Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ در روز‌های اخیر خبری مبنی بر دستگیری تعدادی از فرماندهان نیرو‌های نظامی ارتش مردمی عراق به دستور «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر این کشور منتشر شد، این اقدام واکنش‌های زیادی را در عراق و منطقه به همراه داشت، به طوری که «قیس خزعلی» دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق از گروه‌های پرنفوذ شبه نظامی شیعه، اقدام نخست‌وزیر این کشور به بازداشت نیرو‌های الحشد الشعبی را آشوب‌برانگیز خواندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«حسن هانی‌زاده» تحلیلگر مسائل عراق، درباره دستگیری تعدادی از اعضای نیرو‌های بسیج مردمی عراق با دستور نخست وزیر این کشور با فشار آمریکا برای مقابله با نفوذ ایران در عراق، گفت: حمله به پایگاه‌های حشد‌الشعبی و دستگیری تعدادی از فرماندهان این نهاد مردمی با تحریک آمریکا و به واسطه شخصی به اسم «عبدالوهاب الساعدی» که چسبندگی سیاسی به آمریکا دارد، صورت گرفته است.

وی افزود: الساعدی پیش‌تر رئیس سازمان مبارزه با تروریسم بود که برکنار شد، اما با فشار آمریکایی‌ها بار دیگر به صحنه قدرت بازگشت. از سویی در جریان مذاکرات راهبردی دولت عراق و آمریکا یکی از شرط‌های آمریکایی‌ها این است که «حشد‌الشعبی»، «عصائب اهل الحق» و «حزب‌الله عراق» باید خلع سلاح شده و از صحنه نظامی خارج شوند؛ البته به دلیل جایگاه و ریشه عمیقی که این نهاد‌ها در میان مردم عراق دارند، امکان حذف آن‌ها وجود ندارد.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با بیان اینکه آقای الکاظمی با فشار آمریکا یک نوع آزمون جدیدی را برای تقابل با این جریان‌ها آغاز کرده است، یادآور شد: خوشبختانه با هوشیاری مردم عراق و فراکسیون‌های پارلمان این کشور و همچنین نهاد‌های نظامی مردمی این توطئه مشترک آمریکا شکست خورد به طوری که بلافاصله بعد از دستگیری تعدادی از فرماندهان از حشدالشعبی و حزب الله عراق به دلیل احتمال شورش خیابانی مردم و حمله به مراکز دولتی، این افراد آزاد شدند. این نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها قصد داشتند یک نوع آزمون را در سطح جامعه عراق تست و ایجاد کنند که آیا ایران همچنان نفوذ خود در عراق را حفظ کرده است یا نه.
بیشتر بخوانید: الکاظمی به دنبال کاهش نفوذ ایران در عراق/ پشت پرده ماجرای حمله به مقر حشدالشعبی چه بود؟وی ادامه داد: این حرکت اشتباه دولت عراق به ویژه رئیس سازمان مبارزه با تروریسم یک نوع شکست را برای سیاست‌های آمریکا و دولت الکاظمی به دنبال داشت و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، قطعاً دولت الکاظمی بر اثر فشار مردمی و همچنین نهاد‌های دولتی با مشکل مواجه خواهد شد.

این کارشناس مسائل عراق خاطرنشان کرد: تکرار این عملیات ممکن است آشوب جدیدی را در عراق به راه بیندازد؛ به همین دلیل آمریکایی‌ها که تحرکات صحنه‌های داخلی عراق را رصد می‌کنند، متوجه شده‌اند که نفوذ ایران همچنان باقی است و ثانیاً نهاد‌های مردمی عراق از جایگاه بسیار خوبی در میان مردم عراق برخوردار هستند.

وی درباره این موضوع که آیا گزاره‌ای که گفته می‌شد الکاظمی تلاش دارد میان ایران و آمریکا در عراق توازن برقرار کند، اما گفتگو‌های راهبردی میان دو کشور باعث چرخش الکاظمی به سمت آمریکا شده است، صحت دارد، اظهار داشت: آقای الکاظمی تلاش دارد توازنی را در رفتار خود با آمریکا و ایران داشته باشد تا عراق صحنه تقابل این دو کشور نباشد، گرچه ایران هرگز دنبال ناامنی در عراق نیست، بلکه قصد دارد ملت عراق اقتدار خودش را در صحنه‌های نظامی، امنیتی و سیاسی حفظ کند؛ اما آمریکایی‌ها تصورشان این است که با فشار به دولت الکاظمی و تهدید آن به تحریم‌های اقتصادی، می‌توانند نیرو‌های حشدالشعبی، حزب الله و عصائب اهل حق که به نوعی به مرجعیت عراق وابسته هستند را از صحنه نظامی حذف کنند، تا بتوانند تسلط بیشتری بر عراق داشته باشند.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه با بیان اینکه نیرو‌های آمریکایی هدفشان این است که از طریق کانال دولت نفوذ سیاسی و امنیتی خودشان را در عراق حفظ کنند، بیان کرد: با این حال وجود نهاد‌های مردمی مثل حشدالشعبی و حزب‌الله مانع نفوذ آمریکا می‌شود، لذا آمریکا از هر ابزار فشاری برای کاهش نفوذ نیرو‌های مردمی استفاده می‌کند. مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق هم در این میان سعی می‌کند توازن را حفظ کند، اما به هر حال به دلیل فشار و تهدید آمریکا به تحریم عراق، ناچار است که به خواسته‌های ایالات متحده تن دهد.

به گفته هانی‌زاده، از یک سو نیز نیرو‌های مردمی هم به الکاظمی فشار آورده‌اند که باید طرح پارلمان مبنی بر خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق را عملیاتی کند بنابراین الکاظمی تحت فشار شدید آمریکا و نیرو‌های مردمی قرار دارد و تلاش بر این است که حد وسط رفتار خودش را بین نیرو‌های مردمی و آمریکا حفظ کند. منبع: ایلنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 حشدالشعبی عراق دستگیری تعدادی نیرو های مردمی آمریکایی ها نفوذ ایران نخست وزیر حزب الله نهاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۴۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا

بر اساس گزارش نشریه «پالتیکو» رئیس جمهور اوکراین چند ماه قبل در دیدار با رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا به او برای تصویب بسته جدید کمک‌های درخواستی جو بایدن برای کی‌یف، ضرب‌الاجل داده بود.

به گزارش مشرق، نشریه آمریکایی پالتیکو در گزارشی به نقل از منابع مطلع نوشت، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین ماه دسامبر گذشته، کمتر از دو ماه بعد از آنکه «مایک جانسون» جمهوریخواه به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا رسید به دیدار او در شهر واشنگتن رفته و به او این پیام را داده است: «زمان (برای ارتش اوکراین) رو به اتمام است.»

به نوشته پالتیکو، زلنسکی همچنان که به دیدار مایک جانسون در دفتر این رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ماه دسامبر رفت، تصریح کرد که کشور او مدت زمان چندانی برای آنکه در برابر موج حملات موشکی و پهپادی جدید روسیه دوام بیاورد، ندارد.

به نوشته پالتیکو دو منبع مطلع گفتند رئیس جمهور اوکراین به جانسون ضرب‌الاجل داده کمک‌های جدید واشنگتن به ارزش حدود ۶۰ میلیارد دلار برای کی‌یف را تا ماه «مارس یا آوریل» تصویب کند.

به گفته سه مقام مطلع دیگر که نامشان را فاش نساختند نشست این دو در ماه دسامبر تاثیر زیادی بر تصمیم چند روز پیش جانسون برای آنکه به رغم مخالفت هم‌حزبی‌های محافظه‌کارش بسته کمک‌های ۶۰ میلیارد دلاری برای اوکراین را تصویب کند، داشته است.

پالتیکو در این مطلب نوشت: «جانسون کمتر از یک هفته مانده تا پایان ضرب‌الاجل ارائه شده از سوی زلنسکی این کار را انجام داد. شنبه هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا چهار لایحه جداگانه مربوط به کمک‌های درخواستی دولت جو بایدن برای اوکراین، اسرائیل و حوزه اقیانوس هند-اقیانوس آرام به همراه یک سری تدابیر دیگر امنیت ملی تصویب کرد. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز روز چهارشنبه گذشته با امضایش این لوایح تصویب شده را به قانون تبدیل کرد. حالا کمکی نظامی معادل یک میلیارد دلار شامل موشک‌های دوربرد که کی‌یف با آنها می‌تواند حملاتی به پشت مواضع روسیه داشته باشد رهسپار اوکراین شده است.»

به نوشته این روزنامه آمریکایی سه مقام دیگر گفتند جانسون قبل از این تصویب این بسته کمک‌ها برای اوکراین را وابسته به توافق بر سر سیاست‌های مرزی درخواستی محافظه‌کاران کرده بود و مشخص نیست که چرا او حالا به تصویب این کمک‌ها چراغ سبز نشان داده اما نشست چند ماه پیشش با زلنسکی او را تحت فشار گذاشت تا «تصمیم بگیرد آیا به خطر انداختن رهبری‌اش برای ارسال تسلیحات بیشتر برای اوکراین ارزشش را دارد یا خیر.»

پالتیکو خاطرنشان کرد که این مطلب را بر مبنای مصاحبه با هشت دستیار جمهوریخواه و دموکرات کنگره‌، لابی‌گر و مقام مطلع به مسائل اطلاعاتی غرب و آشنا به تفکر جانسون و گفتگوهای او با کارمندانش نوشته است؛ منابعی که هیچ یک نامشان فاش نشد.

در این مطلب عنوان شد که نشست زلنسکی و جانسون منجر به چهار ماه کشمکش حرفه‌ای و شخصی برای او بر سر به چالش کشیدن جمهوریخواهانی که خواستار سرنگونی‌اش از ریاست مجلس نمایندگان هستند شد تا کمک‌های نظامی برای متحدان آمریکا را به تصویب برساند. همچنین جانسون در پی این نشست به کارمندان دفترش این ضرب‌الاجل را برای تهیه بسته لوایح مربوط به مجلس نمایندگان ارائه کرده و از آنها خواست: «تا قبل از رسیدن این ضرب‌الاجل محض احتیاط بسته‌ای که عملی باشد تهیه کنید.»

جانسون زمانی که در ماه اکتبر به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا رسید به دنبال آن بود که شروط بیشتری برای تصویب کمک‌های نظامی درخواستی جو بایدن برای اوکراین تعیین کند. اصلی‌ترین شرط تصویب آن که از سوی جمهوریخواهان محافظه‌کار تعیین شد وضع تمهیدات سختگیرانه تر برای امنیت مرزهای آمریکا بود؛ شرطی که پذیرفته شدن توسط مجلس سنا که در کنترل دموکراتها قرار دارد بعید بود. با گذشت زمان لیست این شروط بیشتر هم شد و شامل تبدیل کردن برخی از کمک‌ها به وام و استفاده از دارایی‌های توقیف شده روسیه برای بازسازی اوکراین شد.

پالتیکو نوشت: «یکی از رهبران ارشد مجلس نمایندگان آمریکا که با تفکرات جانسون آشنا است گفت اما پس از هشدار رئیس جمهور اوکراین مبنی بر اینکه تسلیحات نیروهایش تا رسیدن فصل بهار تقریبا تمام خواهند شد رئیس مجلس نمایندگان نتیجه گرفت تا قبل از این ضرب‌الاجل باید اقدامی برای کمک به اوکراین انجام شود. این منبع که نامش را فاش نکرد، گفت: آنها به مهمات و تجهیزات نیاز داشتند تا بتوانند به جنگ ادامه دهند. پس از آن وظیفه تهیه لوایح مربوطه و تعیین مسیری برای پیشبرد آنها به دوش جاش هاجز، مشاور امنیت ملی جانسون افتاد.»

یک منبع دیگر که از اقدامات هاجز مطلع است به پالتیکو گفت: «جاش هاجز کسی است که اکثر وظایف سنگین را در این مدت انجام داد. او کسی است که به تدریج لوایح را با همکاری با وزارت دفاع، شورای امنیت ملی، روسای کمیته‌های مربوط و اعضای دیگر تهیه کرد. او در طول چند ماه تلاش کرد تا تضمین کند جانسون فضای لازم برای امتیاز گرفتن و اتخاذ تصمیمات آگاهانه را داشته باشد.»

به نوشته پالتیکو، هاجز بر جانسون اعمال نفوذ مستقیم کرد. این روزنامه آمریکایی نوشت: «رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از عده‌ای دیگر از کارمندان دفترش می‌شنید که نباید این کمک‌ها را تصویب کند یا اینکه تنها باید از کمک‌های در نظر گرفته شده برای اسرائیل حمایت کند اما هاجز در میان این حرفها استدلال کرد آمریکا فرصتی برای ایستادن برای محور رو به رشد روسیه-چین-ایران با فوریت و صرفه‌جویی هزینه پیدا کرده است.»

پالتیکو همچنین نوشت سه منبع مطلع به تفکرات جانسون گفتند حمله موشکی و پهپادی تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی نیز جانسون را بر آن داشت تا تصویب کمک‌های واشنگتن برای رژیم صهیونیستی را نیز تسریع کند. جانسون روز بعد از حمله تنبیهی ایران با حکیم جفریز، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا تماس گرفته و به او گفت برای پیشبرد تمامی لوایح مربوط به کمک‌های خارجی درخواستی واشنگتن آمادگی دارد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • مبارزه حشدالشعبی با داعش + فیلم
  • صبحگاه مشترک نیرو‌های مسلح در بوکان برگزار شد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد