Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@09:45:28 GMT

چگونه کودک ۶ ماهه خود را سرگرم کنیم؟

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۴۴۷۷۹

چگونه کودک ۶ ماهه خود را سرگرم کنیم؟

کودکان در سن ۶ ماهگی کم‌کم شروع به حرکت کردن کرده تا محیط اطراف خود را کشف کنند؛ بنابراین والدین برای تقویت مهارت‌های جسمی، روحی و عاطفی، باید با کودک بازی کرده و او را با فعالیت‌های مختلف آشنا کنند، اما چه بازی‌هایی برای کودکان ۶ ماهه مفید و مناسب است؟

کتاب داستان، یادگیری مهارت، اشعار کودکانه، جغجغه، نرمش عضلات، حباب صابون، تقویت بینایی، خانه سازی، آب بازی، ساخت پازل.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان ۶ ماهه به همه چیز در اطرافشان علاقه‌مند بوده و از روی کنجکاوی می‌خواهند به هر چیز ریز و درشتی دست بزنند. از آنجایی که نوزادان در این سن مهارت‌های شناختی و فیزیکی را آموزش می‌بینند، نوع و نحوه بازی با کودکان در این سن از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازم است که والدین به جهت رشد شناختی و حرکتی کودک فرصت مناسبی را به بازی با او اختصاص دهند.

کودکان در ۶ ماهگی، در حال یادگیری مهارت‌های حرکتی هستند و ممکن است بتوانند برخی از این فعالیت‌ها را انجام دهند:
- غلت خوردن به پشت
- عقب و جلو کردن بر روی شکم
- عقب و جلو کردن روی زانو‌ها
- چهاردست‌وپا راه رفتن
- نشستن بدون کمک
- جویدن غذا
نوزادان در این سن، شروع به درک زبان کرده و الگو‌های گفتاری آن‌ها توسعه می‌یابد. آن‌ها ممکن است شروع به صدا کنند و نسبت به صدا‌ها و حرکات اطرافیان واکنش نشان دهند.
عشق، توجه و بازی با کودک در این سن مهم‌ترین بخش در رشد کلی کودک است؛ بنابراین با انجام بازی‌های زیر می‌توانید کودک خود را سرگرم کرده و باعث رشد ذهنی و مهارتی او شوید:

قایم ‌موشک

نیاز دارید به: اسباب‌بازی‌های کوچک یا کتاب، پتو، شخص ثالث
یک اسباب‌بازی یا کتاب را زیر یک پتو قرار دهید یا از همسرتان بخواهید که پشت کمد یا زیر پتو پنهان شود سپس از کودک بپرسید کجاست؟ و او را تشویق کنید که جسم یا شخص مورد نظر را جستجو کند.
یادگیری مهارت: پیشرفت مهارت حرکتی، تقویت مهارت‌های شنیداری، افزایش قدرت شناسایی و تقویت حس کنجکاوی

خواندن کتاب داستان‌های تصویری

نیاز دارید به: کتاب داستان‌های تصویری
کودک را روی پایتان بنشانید تا کامل تصاویر کتاب را ببیند؛ سپس با تغییر صدای خود برای شخصیت‌های مختلف، کتاب بخوانید و به تصاویر اشاره کنید. کودک را تشویق کنید که بخندد یا با تعجب رفتار کند تا تعامل بیشتری داشته باشد. خوب است که کتاب‌هایی را انتخاب کنید که کوتاه، رنگی و دارای عکس باشند. ازآنجاکه نوزادان تمایل به جویدن کتاب‌ها دارند، می‌توانید از کتاب‌های پارچه‌ای و یا کتاب‌های گالینگور که به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند تا دست‌نخورده باقی بمانند و پاره نشوند، استفاده کنید.
یادگیری مهارت: تقویت مهارت ادراک بینایی و شنوایی و توسعه زبان

خواندن اشعار کودکانه با دست زدن

نیاز دارید به: خودتان و کودک
صحبت کردن با کودکان مانند غذا برای بدن و ذهن آنهاست، اما چه بهتر که این صحبت کردن همراه با اشعار کودکانه و شاد باشد؛ بنابراین کودک را مقابلتان بنشانید؛ سپس برای او اشعار کودکانه بخوانید و به‌آرامی دستان کودک را بگیرید تا دست بزند. هنگام خواندن، صدای خود را تغییر دهید تا کودک تبعیض شنوایی را بیاموزد.
یادگیری مهارت: هماهنگی صدا و حرکت، تقویت مهارت‌های اجتماعی و تبعیض شنوایی

ساختن جغجغه دستی

نیاز دارید به: جعبه یا قوطی خالی و حبوبات

از آنجایی که نوزادان در این سن مهارت‌های شناختی و فیزیکی را آموزش می‌بینند، نوع و نحوه بازی با کودکان در این سن از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازم است که والدین به جهت رشد شناختی و حرکتی کودک فرصت مناسبی را به بازی با او اختصاص دهند

جعبه یا قوطی را با حبوبات پر کنید. آن را به دست کودک بدهید و از او بخواهید که جعبه را تکان دهد. در این صورت، کودک با ایجاد سروصدا از جعبه به هیجان آمده و دنبال این می‌گردد که صدا از کجا می‌آید.
یادگیری مهارت: مهارت‌های حرکتی، درک ارتباط صدا و حرکت، و پی بردن به رابطه علت و معلول

نرمش دادن عضلات

نیاز دارید به: خودتان و کودک
اگر کنترل سر کودک خوب است، می‌توانید او را روی پا‌های خود بخوابانید؛ سپس به‌آرامی دستان او را بگیرید تا بلند شده و بنشیند. کودک در این حرکت، از عضلات خود برای بالا آمدن استفاده می‌کند و این حرکت باعث تقویت عضلات خواهد شد. این ورزش را چند بار تکرار کرده و در لابه‌لای آن از حرکات و کلمات خنده‌دار استفاده کنید تا با انجام این کار باعث به گریه انداختن کودک نشوید.
یادگیری مهارت: تقویت مهارت‌های حرکتی، تقویت عضلات و ماهیچه‌ها و کنترل سر

ترکاندن حباب صابون

نیاز دارید به: مایع حباب و خودتان
مایع‌های حباب را از بیرون خریداری کنید یا خودتان در خانه با آب و مایع ظرفشویی درست کنید. مایع را داخل نی یا لوله خودکار ریخته، سپس آن را فوت کنید. از کودک بخواهید که حباب‌هایی که از نی بیرون می‌آید را بترکاند.
یادگیری مهارت: پیشرفت بینش و تمرکز، ردیابی شی‌ء، تقویت بینایی، هماهنگی حرکتی دیداری و تقویت رشد ذهنی

ساختن بلوک خانه ‌سازی

نیاز دارید به: بلوک‌های رنگارنگ
قطعاً کودک شما نمی‌تواند با بلوک‌ها خانه بسازد و آن‌ها را به هم بچسباند، اما ریختن بلوک‌های رنگارنگ جلوی کودک و درست کردن بلوک‌ها توسط شما، کودک را ترغیب می‌کند تا در ساختن بلوک خانه‌سازی به شما کمک کند.
یادگیری مهارت: هماهنگی عضلات دست، افزایش قدرت ذهنی و هماهنگی دست و چشم

آب ‌بازی

نیاز دارید به: وان حمام یا توپ بادی
کودکان ذاتاً از بازی در آب لذت می‌برند؛ بنابراین توپ بادی یا وان را تا نیمه آب کنید و اسباب‌بازی‌های نرم و ضد آب مثل توپ یا عروسک‌های پلاستیکی را درون آب بگذارید تا کودک با آن‌ها بازی کند. در این بازی حتماً در کنار کودکتان باشید و از او مواظبت کنید.
یادگیری مهارت: تقویت قدرت عضلات و افزایش مهارت‌های حرکتی

ماشین بازی

نیاز دارید به: ماشین اسباب‌بازی
کودکان در ۶ ماهگی می‌توانند به اطراف بغلتند و چهار دست‌وپا راه بروند، بنابراین می‌توانید از این مهارت برای دسترسی بهتر به اسباب‌بازی استفاده کنید. ماشین را به سمت کودک حرکت دهید و از او بخواهید آن را به سمت شما هل دهد و یا به کودک یاد دهید که با هل دادن ماشین، به دنبال آن برود.
یادگیری مهارت: هماهنگی بینایی حرکتی و تقویت مهارت‌های فیزیکی و حرکتی

کشیدن طناب

نیاز دارید به: طناب با الیاف نرم
برای انجام این بازی حتماً از طناب‌های نرم استفاده کنید، زیرا دست کودکان نازک و ظریف است و طناب‌های ضخیم و زبر ممکن است باعث زخمی شدن دست شود. یک سر طناب را شما بگیرید و سر دیگر آن را به کودک بدهید؛ سپس از او بخواهید که طناب را بکشد. با ول کردن طناب و ایجاد خنده و بازی، کودک را ترغیب کنید تا بازی را ادامه دهد.
یادگیری مهارت: انعطاف‌پذیری انگشتان، تقویت عضلات و نیرومندی و استحکام چنگ زدن

ساخت پازل

نیاز دارید به: پازل چوبی
کودکان در سن ۶ ماهگی، آمادگی انجام پازل را دارند. پازل مناسب برای این گروه سنی، پازل‌های چوبی است که با طراحی ساده‌ای ساخته‌شده است. این پازل‌ها مانند پازل‌های معمولی چیده نمی ‍شوند بلکه با فاصله کنار هم قرار می‌گیرند. پازل‌های چوبی معمولاً مراحل رشد انسان، نام و شکل پرندگان و حیوانات را آموزش می‌دهد. والدین می‌توانند در ابتدا خودشان پازل‌ها را بچینند تا کودک با نحوه کار آشنا شود و سپس از کودک بخواهند که با کمک شما پازل‌ها را بسازد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بازی با کودک تربیت فرزند سرگرمی کودک سبک زندگی پارسی خبر مهارت های حرکتی تقویت مهارت اشعار کودکانه یادگیری مهارت نیاز دارید استفاده کنید اسباب بازی ۶ ماهگی بلوک ها کتاب ها پازل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۴۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد

تعارض بین زوجین تا حد زیادی طبیعی است. تا جایی که دکتر جان گاتمن روان‌شناس معروف امریکایی می‌گوید "انتظارنداشتن مشکل ارتباطی در یک رابطه، مانند این است که هر بار که به توپ گلف ضربه می‌زنید، انتظار داشته باشید که سوراخی در یکی از آنها ایجاد شود. " آنچه مهم است دلیل به‌وجودآمدن تعارض بین زوجین و نحوه حل آن است که دکتر پروانه محمدخانی، متخصص روانشناسی، عضو هیئت‌مدیره انجمن روانشناسی ایران و استاد دانشگاه در اینباره به ارائه توضیحاتی می‌پردازد.

باور‌ها و برداشت‌های غلط در مورد تعارض زوجین

محمدخانی یکی از دلایل بروز اختلاف بین زوجین را تعارض بین آنها دانست و گفت: «تعارض زمانی به وجود می‌آید که زوجین در مورد یک موضوعی نظر، عقیده و نگرش متفاوتی دارند؛ اما یکی از موانعی که متأسفانه بر سر راه‌حل تعارض و گفتگوی مؤثر و سازگارانه می‌تواند وجود داشته باشد، نگاه غلط به تعارض است.»

او تأکید کرد: «بعضی افراد وجود تعارض را نشانه ضعف روابط زوجین می‌دانند و می‌گویند ما نباید مشکلاتی داشته باشیم؛ بعضی آقایان اساساً محلی از اعراب برای نظر همسرشان ندارند و معمولاً حل مسائل را مردانه می‌دانند و به‌هیچ‌وجه برای نظر زن و برای احساسات او جایگاهی قایل نیستند.»

محمدخانی با بیان اینکه فرهنگ مردسالارانه مانعی برای گفتگوی مؤثر بین زوجین است، گفت: «فرهنگ‌های مردسالارانه و رئیس محور همواره صحبت از این می‌کنند که یکی تصمیم می‌گیرد و دیگران باید اجرا کنند؛ این بزرگ‌ترین مشکلی است که می‌تواند به‌عنوان یک مانع برای گفتگوی مؤثری بر سر راه زوجین قرار بگیرد.»

این روانشناس یکی دیگر از عواملی که مانع گفتگوی مؤثر زوجین می‌شود را الگوی سکوت یا اجتناب از حل تعارض دانست و افزود: «گاهی دیده شده که زوجین مایل نیستند بحث راجع به یک موضوعی را ادامه دهند و ترجیح می‌دهند که مشکلات یا خودبه‌خود و در روند زمان حل شود یا اساساً مشارکتی برای حل مشکلات ندارند. گاهی می‌بینیم که زوجین با این تفکر که "این مشکل تو است و خودت باید حلش کنی" مانع از ایجاد یک گفتگوی سالم با طرف مقابلشان می‌شوند.»

این روان‌شناس تصریح کرد: «مشکلات مالی زوجین، تفاوت‌های عقیدتی - فرهنگی - دینی و اجتماعی و فرزندپروری از موضوعات دیگری است که می‌تواند باعث تعارض بین زوجین شود.»

حل تعارضات بین‌فردی نیاز به مشارکت دونفره دارد

محمدخانی گفت: «حل تعارضات بین‌فردی در درجه اول مشارکت دونفره می‌طلبد و نیاز به مدیریت احساس، افکار و رفتار‌های ناسازگارانه دارد.»

او تأکید کرد: «زوجینی که دچار تعارض و مشکلات هستند حتماً لازم است آموزش ببینند. اعتقاد به برنده بودن سرانجامی ندارد و معمولاً مثل جنگ‌ها که برنده و بازنده دارد، خسارت آن در نهایت برای کسی است که بازنده را از میدان زندگی خود خارج می‌کند. به‌هرحال نگاه زوجین برای حل تعارض باید بین‌فردی باشد که این امر، حداقل نیاز به گفتگو و تعامل دونفره دارد.»

الگو‌های غلط ارتباطی را رها کنید

به عقیده محمدخانی، قطع کلام دیگری برای صحبت‌کردن، عدم درک عاطفی طرف مقابل، موضوعات را موکل کردن به زمان دیگر و حتی پیش‌کشیدن مشکلات قبلی برای عقب راندن طرف مقابل در موضوع فعلی، تمسخر، تهدید، تهمت‌زدن، برچسب‌زدن، فقدان همدلی، بهانه‌جویی، غرزدن، ایرادگرفتن، افتادن در چرخه تلافی‌جویانه و تبادل منفی رفتار، بی‌اعتبار کردن یا کوچک‌کردن همدیگر، تفسیر‌های منفی و... از ضعف‌های مهارت‌های ارتباطی است. او تصریح کرد: «سرانجام این کشمکش‌ها می‌تواند قهر، کناره‌جویی، طلاق عاطفی و نهایتاً طلاق رسمی باشد که به زندگی زناشویی خاتمه می‌دهد.»

این استاد دانشگاه گفتگوی باز برای بیان احساس را یکی از راه‌های ارتباط سازنده بیان کرد و گفت: «هر کدام از طرفین باید مطمئن شوند که با بیان احساسشان طرف مقابل پذیراست و گوش می‌دهد. یکی از مسائل رایج در بین زوجین این است که در صورت بروز تعارض بر سر یک مشکل خاص، صد‌ها مسئله دیگر را مطرح می‌کنند و فضای صحبت‌کردن را آلوده به موضوعاتی می‌کنند که جای طرحشان در آن زمان نیست. زوجین باید نحوه حل تعارض و گفتگوکردن را یاد بگیرند.»

محمدخانی یکی دیگر از ارتباط‌های مخرب را نفی مشارکت و تصمیم‌گیری یک‌طرفه دانست و افزود: «متأسفانه زوجین مهارت‌های ارتباطی را از والدین خود یاد می‌گیرند و هر کدام کوله باری از مهارت‌های غیراصولی از والدینشان را به دوش می‌کشند؛ درحالی‌که ما باید برخی از این شیوه‌های ارتباطی که به دردمان نمی‌خورد را رها کنیم و سعی کنیم با آموزش مهارت‌های ارتباطی آنچه باعث دوام به زندگی زناشویی‌مان می‌شود را گزینش کنیم.»

این متخصص روان‌شناس با بیان اینکه ضعف‌های ارتباطی دوطرفه است، گفت: «هرگز دعوایی شکل نمی‌گیرد مگر اینکه دو طرف دعوا وجود داشته باشند و برای سازگاری و اداره‌کردن روابط هر دو طرف نیاز به آموزش و کنارگذاشتن الگو‌های غلط از اطرافیان دارند.»

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • تن‌هاخ: منچستریونایتد سرگرم‌کننده ترین تیم است!
  • تن هاخ: منچستریونایتد در حال حاضر یکی از پویاترین و سرگرم کننده‌ترین تیم‌های لیگ برتر است
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است