Web Analytics Made Easy - Statcounter

«امیر ارجمند» از تهیه و تدوین عرصه و حریم بناهای مربوط به مساجد «اسحاق میرزا»و «یری پایین» و بنای تاریخی سرای دخان خبر داد و گفت: مطالعات انجام شده در راستای معرفی هرچه دقیق‌تر، آسیب‎شناسی، معرفی آثار باستانی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از تهیه و تدوین پرونده عرصه و حریم بناهای مربوط مسجد اسحاق میرزا و یری پایین و بنای تاریخی سرای دخان خبر داد و گفت: پرونده این بناها پس از تهیه و تدوین به منظور ثبت  به دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی ارسال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته امیر ارجمند، این مطالعات در راستای معرفی هرچه بهتر و دقیق‌تر، آسیب‎شناسی، معرفی آثار باستانی پیرامون، برنامه‎ریزی به منظور اقدامات بعدی انجام شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه برنامه ریزی ها با هدف شناخت، معرفی و حفظ ارزش‌های هنری‌تاریخی و فرهنگی در محوطه‌های تاریخی انجام می شود، گفت: تدوین ضوابط و دستورالعمل‌های لازم برای ساماندهی، حفظ، احیاء، مرمت و همچنین تعیین حریم بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی شهرها و روستاها انجام و بر رعایت این ضوابط نظارت می‌شود.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه تعیین حریم حفاظتی آثار تاریخی برای حفظ آثار از جمله اقدام های مهم دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی کشوراست، گفت: این اقدامات در سال جاری در دستور کار قرار گرفته تا پایان سال به تصویب وزارت میراث فرهنگی کشور می‌رسد.

 

مسجد «اسحاق میرزا» مربوط به دوره قاجار است و در زنجان، خیابان آیت الله طالقانی، ضلع شمالی محله سرچشمه واقع شده؛ این اثر در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۷۶۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است؛ مسجد اسحاق میرزا، از جمله مساجد تاریخی شهر زنجان است که در محله قدیمی سرچشمه واقع شده است.

این بنای مذهبی بر اساس شیوه معماری مساجد شبستانی یا چهل ستونی ساخته شده است؛ این سبک در قرون ابتدایی اسلامی به‌کار برده شده و در دوره زندیه در شیراز، بار دیگر ظهور کرده و در دوره قاجار ادامه یافته است.


نکته قابل توجه در شیوه معماری و تزئینات مسجد اسحاق میرزا، تعدد و تنوع طاق و قوس‌های فضای ارتباطی آن است. شبستان این مسجد در ضلع شمالی واقع شده و طاق‌های آن با پوشش گچ و با قوس جناغی، بر روی ستون‌های آجری بلند و نسبتاً قطوری استوار گردیده است؛ ساخت این مسجد به اسحاق میرزا، پسر عبدالله میرزا و نوه فتحعلی شاه قاجار نسبت داده شده است.

مسجد «یری پایین» هم یکی از مساجد شهر زنجان در منطقه جنوبی این شهر است که در چند ماه اخیر فعالیت‌های آن گسترش بیشتری یافته و از این مسجد که به عنوان یکی از قدیمی‌ترین مساجد زنجان است بیشترین استفاده می‌شود و حتی تغییر کاربری‌هایی برای اجرای طرح‌های مختلف و حضور بیشتر و تاثیرگذار اهالی محله برای آن انجام شده است.

 

پایان پیام/73

منبع: شبستان

کلیدواژه: میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۴۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف خودروی تخلیه نخاله در عرصه تاریخی

به گزارش جام جم آنلاین البرز،سرهنگ مهدی داور فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی البرز گفت: به دنبال دریافت گزارشی مبنی بر تخلیه انبوه نخاله‌های ساختمانی بر روی عرصه و حریم تپه تاریخی فرخ آباد استان البرز بلافاصله مأموران یگان حفاظت میراث فرهنگی در محل حضور یافتند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان البرز ادامه داد: نیروی‌های یگان حفاظت ضمن اخذ دستور مقام قضایی با همکاری نیروی انتظامی، خودرو متخلف را توقیف و عوامل انتقال نخاله به این مکان تاریخی را دستگیر کردند.

وی با بیان خاطیان به محاکم قضایی معرفی شدند، گفت: یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان البرز به صورت شبانه روزی با شماره تلفن ۳۲۸۲۹۱۱۸ آماده دریافت گزارش‌های مردمی در خصوص هرگونه تعرض به آثار فرهنگی تاریخی است.

استان البرز دارای ۵۵۰ اثر تاریخی و طبیعی است که ۳۵۰ اثر آن‌ها ثبت ملی شده است.

دیگر خبرها

  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله در عرصه تاریخی
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز