Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@19:30:12 GMT

تالاب بین‌المللی گمیشان خشک شد

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۴۸۹۸۶

به گزارش خبر آنلاین، محمدرضا کنعانی  درباره وضعیت تالاب‌های استان اظهار داشت: مجموعه تالاب‌های آلاگل شامل آلاگل، آلماگل و آجی‌گل به علت بارش‌های خوب یکی دو سال اخیر وضعیت خوبی دارند و در سیل آبگیری شده‌اند.

وی افزود: اما تالاب بین‌المللی گمیشان شرایط خوبی ندارد و خشک شده و تبدیل به کانون ریزگردها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: اعتباراتی از منابع ملی برای تالاب بین‌المللی گمیشان جذب کردیم و برای مطالعات حق‌آبه و علاج‌بخشی آن مشاور انتخاب شده است تا راهکار اجرایی ارائه دهد.

وی توضیح داد که با پیگیری‌های انجام شده بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به استان اختصاص یافته است. با این اعتبارات مطالعات امسال به پایان می‌رسد و پس از آن عملیات احیا و علاج‌بخشی تالاب را آغاز خواهیم کرد.

کنعانی ادامه داد: سازمان محیط زیست قراردادی با یک شرکت دانش‌بنیان منعقد کرده که پرواز از خلیج گرگان به تالاب گمیشان انجام و وضعیت این تالاب بررسی شود و تا یک ماه دیگر خروجی این مطالعات آماده و در شهریورماه اعتبار موردنظر را جذب کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در ادامه با بیان اینکه دغدغه مردم برای خلیج گرگان نقطه قوت است اظهار داشت: موضوع خلیج گرگان و تالاب میانکاله در دستور دومین جلسه ستاد ملی محیط زیست قرار گرفته و معاون اول رئیس جمهور دستور داد که کارگروه ویژه‌ای برای خلیج گرگان و تالاب میانکاله تشکیل شود و در جلسه نخست کمیت و کیفیت آب و محدوده و حریم خلیج و تصرفات آن بررسی شد.

وی اضافه کرد: همچنین مقرر شد تا مرکز ملی اقیانوس‌شناسی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی و دانشگاه صنعتی شریف تمام مطالعات و داده‌های دستگاه‌های اجرایی را جمع‌بندی و در جلسه سوم نسخه اجرایی را ارائه کنند که اگر قرار است تبادلی بین خلیج و دریا برقرار شود از کدام نقطه باشد.

منبع: الف

کلیدواژه: خلیج گرگان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۸۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران

به گزارش تابناک، «کورس ربیعی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه ماه اردیبهشت‌ زمان مناسبی برای ورود پرندگان تابستان‌گذران است، گفت: پرستوهای دریایی، چلچله‌ها، حواصیل‌ها، زنبورخوارها، و گلاریول‌های بال‌سرخ به‌همراه حدود 60 نوع دیگر از پرنده‌ها که شاید جمعیت آنها به یک میلیون بال برسد، با گرم‌شدن هوا خود را به محیط‌های طبیعی مازندران می‌رسانند.

وی تصریح کرد: این پرندگان در واقع برای تغذیه نیامده‌اند بلکه زمان آشیانه‌سازی و زادآوری آنهاست، لذا نیاز است گردشگران و طبیعت‌دوستان که به دل طبیعت می‌زنند؛ مراقب باشند آرامش آنها را بر هم نزنند.

ربیعی یادآور شد: زایش تنوع جانوری چون گوزن‌ها و شوکاها نیز در این فصل است و آنها برای تولیدمثل نیاز به آرامش دارند. 

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان مازندران با اعلام اینکه روز گذشته، شنبه، بازدید میدانی از میانکاله داشته و یک بال قو و فلامینگو را دیده است، گفت: گرچه با آغاز نشانه‌های سپری‌شدن زمستان، پرنده‌های زمستانه نیز مهاجرت به زیستگاه‌های اصلی را از سر می‌گیرند اما تالاب‌های مازندران در طول سال، میزبان پرنده‌های مختلفی است.

وی تصریح کرد: آب‌بندان‌ها، تالاب‌ها و محیط طبیعی مازندران مسیرهای چندگانه مهاجرتی است؛ هم مقصد است و هم محل گذار و استراحت و هم محل جابه‌جایی پرندگان؛ در واقع این موجودات زیبا در این توقفگاه‌ها، هم زیست دارند و هم آشیانه‌گذاری و تولیدمثل، اما مانند قوها و فلامینگوها نهایتاً به مبدأ بازمی‌گردند.

ربیعی با بیان اینکه جمعیت قابل‌توجهی از پرندگان تابستان‌گذران از جمله گلاریول‌های بال‌سرخ عاشق زمین‌های تالابی هستند، گفت: منبع غذایی خوبی برای آنها به‌ویژه حشرات در این نوع مناطق وجود دارد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در اوج حضور پرندگان زمستان‌گذران، نتیجه این سرشماری را ورود 200 هزار بال پرنده زمستان‌گذران به محیط‌های طبیعی استان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته است.

وی گفت: نیمی از این تعداد پرنده، در پناهگاه حیات وحش میانکاله به‌دلیل تنوع محیطی بالا، زمستان‌گذرانی داشتند.

بین 850 تا 900 تالاب در مازندران وجود دارد که تالاب‌های میانکاله، ازباران، سرخ‌رود، و لپو معمولاً بیشتر از دیگر تالاب‌ها در فصول مختلف سال، نشانه‌های روشنی از زیستمندی پرندگان مهاجر و بومی را به‌همراه دارند.

دیگر خبرها

  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران