Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@04:20:54 GMT

مستند «لانه خرگوش» در همدان رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۴۱۵۳۲

مستند «لانه خرگوش» در همدان رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، مستند «لانه خرگوش» روایت شهرهای اسرار آمیز «سامن» و «ارزانفود» همدان، به کارگردانی میلاد مستقیمی و تهیه کنندگی حوزه هنری استان همدان رونمایی شد.

میلاد مستقیمی کارگردان مستند «لانه خرگوش» صبح یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه مستند کوتاه «لانه خرگوش» نگاهی اجمالی به شهر زیرزمینی «ارزانفود» و «سامن» دارد که هر دو در استان همدان واقع شده‌اند، گفت: این نگاه فقط منوط به بافت تاریخی این منطقه نمی‌شود بلکه سعی شده مصائب زیستی و گردشگری این بناها را در تصویر بگنجاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مستندساز جوان با اشاره به اینکه کمرنگی توجه به آثار تاریخی در زندگی مدرن امروزی فقط شامل شهر زیرزمینی «ارزانفود» یا «سامن» نمی‌شود بلکه دامنگیر خیلی از آثار باستانی ایران شده است، عنوان کرد: در این اثر تلاش شده تا نگاهی ساده و مینیمالیستی بر بافت زیست محیطی شهر وجود داشته باشد تا زیبایی‌های این شهرِ مدفون و تاریک در اعماق زمین بر پرده نقره‌ای نمایان شود.

وی مدت تصویربرداری و تدوین مستند «لانه خرگوش» را یک ماه عنوان کرد و گفت: فیلم در چهار لوکیشن، شهر زیرزمینی «ارزانفود»، «سامن»، روستای «ارزانفود» و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همدان فیلمبرداری شده است تا بتواند جدای از تحولات تاریخی، تأثیرات اهالی و نگاه اهل فن را به این آثار بیان کند.

یکی از باستان شناسان استان همدان نیز آغاز استقرار در شهرهای زیر زمینی «سامن» و «ارزانفود» را متعلق به دوره اشکانیان دانست و عنوان کرد: این شهرهای زیر زمینی در دوران اسلامی مورد استفاده بوده و آثار مربوط به دوران اسلامی نیز از آنجا کشف شده است.

خلیل الله بیک محمدی با اشاره به اینکه این شهرها از آثار باستانی شاخص در غرب ایران محسوب می‌شوند افزود: سازه‌های معماری این شهرهای اسرارآمیز در دل کوه‌ها به صورت دست کن ایجاد شده است که دارای راه روها، فضاهای پخت و پز، اتاق تدفین، انبار، آب انبار، راه آب‌ها است.

نویسنده کتاب «شیردربان اکباتان» فلسفه وجودی شهرهای زیرزمینی را مبهم دانست و تصریح کرد: نظریات مختلفی درباره کاربری این فضاهای زیرزمین شهری از سوی پژوهشگران مختلف ارائه شده است و استان همدان دارای بیش از ۵ اثر باستانی زیرزمینی است.

کد خبر 4960205

منبع: مهر

کلیدواژه: حوزه هنری همدان مستندساز شهر زیرزمینی سامن ویروس کرونا شیراز بوشهر قزوین شهرکرد شیوع کرونا گرگان استانداری سمنان خطبه های نماز جمعه مواد مخدر ایلام سازمان تبلیغات اسلامی بیرجند دهه کرامت استان همدان لانه خرگوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۱۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند

احد وظیفه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار بارش در استان های قزوین، تهران، البرز و خراسان رضوی ۳۰ تا ۴۰ درصد و استان های فارس، کرمان و تا حدودی هرمزگان ۲۰ تا ۳۰ درصد کم بارشی دارند که با بارش های پیش رو انتظار می رود تا حدی کم بارشی جبران شود.

او با بیان اینکه در اغلب مناطق ۱۵ تا ۲۰ درصد کمبود بارش داریم، افزود: بنابر نقشه های هواشناسی شرایط بارندگی در اردیبهشت مناسب است که براین اساس کمبود بارش تا حدی جبران می شود.

وظیفه ادامه داد: بنابر آمار استان تهران ۸۰ میلی متر، قزوین ۱۰۰ میلی متر و خراسان رضوی درصدی کمتر از نرمال بارندگی دارند که براین اساس مدیریت آب برای فصل گرم امری ضروری است. در حوزه غرب و جنوب غرب بارش ها کمتر از نرمال است که با بارندگی های اخیر و پیش رو، وضعیت بهتر شد.

رئیس مرکز خشکسالی افزود: طی ۲ هفته آینده بارش های مناسبی خواهیم داشت که براین اساس به کشاورزان توصیه می شود که برای حفظ آب های زیرزمینی، نوبت آبیاری را برمبنای بارندگی ها به گونه ای تنظیم کنند که کمترین بهره برداری را از ذخایر سفره های زیرزمینی داشته باشند.

او گفت: کشاورزان هرمنطقه بسته به گیاه و مرحله رشد گیاه باید توصیه های تخصصی در آن منطقه را توجه کنند، اما در اغلب مناطق درختان میوه و محصولات غلات در مرحله گل دهی، رشد دانه و تشکیل میوه هستند که براین اساس کشاورزان باید توصیه ها را جدی بگیرند و همواره برای بهبود محصول و استفاده از دانش روز از نظر کارشناسان هواشناسی استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • معرفی 10 مورد از نژاد های خرگوش خانگی در دنیا (+عکس)
  • رونمایی از آثار ۱۳ معلم مولف در مراسم تکریم مقام معلم
  • نمایش نوزده نقشه قدیمی خلیج فارس در شهر کاریز کیش
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان