Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@22:40:45 GMT

نوش دارو؛ بعد از مرگ سهراب ...

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۵۶۹۱۲

نوش دارو؛ بعد از مرگ سهراب ...

به گزارش ایرنا، اکنون بعد از درگیری بیش از چهار ماه با کرونا و ابتلای تعداد زیادی از مردم و البته جان باختن ۱۴۷ نفر از بیماران مبتلا، ستاد پیشگیری از این ویروس به این نتیجه رسیده که استفاده از ماسک را در اماکن پردد و شلوغ اجباری کند، اقدامی که اگر در روزهای نخست اپیدمی شدن این بیماری عملیاتی می شد جلوی مرگ بسیاری را می گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینکه توصیه های بهداشتی در راستای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا هر روز و هر لحظه از طرف متولیان امر و از طریق رسانه ها و فضای مجازی به دست مردم می رسید، شکی نیست و جای قدردانی دارد اما در اینکه متاسفانه هستند افرادی که تا گرفتار مشکل یا بیماری نشوند آن را باور ندارند نیز به یقین رسیده ایم لذا می طلبید اجباری کردن طرح استفاده از ماسک و صدها اجبار دیگر را در همان زمان شیوع بیماری عملیاتی می کردیم تا امروز تا این حد درگیر بیماری مهلک کرونا نباشیم.

اما ورود رهبر معظم انقلاب اسلامی در مسائل و موارد مختلف همواره نقشه راه و چراغ روشن کننده مسیر ملت ایران و ملت های آزادیخواه جهان بوده و هست و در این شرایط خاص نیز اظهار نظر شفاف، قاطع و علمی معظم له در مورد استفاده از ماسک در راستای پیشگیری از انتقال بیماری به طور حتم روشنگر این مقطع از زمانمان خواهد بود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی بعد از مشاهده مردم و مدیرانی که در اجتماعات از ماسک استفاده نمی کردند این مورد را مطرح و از مردم خواستند در اجتماعات علاوه بر رعایت فاصله از ماسک استفاده کنند.

حضور برخی مدیران و خبرنگاران در نشست های خبری و جلسات روزانه بدون ماسک و انتشار این تصاویر توسط رسانه ها، خود بر استفاده نکردن از ماسک و بی اهمیت جلوه دادن این راهکار پیشگیرانه، صحه می گذاشت و مردم عادی را به استفاده نکردن از ماسک و البته رعایت نکردن فاصله اجتماعی تشویق می کرد که نتیجه اش رشد روز افزون آمار مبتلایان به کرونا شد.

اکنون بعد از گذر افزون بر چهار ماه از انتشار ویروس کرونا و حدس و گمان های متولیان در زمینه زمان رها شدن از شر این بیماری، هنوز ما در بند ویروسی ناشناخته هستیم که روزانه جان های زیادی را به کام مرگ می کشاند.  

حالا کادر پزشکی ما فرسوده تر از هر زمانی منتظر رخداد معجزه ای هستند تا جان خود و خانواده شان را از این کارزار به در ببرند، آنها که بارها از طریق رسانه ها و فضای مجازی ملتمسانه از مردم خواسته اند در خانه بمانند و نکات بهداشتی را رعایت کنند دیگر توان و رمق ساعت ها تحمل ماسک و لباسی گرم را در دل تیرماه ندارند اما همچنان درد نخستشان کاستن درد بیماران مبتلا به کرونا است. 

مراودات، ارتباطات و فعالیت های روزمره مردم در کرمان پس از عادی سازی امور و البته ریختن ترس مردم و خسته شدن از رعایت اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا، شکلی عادی به خود گرفته و به مثابه روزگار گذشته قشر زیادی از مردم چونان گذشته کار، فعالیت و معاشرت می کنند که این امر آمار روزانه مبتلایان را طبق اعلام منابع غیر رسمی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ مبتلا در روز شناور کرده است.

گلایه از رعایت نکردن اصول بهداشتی این روزها نقل محافل دو یا چند نفره مردمی شده که خودشان در صدر قانون شکنی و رعایت نکردن اصول بهداشتی هستند.

افراد در روزهای کرونایی برای سفر، معاشرت با خویشاوندان و اقوامی که شاید سالها همدیگر را نمی دیدند، رفت و آمدهای غیرضروری روزانه، رعایت نکردن اصول بهداشت فردی و هزاران اشتباه خود دلایلی دارند که البته برخی از این دلایل درست است اما ضمانت اجرا ندارد و برخی نیز نیاز به واکاوی دارد، اما آنچه قابل توجه است این است که آیا شکستن حد و مرز اصول ایمنی و بهداشتی در راستای مقابله با ویرس کرونا و در نهایت از دست دادن یکی از اعضای خانواده یا جان خودمان به این سرکشی ها می ارزد؟! 

استفاده از ماسک در کرمان اجباری شد

روز گذشته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندر کرمان که حالا به جای استاندار کرمان و معاون سیاسی استانداری که مبتلا به کرونا شده اند انجام وظیفه می کند استفاده از ماسک را در کرمان اجباری عنوان کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: استفاده از ماسک در مجامع عمومی، بانک‌ها و ادارات و همچنین برخی اصناف این استان که مراجعات زیادی دارند از دوشنبه اجباری می‌شود.

سیدمصطفی آیت‌اللهی موسوی در ستاد مقابله با کرونا افزود: تبلیغات محیطی استفاده از ماسک از فردا در سطح شهر کرمان آغاز می شود و اصحاب رسانه نیز مزایای استفاده از ماسک را تشریح کنند
وی اظهار داشت: افراد به منظور کاهش ابتلا به بیماری کرونا و کاهش حجم مراجعات مردمی به بیمارستان ها فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت و در محیط های پر جمعیت از ماسک استفاده کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با تاکید بر اینکه استفاده از ماسک حدود ۹۰ درصد از ابتلا به کرونا را کاهش می‌دهد ادامه داد: استفاده از ماسک طبق دستور رییس جمهوری از ۱۵ تیرماه به ‌صورت رسمی در فضاهای عمومی اجباری خواهد شد.
وی نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی الزامی دانست و بیان کرد: رعایت مسائل و پروتکل‌های بهداشتی باید مدنظر قرار گیرد و دستگاه‌های نظارتی باید گزارش عملکرد خود را ارائه دهند.
آیت الهی موسوی با اشاره به دیگر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: مقرر شد اجاره بهای واحدهای مسکونی از خردادماه برای تهران حداکثر ۲۵ درصد و در کلان شهرها و سایر مناطق ۱۵ درصد افزایش یابد.
وی همچنین تصریح کرد: جشنواره پسته‌ امسال برگزار نمی‌شود و کارفرمایان با نزدیک شدن به فصل پسته چینی موظفند بر نحوه اجرای پروتکل‌های بهداشتی کارگران نظارت لازم داشته باشند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمان نیز گفت: مواد ضد عفونی‌کننده به اندازه کافی در این استان وجود دارد و انبارهای شرکت‌های تولیدکننده از این مواد اشباح است.

ارسلان میری اظهار داشت: ماسک‌ها با قیمت حدود سه هزار تومان به فروش می‌رسد که باید دستگاه‌های مربوط توضیح لازم در مورد این افزایش قیمت ارائه کنند زیرا قبل از شیوع کرونا قیمت هر عدد ماسک حدود ۴۰۰ تومان بود که تاکنون پاسخی در این راستا دریافت نشده است.

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی وامور حقوقی استانداری کرمان گفت: دستگاه‌های دولتی غیر از بیمه‌ها و بانک‌ها توسط اداره کل بازرسی استانداری نظارت می‌شوند.

غلامرضا نویدی افزود: نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی بانک‌های دولتی و خصوصی توسط معاونت اقتصادی و بیمه دولتی و خصوصی توسط اداره کل جذب سرمایه‌گذاری، شهرداری‌ها توسط دفتر امور شوراهای استانداری، اماکن مذهبی توسط اداره کل تبلیغات اسلامی، واحدهای تولیدی، معدنی، بازرگانی غیر از مواد خوراکی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت نظارت می‌شود.

وی تصریح کرد: دفاتر پیشخوان دولت توسط اداره کل ارتباطات، کلانتری‌ها و دفاتر پلیس به اضافه ۱۰ توسط نیروی انتظامی و دستگاه های زیر مجموعه قضائی توسط دادگستری انجام می‌شود.
نویدی ادامه داد: آموزش و پرورش، دهیاری‌ها، دانشگاه‌ها، مکان‌های تفریحی، نانوایی‌ها و پمپ بنزین‌ها باید ستاد مقابله با کرونای استان تصمیم گیری کند که نظارت توسط چه دستگاهی صورت گیرد. 

وی به آغاز نظارت بر دستگاه‌های اجرایی طی هفته گذشته اشاره کرد و گفت: دستگاه‌های اجرایی به چند گروه سبز، زرد و قرمز تقسیم می‌شوند و برای تعیین رنگ هر دستگاه یک چک لیست تهیه و به امضای مدیر می‌رسد که مدیران بدانند وضعیت چگونه است.

وی افزود: ۸۰ اداره کل، سازمان، شرکت و موسسه در ۱۵۰ ساختمان در مرکز استان کرمان مورد بازدید و نظارت قرار گرفتند و فرمانداری‌ها نیز در شهرستان ها بازرس تعیین کرده و هر شهرستان در هفته اول ۵۰ اداره را بازرسی کرده و وضعیت تحلیل مشخص و این هفته بازدید نوبت دوم در حال انجام است.

مدیرکل بازرسی استانداری کرمان عنوان کرد: ۴۸ ساعت به دستگاه‌های که وضعیت زرد دارند، اخطار داده شد و این هفته بازدید مجدد می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز گفت: طبق آحرین اعلام رسمی حدود ۱۰ میلیون نفر در جهان به کرونا مبتلا شده‌اند.
حمیدرضا رشیدی نژاد بیان کرد: بعد از بازگشایی‌های مجدد موج دوم شیوع کرونا آغاز می‌شود و این قابل پیش‌بینی است و دلیل آن رعایت نکردن فاصله‌هاست.

وی با بیان اینکه اوایل که قضیه حساس بود و همه ترس داشتند رعایت‌ها حدود ۸۰ درصد انجام می شد اما اکنون به کمتر از ۲۰ درصد رسیده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه دست‌ها باید مرتب شستشو داده شوند، بیان کرد: باید فاصله یک و نیم متر را از افراد رعایت کنیم.

رشیدی نژاد بر لزوم رعایت دستورالعمل‌ها و الزامات پیشگیری از کرونا تاکید کرد و افزود: چند دستگاه نظارتی بر اجرای پروتکل‌ها ناظر هستند اما بهترین ناظر خود مردم هستند.

وی تاکید کرد: حوزه بهداشت محیط هفت هزار نیرو در کل کشور دارد و نظارت به تنهایی از عهده وزارت بهداشت و درمان ساخته نیست لذا مردم باید ناظر بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشند.
رشیدی‌نژاد با بیان اینکه در زمینه تخلفات بهداشتی دستگاه‌های نظارتی ورود پیدا خواهند کرد و احتمالا جریمه‌های سنگینی برای متخلفین در نظر گرفته شود تصریح کرد: شهرستان‌های استان کرمان در وضعیت قرمز، نارنجی و خطر متوسط هستند.

رشیدی نژاد با بیان اینکه کرمان از ابتدا شاهد همه‌گیری نبود زیرا در اوایل خوب رعایت می‌شد گفت: باید شیب ابتلا به کرونا را ملایم کنیم تا بهداشت و درمان بتوانند به خوبی ارائه خدمت کنند.

وی بیان کرد: منطقه جنوب استان کرمان بیشتر درگیر شیوع بیماری است زیرا هم مرز ۲ استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آمار ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در این استان اظهار داشت: ۷۰ تا ۱۰۰ درصد میزان بستری و مرگ و میر در کرمان از یک ماه قبل افزایش یافت و اکنون حدود ۵۰۰ بیمار بستری در بیمارستان‌های این استان داریم.

وی ادامه داد: آمار بیماران کرونایی ترخیص شده از بیمارستان های استان کرمان نیز زیاد است و امیدواریم به سطح مساوی برسد یا نزول پیدا کند. 
وی کم کردن تجمعات و شرکت نکردن در تجمعات را از راه‌های کاهش احتمال ابتلا عنوان و تصریح کرد: هنوز ظرفیت تخت بستری برای مراجعه کنندگان کافی است اما اگر رعایت نکنیم با بحران روبرو خواهیم شد. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به درخواست سه تا چهار برابری این استان برای دریافت واکسن آنفلونزای H۱N۱ گفت: متقاضیان این واکسن نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده اند برابر سال گذشته داده است و هر زمان که اختصاص یابد اعلام می‌کنیم.

برچسب‌ها خبرگزاری جمهوری اسلامی ویروس کرونا کرمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خبرگزاری جمهوری اسلامی ویروس کرونا کرمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ویروس کرونا کرمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان پروتکل های بهداشتی استفاده از ماسک ابتلا به کرونا توسط اداره کل اصول بهداشت استان کرمان رعایت نکردن رشیدی نژاد پروتکل ها بر رعایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۶۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟