Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@13:34:47 GMT

جرائم فضای مجازی بر فضای حقیقی غلبه کرده است

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۳۸۲۹۸

جرائم فضای مجازی بر فضای حقیقی غلبه کرده است

دادستان کاشان گفت: جرائم در فضای مجازی روبه افزایش است؛ جرائم در فضای مجازی بر فضای حقیقی غلبه کرده است.

‏به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، روح‌اله دهقانی به مناسبت هفته قوه قضائیه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در بهار امسال سال سیزده هزار و ۳۱۸ پرونده وارد دادسرا شده، سیزده هزار و ۶۱۷ پرونده مختومه شده، ۲۹۹ پرونده از پرونده‌های معوقه تعیین تکلیف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادستان کاشان با بیان اینکه مقام قضاوت مقام سختی است، گفت: قضات برای مال، جان و ناموس مردم تصمیم‌گیری می‌کنند که کار راحتی نیست.

وی، با اشاره به اینکه در شش ماهه دوم سال ۹۸ بیشترین پرونده‌ها جرائم راهنمایی و رانندگی است، افزود: دو‌ هزار و ۷۰۸ پرونده از تصادفات بوده است.

دهقانی گفت: فرهنگ رانندگی در کشور و کاشان مشکل دارد به طوری که سالی چند هزار نفر از قشر جوان جان خودشان را در تصادفات از دست می‌دهند، مردم  در بحث رانندگی باید دقت بیشتری داشته باشند.

دادستان کاشان با اشاره به اینکه در جرائم عمدی سرقت در صدر جرائم قرار دارد، خاطرنشان کرد: در 6 ماه دوم سال ۹۸ دو هزار و ‌۵۹۲ سرقت عمدی داشتیم.

وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی به پرونده‌های درگیری و ضرب و شتم تعلق دارد، تصریح کرد: توهین، تهدید، افترا، کلاه‌برداری و‌ تحصیل مال نامشروع در رده بنده جرائم شش ماه سال دوم ۹۸ است.

دهقانی با تأکید بر اینکه جرائم در فضای مجازی روبه افزایش است، گفت: جرائم در فضای مجازی بر فضای حقیقی غلبه کرده است در واقع بستری برای ارتکاب جرم شده است.

دادستان کاشان با اشاره به اینکه تا شبکه اینترنت ملی را راه‌اندازی نکنیم و در خصوص فضای مجازی عزم جزمی نداشته باشیم نمی توانیم‌در این حوزه موفق باشیم، افزود: دشمنان ما تمام قد برنامه‌ریزی و‌ افق‌های دور و ناهنجاری‌های کشورمان را ترسیم می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه پیشگیری از جرم از رسالت‌های دستگاه قضایی است، تأکید کرد: می‌طلبد تمام دستگاه‌ها و ارگان‌ها در این بحث پیشگیری سهیم باشند.

دهقانی گفت: با تعامل خوبی که با حوزه دانشگاه و همه دستگاه‌ها خواهیم داشت امیدوارم بتوانیم کاشان را به عنوان یک شهر نمونه در بحث ‌کاهش جرائم مطرح کنیم.

دادستان کاشان گفت: در سه ماهه نخست سال ۹۹ تابه حال چهار هزار و ۵۷۱ لیتر کشف مشروبات الکی داشته‌ایم و این آمار زیبنده شهر دارالمؤنین کاشان نیست.

وی ادامه داد: در بحث مواد مخدر سال ۹۷، ۷۲۷ کیلو، در سال ۹۸ ،۹۷۳ کیلو داشتیم که این آمار رشد  ۳۴ درصدی کشفیات مواد مخدر را نشان می‌دهد.

دهقانی با بیان اینکه ادامه تحصیل سبب کاهش جرم و ترک تحصیل باعث بالا رفتن جرائم می‌شود، افزود: از هزار و سی عدد زندانی ۹۰۸ نفر بومی هستند و ۱۲۲ نفر غیربومی هستند که ۳۴۴ نفر مجرد و ۶۸۶ نفر متأهل هستند.

دادستان کاشان با تأکید بر اینکه برنامه‌های فرهنگی خوبی در زندان کاشان داریم، گفت: ۳۵۰ نفر در  کلاس‌های مهارت‌های زندگی آموزش دیده‌اند؛ با قراردادی که با شهرداری بسته‌ایم زندانی‌ها در بحث  رنگ‌کاری جداول، درخت‌کاری و... مشغول به فعالیت هستند.

 وی با بیان اینکه در زندان کاشان گلاب‌گیری هم داشته‌ایم، گفت: ۱۵هزار مترمربع زیر کشت گل محمدی داشته‌ایم که گلاب آن در بازار عرضه می‌شود.

دهقانی با بیان اینکه تنظیم کل سیاست‌های کل نظام با مقام معظم هست که با مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست‌ها ابلاغ می‌شود، بیان داشت: علیرغم اینکه افزایش جمعیت و جرائم را داشته‌ایم اما در چهار سال گذشته کاهش زندانی داشته‌ایم به طوری که هزار و ۳۰۰ زندانی داشته‌ایم اما در حال حاضر ۱۰۰۰ زندانی داریم.

دادستان کاشان با اشاره به اینکه در بحث گران‌فروشی دادستانی در این حوزه با تشکیل تیم‌های بازرسی با گران‌فروشی و احتکار مقابله می‌کند، افزود: در هفته گذشته در جلسه‌ای که برگزار کردیم مصوبات خوبی داشتیم تا با افرادی که تعدی و تعرض به اراضی دولتی و افرادی که خارج از محدوده‌ها ساخت و سازهای غیرمجاز می‌کنند بشدت برخورد کنیم.

وی در پایان با تأکید بر نقش رسانه‌ها گفت: رسانه در بحث بالا بردن و افزایش و دانش اطلاعات مردم برای کاهش جرائم می‌تواند سهیم باشد.

انتهای پیام/۶۳۱۰۸/ر۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: فضای مجازی کاشان جرائم دادستان دادستان کاشان جرائم در فضای مجازی دادستان کاشان داشته ایم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۸۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش

هرچند وقت یک‌بار خبری جعلی یقه هنرمندان را می‌گیرد و در این میان استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی قوز بالا قوز شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، از ۱۴ دی ۱۴۰۱ که ترانه علیدوستی با قرار وثیقه آزاد شد، دیگر کمتر مثل سابق با جنجال سر زبان‌ها بود، تا اینکه این اواخر نادره حکیم الهی، مادر ترانه علیدوستی بدون اینکه نامی از بیماری دخترش ببرد، گفت که ترانه به بیماری سختی مبتلا شده، که اکنون حالش خوب است. او بدون اینکه نامی از بیماری ببرد، گفت: منشا بیماری دخترش مشخص نیست.

چند روز بعد تصاویری از ترانه علیدوستی و ملاقات پدرش و بازیگران با او در فضای مجازی منتشر شد، که مشخص شد این تصاویر متعلق به بستری شدن الناز شاکردوست است، که چند سال پیش سر صحنه فیلمبرداری دچار حادثه شده بود.

بر اساس ماده ۱۶، قانون جرائم رایانه‌ای، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد، یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. اگر تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، متهم به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۷، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

سید رضا نقی‌نژاد اورنگ، کارشناس و منتقد سینما در واکنش به خبرسازی‌های جعلی که چند وقت یکبار یقه هنرمندان را می‌گیرد، گفت: متاسفانه بعضی از شبه هنرمندان و شبه بازیگران برای اینکه توی چشم باشند، برای خودشان شایعه درست می‌کنند، یا به افرادی پول می‌دهند تا برایشان اینکار را کند. وقتی خبر منفی درباره آن‌ها منتشر شد، ناگهان سر زبان‌ها می‌افتند. چون آن‌ها نمی‌توانند با هنرشان دیده شوند، دست به دامن اخبار جعلی می‌شوند.

اورنگ ادامه داد: بعضی از فعالان فضای مجازی به دنبال خوراک می‌گردنند. آن‌ها وقتی می‌بینند خوراکی ندارند، از صدا، تصویر و فیلم افراد سوء استفاده می‌کنند. افراد باید به حریم یکدیگر احترام بگذارند. اگر بنا به کنترل فضای مجازی است، باید نظارت‌ها شدید باشد تا دیگر شاهد این سوء استفاده‌ها نباشیم. وقتی ناگهان در فضای مجازی اعلام می‌شود که فلان شخص فوت کرده یا در بیمارستان بستری است و بلافاصله تکذیب می‌شود، با جان مردم بازی می‌کند. الان فضای مجازی به گونه‌ای شده که آدم‌ها فکر می‌کنند هر کاری می‌توانند انجام دهند و دیده نمی‌شوند.

به گفته این کارشناس سینما، وقتی یک خبرنگار مطلبی را می‌نویسد، همه نهاد‌ها به سراغش می‌روند و شکایت می‌کنند. چرا برای بی‌سامانی فضای مجازی کاری نمی‌شود؟ حتماً باید سوء استفاده رخ دهد؟ ما باید به دنبال پیشگیری باشیم. از طرفی، استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی قوز بالا قوز شده است.

دیگر خبرها

  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود
  • پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!