می‌شود. دانش‌آموزان در این بستر مستندات پروژه خود از جمله چکیده، مقاله و عکس و فیلم و ... را ارائه می‌کنند و همچنین از سایر پروژه‌ها نیز آگاه می‌شوند. بدین ترتیب در باشگاه پایش شبکه‌سازی و هم‌افزایی صورت می‌گیرد. همچنین دانش‌آموزان در این بستر می‌توانند از منتورینگ و هدایت اساتید و دانشجویان برتر دانشگاه نیز بهره بگیرند.

آنا: بخش‌های جدیدی در این دوره از رویداد دارید؟

بازی‌ها و آزمایش‌های مهیج در سه روز

فطیرخوانی: بله، در این دوره بخش بازی‌ها و آزمایش‌های علمی مهیج با برگزاری بیش از ۲۰ بازی و آزمایش علمی جالب با هدف ایجاد جذابیت و شور و نشاط علمی و افزایش علاقه دانش‌آموزان به موضوعات علمی خصوصا موضوعات فیزیک و شیمی طراحی و در سه روز برگزاری رویداد اجرا می‌شود. همچنین توسط باشگاه پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات و اعضای انجمن‌های علمی واحد، تور علمی و بازدید از آزمایشگاه‌های واحد علوم و تحقیقات را در برنامه داریم. در بخش پنل‌های سخنرانی و کارگاه‌های ویژه دانش‌آموزان و معلمان نیز از اساتید خاص و برجسته دعوت شده است.

آنا: مراسم اختتامیه و اهدا جوایز به چه صورت است؟

فطیرخوانی: مراسم اختتامیه و اهدای جوایز این دوره از جشنواره جمعه از 15:30 الی 18 در سالن همایش دکتر زنده یاد دکتر حبیبی برگزار می شود و گروه‌های منتخب اعم از گروه‌های برتر و شایسته تقدیر معرفی و تندیس جشنواره و جوایز خود را دریافت خواهند کرد.

آنا: نکته پایانی و تکمیلی؟

فطیرخوانی: با توجه به اینکه بازدید از این رویداد برای عموم آزاد است از همه دانش‌آموزان و معلمان علاقه‌مند دعوت می‌کنم تا از این جشنواره بازدید کنند و امیدوارم که این دوره از جشنواره به‌خوبی برگزار شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دورهمی دانش آموزان و دبیران ۲۹ سال پیش در میبد
  • برپایی نمایشگاه مشاغل دانش‌آموزی زارچ 
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • ۱۶۵ دانش آموزخبرنگار در اردبیل دوره های آموزشی را سپری می کنند
  • طرح ملی سواد آبی در یزد ۳ ساله شد
  • رقابت دانش‌آموزی «کیدکد» با حمایت روبیکا برگزار شد
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان