Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه «یومیوری شیمبون» ژاپن از تمایل دولت توکیو برای توسل به نیروی نظامی در حمایت از محموله‌های باری خبر داد که قصد عبور از آب‌های خاورمیانه را دارند.

به ادعای این رسانه، توکیو به این باور رسیده چنانچه کشتی‌های تجاری ژاپن در محدوده عملیاتی یکی از شناورهای گشت دریایی این کشور، مورد تهاجم قرار بگیرند؛ نیروهای موسوم به دفاع ملی ژاپن حق مداخله خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود این اقدام مغایرتی با ماده ۹ قانون اساسی ژاپن که درگیری‌های فراسرزمینی را ممنوع تلقی می‌کند؛ نخواهد داشت.

این در حالی است که رزم‌ناوهای ژاپنی همچنان با استناد به منشور صلح تنظیم شده بعد از جنگ جهانی دوم، نه تنها حق توسل نیروی نظامی برای دفاع از کشتی‌های خارجی را ندارند؛ بلکه در صورت فاصله داشتن با کشتی‌های تجاری ژاپن نیز نمی‌توانند؛ برای دفاع از آنها وارد عمل شوند.

گفتنی است در فاصله ماه‌های ژانویه تا فوریه، ژاپن یک فروند ناوشکن را به همراه یک فروند هواپیمای جاسوسی به خلیج عمان فرستاد حال آنکه هوشمندانه از پذیرش پیشنهاد آمریکا مبنی بر پیوستن به ائتلاف علیه تنگه هرمز اجتناب کرد.

این در حالی است که چندی پیش ژاپن با ادعای هزینه‌بر بودن، از استقرار سامانه موشکی آمریکا انصراف داد و تاکید کرد برخورداری از سامانه‌های موشکی مقرون به صرفه و امروزی‌تر همچنان جزء اولویت‌های کشور است.

سامانه «ایجس آشور» در حالی از لیست تسلیحات نظامی ژاپن کنار گذاشته می‌شود که «شینزو آبه» نخست وزیر این کشور، چندی پیش گفته بود قبل از پایان ریاستش بر حزب حاکم لیبرال دموکرات، رویای خود مبنی بر برگزاری همه‌پرسی به نفع حضور قوای نظامی در عملیات‌های فراسرزمینی را عملی خواهد کرد.

به این ترتیب، تا پایان سپتامبر سال میلادی جاری، سمت و سوی جدیدی برای استراتژی امنیتی ژاپن تعیین می‌شود حال آنکه آخرین مهلت تسلیم پیش نویس درخواست های بودجه برای سال مالی آینده نیز در همین ماه است.

این در حالی است که در ماده نهم قانون اساسی ژاپن به صراحت قید شده که این کشور برای همیشه از ورود به جنگ و استفاده از نیروی نظامی برای حل مناقشات بین‌المللی خودداری می‌کند.

این بخش از قانون اساسی ژاپن همچنین به توکیو اجازه تشکیل ارتش به معنی مرسوم آن در دیگر کشورها و ساماندهی نیروی زمینی، دریایی، هوایی و یا دیگر نیروهای بالقوه جنگی را نمی‌دهد. با این وجود، ژاپن به عنوان یکی از متحدین آمریکا در طول جنگ سرد، برای مقابله با تهدیدهای احتمالی اقدام به سازماندهی یک بازوی نظامی موسوم به «نیروهای دفاع ملی» کرد تا در صورت لزوم بتواند از آن استفاده کند.

در واقع، استراتژی دفاعی ژاپن پس از جنگ جهانی دوم در درجه نخست بر مبنای تکیه بر آمریکا تعریف می شد به این معنا که باید برای راضی نگه داشتن واشنگتن در مواقع غیر ضروری کمترین و در مواقع ضروری بیشترین تلاش را به خرج داد. این یکی از اصلی ترین دلایلی بود که دولت توکیو را واداشت تا در تاریخ ۱۹ سپتامبر سال میلادی ۲۰۱۵ با اتخاذ یک تصمیم امنیتی جسورانه از منشور صلح خود فاصله گرفته و به اسم مقابله با چالش های دنیای جدید، مصوبه حضور ارتش در جنگ های فرا سرزمینی را به تائید برساند.

در توضیح این مصوبه باید گفت که با اتکا به آن توکیو می تواند در صورت تهدید منافع ملی خود و یا یکی از متحدینش (به طور خاص واشنگتن) قوای نظامی خود را برای نخستین بار پس از خاتمه جنگ جهانی دوم و پایان بلندپروازی های امپریالیستی ژاپن به شرکت در جنگ های برون مرزی وا دارد.

گفتنی است جمعه گذشته، «یوشیهید سوگا» سخنگوی کابینه ژاپن تاکید کرد چنانچه شرایط ایجاب کند؛ حق مشروع ژاپن به دفاع از خود، مجوزی برای هدف قرار دادن پایگاه‌های خارجی است.

کد خبر 4960308 مریم خرمایی

منبع: مهر

کلیدواژه: ژاپن خاورمیانه نیروی نظامی کشتی تجاری ایالات متحده آمریکا عراق رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ ویروس کرونا ایران فلسطین عربستان سعودی روسیه سوریه امارات متحده عربی افغانستان فرانسه لیبی نیروی نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۳۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم

وزیر دفاع روسیه در دیدار با همتای ایرانی خود در حاشیه نشستی در پایتخت قرقیزستان، آمادگی مسکو برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، "سرگئی شویگو" وزیر دفاع روسیه در دیدار با امیرسرتیپ "محمدرضا آشتیانی" وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح ایران گفت که روسیه آماده گسترش همکاری نظامی با ایران است.

شویگو، امروز (جمعه) در دیدار با همتای ایرانی خود در حاشیه نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگ‌های در آستانه، گفت: ما آمادگی خود برای پیشرفت و گسترش بیشتر همکاری سودمند دوجانبه نظامی و همکاری نظامی-فنی را اعلام می‌کنیم.

تاکید شویگو بر آمادگی مسکو برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران با وجود پابرجا بودن ادعای غرب درباره حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین انجام شده است.

ایران ادعای عرضه پهپاد‌های جنگی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را رد کرده و همکاری‌های نظامی با مسکو را در چارجوب روابط دفاعی دوجانبه با این کشور دانسته است.

مسکو نیز گفته بر خلاف اوکراین که برای پیش بردن جنگ به تسلیحات و مهمات متحدان غربی خود متکی است، در این جنگ از تولیدات صنایع نظامی داخلی استفاده می‌کند.

دیگر خبرها

  • تدریس برترین دانش‌های نظامی در نیروی زمینی ارتش
  • روسیه: ارتش اوکراین بیش از هزار نظامی دیگر را از دست داد
  • پشت‌پرده تغییرات گسترده در ارتش چین
  • حضور نیروی نظامی در دانشگاه و سرکوب دانشجویان پذیرفتنی نیست | رفتار آمریکا با دانشجویان معترض شرم‌آور است
  • روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • عملیات تنبیهی وعده صادق، اثبات ظهور قدرت نظامی ایران به جهان
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • ممنوعیت استفاده از آیفون در مراکز نظامی کره جنوبی
  • مراسم سومین سالگرد شهادت سردار حجازی برگزار شد