Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- افتتاح دو طرح نفتی و آغاز رسمی ساخت استراتژیک‌ترین طرح در حال انجام دولت «تدبیر و امید» در رسانه‌های خارجی بازتاب وسیعی داشت‌ و اکثر این رسانه‌ها آن را طرحی استراتژیک در راستای تامین منافع ایران توصیف کردند.

عملیات بهره‌برداری از این سه طرح یعنی ساخت خط لوله انتقال نفت خام از غرب کارون تا سواحل مکران و همچنین دو طرح نفتی در حوزه‌های پالایشی و پتروشیمی که در مجموع با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلاری، هفته گذشته با حضور رئیس‌جمهوری و به صورت ویدئو کنفرانس انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسسه «انرژی جنوب شرق اروپا» با استراتژیک توصیف کردن این خط لوله که حدود یک‌هزار و ۱۰۰ کیلومتر طول دارد، نوشت: این خط لوله‌ سبب می‌شود میزان وابستگی صادرات نفت ایران به تنگه هرمز - دومین تنگه بین‌المللی شلوغ جهان- کاهش یابد، تا حدی که حتی در صورت بسته شدن آن آسیبی به صادرات نفت این کشور وارد نخواهد شد.

این موسسه همچنین نوشت: این خط لوله به‌صورت روزانه امکان انتقال یک میلیون بشکه نفت را از میدان نفتی گوره در بوشهر به بندر جاسک در خط ساحلی دریای عمان فراهم می‌کند.

این خط لوله به مشتریان نفت ایران اطمینان خاطر خواهد داد که حتی در صورت مسدود شدن تنگه هرمز به عنوان «حیاتی‌ترین آب‌راه نفتی» در جهان نام‌گذاری شده، آنها همچنان به نفت ایران دسترسی خواهند داشت.

بدون شک این مساله یک ویژگی ژئواستراتژیک مهم برای ایران به شمار می‌آید و سبب می‌شود ایران در معادلات منطقه‌ای و جهانی از قدرت مضاعفی برخوردار شود.

خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) نیز در گزارشی با اشاره به سخنان اخیر دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران به مناسبت افتتاح این خط لوله، طرح یاد شده را استراتژیک توصیف کرد.

رویترز نیز در گزارشی مدعی شده ایران با به نتیجه رساندن این خط لوله در شرایطی که این کشور با تحریم روبرو شده است به نحوی که حتی ساخت لوله‌های آن نیز در کشور انجام شده، این امکان را دارد تا از تهدیدات بسته شدن تنگه هرمز نیز عبور کند، در حالی که هیچ خللی در صادرات نفتش بوجود نیاید.

به گزارش وزارت نفت ایران،‌ این طرح با هدف انتقال نفت خام سبک و سنگین صادراتی و نفت خام حوزه غرب کارون به جاسک، ذخیره‌سازی این نفت در جاسک و همچنین صادرات نفت خام از این منطقه اجرایی شده است. همچنین این خط لوله، این امکان را برای جاسک فراهم می‌آورد تا به یکی دیگر از قطب‌های نفتی ایران تبدیل شود.

با توجه به اینکه جاسک در سمت شرق تنگه هرمز واقع شده است، ‌برای انتقال نفت به آنجا دیگر نیازی به عبور نفت‌کش‌ها از تنگه هرمز نیست،‌ درنتیجه میزان صادرات نفت ایران در صورت بسته شدن تنگه هرمز به صفر نمی‌رسد و با وجود صادرات نفت از دریای عمان، مشتریان نفت ایران مطمئن خواهند بود که نفت خریداری‌شده‌شان به دست آنها می‌رسد.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خط لوله صادرات نفت تنگه هرمز نفت ایران نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۶۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است

به گزارش خبرگزاری مهر، کاوه دلیری مدیرکل شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به توانمندی‌های صادراتی ایران، گفت: نمایشگاه ایران اکسپو در دو دوره اخیر رویکرد جدیدی را ایجاد کرده و چهار دوره قبل این نمایشگاه پیش‌از فراگیری بیماری کرونا بود؛ از دوره قبل بنا شد تا مهمانان خارجیِ متناسب و متمایل به همکاری با ایران به این نمایشگاه حضور داشته باشند.

مدیرکل شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگو رادیویی، افزود: کشوری مانند چین که دارای بازار بزرگی از واردات و صادرات است، حدود ۱۲۰ دوره نمایشگاه برگزار می‌کند و مخاطب مورد نظر خود را در اکثر نقاط جهان پیدا کرده و هم‌اکنون صدر تقویم نمایشگاه جهان است؛ علاوه بر این نمایشگاه واردات چین نیز طی ۶ دوره برگزار شد که این موضوع هم موقعیت مناسبی برای کشورش ایجاد کرد.

وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون بیش از ۸۵ درصد صادرات ایران در دو گروه کالایی محصولات نفت پایه و محصولات معدنی عنوان می‌شود که ایده آل کشور نیست؛ بنابراین برنامه‌ریزی‌ها باید به سمت تولید و صادرات کالاهای با ارزش افزوده بیشتری باشد و از خام فروشی بپرهیزیم و صادرات خدمات را هم در حد گسترده‌تری انجام دهیم.

دلیری در پایان عنوان کرد: برای ثبت برخی محصولات ایرانی به ویژه دارو در کشورهای مختلف و تأیید استانداردها باید همت بیشتری در حوزه بازاریابی نشان دهیم.

کد خبر 6097210 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه
  • قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده بدست سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است
  • قدرت‌نمایی هالند: این وایکینگ متوقف‌نشدنی است
  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان
  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟