Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیزنس اینسایدر  بررسی که نتایج آن در میانه ماه ژاویه از شهر گوانگ‌ژو در چین منتشر شد، نشان داد که ۹ نفر پس از شام خوردن در میزهایی در کنار هم در این شهر دچار عفونت با ویروس کرونا شده‌اند. پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که یکی از این افراد دچار عفونت بی‌علامت ویروس کرونا بوده است و واحد تهویه مطبوعی که در کنار او بوده است، قطرک‌های تنفسی حاوی ویروس او را در سراسر اتاق منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان می‌گویند با توجه به خطر انتشار ویروس کرونا در فضاهای سربسته ایمن‌ترین راه برای تهویه چنین محیط‌هایی بازکردن پنجره‌ها است. قطرک‌های حاوی ویروس به سادگی در مسیر جریان هوا از پنجره بیرون می‌روند و از محیط خارج می‌شوند.

اگر باز کردن پنجره ممکن نباشد، در فضاهای سربسته‌ای مانند سوپرمارکت‌ها، سالن‌های ورزشی، سالن‌های سینمای و سایر ساختمان‌های تجاری سیستم‌های تهویه باید ۱۰۰ درصد از هوای خارج استفاده کنند که پیش از وارد شد به ساحتمان تصفیه می‌شود- نه اینکه هوای موجود درون ساختمان دوباره به گردش درآورده شود.

چرخاندن هوای موجود درون ساختمان ممکن است با توجه به درصد بالای افراد دارای عفونت بی‌علامت باعث انتقال بیماری درون ساختمان شود.

اگر چنین امکانی نباشد، ایمن‌ترین گزینه تعطیل کردن فضاهایی عمومی است که از تهویه مطبوع مرکزی با چرخش هوای داخلی استفاده می‌کنند.

بررسی‌هایی که در جریان شیوع قبلی یک ویروس کرونای دیگر که عامل «نشانگان شدید حاد تنفسی» یا سارس در سال ۲۰۰۳ انجام شد، نشان داد که ویروس بالقوه می‌تواند از طریق سیستم‌های تهویه مرکزی و رایزهای حاوی لوله‌ها انتشار پیدا کند.

از طرف دیگر فضاهای دربسته‌ای که درست تهویه نمی‌شوند و پنجره بازی هم ندارند، خطر انتقال ویروس را بیشتر می‌کنند. گرمای شدید در چنین فضاهایی هم ممکن است برای افراد آسیب‌پذیر خطرناک باشد.

یک بررسی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که حتی مقدار کمی تهویه مناسب در ساختمان می‌توان خطر انتقال آنفلوانزا در یک ساختمان را ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش دهد.

تهویه درست امکان انتقال از طریق قطرک‌های تنفسی یا ذرات ریزتر هواپخش حاوی ویروس را در اتاقی که برای مدت طولانی تهویه نشده است، کاهش می‌دهد.

همچنین مهم است که دمای ساختمان را خیلی سرد نکند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ویروس در دماهای بالاتر دوام کمتری دارد. بهتر است ترموستات دستگاه تهویه مطبوع را در حد ۲۱ تا ۲۳ درجه سلسیوس نگهدارد.

در مقابل عده‌ای از کارشناسان هم می‌گویند امکان انتقال ویروس کرونا از طریق واحدهای تهویه مطبوع پایین است و بهترین کار برای جلوگیری از انتشار  ویروس در مکان‌ها با تهویه مطبوع مانند فروشگاه‌های بزرگ این است که فاصله فیزیکی‌تان را از دیگران حفظ کنید.

از نظر این کارشناسان حفظ بهداشت دست شامل دست ندادن با دیگران و شستن مکرر دست‌ها و حفظ فاصله دست کم دومتری از دیگران بیشتر باید مورد توجه افراد باشد تا وضعیت دستگاه تهویه مطبوع.

کد خبر 526456 برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس تهویه مطبوع ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۰۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

٢٦ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از (توانیر)، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به تدوین و ابلاغ ١٨٠ اقدام عملیاتی برای عبور از اوج بار تابستان امسال گفت: ٧٧ طرح انتقال در قالب این برنامه عملیاتی شده که ٣٠ طرح آن به اتمام رسیده و ٣٩ طرح نیز از ٧٠ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است که ٢٦ مورد آنها تا پایان اردیبهشت ماه جاری و مابقی تا قبل از اوج بار تابستان به بهره برداری خواهند رسید.

وی همچنین از افزایش ٧٦٠٠ مگاولت آمپری ظرفیت ترانسفورماتور‌های پست‌های فوق توزیع و انتقال خبر داد و با بیان این که ١٢٩٤ کیلومتر خطوط فوق توزیع و انتقال نیز تا پیش از اوج بار تابستان به طول شبکه انتقال و فوق توزیع برق کشور افزوده می‌شود، خاطرنشان ساخت: ٧ طرح بهبود ولتاژ نیز در دست اجرا است و در مناطقی که افت ولتاژ وجود داشته باشد، خازن گذاری انجام می‌شود.

به گفته سخنگوی صنعت برق جمعا ٩ هزار میلیارد تومان در این زمینه سرمایه گذاری شده تا بتوانیم اوج بار تابستان امسال را بدون مشکل سپری کنیم.

مدیرعامل توانیر اجرای ١٣٠٠ کیلومتر کابل دریایی ایرانی بین جزیره قشم و سرزمین اصلی با هادی رسانا را از دیگر برنامه‌های عملیاتی صنعت برق در بخش انتقال عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح، ظرفیت تبادل برق این خط به ٣ برابر افزایش می‌یابد.

رجبی مشهدی با اشاره به فنآوری خاصی که در تولید این کابل دریایی به کار رفته، از ساخت آن توسط یک شرکت دانش بنیان داخلی خبر داد که انتظار می‌رود با اجرای این خط به طول ١٣٠٠ متر بین جزیره قشم با سرزمین اصلی (بزرگترین فاصله بین دو دکل انتقال نیرو)، ظرفیت تبادل برق این خط تا ٣ برابر افزایش یابد و نیروگاه‌های منطقه با بهره گیری از این ظرفیت، حداکثر تولید را داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تهران دوباره بارانی می شود؟/ پیش‌بینی هوای تهران طی پنج روز آینده
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • افزایش دمای هوای همدان
  • ٢٦ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود
  • افزایش ذرات معلق هوا در پایتخت
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • وضعیت آب و هوای تهران در پایان هفته