Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، امید پارسایی فر بعدازظهر یکشنبه در دیدار با مسئول کانون تعزیه انجمن هنرهای نمایشی استان بوشهر اظهار داشت: تعزیه، هنری ایرانی اسلامی است که ظرفیت بالای هنری و معرفتی دارد و باید برای تقویت و استحکام آن گام‌های جدی برداشت.

وی با اشاره به قدمت تعزیه در استان به وجوه متمایز آن به نسبت سایر تعزیه‌های کشور اشاره کرد و افزود: این نقاط قوت، نشان‌دهنده ظرفیت بالای این هنر آئینی برای انتقال پیام‌ها و مفاهیم عاشورایی به نسل جدید جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول با اشاره به فعالیت حوزه هنری استان بوشهر در تعزیه افزود: مشارکت در سوگواری‌های تعزیه، برپایی نمایشگاه ملی عکس تعزیه و برگزاری کارگاه موسیقی تعزیه از اقدامات حوزه هنری استان است که این روند نیز ادامه خواهد داشت.

پارسایی فر با اشاره به دغدغه امروز در هنر تعزیه خاطرنشان کرد: دغدغه‌ای که در حال حاضر در هنر تعزیه وجود دارد، مبحث انتقال تجارب تعزیه‌گردان‌ها و معین البکاها به نسل جدید است.

وی با اشاره به اهمیت صحت متون تعزیه خاطرنشان کرد: استفاده از متن‌ها و نسخ معتبر و خالی از تحریفات عاشورایی و دینی و بهره‌گیری از روحانیون عالم استان و کشور برای به‌روزرسانی لازم و ضروری است.

پارسایی فر بابیان اینکه استفاده از تجارب تعزیه‌گردانان مطرح کشور برای تقویت تعزیه استانی اهمیت دارد، افزود: تقویت بازیگری و موسیقی تعزیه‌های استان با توجه به موسیقی غنی استان بوشهر ضروری است.

وی با اشاره به شرایط کرونا و عدم امکان برگزاری مجالس تعزیه، بیان کرد: مجالس تعزیه می‌تواند به صورت بسته‌های تصویری یا فیلم کوتاه تهیه شود و در سیمای استان و شبکه‌های اجتماعی منتشر شود.

مسئول کانون تعزیه انجمن هنرهای نمایشی استان بوشهر نیز بیان کرد: استان بوشهر در حوزه تعزیه سابقه‌ای کهن دارد که با همکاری هنرمندان در شهرها و روستاهای استان بوشهر اجرا می‌شود

احمد مظفری بابیان اینکه سالانه در استان سوگواره تعزیه برگزار می‌شود، اظهار داشت: کانون تعزیه استان باوجوداینکه در حال حاضر گروه‌های زیادی را تحت پوشش خود قرار داده است، ولی در جایگاه مطلوبی قرار ندارد.

وی افزود: امید است که سایر نهادهای فرهنگی و هنری به یاری کانون تعزیه استان بیایند و بتوان در سال جاری نیز با وجود شرایط کرونایی با اعمال راهکارهای مناسب، سوگواره تعزیه را برگزار کرد.

محمدعلی سلحشور، عضو کانون تعزیه استان بوشهر نیز اظهار داشت: این کانون در حال حاضر شرایط سختی را می‌گذراند و حتی یک دفتر ثابت برای برگزاری جلسات خود ندارد و برای بهبود آن به همکاری بیشتر هنرمندان و مسئولان فرهنگی و هنری استان نیاز است.

کد خبر 4960673

منبع: مهر

کلیدواژه: انجمن هنرهای نمایشی استان بوشهر بوشهر حوزه هنری بوشهر تعزیه ویروس کرونا شیراز بوشهر قزوین شهرکرد شیوع کرونا گرگان استانداری سمنان خطبه های نماز جمعه مواد مخدر ایلام سازمان تبلیغات اسلامی دهه کرامت بیرجند استان بوشهر تعزیه استان کانون تعزیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۷۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد

هنرمند اهل سیستان و بلوچستان معتقد است که استفاده‌ی بی‌اجازه از آهنگش در سریال «نون خ» یکی از تاسف بارترین ترادژی‌های زندگی هنری‌اش شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سریال «نون خ» یکی از آثارِ پربیننده تلویزیون در سال‌های اخیر بوده است. اثری که با پرداختن به فرهنگِ اقوام و رفتن به سمتِ سوژه‌ای جذاب، توانسته در دل مخاطبان جای خود را باز کند. «نون خ» با محوریت مردمانِ کُرد، تمرکزش را روی گویش‌های منطقه کردستان و کرمانشاه گذاشته است.

در سری جدیدی این سریال، بخشی از داستان در سیستان و بلوچستان اتفاق می‌افتد و تهیه کنندگان این سریال برای این بخش از داستان‌شان از موسیقی محمدعلی دلنواز(محمد حسنی)‌ استفاده کرده‌اند. گویا هیچ هماهنگی برای این کار با محمدعلی دلنواز انجام نشده است. حتی در تیتراژ سریال هم نامی از این هنرمند بیان نشده است. حالا محمدعلی دلنوازی با انتشار متنی به این موضوع اعتراض کرده است.

در ادامه متن منتشر شده از سوی محمدعلی دلنواز خطاب به تهیه کنندگانِ سریال «نون خ» را می‌خوانید:

 

«پس از سال‌ها فعالیت در حوزه موسیقی روزهای گذشته با یکی از تاسف بارترین تراژدی‌های زندگی هنری خود مواجه شده‌ام و آن اینکه توسط یک سریال تلویزیونی بنام نون خ به کارگردانی آقای سعید آقاخانی و با تهیه کنندگی آقای مهدی فرجی یکی از ساخته‌های بنده به نام بهار با آهنگسازی، تنظیم و نوازندگی اینجانب محمدعلی دلنواز(محمدحسنی) و با خوانندگی باسط ضرابی، شعر یوسف بلوچ پسابندری و با همنوازی گروه آدینک به سرپرستی بنده، در سریال نون خ به سرقت و تاراج برده شده، به نحوی که نسخه کپی این اثر آن هم بدون کسب اجازه از خالق و صاحب اثر در قسمت هشتم سریال نون خ فصل پنجم از دقیقه 25 تادقیقه 29 به عنوان تم اصلی گنجانده شده به گونه‌ای که در تیتراژ سریال هیچ نامی از صاحب اثر و نوازندگان گروه آدینک، برده نشده است.
اینجانب محمدعلی دلنواز به عنوان بخشی از هویت فرهنگی و هنری جغرافیای خود ضمن مراتب خرسندی و سپاس از توجه نون خ به بلوچستان، عمل غیر حرفه‌ای دست اندر کاران سریال نون خ را برای این سرقت هنری مذمت نموده و از سینماگران و هنرمندان کشور درخواست ورود به این موضوع و حمایت و همراهی جهت برقرای عدالت و انصاف برای به تاراج رفتن حاصل دسترنج زندگی هنری خود را دارم...»

 

در این ویدیو بخش‌هایی از سریال نون خ را می‌بینید که در آن از موسیقی محمد دلنواز استفاده شده است
 

 

البته این تنها اعتراض از سوی اهالی موسیقی به سریال «نون خ» نیست؛ چندی پیش هم حسین صفامنش نسبت به استفاده‌ی تهیه کنندگانِ این سریال از آثارش اعتراض کرده بود. صفامنش هم گفته بود که از آثارش بدون اجازه و رضایت او در این سریال استفاده شده است.

صبح روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت 1403، تهیه کننده سریال «نون خ» در نشست خبریِ عوامل این سریال، در پاسخ به اعتراضِ حسین صفامنش گفته است: «ما در بخش کولبرها از موسیقی آقای صفامنش استفاده کردیم، البته نافی موضوع مالکیت معنوی نیستم اما تصورم نبود شکایت کنند. فکر می‌کردم او زنگ می‌زند و می‌گوید دمت گرم، وقتی به کولبرها پرداختی از این قطعه استفاده کردی. البته درباره حقوق مادی و معنوی این حق با آقای صفامنش است و حتماً برای جبران ماجرا در خدمت هستم. در این 2 فصل قبلی تلاشی هم صورت گرفت که بتوانیم با او مذاکره کنیم. اما سعید آقاخانی دنبال صدای بکری بود اما نشد از ایشان استفاده کنیم. آرزو دارم موفق باشند.»

حال باید دید که واکنش تهیه کننده سریال «نون خ» به اعتراض جدیدی که از سوی هنرمندِ سیستان و بلوچستانی مطرح شده، چه خواهد بود؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • استقبال کانون استان قزوین از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران