Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم گفت: اولویت اول کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم برخورد با شبکه‌های فساد است.  به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نصر الله پژمان فر، در خصوص رویکرد کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم درباره مسائل و مشکلات کشور گفت:کمیسیون اصل ۹۰ یکی از مهمترین کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی در عرصه نظارت است که طبق اصل ۹۰ قانون اساسی هر کسی از افراد ایرانی یا غیر ایرانی می‌تواند به این کمیسیون شکایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: از آنجا نمایندگان کمیسیون‌های دیگر در کمیسیون اصل ۹۰ حضور دارند این موضوع باعث می‌شود تا دایره فعالیت این کمیسیون وسیع شود تا بتواند به مسائل مختلف کشور بپردازد.
پیش بینی افزایش ۲ برابری پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون اصل ۹۰
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در اواخر مجلس دهم میانگین پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون اصل ۹۰ بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پرونده در ماه بود، اما با توجه به فضای جدید مجلس انتظارات از کمیسیون متفاوت خواهد بود و مطالبه گری اوج می‌گیرد بر این اساس انتظار می‌رود در مجلس یازدهم پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون اصل ۹۰ بین ۱.۵ تا ۲ برابر شود.

وی افزود:در کمیسیون اصل ۹۰ از ۲۱ نفر عضو ۱۳ نفر نمایندگان سایر کمیسیون‌های که حضور دائم ندارند، اما ۸ عضو اصلی باید کار‌های این کمیسیون را انجام دهند برای همین اگر بخواهند خود را درگیر مسائل جزئی کنند رسیدگی به امور پیشرفت حداقلی خواهد داشت.

پژمان فر ابراز کرد:مجلس یازدهم در کمیسیون اصل ۹۰ باید به سمتی حرکت کند که در سال اول این پیام را به جامعه بدهد که مسیر تخلف کردن نا امن و پر هزینه شده است.

وی عنوان کرد: متاسفانه در جامعه امروزی تخلف کردن هزینه ندارد بگونه‌ای که شخصی ۱۰۰۰ میلیارد تومان اختلاس کرده، اما فقط ۱۰۰ میلیارد تومان آن را وصول وصول می‌شود که این امر نشان می‌دهد برخورد‌های کنونی در زمینه ارتکاب جرم بازدارنده نیست.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم تصریح کرد:اگر بتوانیم به جامعه این پیام را دهیم یک مجموعه مراقب هستیم می‌توانیم از طریق تعامل با دستگاه قضایی کار‌های باکیفیت انجام دهیم.

وی ادامه داد: اولویت کمیسیون اصل ۹۰ برخورد با شبکه‌های فساد است و اگر بتوانیم این موارد در دستور کار قرار دهیم و در مقابلش بایستیم عملکرد کمیسیون بسیار موثر خواهد بود ضمن این که می‌توان از طریق برخورد با دانه درشت‌ها و شکبه‌های فساد این پیام را بدهیم که نظام تصمیم جدیدی در ارتباط با موضوع فساد دارد و برخورد جدی می‌کند.
برای ناکارآمد نشان دادن اقدامات مجلس، نمایندگان را متهم به سیاسی کار می‌کنند
پژمان فر در خصوص نگاه‌های سیاسی موجود در برخورد با فساد گفت: یکی از مشکلات در مجلس این است که کار‌های اجرایی ما بعضا سیاسی نیست، اما برای ناکار آمدکردن و کند کردن کار متهم به سیاسی کاری می‌شود.

وی افزود: نمی‌خواهم بگویم رویکرد سیاسی در اقدامات وجود ندارد، اما گاهی برای این که کاری را بخواهند ناکارآمد جلوه دهند و جلوی اقدامات را بگیرند می‌گویند این‌ها کار سیاسی می‌کنند.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم عنوان کرد:در بحث‌هایی که در مجلس داشتیم یکی از آفت‌های جدی سیاسی کاری بوده که در کار تخصصی ما رویکرد سیاسی را داخل می‌کردند و در آخر اختلاف نظر صورت می‌گرفت کسی به منطق کار دقت نمی‌کرد و نتیجه این می‌شد آن چیزی که می‌خواستند اتفاق می‌افتاد که گاهی مصالح کشور در آن نبود.

وی بیان کرد:واقعا باید مراقبت کرد تا کار سیاسی نشود و هم متهم به سیاسی نشود بر این اساس باید از ظرفیت‌های رسانه در این موضوع استفاده شود یعنی اگر رسانه بتواند به صورت گام به گام در مسیر کمیسیون را همراهی می‌کند و اقدامات آن را منعکس کند در این صورت شفافیت صورت می‌گیرد.

پژمان فر تصریح کرد:شفاف کردن زمینه متهم کردن و انحراف را می‌گیرد برای همین رسانه‌ها باید حضور پیدا کنند و دائما با کمیسیون اصل ۹۰ ارتباط داشته باشند تا مردم در جریان کار قرار بگیرند.

وی در بخش دیگر از گفت و گوی خود با خبرگزاری خانه ملت در خصوص لزوم کار آمد سازی نهاد نظارتی گفت: مشکل اساسی ما این است که نمی‌آییم دستگاه‌ها را اصلاح کنیم و بجای آن کار جدید می‌کنیم همانطور که در مجلس بجای اصلاح قانون اقدام به تصویب قانون جدید می‌کنیم که این امر موجب موج انباشت قانون و تعدد سازمان‌ها می‌شود بر این اساس رویکرد غلطی است.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم بیان کرد:ما اعتقاد نداریم در کشور سازمان کم داریم اتفاقا بعضی از سازمان‌ها اضافی هستند به عنوان نمونه در حوزه فرهنگ و موضوع سینما و فضای مجازی دستگاه موازی داریم در زمان اعتبارات خود را مسئول می‌دانند، اما در زمان پاسخگویی فرار می‌کنند.

وی ابراز کرد:در صحبتی که با برخی نمایندگان در مورد کمیسیون اصل ۹۰ صورت گرفت این موضوع مطرح شد این کمیسیون باید یاری شود تا بتواند جلوی ضعف‌های قانونی را بگیرد و ببنید چرا این اتفاق می‌افتد.
کمیسیون اصل ۹۰ یعنی تمام مجلس
پژمان فر عنوان کرد:حضور ۱۳ نماینده از دیگر کمیسیون‌ها یعنی این که کمیسیون ۹۰ همه مجلس است بر این اساس برای پیشبرد اهداف کمیسیون نیاز به برنامه ریزی است.

وی افزود: یکی از مشکلات کمیسیون‌های اصل ۹۰ در دوره‌های گذشته پرداختن پرونده‌های ارجاعی بود و خود را شعبه‌های قضایی می‌دیدند در حالی که شعبه قضایی نیستیم.
کمیسیون اصل ۹۰ سعی در ایجاد تعامل قوا با یکدیگر در سطوح مختلف دارد
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم درباره نحوه تعامل کمیسیون مطبوعش با قوه قضاییه گفت: سعی داریم در این دوره تعامل قوا با یکدیگر در سطوح مختلف ایجاد کنیم بگونه‌ای که هر قوه‌ای جایگاه خود را بشناسد و استقلال قوا حفظ شود البته این امر معنی عدم گفتگو با یکدیگر نیست.

وی با اشاره به دیدار خود با رئیس قوه قضاییه گفت: مطمئنم آقای رئیسی علاقه‌مند به این موضوع است، چون باعث برکت برای قوه قضاییه و مجلس خواهد بود و در واقع اینجاست که خلاء پیگیری‌های قضایی و نظارتی تکمیل می‌شود و موجبات رضایت مردم را پس از رسیدگی به شکایات فراهم می‌کند.

پژمان در ادامه با اشاره به فساد‌های سازمان یافته در کشور گفت: افراد فاسد از تمام ظرفیت‌های موجود استفاده می‌کند و داری پول، نفوذ است لذا از این طریق فشار ایجاد می‌کند تا اتفاقی برایش نیفتند بر این اساس مبارزه با فساد هزینه دارد.

وی ادامه داد: کسانی که در مسیر مبارزه با فساد حرکت می‌کنند هزینه‌های آن را باید بپذیرد و با توجه به شناختی که از اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم دارم آن‌ها حاضرند هزینه را پرداخت کنند، اما در عین حال این نگرانی باید داشته باشد که بی توجهی‌ها موجب انحراف مسیر اصلی نشود.

پژمان فر تاکید کرد: فکرمان صرف حل پرونده نباید باشد بلکه برای مبارزه با فساد جریان سازی باید انجام شود بر این اساس ممکن است مدل‌های جدیدی برای هزینه دار کردن تخلف به منظور امیدوار کردن مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی طراحی شود.
دیوان شدن اصل ۹۰ پیگیری می‌شود
وی در بخش دیگر از گفتگو خود با خبرگزاری خانه ملت درباره تبدیل کمیسیون اصل ۹۰ به دیوان گفت:این یکی از مسائلی است که در مجلس یازدهم باید پیگیری شود و یکی از پیشنهاداتی است که باید راجع آن صحبت کرد.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم تصریح کرد:ظرفیتی که مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب اسلامی در بحث مشارکت مردم مطرح کردند در کمیسیون اصل ۹۰ در مبارزه با فساد استفاده شود اگر چه تاکنون چنین کاری انجام نشده است این در حالی است که تمام دنیا تجربیات خوبی برای مبارزه با فساد از طریق مردم دارند.

وی در خصوص نحوه ورود کمیسیون اصل ۹۰ به مسائل گفت: قبلادر این باره قبلا صحبت شده و هرکسی که در قانون گفته شده به این معنا نیست که حتما کسی از بیرون شکایت شود تا کمیسیون اصل ۹۰ بتواند به موضوع ورود کند بلکه نمایندگان به عنوان شهروند می‌توانند شکایت کنند.
بهره گیری از نظرات نیرو‌های جوان در کمیسیون اصل ۹۰
پژمان فر در خصوص پیگیری گزارش‌های باقی مانده کمیسیون اصل ۹۰ در دوره دهم مجلس یازدهم افزود:در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم حتما گزارشات باقی مانده که تقریبا ۲۰۰ تا ۳۰۰ مورد است را پیگیری می‌کنیم و از دستور خارج نمی‌کنیم.

وی بیان کرد:بخشی از وقت کمیسیون به موارد قبلی معطوف می‌کنیم و قطعا سعی می‌کنیم از تجربیات دیگران در قالب مشاوره بدون این که هزینه‌ای برای مجلس بوجود بیاورد استفاده کنیم.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: اعلام شده هر کمیسیون پنج نفر و کمیسیون اصل ۹۰ می‌تواند ۱۰ مشاور داشته باشد بر این اساس از نظرات نیرو‌های جوان و با انگیزه که می‌توانند کمیسیون را در زمینه مبارزه با فساد یاری دهند استفاده خواهد شد. منبع: خانه ملت

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نصرالله پژمانفر مجلس شورای اسلامی کمیسیون اصل 90 پرونده های ارجاعی کمیسیون اصل ۹۰ مبارزه با فساد بر این اساس کمیسیون ها پژمان فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۰۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در مراسم تکریم و معارفه رییس کل دادگستری استان قزوین اظهار کرد: اگر یک قاضی در احیای حق سره را از ناسره درست تشخیص داده و به عدل حکم نماید، هیچ ما به ازایی ندارد و ثواب آن بسیار عظیم است.

وی در ادامه با تشریح جایگاه ولایت در راهبری جامعه اسلامی خاطرنشان کرد: خداوند متعال به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، برتری ولایت را محقق ساخت تا تصور باطل دنیای کفر در به بن بست رسیدن دین و معنویت را نشان بدهد که این یک امر مبارک برای بشریت بود.

این مسئول عالی قضائی اقدام غرور آفرین فرزندان این مرز و بوم در تحقق وعده صادق را از مصادیق امر ولایی دانست و افزود: این حادثه باعث شد یک بار دیگر نقش و جایگاه ولایت و تحقق عینی رسالت، توحید، عدالت، معاد و امامت معنا شود تا دنیای مادی بداند و بفهمد که این اقدام با سکانداری امامت و ولایت برای اثبات وحدانیت الهی در به تلاطم کشیدن دنیای کفر بود.

وی با توصیف ویژگیهای کارگزاران در تراز انقلاب اسلامی، بر لزوم تهذیب نفس ، تواضع در رفتار و گفتار و همچنین نظم در امور تاکید و گفت: آقای شعبانی بعنوان یکی از مسئولین قضایی دارای چنین خلقیاتی بود که همواره خود را به عنوان یک سرباز در خدمت نظام می دانست.

ایشان در ادامه گفت: امروز دشمنان ایران اسلامی با به راه انداختن یک جنگ ترکیبی و تمام عیار در صدد ایجاد چالش جدی برای نظام و ایجاد نارضایتی عمومی و در نهایت ضربه به باور های دینی و ارزشهای اسلامی و انسانی هستند که به برکت خون شهدا و هوشیاری و اقدام تمام نهادهای قضایی و نظامی و انتظامی و حضور مردم عزیز در صحنه و میدان ، که با راهبری رهبر حکیم و فرزانه انقلاب صورت گرفت ناکام ماند.

وی ادامه داد: اولین ملاک ما در دستگاه قضایی رفتار توام با آرامش، عقلانیت، تدبیر همراه با تواضع و خشوع در برابر مردم و در انجام ماموریت های قوه و در خنثی نمودن توطئه ها و برنامه های دشمنان است، انتظار و راهبرد رییس معزز قوه قضاییه هم در شناخت دشمن و غافل نبودن از مکر وکید آنها است.

عبدالهی افزود: اگر چنانچه یک قاضی در کار خود، متکی به استمداد از خدا، قرآن و اهل بیت علیهم السلام نباشد، حتما در امر قضا دچار مشکل خواهد شد و قضاوت او ناعادلانه خواهد بود، از این رو لازم تا همواره در رفتار و عملکرد خویش دقت داشته و خود را در همه حال در محضر خداوند ببیند.

وی اظهار داشت: انتظار این است که ما بعنوان قاضی و مدیر نسبت به وقت شناسی و انضباط در کار ها و در رفع حوائج مراجعین دقت لازم را داشته باشیم چرا که هر گونه تأخیر در زمان، ولو به اندازه یک دقیقه به نوعی خیانت است.

عبداللهی تاکیدکرد: حفظ کرامت و حرمت انسانها بسیار مهم است، اگر کسی مرتکب خطا و جرم شد بر اساس سیاست ها و راهبردها کلان قوه قضاییه مبنی بر زندان زدایی، تا جایی که ممکن است با تامین قرار مناسب از بازداشت و زندانی کردن پرهیز کنیم و اجازه ندهیم تا حریم و حیثیت افراد آسیب ببیند.

رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با بیان این مطلب که در سال جدید نیز همچنان مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت برنامه های دستگاه عدلیه است، تأکید کرد: هر گونه تبعیض در مبارزه با فساد حرام است و باید با قاطعیت و بدون اغماض با مفسدان در هر جایگاهی و لباسی که هستند مبارزه کرد و این همان سیاست اصلی قوه قضاییه است.

وی ادامه داد: حفظ امنیت و آرامش روانی جامعه در راستای تحقق شعار سال بسیار حایز اهمیت است و برای تحقق آن تمام دستگاه امنیتی ، انتظامی در مقابل هر کسی که بخواهد آن را مخدوش نمایند، خواهند ایستاد، قوه قضاییه با هر گونه تحصن، بی عفتی، برگزاری جلسات لهو و لعب، کلاهبرداری که بخواهد جامعه را دچار چالش کند و مدیریت جامعه را تضعیف نماید، برخورد خواهد کرد.

گفتنی است در پایان این مراسم و با اهدا حکمی از سوی ریاست محترم قوه قضاییه حجت الاسلام علی مصطفوی نیا به عنوان رییس کل جدید دادگستری کل استان قزوین منصوب شد و از خدمات و تلاش های علی شعبانی رییس کل پیشین دادگستری این استان تجلیل به عمل آمد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900692

دیگر خبرها

  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • محمودزاده: موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • ابهامات خط و نشان ارزی در دقیقه ۹۰ مجلس یازدهم
  • ببینید| نوری قزلجه: بیش از ۵۰ درصد اقدامات مجلس یازدهم رضایت‌بخش نبود
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد