Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@16:29:55 GMT

تعطیلات نچسب برای مسافرت

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۴۶۸۱۰

تعطیلات نچسب برای مسافرت

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام درباره تعطیلات مناسبتی نچسب (غیرکاربردی) برای سفر و تفریح اعلام کرد: «دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته» می‌تواند به توسعه گردشگری داخلی کمک فراوانی کند و بازار گردشگری که به علت شیوع ویروس کرونا به خواب رفته است را فعال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالمالک شنبه‌زاده گفت: تجربه استان‌هایی که روزهای پنج شنبه و جمعه در آنها تعطیل است نشان می‌دهد که شاهد رشد قابل‌توجه گردشگری داخلی در این استان‌ها هستیم.

بنابراین باید در نظر گرفت با «دو روزه شدن تعطیلات آخرهفته» به‌صورت یکپارچه در کشور شاهد جهشی قابل‌توجه در حجم مسافرت‌ها و گردش و تفریح خانوارها خواهیم بود. همین امر می‌تواند بخش اندکی از ضرر و زیان وارد شده به فعالان این حوزه در تعطیلات نوروز که به علت شیوع ویروس کرونا بوده و جبران ناپذیر است را تا حدودی جبران کند. وی درخصوص اظهارنظر برخی‌ها درباره «زیاد بودن تعطیلات مناسبتی در کشور» گفت: سالانه در کشور به دلایل مختلف تعطیلات قابل‌توجهی ایجاد می‌شود اما این حجم از تعطیلات برای حوزه گردشگری بی‌فایده است و در رونق بازار گردشگری داخلی تاثیر چندانی ندارد چون اولا پراکنده و ثانیا برای برنامه‌ریزی سفر نامناسب است. این‌گونه تعطیلات بدون برنامه هستند و توریست‌های داخلی نمی‌توانند برای سفر برنامه‌ریزی کنند. علاوه بر آن حجم مسافران در معدود تعطیلات مناسبتی موثر به اندازه‌ای بالا است که نه‌تنها گردشگران ناچار به تحمل ترافیک‌های سنگین در جاده‌ها هستند، بلکه کیفیت خدماتی که به آنها عرضه می‌شود نیز کاهش می‌یابد و همین دلایل موجب نارضایتی گردشگران داخلی و منصرف شدن آنها از سفر می‌‌شود. با نگاهی گذرا به تقویم می‌توانیم بخشی از تعطیلات فراوان اما بدون فایده در کشور را مشاهده کنیم.  شنبه‌زاده عنوان کرد: در دوران شیوع ویروس کرونا بازار گردشگری استان ایلام با رکود دست‌کم ۸۰درصدی مواجه شده است و هیچ کدام از صاحبان مشاغل در بازار گردشگری استان ایلام نیروهای خود را اخراج نکرده‌اند. اما مشاغل مرتبط با گردشگری در این سه ماه تعطیل بوده‌اند که این تعطیلی اجباری شامل ۲۹۰ واحد گردشگری همچون هتل‌ها، مهمان‌پذیرها، رستوران‌ها، سفره‌خانه‌ها، بوم‌گردی‌ها، رستوران‌های بین راهی و... می‌شود که شاغلان در این حوزه‌ها حول و حوش یک هزار نفر است که در سه ماه اخیر درآمدی نداشته‌اند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام افزود: دولت باید ۳ هزار و۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلاتی که برای حوزه گردشگری استان‌ها در نظر گرفته است را براساس آسیب وارد شده به هر استان تخصیص دهد. همچنین باید استان‌هایی که اقتصاد آنها براساس گردشگری پایه‌گذاری شده است نسبت به سایر استان‌ها در اولویت باشند. علاوه بر آن پیک درآمد نوروزی برای بازار گردشگری از دست رفته که به سرعت و راحتی قابل جبران نیست. مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام گفت: تاکنون ۴۰ بوم‌گردی در استان ایلام فعال بوده‌اند که از سوی گردشگران و توریست‌های داخلی و خارجی استقبال خوبی از آنها شده است و اغلب مسافران حداقل یک شب را در این اقامتگاه‌ها ساکن شده‌اند. اما این نوع از اقامتگاه‌ها نیز همانند سایر تاسیسات گردشگری از اسفند ماه سال ۹۸ تا عید فطر (خرداد۹۹) در تعطیلی مطلق به سر می‌بردند. از عید فطر به بعد نیز اقامتگاه‌های بوم‌گردی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی نسبت به جذب گردشگر اقدام کرده‌اند. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» در هفت سال گذشته ۳۸ هزار و ۸۷۸ توریست خارجی به استان ایلام سفر کرده و در واحدهای اقامتی مجاز این استان ساکن شده‌اند. همچنین تعداد ۹۸۶ هزار و ۷۵۱ گردشگر داخلی استان ایلام را به‌عنوان مقصد سفرهای خود انتخاب کرده‌ و در اقامتگاه‌های مجاز این استان که شامل هتل‌ها و مهمان‌پذیرها می‌شود سکونت کرده‌اند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تعطیلات گردشگری توریست توریست خارجی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت بازار گردشگری استان ایلام اقامتگاه ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۶۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه

تبدیل تعطیلی هفتگی ایرانیان مسلمان به جمعه و شنبه حرکتی برخلاف سنت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ماست که یک نماد اسلامی، یعنی آدینه را به حاشیه می‌راند و تمدن ایرانی ـ اسلامی را ناخواسته به زیر بلیت و نمادهای دیگران می‌کشاند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌  محمدرضا ترکی استاد دانشگاه و عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در یادداشتی درباره اختلاف نظرها درباره تعطیلی پنجشنبه یا شنبه نوشت:  «تعطیلات هفتگی در دنیا و در میان مذاهب مختلف موضوعی هویتی و نمادی تمدنی است. چنان‌که می‌دانیم، در جوامع یهودی «شنبه» روز تعطیل است و یهودیان اگر بخواهند روزی را، به‌جز شنبه، تعطیل کنند، روز قبل از شنبه، یعنی «جمعه» را تعطیل می‌کنند. شنبه براساس اساطیر یهودی روزی است که خداوند از آفرینش فارغ شد و به استراحت پرداخت.

مسیحیان نیز که میراثدار  آیین مهر هستند، و روز «یکشنبه» را که روز خورشید است روز مقدّس خود می‌شمارند، اگر بخواهند روز دیگری را تعطیل کنند، روز قبل از آن یعنی شنبه را بر تعطیلات هفتگی می‌افزایند.

هیچ‌کدام از پیروان این مذاهب هرگز روز بعد از روز آیینی خود را به‌عنوان روز تعطیل برنگزیده‌اند، چون این اقدام روز مقدس آنان را به حاشیه می‌برد و از میزان اهمیت نمادهای فرهنگی و تمدنی آنان می‌کاهد، لذا هرگز دیده نشده که یهودیان روزهای «شنبه و یکشنبه» و مسیحیان روزهای «یکشنبه و دوشنبه» را به‌عنوان تعطیلات هفتگی بپذیرند.

روز تعطیل و جشن هفتگی مسلمانان هم، براساس متون و اسناد و سنت مقدس اسلامی روز «جمعه» است. روز جمعه چون روز اجتماع و جشن مسلمانان بوده، آن را در عربی جمعه، به‌معنی روز اجتماع و در زبان فارسی «آدینه» به‌معنی روز جشن و سرور نامیده‌اند.

مردم ایران معمولاً روز پنجشنبه را به برگزاری آیین‌های خاصی چون زیارت اهل قبور و رفت‌وآمدهای خانوادگی و امثال آن می‌پردازند.

بنابرآنچه گذشت تبدیل تعطیلی هفتگی ایرانیان مسلمان به جمعه و شنبه حرکتی برخلاف سنت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ماست که یک نماد اسلامی، یعنی آدینه را به حاشیه می‌راند و تمدن ایرانی ـ اسلامی را ناخواسته به زیر بلیت و نمادهای دیگران می‌کشاند.

اخیراً شاهد جوسازی‌های رسانه‌ای شدیدی برای حذف تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه هستیم. بهانه طرفداران شنبه به جای پنجشنبه پاره‌ای منافع اقتصادی و همگامی با تعطیلات جهانی و در واقع تن دادن به هنجارهای جهانی‌سازی است. این زمزمه نغمه‌ای است بدآهنگ و ناموافق با سنت تاریخی مسلمانان و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و حرکتی است نسنجیده و خام، زیرا هماهنگی با تجارت و تعطیلات جهانی که تنها به بخشی از شرکت‌ها و بازرگانان ایرانی ربط دارد، هرگز اقتضا نمی‌کند تعطیلات ملی بیش از هشتادوچند میلیون ایرانی که براساس سنت‌های کهن و اصیل شکل گرفته، دستخوش تغییری مخرّب واقع شود. برای رفع این مشکل کافی است بخش‌های مرتبط با تجارت خارجی را، در حد لازم و ضروری، در وزارتخانه‌ها و بخش‌های اقتصادی در روزهای پنجشنبه فعال نگه‌داریم.

سروده تازه محمدرضا ترکی برای مردم غزه؛ سرقت سیاهی از کلاف گیسوی زنان، قتل‌عام خواب کودکان

این استدلال که برخی، یا بیشتر کشورهای عربی چنین تغییری را در تعطیلات هفتگی کشورشان اعمال کرده‌اند هم استدلال کاملی نیست، زیرا این کشورها الگوی ما نیستند و اگر بنا باشد ما در همه‌جا پاجای پای آن‌ها بگذاریم، باید تقویممان را هم، مثل آن‌ها، به میلادی تبدیل کنیم و...!

و سرانجام، موضوع تعطیلات هفتگی امری صرفاً اقتصادی نیست که چند انجمن اقتصادی بتوانند درباره آن ابراز نظر کنند و بخواهند بر اساس جوسازی و تبلیغات رسانه‌ای سرنوشت آن را رقم بزنند. اساساً موضوعات فرهنگی در حوزه درک و تخصص این انجمن‌ها و محافل نیست. چنین تغییراتی دارای ابعاد و دامنه‌های تاریخی و تمدنی و فرهنگی ریشه‌دار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیشترین و کمترین تعطیلات رسمی از آن کدام کشور است؟
  • «روز کارگر» تعطیل رسمی است
  • موتور برق ویژه مسافرت و کمپینگ | باغ ویلا
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری