Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند گفت: بخش قابل توجهی از ابریشم تولید شده برای بافت فرش های گران‌قیمت ابریشمی مصرف می شود و نقش مهمی در ارزآوری دارد.

کریم حاجی‌باباعلی در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: پرورش کرم ابریشم چند سال است که در شهرستان نهاوند آغاز شده و در روستاهای شهرستان گسترش خوبی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در ابتدای اردیبهشت سال جاری ۶۰ جعبه نوغان بین ۱۵ متقاضی توزیع شده است، افزود: در هر نوغان ۲۵ هزار تخم و در مجموع یک میلیون و ۵۰۰ کرم ابریشم  پرورش داده شده است.

حاجی‌باباعلی با بیان اینکه صنعت نوغانداری شهرستان نسبت به سال قبل ۲۰ درصد رشد داشته است، افزود: حدود ۱۰ کارگاه روستایی در سطح شهرستان با ۳۰ نفر نوغاندار مشغول به این فعالیت هستند.

مدیر جهادکشاورزی نهاوند خاطرنشان کرد: با توجه به فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری و با توجه به نامگذاری امسال به نام «جهش تولید» تصمیم گرفتیم در تولید کالای گرانبهای ابریشم در شهرستان نقش قابل توجهی ایفا کنیم.

وی با پیش بینی تولید بیش از ۵۰۰ کیلو نوغان در سال جاری مطرح کرد: احداث توتستان و گسترش کاشت درختان توت را اولویت این صنعت می دانیم و از علاقمندان و سرمایه گذاران برای توسعه بخش کشاورزی شهرستان دعوت به همکاری می کنیم.

حاجی‌باباعلی گفت: هر جعبه تخم نوغان شامل حدود ۲۴ تا ۲۷ هزار تخم است که با رعایت اصول صحیح پرورش و مسائل بهداشتی اگر از این تعداد ۲۰ هزار لارو به پیله بروند با توجه به وزن حدوداً دو گرمی هر پیله کرم ابریشم در حدود ۴۰ کیلوگرم پیله تر ابریشم که معادل ۱۶ تا ۲۰ کیلو پیله خشک است، برداشت می شود.

وی تصریح کرد: هر جعبه تخم نوغان در مرحله کرم افزون بر ۲۵ متر فضا برای پرورش نیاز دارد که این یکی دیگر از معضلات جدی صنعت نوغانداری در شهرستان نهاوند است که نیازمند مساعدت مسئولان برای تأمین اعتبار و پرداخت تسهیلات و یا تأمین مکان مناسب به منظور پرورش کرم ابریشم به نوغانداران است.

حاجی‌باباعلی در پایان اظهار کرد: بخش قابل توجهی از ابریشم تولید شده برای بافت فرش های گران‌قیمت ابریشمی مصرف می شود و نقش مهمی در ارزآوری داشته و بخشی هم در تولید پارچه و لباس های ابریشمی و صنایع دستی کاربرد دارد علاوه بر آن از روغن شفیره کرم ابریشم در تولید کرم دست و صورت و از باقیمانده آن برای تغذیه ماهی های پرورشی استفاده می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرش ابریشم نوغانداری جهاد كشاورزي سال جهش تولید کرم ابریشم قابل توجهی کرم ابریشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۲۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع تخم نوغان در گیلان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان؛ عدیل سروی گفت: امسال ۱۵ هزار و ۱۵۰ جعبه تخم نوغان در استان توزیع می‌شود و پیش بینی شده از این مقدار تخم نوغان، نوغانداران ۵۶۰ تن پیله‌تر ابریشم برداشت کنند. 
وی با اشاره به اینکه توزیع تخم نوغان تا پایان اردیبهشت ادامه دارد، افزود:نوغانداران می‌توانند برای دریافت تخم نوغان از ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه صبح فردا  تا ۱۷ عصر، به ۱۱ شعبه در شهرستان‌های لنگرود، شفت، لاهیجان، فومن، صومعه سرا، لاهیجان، رشت، بندرانزلی و آستانه اشرفیه مراجعه کنند.
رییس مرکز توسعه نوغانداری کشورگفت: نوغانداران دیگر شهرستان‌ها برای دریافت تخم نوغان باید در ساعات اداری به اداره جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه کنند.
سروی با بیان اینکه قیمت هر جعبه تخم نوغان ۲۸ هزار تومان اعلام شده، افزود: پارسال نوغانداران گیلانی ۱۴ هزار جعبه تخم نوغان خریداری و ۵۳۰ تن پیله‌تر به بازار عرضه کردند.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • استان فارس ظرفیت‌های قابل توجهی در ایجاد زنجیره‌های ارزش دارد
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • کشف قبرستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • توزیع تخم نوغان در گیلان