Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@23:26:25 GMT

خراسان شمالی| علت اصلی گرانی مرغ در بازار چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۴۱۹۶۹

خراسان شمالی| علت اصلی گرانی مرغ در بازار چیست؟

بسیاری از کارشناسان صنعت مرغداری و فعالان اقتصادی معتقد هستند اگر دولت پیش‌بینی لازم را برای تأمین و عرضه بدون واسطه نهاده‌های دامی و نظارت بر خدمات منجر به تولید مرغ داشته باشد٬ بازار مرغ به ثبات و ارزانی خواهد رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ گرانی اخیر قیمت مرغ در بازار استان خراسان شمالی و بسیاری از نقاط کشور٬ انتقادات فراوانی را متوجه نحوه مدیریت بازار و مسئولان دولتی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که مرغ‌داران از گرانی قیمت تمام شده مرغ سخن می‌گویند٬ خریداران نیز کاهش عرضه در بازار و دلالی را مهم ترین عامل گران شدن می‌دانند.

قیمت جوجه یک روزه 2800 تومان اعلام شدقیمت مرغ در کردستان پر کشیدکهگیلویه و بویراحمد| قیمت مرغ اعلام شد؛ تشدید نظارت بر بازار

قیمت تمام شده مرغ به شدت افزایش داشته است

علی آذری از فعالان تولید مرغ و صنعت مرغداری استان خراسان شمالی با اشاره به گران شدن قیمت تمام شده مرغ زنده و دلایل گرانی این روزهای مرغ در بازار٬ اظهار داشت: نبود نهاده‌ها و گرانی نهاده‌ها و کنسانتره٬ یکی از مهم ترین عوامل گرانی مرغ در بازار است.

وی افزود: با توجه به شرایط کرونایی و کاهش شدید مصرف٬ 45 روز پیش مرغ دارها ضرر کردند. مرغ‌دارها مرغ 8 هزار تومانی را به 6 هزار تومان فروختند و این در فرایند جوجه‌ریزی تاثیر زیادی داشته است.در دو ماه قبل جوجه ریزی کم شد و حالا نتیجه آن مشخص می‌شود.

آذری ادامه داد: دلیل دوم گرانی فعلی قیمت مرغ در بازار٬ گران شدن قیمت تمام شده مرغ در استان و سایر نقاط کشور است. کرایه حمل 30 درصد٬ قیمت نهاده‌ها نیز 100 درصد گران شده و سرسام آور شد. قیمت کنجاله سویا 7 هزار تومان شده٬ کنسانتره 2 برابر شده است به 20 هزار تومان رسیده است. مرغ بدون هیچ گونه سودی برای مرغدار به 11600 تومان تمام می‌شود که بسیار گران است.

وی افزود: قیمت تمام شده مرغ به شدت بالا رفته است. با این حال باید این را بگوییم که قیمت مرغ بالا نرفته و فعلا با قیمت قبل در حال توزیع است. مسئولان نیز در این میان هیچ حمایتی نکردند. مرغ 8500 تومانی با ضرر تولید کننده به بازار می آمد. مرغ امروز٬ به قیمت واقعی نزدیک شده است.

آذری با طرح سوالی از مسسولان درباره قیمت مرغ منجمد در بازار نیز گفت: مرغ منجمد هم بسیار گران شده است. مرغی که با قیمت 8000 تومن خریده شده است چرا با رقمی بیش از 13000 تومان فروخته می‌شود؟

فعال صنعت مرغداری استان گفت: نهاده‌ها و به ویژه سویا در بازار بسیار کمیاب شده است و مرغدار هیچ رغبتی به جوجه ریزی ندارد و اگر قیمت به 12 یا 13 هزار تومان برسد٬ شاید ضرر نکنند.

وی با اشاره به نبود مسئول مستقیم و متولی امر در صنعت مرغداری استان نیز اظهار داشت: متاسفانه شنیده ایم که مدیرعامل اتحادیه استعفا داده است. اتحادیه به عنوان نماینده صنف مرغدار باید در کنار مرغدار باشد و حرف تولید کننده را بزند.

توزیع نهاده‌های دامی در دو ماه گذشته مشکل داشت

توسلی‌نیا مدیر شرکت پشتیبانی امور دام خراسان شمالی نیز درباره مشکلات پیش آمده در بازار مرغ استان٬ اظهار داشت: نهاده‌ها با ارز 4200 تومانی تامین می‌شود ولی بخش قابل توجهی از نهاده‌ها توسط بخش خصوصی توزیع می‌شود. نهاده‌ها تا اسفند سال گذشته آرامش خوبی داشت ولی از اسفند سال گذشته به دلیل عدم تأمین ارز٬ مشکلاتی ایجاد شد و تفاوت قیمت به این علت است.

وی افزود: اینکه گفته می‌شود مرغ گران شده تا مرغ منجمد توزیع شود٬ درست نیست چرا که مرغ های منجمد در استان تا برج 7 و 8 تاریخ مصرف دارد. برنامه توزیع این مرغ‌ها را نداشتیم و فقط به خاطر تعادل در قیمت این توزیع انجام شده است.

توسلی نیا ادامه داد: از هفته گذشته کار توزیع مرغ انجام شد تا قیمت به تعادل برسد. ستاد تنظیم بازار قیمت مرغ را 15000 تومان مصوب کرده و با توزیع مرغ منجمد باید مرغ به این قیمت برسد.

مدیر شرکت پشتیبانی امور دام خراسان شمالی در پاسخ به چرایی تفاوت قیمت مرغ منجمد که با قیمت 8000 تومان خریداری شده و 13000 تومان فروخته می‌شود٬ گفت: تفاوت قیمت مرغ خریداری شده و منجمد شده به این علت است که مرغ‌ها را به قیمت 12700 خریده‌ایم. مرغ منجمد شده از مرغ 8 هزار تومانی نیست و این مرغ به صورت حمایتی و با قیمت 12700 تومان از مرغ‌داران خریده شده است. قیمت مرغ منجمد توسط شرکت مرکزی پشتیبانی امور دام و ستاد تنظیم بازار کشوری تعیین می‌شود.

وی درباره توزیع کم نهاده‌ها به مرغ‌داران نیز گفت: بخشی از نهاده‌ها از طریق بخش خصوصی داده می‌شود و بخش کمی از طریق شرکت‌های دولتی و ذخایر امور دام داده می‌شود. در تلاش هستیم سهم بیشتری را برای استان بگیریم و در دو ماه گذشته سهم استان به درستی داده نشده است.

انتهای پیام/311/ ت

R7719/P/S6,55/CT7 بیشتر بخوانید... قیمت مرغ در کردستان پر کشید کهگیلویه و بویراحمد| قیمت مرغ اعلام شد؛ تشدید نظارت بر بازار پای‌لنگ پرورش شترمرغ در همدان/ تجارتی پرسود، اما محروم از صنایع تبدیلی است

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت تمام شده مرغ صنعت مرغداری خراسان شمالی مرغ در بازار قیمت مرغ هزار تومان مرغ منجمد نهاده ها امور دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۱۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی از اهلی سازی دو گیاه دارویی در این استان خبر داد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر گیاه آویشن خراسان شمالی اهلی سازی شده است و اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دستور کار قرار دارد و هنوز به مرحله کامل اهلی سازی نرسیده است.

وی افزود: اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دست اقدام است و البته این گیاه در برخی از عرصه‌های منابع طبیعی در حال کشت است.

باور ادامه داد: اهلی سازی کاپاریس از دیگر گیاهان دارویی است که در دست اقدام است و در حال حاضر تلاش برای شکستن خواب بذر این گیاه دارویی در حال انجام است.

وی بیان کرد: خراسان شمالی با توجه به شرایط آب و هوایی‌اش، یکی از رویشگاه‌های خوب گیاهان دارویی است و ظرفیت خوبی برای تولید این گیاهان در استان وجود دارد. ۴۳۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده‌اند، البته بسیاری از این گیاهان در رویشگاه‌های خود به‌صورت خودرو رشد می‌کنند و در مساحت کمی از کشتزارهای استان، گیاهان دارویی به مرحله کشت درآمده است.

این عضو هیات علمی تصریح کرد: خراسان شمالی رتبه سوم کشوری را در تولید زعفران، رتبه چهارم را در تولید زیره سبز دارد و جزو یکی دو استان‌ اول در تولید گیاه دارویی با ارزش باریجه است. از سوی دیگر، این استان ظرفیت بسیار خوبی در تولید گیاهان دارویی دیگر مانند گون، کتیرا، زرشک وحشی، کاکوتی کوهی و آویشن دارد. این گیاهان به‌صورت خودرو در رویشگاه‌ها می‌رویند.

وی گفت: با این میزان پتانسیل در این استان برای تولید گیاهان دارویی، اکنون فقط در ۸۰۰۰ هکتار گیاه دارویی کشت می‌شود که از این مساحت ۴۸۰۰ هکتار مربوط به زعفران، ۲۰۰۰ هکتار زیره سبز و ۲۰۰ هکتار گل محمدی است.

باور تاکید کرد: باید مراقب گیاهان دارویی در معرض خطر به علت بروز خشکسالی‌های پی در پی و برداشت‌های غیراصولی در طبیعت باشیم، اکنون گیاهانی مانند کاکوتی کوهی، آویشن خراسانی، گون و کتیرا و زرشک کوهی در خطرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نماینده خراسان شمالی در رقابت‌های امیدهای کشور مشخص شد
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • جابه‌جایی ۲۳۵ هزار تن کالا با ناوگان حمل‌ونقل در خراسان شمالی
  • تشکیل ۳۰۳۵ پرونده تخلف در استان خراسان شمالی
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته