Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ زندگی با ماسک در تابستان گرچه سخت است اما محققان می‌گویند تضمین ۸۰ درصدی سلامتی شما در برابر کروناست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، صبح یک روز تابستانی از خانه خارج می‌شوم، اوضاع کمی متفاوت از روزهای قبل است، اخبار از افزایش آمار کرونا می‌گوید اما مشاهدات من  از کاهش آمار شهروندانی که ملزومات شخصی بهداشتی به همراه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک نگاه کلی شاید از هر 5 نفر، 2 نفر با ماسک از منزل خارج شده‌اند، اما...

اما اتوبوس‌ها شلوغ است و فاصله‌ها نزدیک. مترو هم به همین ترتیب. دیگر اثری از صندلی ضربدر خورده وجود ندارد چون با حضور مسافرانی که هر یک برای کاری از منزل خارج شده‌اند این صندلی‌ها نیز اشغال شده است.

از دور نگاهی به تاکسی‌ها می‌اندازم، کاورهای جدا کننده راننده و مسافر در تعدادی از تاکسی‌ها به چشم می‌خورد، اما... اما در صندلی عقب 3 نفر در حالتی دوستانه کنار هم نشسته‌اند! غافل از اینکه ویروس کرونا در کمین است.

از مقابل یکی از ادارات مهمی که روزانه بیش از یک هزار ارباب رجوع دارد گذر می‌کنم. عده‌ای با ماسک و دستکش با رعایت فاصله‌ها بیرون از ساختمان ایستاده‌اند اما ... اما تعدادی دیگر بی توجه به حقوق و سلامتی دیگر شهروندان سیلی از جمعیت ایجاد کرده‌اند تا کارشان زودتر راه بیفتد.

عقربه‌های ساعت به ظهر نزدیک شده‌اند، وارد چند فروشگاه می‌شوم، نخستین مغازه، برگه‌ای شامل کد بهداشتی خود را به شیشه ویترین نصب کرده است، پس مشتری‌ها می‌توانند با خیال راحت وارد شوند اما.. اما قرار بود از تراکم جمعیت در مغازه‌ها خودداری شود، حالا چند نفری در مقابل پیشخوان ایستاده‌اند و چند نفر دیگر هم پشت سرشان، منتظر هستند تا حساب و کتاب خریدها انجام شود، فروشنده خود برای همه کارت می‌کشد!

فروشگاه دیگری در ورودی خود دستکش و مواد ضد عفونی قرار داده تا مشتریان قبل از بررسی اجناس، خود را مجهز به ابزار سلامتی کنند. برخی استفاده می‌کنند و عده‌ای هم خود را به ندیدن می‌زنند!

سری به جایگاه سوخت می‌زنم، جایی که رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیش از اماکن دیگر در آن ضرورت دارد، برگه‌ای که روی آن نوشته شده است «به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی از دریافت وجه نقد معذوریم... لطفا کارت بانکی خود را آماده کنید»  خود نمایی می‌کند اما... اما در همان لحظه‌ای راننده‌ای که بنزین زده با چند عدد 10 هزار تومانی که از جیبش در می‌آورد به سمت کارگر جایگاه می‌رود، حالا چشمم به دست کارگر که پر است از 10 هزار تومانی‌های چرک شده می‌افتد!!!

گشت و گذار من در شهر چند ساعتی طول کشید، شلوغی و کلافگی خیابان‌ها در ظهر یک روز تابستانی اما کرونا را خسته نکرده است، او می‌تازد و ما را به دنبال خود می‌کشد، همین روزمرگی‌هایی که ما را از کرونا غافل کرده سبب شده تا بار دیگر آمار آن در شهرمان بالا برود.

شیب ابتلا به کرونا در اصفهان تند شد

هرچند نقشه‌ها می‌گویند استان اصفهان وضعیت هشدار ندارد، اما شیب تند آمار کرونا در روزهای اخیر به خوبی نشان از تاثیر بی توجهی به دستورات بهداشتی دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می‌گوید: تقریبا از یک هفته گذشته موارد بستری افزایش یافته است. قبل از آن تعداد بیمارستان‌های مربوط به پذیرش بیماران کرونایی کاهش داده شده بود و بیمارستان‌های غرضی و عیسی بن مریم از لیست پذیرش مبتلایان جدید کرونا خارج شده بودند. ظرفیت بیمارستان‌های خورشید و امین هم نسبت به بیماران کرونایی کم شده بود و مقداری خدمات معمول را ارائه می‌دادند.

آرش نجیمی ادامه می‌دهد: تا هفته گذشته همچنان کاهش پذیرش را داشتیم و وضعیت به گونه‌ای که بود که امید داشتیم کاهش ظرفیت بیماران کووید 19 بیشتر شود و بیمارستان‌ها به روال عادی برگردند. متاسفانه از هفته پیش تعداد موارد بستری افزایش پیدا کرده و ما ناگزیر شدیم ظرفیت‌های بیشتری به بیماران کرونایی اختصاص بدهیم.

وی با اشاره به پر شدن ظرفیت‌های قبلی بیمارستان‌های اختصاص داده شده به بیماران مبتلا به کووید 19، می‌گوید: لازم است مجدد فعالیت معمول بیمارستان‌هایی که مربوط به کووید 19 بوده را تعطیل کنیم و بیمارستان‌های مرجع را با کل ظرفیت در اختیار بیماران قرار دهیم. احتمال دارد که در صورت افزایش شیب ابتلا یک یا دو بیمارستان جدید را به طور کامل به چرخه اضافه کنیم و کاملا با تمام ظرفیت خدمت رسانی کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه می‌دهد: در روزهای گذشته به غیر از افزایش بیماران بستری، آمار بیماران سرپایی هم روند افزایشی داشته و حتی موارد حاد هم متاسفانه بیشتر شده است.

تولید روزانه 7 میلیون ماسک در کشور/ مصرف خودسرانه دگزامتازون می‌تواند کشنده باشد«ماسک بی‌ماسک»؛ مشهدی‌ها در مقابله با کرونا اهمال می‌کنندروحانی: الزام استفاده از ماسک در مرحله جدید مقابله با شیوع کرونا اقدامی ناگزیر است

کرونا، بی تفاوت به گرما

کرونا با گرما از بین می‌رود یا خیر؟ این سوالی بود که مردم در اوایل دوره شیوع این بیماری از متخصصان می‌پرسیدند اما پاسخی قطعی به آن داده نمی‌شد. حالا با شیوع دوباره کرونا و افزایش مجدد آمار مبتلایان فرضیه کاهش احتمالی فعالیت ویروس نیز رد و مشخص شد کرونا نسبت به گرما هیچ واکنشی ندارد و همچنان به قربانی گرفتن ادامه می‌دهد. حالا این را بگذاریم در کنار بی توجهی مردم به رعایت دستورات بهداشتی و عادی جلوه دادن اوضاع.

نجیمی می‌گوید: تصورات اشتباهی مبنی بر نقش گرما در کاهش انتشار ویروس کرونا بین مردم وجود دارد که باعث بروز آمار افزایشی ابتلا شد و همچنین رها کردن بیماری و کاهش رعایت نکات بهداشتی تاثیر به‌سزایی در افزایش آمار داشت، به طوری که چند گام به کنترل بیماری مانده بود که با این مساله ما را از کنترل بیماری و کاهش موارد ابتلا دور کرد. ممکن است تا هفته آینده وضعیت مشابه ابتدای اپیدمی شاید هم به مراتب بدتر پیدا کنیم.

وی با هشدار به مردم نسبت به افزایش ابتلا، می‌گوید: اگر مردم بیماری را جدی نگیرند و مسائل بهداشتی را رعایت نکنند ما را به وضعیتی می‌رساند که به زودی در پذیرش بیماران و اختصاص ظرفیت به بیماران کرونایی تجدید نظر کنیم و به دنبال این تجدید نظر و افزایش آمار در سیاست‌های استانی تغییراتی صورت بگیرد.

ویروسی که وحشی‌تر شد

بهروز کلیدری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در اصفهان طی روزهای گذشته، می‌گوید: با توجه به افزایش آمار مبتلایان ما در راهروهای بیمارستان خورشید بیمار بستری می‌کنیم.

وی به آمار اشاره می‌کند و می‌گوید: طی روزهای گذشته 320 بیمار بستری در مراکز مختلف درمانی داشتیم که این تعداد تا روز گذشته به 567 نفر رسیده است، از این تعداد 136 بیمار در آی.سی.یو بستری هستند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه می‌دهد: با شروع فصل سرما هم بیمار کرونایی و هم آنفلوآنزایی بیشتر خواهد شد و احتمالاً ما ظرفیتی حدود 700 تا 1000 بستری را نیاز داریم.

به نظر می‌رسد رفتار ویروس کرونا در تابستان نسبت به گروه‌های مختلف سنی نیز تغییر کرده است، اگر تا به حال بیشتر گروه‌های در معرض خطر و بیماران و سالمندان در گروه ریسک قرار داشتند حالا جوانان نیز در لیست مبتلایان به این بیماری قرار گرفته‌اند.

کلیدری در همین ارتباط بیان می‌کند: بستری‌های مکرری از گروه‌های سنی 20 تا 50 ساله داشتیم و به نظر می‌رسد که ویروس وحشی‌تر شده است.

به گزارش تسنیم، رفتار ویروس کرونا به رفتار ما بستگی دارد، باید بدانیم چگونه باید با او تا کنیم تا ما را تنها بگذارد. دوری از کرونا می‌تواند ما را در برابر این ویروس ناشناخته و پر رمز و راز محافظت کند، پس تا قبل از اینکه خود یا خانواده‌مان را درگیر مصائب آن کنیم بهتر است تعارفات با کرونا و البته اطرافیانی که آن را جدی نمی‌گیرند کنار بگذاریم و با سلاح ماسک و دوری از دیگران سلامت خود و حقوق همشهریان را حفظ کنیم.

انتهای پیام/ 162/ی

R41346/P/S6,51/CT7 بیشتر بخوانید... گزارش// "بحران" ارمغان کرونا برای گردشگری کشور/ راهکارهای خروج از ورشکستگی گزارش| آیا ورزشکاران در هنگام ورزش کردن باید از ماسک استفاده کنند؟ همدان|مطب‌های پزشکی از پذیرش بیماران بدون ماسک خودداری کنند

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیماران کرونایی بیمارستان ها ادامه می دهد ویروس کرونا افزایش آمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۹۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران

به گزارش تابناک، رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: حدود ۴۰ درصد از بیماران تالاسمی برای زنده ماندن، راهی به غیر از مصرف داروهای خارجی ندارند. در حالی که سال گذشته تنها ۱۲ درصد واردات دارو داشتیم.

تالاسمی، یک بیماری خونیِ ژنتیکی است و افرادی که به آن مبتلا هستند، مجبورند تا پایان عمر دارو مصرف کنند. این در حالی است که بیماران تالاسمی از حدود ۶ سال گذشته با کمبود دارو مواجه‌اند؛ واردات دارو به دلیل تحریم‌ها به سختی و به میزان اندک انجام می‌شود و داروهای تولید داخل نیز عوارض زیادی دارند و جوابگو نیستند.

در حال حاضر ۲۳ هزار بیمار تالاسمی در ایران زندگی می‌کنند که از این تعداد تنها در طول ۶ سال گذشته، ۱۱۰۰ نفر به دلیل کمبود داروهای خارجی، جان خود را از دست داده‌اند که بسیاری از آنها کودک بوده‌اند. در حالی که به گفته کارشناسان، در صورت تامین پایدار دارو، این بیماران می‌توانند عمری طبیعی داشته باشند و دوران سالمندی خود را نیز ببینند.

تالاسمی، یک بیماری خونی ژنتیکی یا ارثی است که به دلیل نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین (پروتئین حمل اکسیژن در خون) اتفاق می‌افتد. در این بیماری، هموگلوبینِ معیوب قادر به اکسیژن‌رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست.

بیمارانی که قبل از ۱۸ سالگی می‌میرند

تالاسمی سال‌ها است که در ردیف بیماری های خاص قرار گرفته اما حمایت ضعیف دولت‌ها و سازمان‌های بیمه‌گر باعث شده که این بیماران ماهانه پول زیادی از جیب بپردازند؛ چیزی حدود ۷ میلیون تومان که رقم کمی نیست. علاوه بر این، داروها یا جوابگو نیستند یا اگر موثر باشند، در بازار کشور موجود نیستند و در هر دو صورت جان بیمار در معرض تهدید است.

یونس عرب، رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: یک بیمار تالاسمی اگر درمان مناسب و پایداری داشته باشد و دارورسانی به او دچار مشکل و وقفه نشود، می‌تواند یک عمر طبیعی داشته باشد. در تمام دنیا همین‌طور است. اما در ایران در ذهن همه جا افتاده که که طول عمر بیماران تالاسمی کم و کوتاه است. دلیلش هم ساده است؛ اساسی‌ترین داروی این بیماران، تزریق مداوم خون و مصرف داروهای آهن‌زدا است. اگر هر یک از اینها دچار مشکل شود، ممکن است جان این بیماران به خطر بیفتد و طبیعی است که عمر طولانی هم نکنند. البته ما بیماران تالاسمیِ بالای ۶۰ سال هم داریم، اما تعداد زیادی بیمار هم داریم که زیر ۱۸ سالگی می‌میرند.

فوت ۱۱۰۰ بیمار به دلیل نبود دارو!

از زمان برگشت تحریم‌ها یعنی از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۱۱۰۰ بیمار تالاسمی به دلیل نبود دارو فوت کرده‌اند. آماری که رئیس انجمن تالاسمی ایران سال گذشته درباره آن هشدار داده و گفته بود: با روند کنونی ممکن است آمار مرگ این بیماران در آینده تصاعدی شود.

عرب در این باره بیشتر توضیح می‌دهد و می‌گوید: تحریم‌ها روی مبادلات ارزی اثر گذاشته و باعث شده که میزان واردات دارو به کشور به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. موضوع این است که ۳۵ تا ۴۰ درصد از بیماران تالاسمی برای زنده ماندن، راهی به غیر از مصرف داروی خارجی ندارند. چون داروهای تولید داخل، آهن را در بدن این بیماران پایین نمی‌آورد. دلیل بزرگ‌ترش این است که داروهای ایرانی عوارض می‌دهند. سال گذشته فقط ۱۲ درصد واردات دارو داشتیم و امسال هم که هنوز وارداتی اتفاق نیفتاده است.

به گفته رئیس انجمن تالاسمی ایران، در حال حاضر ۲۳ هزار نفر بیمار تالاسمی ماژور (کم‌خونی کولی)، سیکِل‌سل (کم‌خونی سلول‌های داسی‌شکل) و اینترمدیا (متوسط) داریم که این دسته از بیماران مجبورند داروهای آهن‌زدا یا فرآورده‌های خونی مصرف کنند.

عوارض متعدد داروهای تولید داخل

داروهای داخلی عوارض زیادی برای بیماران تالاسمی دارند؛ از عوارض پوستی گرفته تا درد در محل تزریق و عدم اثربخشی دارو. اگر دارو به بیمار تالاسمی نرسد، حجم بالای آهن در کبد، قلب، کلیه‌ها و سایر اعضای حیاتی بدنش رسوب می‌کند و بیمار را ظرف ۳ ماه تا ۲ سال - بسته به وضعیت جسمی بیمار - از بین می‌برد.

رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: قبل از بازگشت تحریم‌ها، سالانه حداکثر ۴۰ بیمار تالاسمی در کشور جان خود را از دست می‌دادند، اما از زمان بازگشت تحریم‌ها یعنی از ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ تا الان این آمار بیش از ۶ برابر رشد کرده و سالانه ۲۶۰ بیمار تالاسمی به دلیل کمبود و نبود دارو جان خود را از دست می دهند. حدود ۲۰۰ نفر از فوتی‌ها کودکان زیر ۱۸ سال هستند. ۳۵ تا ۴۰ درصد از بیماران تالاسمی برای زنده ماندن، راهی به جز مصرف داروی خارجی ندارند. در حالی که پارسال تنها ۱۲ درصد واردات دارو داشتیم

بیش از ۱۰ هزار نفر از بیماران مبتلا به تالاسمی براثر کمبود دارو آسیب جدی دیده‌اند و در معرض خطر جدی مرگ هستند. عرب در این باره می‌گوید: خود من جزو این بیماران هستم. اینها وقتی دارو را درست مصرف نکنند یا بریده‌بریده مصرف کنند، قلب یا کبدشان دچار مشکلات خیلی حاد می‌شود، فشار ریه بالاتر از حد نرمال می‌رود و این موضوع باعث می‌شود که به قلب فشار بیاید و بیمار را به مرگ نزدیک کند. علت بیش از ۸۰ درصد مرگ و میر بیماران تالاسمی، مشکلات قلبی و ریوی است.

افت کیفیت داروهای داخلی

وضعیت داروهای بیماران تالاسمی در سال ۱۴۰۳ حال خوبی ندارد. این را عرب می‌گوید و اضافه می‌کند: آمارها گویا هستند. در سال ۱۴۰۲ فقط نیمی از نیازهای دارویی تزریقیِ این بیماران توسط سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت تامین شد و با این اوضاع نمی‌توان انتظار داشت که وضعیت تامین دارو در ۱۴۰۳ خود به خود بهبود پیدا کند. از ابتدای امسال تا الان که اصلا واردات نداشته‌ایم. البته پارسال یکی دو بار تامین دارو تا حدی رضایت‌بخش شد اما این وضعیت ادامه‌دار و پایدار نبود.

رئیس انجمن تالاسمی ایران تاکید می‌کند: حتی داروی ایرانی هم در سال گذشته به اندازه تامین نشد و به طور مرتب در دسترس نبود. همان داروها هم عارضه می‌دادند و نه تنها بیماران از این موضوع گلایه دارند، بلکه پزشکان هم اذعان دارند که داروها عوارض می‌دهند. علاوه بر اینها، کیفیت داروها هم زیر سوال است. سال گذشته در ویال‌های یک شرکت دارویی داخلی، تار مو و چیزهای دیگر پیدا کردیم! تازه تولیدکننده قصد شکایت از ما را داشت.

انتقاد از تغییر مدام مدیران سازمان غذا و دارو

قرار است در روز جهانی تالاسمی، (امروز ۱۸ اردیبهشت) اولین جلسه دادگاه بین‌المللیِ اثرات تحریم بر بیماران تالاسمی برگزار شود و رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: امیدواریم راه به جایی ببریم. من این دادگاه را بی‌اثر نمی‌دانم.

عرب می‌گوید: البته مساله فقط تحریم‌ها نیست؛ تغییرات مدام مدیران در سازمان غذا و دارو یکی دیگر از دلایل بروز مشکلات در حوزه دارو است. حوزه دارو نیازمند یک مدیریت ثابت، پایدار با پایش دائمی است. در حالی که تغییرات مدیریتی در سازمان غذا و دارو خیلی زیاد اتفاق می‌افتد. متاسفانه با تغییر دولت‌ها یا تغییر یک وزیر، مدیران حساس‌ترین جایگاه‌ها هم تغییر می‌کند و این می‌تواند به منافع مردم ضربه بزند. درواقع بخش بزرگی از مشکل موجود در حوزه دارو به همین موضوع مربوط است. مساله فقط تحریم‌ها نیست؛ تغییرات مدام مدیران در سازمان غذا و دارو یکی دیگر از دلایل بروز مشکلات در حوزه دارو است

رئیس انجمن تالاسمی ایران تاکید می‌کند: سازمان غذا و دارو را باید از همه جهات فریز نگه داریم. چون این سازمان کاملا تخصصی و کارشناسی است و نباید مدیرانش مدام تغییر کنند تا بتوانند برای برنامه‌ریزی‌های درست و جامع اقدام کنند. با تغییرات مداوم مدیران و رویکردها مشکلات حوزه دارو شناسایی و رفع نخواهند شد. در چند سال اخیر چندین بار مدیر کل دارو سازمان غذا و دارو تغییر کرده است. با این تغییرات هیچ وقت اتفاق خوبی برای بیماران به خصوص بیماران خاص رخ نخواهد داد.

عرب ادامه می‌دهد: در این میان مسئولان مدام با افتخار اعلام می‌کنند که تامین دارو روند رو به رشدی دارد. در حالی که واقعیت چیز دیگری است. برخی مسئولان آمارسازی و عملکردسازی می‌کنند و آن را کادوپیچ‌شده پیش چشم مردم می‌گذارند و با این کار فقط نمک به زخم بیماران و خانواده‌های آنها می‌پاشند. چون فقط بیماران می‌دانند که اتفاق مثبتِ پایداری در حوزه دارو رخ نداده است.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • آیفون ۱۵پرومکس، پرفروش‌ترین گوشی جهان شد
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • رویدادهای شدید آب و هوایی در ایران و جهان تکرار می‌شود
  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان در سال ۲۰۲۳ شکسته شد
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان ۲۰۲۳ شکسته شد
  • ماسک: تا زمانی که مشکل بدهی آمریکا حل نشود، دلار ارزشی ندارد
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟