Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهالی این روستا در این نامه که یک نسخه آن در اختیار خبرگزاری جمهوری اسلامی قرار گرفت نوشتند: با واگذاری غیراصولی چند هکتار از زمین‌های مرتعی ساحلی روستای چاهک از توابع شهرستان گناوه به یک شرکت پرورش میگو، مخالفت خود را با اجرای این طرح در قالب نامه‌ای خطاب به استاندار بوشهر ابراز کرده‌اند.

در این نامه آمده‌است: به فرموده مقام معظم رهبری تخریب محیط زیست معلول نابرابری‌های اجتماعی و استفاده غلط از طبیعت و یکی از عوامل تضییع حقوق آن سال‌ها است که در جهان امروز اقلیتی مرفه و ثروتمند از همه امکانات و مواهب طبیعی و سالم بهره‌برداری می‌کنند اما بیشتر ملت‌ها محکوم به زندگی در شرایط محیطی آلوده و غیر بهداشتی به انواع بیماری‌ها مبتلا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نامه با اشاره به اصول ۴۰ و ۴۵ و ۵۰ قانون اساسی آورده‌اند: طبیعت بکر روستای چاهک که در استان بوشهر الگو و نمونه مثال زدنی است، قسمت‌هایی از خود را مدیون درختان کناری است که بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارند و این بیان گر همت و کاردانی و نبود طمع‌ورزی روستانشینانی است که سالیان متمادی با همه مشکلات کمر خم نکرده و با تلاش و پیگیری، حراست و باغبانی توانسته‌اند چنین صحنه‌ای از خود بر جای بگذارند.

اهالی این روستا تاکید کردند: تنظیم گردش آب در طبیعت، ایجاد فضای سبز در تلطیف کردن هوا، تامین غذا و مامن برای حیات وحش به ویژه پرندگان، تامین علوفه مورد نیاز دام، تولید محصولاتی نظیر گیاهان دارویی و صنعتی، مرتع مناسب برای دامداران از عمده مزایا و فواید زیست محیطی و طبیعت این نقطه است و هرگونه  شغل یا هر نوع سرمایه‌گذاری و اشتغال دیگر برای اهالی مقدور نیست و نباید زمین این منطقه به طرح‌هایی که باعث نابودی محیط زیست، می‌شود، واگذار شود.

در ادامه این نامه نوشتند: باتوجه به اینکه چشم‌انداز روستا موقعیتی مناسب برای طرح‌های گردشگری با محوریت سکنه و درآمدزایی اهالی است،  پس از سال‌ها رنج و مشقت می‌طلبد ضمن حفظ طبیعت بی نظیر آن برای بهبود و گسترش آن برای نسل‌های آینده گام برداشته شود.

آنان نوشته‌اند: شرکت سرمایه‌گذار بیش از ۲۵۰هکتار زمین برای فعالیت خود در اختیار دارد و با وجود شهرک‌های شیلاتی و داشتن زمین‌های مناسب در مجاورت آنها، در عمل زمینه برای توسعه چنین اقداماتی فراهم آمده‌است.

اهالی نوشتند: در سال ۱۳۹۱ مجوز محیط زیست برای شرکت در فاصله ۷۵۰ متری روستا صادر شده بود که بعد از مرز چاهک است اما شرکت با اشتباه آگاهانه در فاصله ۲۴۰ متری روستا و آن هم در سال ۱۳۹۸ که مجوزش باطل شده بود اقدام به تخریب زمین و درختان کرده‌است.

آنان در این نامه ضمن جبران خسارت، خواستار هدایت و راهنمایی شرکت سرمایه‌گذار به شهرک‌های شیلاتی شدند.

رونوشت این نامه به دفتر پیگیری شکایات مردمی قوه قضاییه، سازمان بازرسی و نظارت استان بوشهر، نماینده بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی ، نهاد ریاست جمهوری استان بوشهر، دفتر نهاد رهبری استان بوشهر، دادستان عمومی و انقلاب، امور اراضی، اطلاعات، جهاد کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی، امام جمعه، سپاه پاسداران و فرمانداری گناوه تهیه شده‌است.

شماری از اهالی روستای چاهک و دوستداران محیط زیست در شهریور پارسال در محل اجرای طرح با تجمع و تشکیل زنجیره انسانی خواستار متوقف شدن آن و انتقال به نقطه دیگری شدند.

روستای ساحلی چاهک از توابع بخش مرکزی شهرستان گناوه از نقاط بکر و روستاهای گردشگرپذیر استان بوشهر است.


 

برچسب‌ها گناوه سازمان شیلات ایران تخریب محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گناوه سازمان شیلات ایران تخریب محیط زیست گناوه سازمان شیلات ایران تخریب محیط زیست روستای چاهک استان بوشهر محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۴۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند

مدیرکل محیط زیست استان کرمان، گفت: مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات آلودگی محیط زیست را برطرف می‌کند و این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شود. - اخبار استانها -

مجتبی نیک‌طبع در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه امسال شاهد بارندگی‌های خوبی در سطح استان کرمان بودیم، اظهار داشت: اگر روند قبل ادامه داشت، امسال مشکلات و معضلات عدیده‌ای را در سطح استان در حوزه‌های مختلفی از جمله وقوع ریزگرد، تامین منابع غذایی، تامین آب حیات وحش و آب جوامع انسانی داشتیم و این بارندگی‌ها تا اندازه‌ای شرایط استان را بهبود بخشیده است.

وی با بیان اینکه 22 آوریل هر سال مصادف با سوم اردیبهشت به عنوان روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است، گفت: در کشور ما به این مناسبت از سوم تا نهم اردیبهشت‌ماه به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه محیط زیست به نوعی همه ابعاد زندگی بشر را در برمی‌گیرد، ادامه داد: محیط زیست چهار مولفه اصلی آب، خاک، هوا و تنوع زیستی را شامل می‌شود که هر چهار مولفه آن به طور مستقیم بر هم اثر می‌گذارند.

وی با بیان اینکه تخریب هر کدام از این مولفه‌ها باعث تخریب و ایجاد نواقصی در دیگر اجزای اکوسیستم می‌شود، افزود: در میان این چهار مولفه خاک به عنوان مادر رشد و نمو در سیاره زمین است و مباحث زیادی در این زمینه وجود دارد.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه آمارها نشان از آن دارد که در دو دهه اخیر و حتی دهه‌های قبل کارکردهای خوبی در حوزه محیط زیست نداشتیم، بیان کرد: بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری نه تنها در کشور ما که در دنیا منقرض شده است.

وی با بیان اینکه اکوسیستم‌های آبی و خاکی به شدت تخریب شده است، افزود: این اتفاقات و مسائل سلامت روحی و جسمی جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده و امروز زمین به عنوان مادر حیات دستخوش تغییرات زیادی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه اصلی‌ترین مولفه‌هایی که امروزه این تخریب را رقم می‌زند، فعالیت‌های معدنی، صنعتی و انسانی است، ادامه داد: در حوزه انسانی این تخریب‌ها شامل مواردی چون فرسایش‌ها در حوزه کشاورزی و تغییر کاربری‌ها است.

وی با بیان اینکه پسماند‌ها یکی از مهمترین چیزهایی هستند که جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده‌اند، گفت: اگر به موضوع پسماندها توجه جدی نکنیم با توجه به شدت و رشد جمعیتی که در دنیا داریم در دهه‌های بعد با مشکلات اساسی مواجه می‌شویم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه روزانه بین 56 تا 57 هزار تن زباله در کشور ما تولید می‌شود که چیزی در حدود 12 درصد آن پلاستیک است، بیان کرد: همه این پسماندها به صورت مستقیم و غیرمستقیم خاک و محیط زیست ما را آلوده می‌کند.

وی با بیان اینکه پسماندهای مختلفی در حوزه کشاورزی، پزشکی و خانگی داریم اما عموم مردم با پسماندهای خانگی سروکار دارند که بخش زیادی از پسماندها را شامل می‌شود، افزود: با مدیریت این پسماندها خیلی از مشکلات ما حل می‌شود اگر بتوانیم فرهنگ‌سازی در این حوزه را در سطح جامعه ارتقا دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی زمین پاک «سیاره زمین در برابر پلاستیک» است، گفت: در کشور ما نیز شعار هفته زمین پاک 1403 با عنوان «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه پلاستیک‌ها و مشتقات آن نقش زیادی در تخریب و آلودگی‌های زمین دارد، ادامه داد: برای مدیریت پسماندها نیازمند فرهنگ‌سازی در لایه‌های مختلف هستیم و در این حوزه راه زیادی در پیش داریم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه اعتقاد داریم که این کار را باید از سنین پایین و در مدارس آغاز کنیم تا شاهد نتایج مثبت آن باشیم، بیان کرد: به دنبال نهادینه کردن فرهنگ مدیریت پسماند در جامعه هستیم.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • نوجوانان بوشهری حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • ممانعت شورای شهر از قطع درختان
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است