Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، چندی پیش، خبرهایی در خصوص حفاری‌های غیرمجاز در گورستان‌های روستای لیراوی کهگیلویه و بویراحمد به منظور دستیابی به اشیای عتیقه موجود در  این قبرستان‌ها در فضای مجازی منتشر شد.

کارشناس باستان‌شناسی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود:منطقه لیراوی یکی از مناطق بسیار مهم در حوزه باستان‌شناسی این استان‌ است که در مرز استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد، کاروانسرا و قلعه‌ای بسیار مهم در این منطقه قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبرستان‌ها و محوطه‌هایی باستانی نیز از دوره عیلامیان در این منطقه وجود دارد. طی سال‌های گذشته، به‌خصوص اوایل دهه ۸۰ شاهد حفاری‌های غیرمجاز در این محوطه‌ها بودیم، اما چندی است که دیگر چنین حفاری‌هایی نمی‌بینیم.

علی‌اصغر آتش‌فراز تصریح کرد: از آنجا که گورستانی در روستای لیراوی قرار دارد که اوایل امر اطلاعی از تاریخی بودن این منطقه در دست نبود، روستاییان برای ساخت خانه‌هایشان سبب تخریب بخش‌هایی از این گورستان شده بودند. البته با حضور مسئولان یگان حفاظت در منطقه، شاهد صدمه جدی نبودیم.

وی ادامه داد: طی هفته‌های گذشته، شاهد حضور حفاران غیرمجاز در منطقه امامزاده محمد(ع) در نزدیکی آبشار کمردوغ بودیم که نتوانستند شیء خاصی پیدا کنند و فقط سبب تخریب منطقه شدند.

کارشناس باستان‌شناسی اداره کل میراث‌ فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در خصوص وضعیت سایر محوطه‌های باستانی استان نیز گفت: محدوده بافت تاریخی دهدشت به لحاظ تجاوزاتی که در گذشته به حریم محوطه شده بود، تقریبا در شرایط نامناسبی قرار دارد. معارضاتی داریم که در صدد تملک و خرید آن هستیم و به زودی دیوارکشی خواهیم کرد. در این میان، می‌توان گفت در شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد شاهد تعداد زیادی از حفاری‌های غیرمجاز هستیم، چراکه در نزدیکی مرز منطقه باستانی عیلام قرار دارند و گورستان‌هایی از هزاره اول در این بخش‌ها بیشتر است.

به گفته او، از آنجا که قرار است سدی بر روی رودخانه بشار زده شود و با آبگیری آن، محوطه‌های باستانی حاشیه این رودخانه زیر آب می‌رود، از اوایل دهه ۹۰ کاوش‌های نجات‌بخشی در این بخش آغاز شده که منجر به کشف گورستانی چند هکتاری با اشیایی خاص و منحصر به فرد شد.

آتش‌فراز یادآور شد: هرچند مراقبت از این گورستان بسیار بزرگ کار دشواری است و گهگاه شاهد حفاری‌های غیرمجاز در این محوطه‌ها هستیم، اما سعی داریم با کاوش‌های باستان‌شناسی که با مجوزهای پژوهشکده باستان‌شناسی صادر شده، در برخی از این گورستان‌ها از جمله سادات محمودی کاوش کنیم. در این میان، اشیای خاص و کم‌نظیری در این گورستان‌ها به دست آمده که متعلق به دوره عیلام است و برخی از آنها شبیه اشیایی است که در شهداد پیدا شده بود. البته برخی از اشیای مفرغی‌ منحصر به فرد بودند و نخستین بار بود که در بخش جنوب غربی ایران چنین اشیایی به دست می‌آمد، از جمله ظروف نقش‌برجسته‌ای که نقوش پرندگان و حیواناتی مانند شیر روی آن کار شده بود. این کاوش‌های نجات‌بخشی آثار تا ۲ فصل دیگر و زمان آبگیری سد ادامه خواهد یافت.

وی در خصوص کاوش‌هایی که در سال ۹۹ در این استان انجام خواهد شد، گفت: علاوه بر کاوش نجات‌بخشی گورستان ده پایین سادات محمودی و یک گورستان دیگر که در مجاورت آن قرار دارد، تعیین عرصه و حریم تپه تل خسرو نیز در برنامه قرار دارد.

کد خبر 526168 برچسب‌ها استان کهگیلویه فرهنگ - میراث فرهنگی تاریخ - آثار باستانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کهگیلویه فرهنگ میراث فرهنگی تاریخ آثار باستانی کهگیلویه و بویراحمد حفاری های غیرمجاز باستان شناسی گورستان ها محوطه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۱۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد

بهروز محبی سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: پارسال ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در استان منهدم شده و اعضای آن دستگیر شده‌اند که در همین راستا ۴ هزار و ۳۲۰ مورد به تپه‌ها و بافت‌های تاریخی استان سرکشی شده است.

وی از تشکیل ۸۱ پرونده قضایی در استان طی این بازه زمانی خبر داد و افزود: در این راستا، ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی منهدم شد و ۷۶ نفر دستگیر شدند.

محبی اضافه کرد: همچنین پارسال ۲۴۱ مورد اخطاریه موثر صادر و ۱۶ مورد فلزیاب در استان کشف شد.

سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی با اشاره به تعامل با ۱۶۳ ارگان همیار گفت: ۳۳ انجمن میراث فرهنگی در استان راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به آمار یگان حفاظت در سال جاری ادامه داد: طی سال جاری، هفت مورد تجاوز به حریم، شش مورد مرمت غیر مجاز، یک مورد تخریب آثار تاریخی، پنج مورد حفاری منطقه غیر ثبتی و ۲ مورد حفاری منطقه ثبتی در استان انجام شده است.

محبی گفت: امسال ۷ پرونده تخلف تشکیل و ۱۵ اخطاریه مکتوب صادر شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • جزییات کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام شد
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران
  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز کشف شد
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • کشف قبرستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • تجلیل از ۵۰ شاعر و شاعره محله دستگرد در «گنج‌های پنهان»
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • توقیف ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان