Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@15:55:09 GMT

اگر ترامپ پیروز نشود

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۵۲۲۴۷

اگر ترامپ پیروز نشود

«ترامپ تحریم بانک و معاملاتی را با خطای بزرگ خروج از برجام ادامه داد و تشدید کرد. اکنون هم که بایدن هنوز به کاخ سفید نیامده، اما و اگرهایی درباره مذاکرات مجدد بر مبنای حمایت از اسرائیل قائل شده است. بنابراین اگر تغییری در این رویکرد متضاد در مسئله صلح خاورمیانه و راه بینابین رخ ندهد، باید آینده را بر پایه تداوم وضع موجود ببینند، خواه طرف دموکرات باشد یا جمهوری‌خواه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش ایسنا، فریدون مجلسی، تحلیلگر روابط بین‌الملل، در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت: «شاید این پرسش نزد گروهی مطرح باشد که آیا پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا و حضور بایدن در مسند ریاست‌جمهوری آن کشور می‌تواند خط قرمزهایی را که با حضور ترامپ در مقابل امکان مذاکره دو کشور ایجاد شده است، دور بزند و به دلیل یا بهانه بازگشت آمریکا به برجام فرصتی برای تغییر شرایط بین ایران و ایالات متحده فراهم کند و گفت‌وگو میان دو کشور آغاز شود؟‌

تا چندی پیش که رونقی در بازار کار و اشتغال در آمریکا مشاهده می‌شد و برخی آن را به اقدامات ترامپ در وضع تعرفه‌های گمرکی حمایتی و مشکل‌کردن واردات کالاهای خارجی به‌ویژه چینی نسبت می‌دادند، با وجود منتقدانی که آن رونق را حاصل به‌نتیجه‌رسیدن عملکرد دولت پیشین می‌دانستند، در نظرسنجی‌ها به نظر می‌رسید افکار عمومی آمریکا و همچنین پیش‌بینی‌های کارشناسان درباره تجدید انتخاب ترامپ خوش‌بینانه بود اما اوضاع در سال پایانی دوره کنونی او که بسیار سرنوشت‌ساز است، دگرگون شد. اقدامات جنجالی در سیاست خارجی با خروج از کنوانسیون حمایت از محیط زیست در برابر تهدید گرمایش زمین، در پی خروج از یونسکو و خروج از سازمان بهداشت جهانی که درست هم‌زمان بود با گرماگرم نگرانی جهانی از شیوع بیماری کووید ۱۹ و ویروس کرونا که با تمسخر چین و ایران از سوی او آغاز شد و درگیری شدیدتر آمریکا را با این بیماری در پی داشت، به آن خوش‌بینی پایان داد و در این‌ میان کرونا در آمریکا رشته‌های اشتغال و رونق سرهم‌بندی‌شده را پنبه کرد. بزرگ‌ترین آسیب به همان اقشاری وارد شد که ترامپ روی آرای آنان حساب می‌کرد؛ در نتیجه شیوع بیکاری بر شیوع کرونا پیشی گرفت. کارگران به‌ویژه رنگین‌پوستان و مهاجران که اهانت‌های نژادپرستانه سه سال گذشته ترامپ را تحمل کرده بودند، به بهانه کشته‌شدن خشونت‌آمیز یک سیاه‌پوست به دست پلیس، چنان تظاهرات گسترده‌ای به راه انداختند که ترامپ را برای عوام‌فریبی انجیل‌به‌دست راهی کلیسای جامع واشنگتن کرد و اسقف نیز این کار را سوء‌استفاده از ایمان مردم دانست. قطعا ۴۰ میلیون به‌ جان‌ آمده‌ای که مشاغل خود را از دست داده‌اند، در تداوم آن تظاهرات سراسری نقش مهمی دارند. در روزهای اخیر ترامپ که همواره با لاف‌زنی پیروزی خود را در انتخابات قطعی اعلام می‌کرد، از این احتمال نام برد که با پیروزی بایدن آمریکایی‌ها دارای رئیس‌جمهوری ناکارآمد خواهند شد که حرف‌زدن خودش را نیز بلد نیست! در حالی‌ که یاوه‌گویی و ناسخنوری صفت شاخص خود او و مصداق اندرز ۷۰۰‌ساله سعدی ماست که فرمود:

زبان بریده به کنجی نشسته صمٌ بُکم

به از کسی که نباشد زبانش اندر حکم!

به‌ هر حال اکنون نظرسنجی‌ها نیز حکایت از شکست ترامپ با فاصله زیاد دارد که جز پیش‌آمدن شرایطی ناگهانی امکانی برای ترمیم دیده نمی‌شود. البته اینها به خود آمریکایی‌ها مربوط است اما آیا پیشنهادهای مکرر او برای مذاکره با ایران در ماه‌های باقی‌مانده ریاستش فرصتی به حساب می‌آید که بتوان به آن امید بست؟ پاسخ او از طرف مقامات نظام داده شده و منفی است. حتی در مقابل شرایط پمپئو که نهایتا خواهان رفع تهدید از موجودیت اسرائیل است، حسن روحانی هم شرایط خود را اعلام کرد که شامل بازگشت آمریکا به برجام، پوزش آمریکا از ایران و پرداخت خساراتی است که بر اثر تحریم آمریکا به ایران وارد شده است. بدیهی است که آمریکا جمهوری اسلامی و ملت ایران را زیر فشار تحریمی خشن و زیان‌بخشی قرار داده است اما شرط بازگشت به برجام هنوز این پرسش را در مقابل برجام‌ستیزان داخلی مطرح می‌کند که بالاخره برجام بد بود یا خوب بود؟‌ اما برجام خوب یا بد، با بازگشت آمریکا که بایدن وعده داده بود، مسئله ایرانیان را حل نمی‌کند. فراموش نکنیم که پس از امضای برجام و درِ باغ سبز نشان‌دادن اولیه غرب به دولت روحانی که به ضرب نشان‌ دادن کلید رفع تحریم انتخاب شده بود و با پرداخت مطالبات نقد ایران و امضای قراردادهای فروش بویینگ و ایرباس و حضور توتال و زیمنس و... آغاز شد، برخی تحرکات نادرست داخلی شروع شد و آن بساط در همان زمان اوباما برچیده شد و ربطی به ترامپ نداشت. ترامپ تحریم بانک و معاملاتی را با خطای بزرگ خروج از برجام ادامه داد و تشدید کرد. اکنون هم که بایدن هنوز به کاخ سفید نیامده، اما و اگرهایی درباره مذاکرات مجدد بر مبنای حمایت از اسرائیل قائل شده است. بنابراین اگر تغییری در این رویکرد متضاد در مسئله صلح خاورمیانه و راه بینابین رخ ندهد، باید آینده را بر پایه تداوم وضع موجود ببینند، خواه طرف دموکرات باشد یا جمهوری‌خواه.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۲۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف

فرارو- این مورخ از سال ۱۹۸۴ میلادی نتیجه تمام انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده را به درستی پیش بینی کرده است. او اعلام کرده که برای شکست بایدن در مقابل ترامپ در ماه نوامبر "اشتباهات زیادی باید رخ دهد".

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، این استاد تاریخ در دانشگاه امریکایی در واشنگتن دی سی سیستمی را ابداع کرده که آن را "سیزده کلید" می‌نامد و کتابی در دهه ۱۹۸۰ میلادی نوشت که این ایده را توضیح می‌داد. او نظریه خود را با الهام از  "ولادیمیر کیلیس" دانشمند روس زلزله شناس مطرح کرده است.

کیلیس پس از وقوع یک زلزله عظیم در ژاپن و زلزله‌ای دیگر در مرکز کالیفرنیا در سال ۲۰۰۳ که در دوره زمانی پیش بینی شده توسط تیم بین المللی وی رخ داده بودند توجهات زیادی را به خود جلب کرد.

 لیچمن می‌گوید تکنیک اش او را قادر می‌سازد نتیجه آرای رای دهندگان را صرفا بر اساس عوامل تاریخی و نه با استفاده از نتایج نظرسنجی ها، تاکتیک‌ها یا رویداد‌های تبلیغاتی ترجیحی نامزد‌ها پیش بینی کند.

علیرغم نتایج نظرسنجی‌ها که نشان می‌دهند بایدن در سطح ملی با مشکل مواجه است و در چندین ایالت نوسانی عقب‌تر از نامزد رقیب اش می‌باشد لیچمن معتقد است که او کماکان رئیس جمهور باقی خواهد ماند و با چالشی جدی مواجه نخواهد بود. او می‌گوید: "برای آن که بایدن در انتخابات متحمل شکست شود خیلی مسائل باید اشتباه پیش بروند".

نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهند وضعیت ترامپ در سطح ملی و در ایالت‌های کلیدی در حال تغییر جدی است لیچمن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند. او می‌گوید: "آنان مسحور چیز‌های اشتباهی شده اند که همانا نتایج نظرسنجی‌ها است. نخست آن که نتایج نظرسنجی‌هایی که شش تا هفت ماه پیش از انتخابات پیش بینی کنند از نظر من ارزشی معادل صفر دارند. همواره ممکن است یک رویداد فاجعه آمیز به اندازه کافی خارج از محدوده کلید‌ها رخ دهد که می‌تواند بر انتخابات تاثیر بگذارد. در اینجا ما برای اولین بار نه فقط یک رئیس جمهور سابق بلکه یک نامزد اصلی حزب را داریم که محاکمه می‌شود و چه کسی می‌داند که اگر او محکوم شناخته شود که احتمال تحقق این سناریو نیز زیاد است چگونه ممکن است همه چیز تغییر کند".

لیچمن می‌گوید پاندمی کووید – ۱۹ یک رویداد تاریخی بود که او را وادار کرد پیروزی بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کند. او می‌افزاید: "ترامپ فکر می‌کرد کارزار انتخاباتی اولویت و اهمیت بیش تری دارد و به طور اساسی با پاندمی کووید مقابله نکرد. همین موضوع باعث باخت اش شد".

با این وجود، برخی از "کلید"ها به نفع ترامپ عمل می‌کنند. یکی از آن کلید‌ها وجود نامزد سوم است که ممکن است "رابرت اف کندی جونیور" نقش آفرین اصلی ان در رقابت انتخاباتی باشد. دو کلید دیگر مربوط به اقتصاد هستند. علیرغم آن که برخی از اعداد و آمار‌های اقتصادی ممکن است به نفع بایدن باشند، اما او از این نظر هنوز با بهبود رتبه در زمینه محخبوبیت مواجه نبوده است. ناآرامی‌های اجتماعی کلید دیگری می‌باشد که علیه بایدن عمل می‌کند. بسیاری از دانشجویان معترض ضد اسرائیل بایدن را به دلیل حمایت از اقدامات اسرائیل علیه مردم غزه، "جو نسل کُش" خطاب می‌کنند. هم جذابیت رئیس جمهور فعلی و هم کاریزمای رقیب نیز به عنوان یک کلید در نظر گرفته می‌شود و در حالی که بسیاری احساس می‌کنند هر دو نامزد بسیار پیر هستند به نظر می‌رسد سن بیش‌تر بایدن در مقایسه با ترامپ عاملی به ضرر بایدن باشد.

البته لیچمن در سال ۲۰۰۰ میلادی از نظر فنی نتیجه انتخابات امریکا را اشتباه پیش بینی کرد او پیش بینی کرده بود که "ال گور" برنده انتخابات می‌شود. البته لیچمن خود معتقد است که نتیجه آن انتخابات "به سرقت رفت" و می‌گوید ال گور رای مردم را کسب کرده بود. او می‌افزاید: "افراد زیادی هستند که دوست دارند شکست من را ببینند. واقعیت آن است که من یک انسان هستم. در نتیجه، نمی‌توان گفت که سیستم پیش بینی من هرگز دچار خطا نمی‌شود. هیچ چیز در دنیای انسانی کامل و قطعی نیست".

از جمله کلید‌ها در سیستم پیش بینی لیچمن می‌توان به این عوامل اشاره کرد: ماموریت حزب، رقابت، رئیس جمهور مستقر، نامزد سوم، وضعیت اقتصاد در کوتاه مدت، وضعیت اقتصاد در بلند مدت، تغییر سیاست، ناآرامی اجتماعی، رسوایی، شکست نظامی یا شکست در عرصه سیاست خارجی، موفقیت خارجی یا موققیت نظامی، کاریزمای مقام فعلی و کاریزمای رقیب.


دیگر خبرها

  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف