Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، روند رو به رشد افراد مبتلا به ویروس کرونا در استان کردستان همچنان ادامه دارد و به دلیل شیوع گسترده و شمار افراد مبتلا کردستان برای دومین ماه متوالی در ردیف استان‌های قرمز کشور قرار دارد.

این روزها بر در و دیوار شهرها و حتی روستاهای استان کردستان و همچنین در لابه‌لای صفحات افراد مختلف در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، آگهی متعددی از فوت افراد پیر و جوان، زن و مردم و از همه اقشار که به دلیل کرونا جان خود را از دست داده است به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونا از همه قشر در استان کردستان قربانی می‌گیرد تا جایی که روز پنج‌شنبه پنجم تیر رامین محمدی، کارمند بانک در سنندج جان خود را از دست داد و روز بعد از وی هم مسئول امور اداری اداره کل امور مالیاتی استان کردستان فوت کرد.

روند شیوع کرونا در بعضی از ادارات و سازمان‌های دولتی استان از جمله بانک‌ها باعث شده است تا بخشی از کارکنان و پرسنل آنها در محل فعالیت خود حاضر نشوند و ترس از شیوع و همه‌گیری این بیماری در میان سایر پرسنل هم افزایش پیدا کرده است.

در کنار این مهم آمارهای اعلامی از سوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم نشان می‌دهد که روند رو به رشد ابتلای افراد به ویروس کرونا و افزایش شمار کرونایی های بدحال و بستری شده در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان نیز همچنان در حال افزایش است.

در لابه‌لای خبرهای رسمی منتشر شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، هر از چندگاهی آماری از سوی افراد غیرمسئول از اعضای شورای اسلامی شهرها گرفته تا نماینده مجلس منتشر می‌رود که با واقعیت فرسنگ‌ها فاصله دارد.

استفاده از ظرفیت تمامی بیمارستان‌ها

شمار مبتلایان در استان کردستان به جایی رسیده است که تمامی بیمارستان‌های سطح استان هم اکنون برای بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده و در کنار این مهم افراد زیادی به دلیل وضعیت مناسب عمومی در منازل خود قرنطینه شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به روند رو به رشد شیوه کرونا در این استان، گفت: با وجود هشدارهای داده شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص وضعیت تیرماه، به دلیل مسائل مختلف از جمله عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از سوی مردم شاهد پیک این ویروس در استان کردستان هستیم.

ابراهیم قادری ادامه داد: در طول سال‌های اخیر هیچ گاه میزان استفاده از تخت‌های بیمارستانی استان کردستان به ۷۰ درصد نرسیده ولی شیوع گسترده کرونا باعث شده است تا ۷۰ درصد از ظرفیت بیمارستانی استان کردستان در اختیار قرار گیرد و این وضعیت نشان دهنده شیوع گسترده این ویروس در استان کردستان است.

وی ادامه داد: در صورت عدم خود مراقبتی و عدم رعایت پروتکل‌های وزارت بهداشت، هر یک نفر بیمار مبتلا به ویروس کرونا می‌تواند ۴۰۰ فرد سالم را مبتلا کند.

قادری شناسایی و قرنطینه خانگی افراد علامت دار را لازم و ضروری برشمرد و اظهار کرد: برای پیشگیری از شیوع بیشتر آن رعایت فاصله‌گذاری و استفاده از ماسک تنها راه پیش روی مردم در طولانی مدت است تا زمانیکه واکسن مناسبی برای بیماری کشف شود.

وی افزود: استفاده از ماسک در اماکن عمومی اجباری و برگزاری مجالس شادی و عزا در این شرایط ممنوع است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: در مواردی محلی که موجب تجمع افراد و خطر ابتلاء به این بیماری باشد، در هر صورتی برای حفظ سلامت عموم باید تعطیل شود.

کردستان جز پنج استان با وضعیت قرمز کشور است

در حالی که ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در استان کردستان در حال تکمیل شدن بوده و حتی شمار بیماران کرونایی بدحال نیز روز به روز در حال افزایش است که رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در خصوص وضعیت شهرستان‌های مریوان، بیجار و قروه و احتمال شیوع گسترده در آنها هشدار داد.

فرزین رضاعی در این خصوص اعلام کرد: بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت استان کردستان به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا در ردیف پنج استان قرمز کشور قرار دارد.

وی ادامه داد: متأسفانه طی دو هفته اخیر علاوه بر شهرستان سنندج، شهرستان‌های مریوان، بیجار و قروه نیز در وضعیت نگران کننده‌ای قرار گرفته‌اند و به همین دلیل نیاز است که مردم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را به عنوان یک اصل ضروری و مهم در دستور کار قرار دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در حال حاضر تمامی بیمارستان‌های استان کردستان درگیر ویروس کرونا شده‌اند و کادر بهداشت و درمان نیز از این وضعیت به شدت خسته شده‌اند و به همین دلیل نیاز است که مردم همکاری و مشارکت بهتری داشته و نسبت به رعایت مسائل بهداشتی و پروتکل‌های اعلام شده حساسیت بیشتری داشته باشند.

وی در واکنش به انتشار اخباری در خصوص آمارهای افراد مبتلا و همچنین فوت شدگان به دلیل ویروس کرونا در استان کردستان، عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تنها مرجع رسمی انتشار آمار به شمار می‌رود و به همین دلیل انتظار می‌رود که مردم به آمارهای اعلام شده از سوی دیگر افراد توجهی نداشته باشند.

رضاعی گفت: ما بر اساس نتایج آزمایش‌های انجام شده و در صورتی که فرد فوت شده قطعاً مبتلا به ویروس کرونا بوده باشد، آن را اعلام می‌کنیم و به همین دلیل مرگ‌های مشکوک و آزمایش نشده در ردیف فوت شدگان به ویروس کرونا قرار نمی‌گیرند.

در حالی که وضعیت قرمز کردستان همچنان ادامه دارد ولی چند روزی است که خبری از برگزاری جلسات ستاد استانی مقابله با کرونا در کردستان در میان نیست و گویا ضرورتی برای برگزاری این جلسات وجود ندارد.

یکی از توجیه‌های مسئولان استانی و حتی شهرستانی کردستان در خصوص اعمال محدودیت برای مقابله بهتری با ویروس کرونا، نداشتن اختیار از سوی مراجع مسئول کشوری بود و در حالی که ۹ روز از دادن اختیار به استانداران استان‌های مرزی از سوی رئیس جمهور مبنی بر اعمال محدودیت‌های مورد نیاز می‌گذرد، ولی همچنان در استان کردستان خبری از این محدودیت‌ها در میان نیست.

اقدامات عملی‌تر و مناسب با وضعیت کنونی استان کردستان در کنار جلب اعتماد و همراهی مردم برای مقابله با ویروس کرونا دو نیاز اساسی و ضروری استان کردستان در شرایط فعلی است که هیچکدام از این دو اولویت مهم مورد توجه قرار نگرفته و به همین دلیل وضعیت قرمز کردستان همچنان ادامه داشته و روز به روز بر شمار تلفات این ویروس منحوس افزوده می‌شود.

کد خبر 526602 برچسب‌ها كرونا در ايران استان کردستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران استان کردستان دانشگاه علوم پزشکی کردستان استان کردستان استان کردستان کردستان همچنان ویروس کرونا همین دلیل بیمارستان ها شیوع گسترده کردستان هم وضعیت قرمز شده از سوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۵۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال

به گزارش خبرنگار مهر، نگاهی به سیر صعودی قیمت در بازار گوشت قرمز از اواخر بهار سال گذشته تا امروز، وضعیت صنعت دامپروری کشور را بیشتر توضیح می‌دهد.

افزایش قیمت‌ها

نرخ شقه گوسفندی در هفته دوم فروردین سال گذشته هر کیلو گرم ۳۷۰ هزار تومان بود و این عدد در هفته پایانی اسفند با افزایش ۶۳.۵ درصدی به ۶۰۵ هزار تومان رسید. این عدد در هفته پایانی فروردین بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار تومان متغیر بوده و باید دید تا پایان سال، قرار است این بازار چه وضعیت قیمتی به ثبت خواهد رساند.

کاهش مصرف

در حالی که به گفته فعالان بازار سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش بسیاری داشته و بخشی از مشتریان به سمت بازار گوشت مرغ سوق پیدا کرده‌اند، رئیس سازمان دامپزشکی مصرف سرانه گوشت قرمز هر ایرانی را ۷ کیلو گرم عنوان کرد. پیش‌تر (سال ۱۴۰۲) مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور این عدد را ۶ کیلو گرم اعلام کرده بود. افشین صدر دادرس به مهر گفته بود طی چند سال اخیر با افزایش قیمت گوشت مصرف سرانه هر ایرانی از ۱۲ کیلو گرم به حدود ۶ کیلو گرم رسیده است.

وضعیت نجومی نرخ این کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ که جهش‌های قیمتی را تجربه کرد قطعاً سرانه مصرف را در سال ۱۴۰۲ دستخوش تغییرات بیشتر کرده است.

برنامه‌های روی زمین‌مانده

متولیان بخش دولتی و خصوصی برای ساماندهی بازار گوشت، پیشنهادهای متعدد داشته‌اند که یکی از این پیشنهادها با توجه به کمبود نقدینگی و کشتار دام‌های مولد، واردات دام پایه پروار بود. به گفته دامداران حدود ۴ ماه زمان نیاز است تا گوشت دام پایه پروار آماده توزیع د ر بازار شود.

این موضوع تا امروز هنوز محقق نشده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص گفت، مجوز واردات دام پایه پروار از برخی کشورها از سوی سازمان دامپزشکی صادر شده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد. واردکنندگان و بخش خصوصی برای این امر باید اقدام کنند که استقبال نشده است.

این کشورها شامل روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند و برزیل است. البته قرار گرفتن برزیل در فهرست موجود با ارسال اطلاعات درخواستی ایران از سرویس دامپزشکی این کشور خواهد بود.

اما سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره عدم واردات دام پایه پروار، دی ماه سال گذشته گفته بود، معاونت تخصصی در حال برنامه‌ ریزی است که چه حجمی دام پایه پروار نیاز به واردات دارد. محدودیتی هم برای منابع ارزی وجود ندارد و با توجه به تولید دام پروار در داخل، میزان کسری در حال برآورد است که بر اساس آن تأمین ارز شود.

در نهایت گویا صرفه اقتصادی در واردات دام آماده کشتار و گوشت گرم و منجمد است.

عرضه ۳۰ هزار تن گوشت در نیمه دوم سال

بخشی از نیازمندی بازار گوشت قرمز به وسیله جامعه عشایر تأمین می‌شود. این عدد حدود ۲۵ درصد است. رئیس پیشین سازمان امور عشایر، مهر سال گذشته از آمادگی جامعه عشایر برای افزایش تولید گفته بود. سیاوش احمدی قائد با اشاره به طرح تولید قراردادی گوشت دام تاکید کرد، عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام ظرفیت دارند.

در این خصوص فضل خرم، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان هم اظهار کرده، سال گذشته با حمایت دولت با وجود تمام تنگناها، قرارداد تأمین ۱۲۲ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز با جامعه عشایری منعقد شد.

وی اضافه کرد، تا کنون ۹۵ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز در اختیار جامعه عشایری کشور قرار گرفته و با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار رأس دام، از اواخر خرداد دام تولیدی عشایر روانه بازار می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان تصریح کرده، مرحله بعدی تولید قراردادی دام از سوی عشایر اواخر تیر منعقد می‌شود که گوشت تولیدی آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه خواهد شد.

وی ابراز کرد: امسال برای ۱.۵ میلیون رأس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار عرضه می‌شود.

با توجه به نزدیکی اعیاد قربان و غدیر خم (۲۸ خرداد و ۱۵ و ۱۶ تیر) نهادهای متولی باید برای تأمین بازار تدابیر لازم را اندیشیده تا همچون سال گذشته شاهد سیر نجومی قیمت‌ها در سال جاری نباشیم.

کد خبر 6087470 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان
  • تاکید بر توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • پرسپولیس سهامدارانش را قرمز پوش کرد!