Web Analytics Made Easy - Statcounter

"قتل‌های هدفمند و حملات گسترده در سراسر افغانستان، اندک دید مثبتی را که وجود داشت، هم‌زمان با متوقف ماندن مذاکرات صلح، از بین برده است."

به گزارش ایسنا، "موجیب مشعل"، خبرنگار ارشد روزنامه نیویورک‌تایمز در افغانستان در یک گزارش خبری نوشت: دو کارمند کمیسیون حقوق بشر افغانستان روز شنبه بر اثر بمبی که در وسیله نقلیه آن‌ها منفجر شد، کشته شدند؛ تازه‌ترین نمونه از میزان فزاینده قتل‌های هدفمند در پایتخت افغانستان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ترور علمای مذهبی و حمله به چهره‌های فرهنگی گرفته تا حملات گسترده طالبان به کشور افغانستان، خشونت فزاینده در حال از بین بردن اندک دید مثبتی است که از توافق آمریکایی‌ها با طالبان حاصل شده بود. تحت آن توافق، آمریکا سربازان خود را بازگردانده و راه را برای مذاکرات مستقیم بین طرفین افعانستانی به منظور پایان دادن به جنگ- همراه با امیدی که به یک توافق سیاسی وجود دارد- هموار می‌کرد.

توافق صلح، مانعی بر سر راه موضوع "تبادل زندانی" ایجاد کرده که بنا بود مذاکرات مستقیم را ممکن کند. در عوض، خشونت شدت یافته است.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در بیانیه‌ای اعلام کرد، یکی از خودروهای مربوط به این کمیسیون، صبح شنبه از طریق یک بمب مغناطیسی منفجر شده و دو نفر از کارمندانی را که در راه رفتن به سرکار بودند، کشته است.

از قربانیان این حادثه، "فاطیما خلیل"، ۲۴ ساله و هماهنگ‌کننده امور اهدایی در کمیسیون بود که اخیراً از دانشگاه آمریکایی آسیای میانه در قرقیزستان مدرک گرفته بود و قربانی دیگر "جاوید فولاد"، راننده بلندمدت کمیسیون بود.

در این بیانیه آمده است، "تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته و مرتکبان این حمله وحشیانه نیز مشخص نیستند".

مقامات افغان و آمریکایی می‌گویند جنگ وارد دوره پیچیده‌ای از عدم قطعیت شده و اقدامات شبه‌نظامی همراه با حملات خونین و بدون اینکه کسی مسئولیت آنها را به عهده بگیرد با حمایت قدرت‌های منطقه‌ای باعث فشار آوردن بر دولت مورد مناقشه شده است.

به عنوانی نشانی از پیچیدگی منطقه جنگی، اطلاعات آمریکا اخیراً به این نتیجه رسید که طالبان سال گذشته مبلغ بالایی از اطلاعات روسیه، برای هدف قرار دادن آمریکا و نیروهای ائتلافی دریافت می‌کرده، حتی با وجود آنکه در حال انجام مذاکرات صلح با آمریکا بوده است.

توافق صلحی که در ماه فوریه امضا شده، مشتمل بر مبادله ۵ هزار زندانی طالبان در برابر هزار نیروی افغان در عرض ۱۰ روز به موجب امضای آن است. این توافق (بین طالبان و آمریکا) که مخالفت دولت افغان را در پی داشت، در حال حاضر با آزادی نزدیک به ۴ هزار زندانی طالبان در حال تکمیل است.

طالبان با حمله نکردن به اهداف آمریکایی موافقت کرد، اما آتش‌بس با نیروهای دولت افغان را نپذیرفت و جای این موضوع را برای مذاکرات مستقیم بین طرفین افغان خالی گذاشت. با این وجود، مقامات آمریکایی اعلام کردند که توافقی غیررسمی با شورشیان وجود دارد که ‌آن‌ها بر مبنای آن حملات خود را تا ۸۰ درصد کاهش دهند. افغانستانی‌ها از بابت اینکه شاهد کاهش خشونت نبوده‌اند، به طرز فزاینده‌ای ناامید شده‌اند و آمریکا نیز که بر ضرورت بیرون آمدن دونالد ترامپ از جنگ متمرکز شده، کار کمی برای وادار کردن طالبان به پایبند ماندن به توافقش انجام داده است.

شورای ملی امنیت افغانستان اعلام کرد که ماه ژوئن، کشنده‌ترین هفته جنگ را در خود داشته و طی این هفته ۲۹۱ سرباز افغان در حملات طالبان کشته شده‌اند. جاوید فیصل، سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان اظهار کرد که حملات طالبان طی ۳ ماه گذشته، در مقایسه با همین زمان در سال گذشته، ۴۰ درصد افزایش داشته است.

حیدر افضلی، رئیس کمیته دفاع پارلمان افغانستان اظهار کرد: "از زمانی که توافق بین آمریکا و طالبان امضا شده، نگرانی عمیقی داریم. تنها گروهی که از این توافق منفعت برده، طالبان است که زندانیانش در حال آزاد شدن هستند".

وی افزود: طالبان که در سال ۲۰۱۹ از طریق حملات هوایی مکرر عقب نگه داشته شده بودند، "حالا جسارت پیدا کرده‌اند" و "حملات خود را گسترش داده‌اند".

مقامات می‌گویند، طالبان در حال بهره‌برداری از مناطق خاکستری محل جنگ است که با بقایای داعش در حال تضعیف و حضور فزاینده شبکه‌های مجرمانه، در حال تکمیل است؛ آن هم در زمانی که بیماری کرونا بیشتر به اقتصاد در حال چالش، آسیب رسانده است.

یک مقام رده‌بالای امنیتی افغان در حالی که آژانس اطلاعات و نیروی انتظامی افغانستان را مسئول می‌داند، اظهار کرد: طالبان به طور فزاینده‌ای ترورها و قتل‌های هدفمند را به شبکه‌های جنایت‌کار در شهرها برون‌سپاری کرده است. در حومه شهر، طالبان به حملات خونین خود به صورت آشکار ادامه می‌دهد اما از عمومی‌سازی حملات به منظور جلوگیری از درگیری مستقیم با آمریکا، خودداری ورزیده تا عقب‌نشینی سربازان آمریکایی را در خطر قرار ندهد.

به عنوان نشانی از پیچیدگی درگیری، در بین آخرین قربانیان هدف‌گیری شده برای ترور، ۵ دادستان دادسرای عمومی افغانستان بودند که در مسیر زندان "بگرام" در حالی که قصد داشتند به آزادی زندانیان طالبان کمک کنند، با شلیک گلوله کشته شدند.

این کشتار به لیست بلندبالای ترورها اضافه می‌شود. این لیست همچنین شامل دو تن از برجسته‌ترین علمای کابل است که از طریق بمب‌گذاری در مساجدشان، کشته شدند. انفجار دیگری نیز برای خانواده نویسنده و شاعر معروف افغان، "اسدالله والولیجی" اتفاق افتاد که همسرش "انیسه" و دختر نوجوانش "آلتین" در این حادثه کشته شدند.

"مولوی حبیب‌الله حسام" رئیس اتحادیه علمای افغان در این باره گفت: "تحقیقات درباره کشته شدن یک عالم افغانستانی- زمانی که عالم دیگری هم شهید شد- کامل نشده است. ما به روشنی به دولت گفته‌ایم که اگر- خدای نکرده- عالم دیگری هم شهید شود، آن وقت ما هیچ انتخابی جز این نداریم که دولت را قاتل بدانیم".

وی ادامه داد: "آن‌ها مسئول امنیت هستند. شما نمی‌توانید یک بیانیه فیسبوکی بگذارید و بگویید که فلان گروه این کار را انجام داد. پس مسئولیت شما چیست؟"

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طالبان افغانستان قتل های هدفمند کشته شدند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۶۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنسولگری افغانستان در شهر کراچی پاکستان اعلام کرد ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس آزاد شده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالجبار تخاری» سرکنسول حکومت افغانستان در کراچی اظهار داشت 63 پناهجویی که در مسیر بازگشت به افغانستان بازداشت شده بودند پس از تلاش‌ها، آزاد شدند.

وی افزود این پناهجویان بدون دلیل موجهی در منطقه «گوتکی» در ایالت «سند» پاکستان بازداشت شده بودند.

تخاری تاکید کرد پناهجویان بازداشت شده با وساطت کنسولگری افغانستان آزاد و به کشورشان بازگشتند.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نیز پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود بازداشت پناهجویان افغان توسط نهادهای امنیتی پاکستان به شدت افزایش یافته است.

بر اساس آمار کنسولگری افغانستان در کراچی از نیمه فروردین ماه سال جاری تاکنون بیش از 4 هزار پناهجوی افغان شامل زنان و کودکان از زندان‌های پاکستان آزاد شدند و به افغانستان بازگشتند.

محرومیت 80 درصدی کودکان پناهجوی افغان از تحصیل در پاکستانآزادی 89 پناهجوی افغان از زندان‌های پاکستانبرنامه جهانی غذا: هزاران خانواده پناهجوی افغان دست خالی از پاکستان اخراج شده‌اند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • شادی فوتسالیست‌های افغان با صادق بوقی
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • اعتراض پناهجویان افغانستانی در اندونزی
  • اعتراض پناهجویان افغان به سرگردانی چندین ساله در اندونزی
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • پایان نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • آزادی ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان