Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، فرشاد عبدالشاه ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران به میزبانی منابع طبیعی استان سمنان با اشاره به خشک‌سالی‌های اخیر در استان، اجرای طرح‌های آبخیزداری را به‌عنوان یک ضرورت دانست و اظهار داشت: سال گذشته ۴۰۰ میلیارد ریال به اجرای طرح‌های آبخیزداری استان اختصاص یافت.

وی بابیان اینکه این اعتبار نسبت به سال ۹۷ دو برابر افزایش داشت، خاطرنشان کرد: مطالعات آبخیزداری تاکنون در ۴۷۳ هزار هکتار از مساحت عرصه‌های منابع طبیعی استان انجام‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای مطالعات آبخیزداری در ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اینکه حدود ۵۰ هزار هکتار از طرح‌های آبخیزداری در حال مطالعه است، افزود: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری در کاهش عوامل تخریب منابع طبیعی ازجمله سیل، خشک‌سالی، تغییر اقلیم، مقابله با کمبود و بحران آب و بیابان‌زایی تأثیرگذار است.

عبدالشاه با تأکید بر اینکه در استان سمنان تاکنون بیش از ۲۰۰ بند خاکی و تور کینست احداث‌شده است که این میزان احداث بند خاکی تنها ۳۰ درصد روان آب‌ها را جمع‌آوری می‌کند، ابراز کرد: با تقویت مشارکت مردم در این حوزه می‌توان سرمایه‌گذاری مردم و کشاورزان را برای اجرای طرح‌های آبخیزداری افزایش داد.

وی بابیان اینکه میزان مصرف و استحصال آب بسیار بالا و در حد بحرانی است، یادآور شد: اجرای طرح‌های آبخیزداری ازجمله اجرای سازه‌های مکانیکی و انجام اقدامات مدیریتی که منجر به حفظ و پایداری پوشش گیاهی، حفظ منابع آب‌وخاک، تغذیه آبخوان‌های زیرزمینی و مهار آب‌های سطحی می‌شود، در این شرایط به‌عنوان یک ضرورت احساس می‌شود.

۲۰۰ بند خاکی در استان سمنان احداث‌شده است

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بابیان اینکه تاکنون ۲۰۰ بند خاکی با حجم عملیات شش میلیون و ۲۴ هزار مترمکعب در این استان احداث‌شده است، اضافه کرد: حجم مخزن این بندهای خاکی ۲۵ میلیون و ۳۰۷ هزار مترمکعب است.

عبدالشاه با اشاره به حجم عملیات آبخیزداری اجراشده در ۱۸ سال گذشته بیان کرد: با اجرای این طرح‌ها سالانه ۸۵.۶ میلیون مترمکعب سفره‌های آب زیرزمینی استان سمنان تغذیه می‌شوند.

وی احیای چشمه‌ها و قنات‌های پایین‌دست را ازجمله مزایای اجرای این طرح برشمرد و گفت: با اجرای طرح‌های آبخیزداری و احداث بندهای خاکی، سنگ و ملات در استان حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد روان آب‌ها کنترل می‌شود و این در حالی است که ۷۰ تا ۸۰ درصد این میزان نزولات آسمانی به‌صورت روان‌آب یا تبخیر از دسترس خارج می‌شود.

کد خبر 4961358

منبع: مهر

کلیدواژه: پروژه آبخیزداری منابع طبیعی استان سمنان سمنان خشکسالی ویروس کرونا شیراز بوشهر قزوین شیوع کرونا شهرکرد گرگان خطبه های نماز جمعه دهه کرامت مواد مخدر ایلام استانداری سمنان سازمان تبلیغات اسلامی بیرجند اجرای طرح های آبخیزداری آبخیزداری استان منابع طبیعی استان سمنان بند خاکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۸۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، گفت: بارش باران های بهاری شب گذشته در بیشتر شهرستان باعث جاری شدن روان‌آب و تشکیل سیلاب شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا نصرآبادی با اشاره به وجود بیش از 2300  سازه آبخیزداری در سطح استان، اظهار داشت: تا ظهر پنجشنبه حدود 13 میلیون مترمکعب رواناب در این سازه‌ها مدیریت شده‌اند و با توجه به ادامه بارندگی‌ها این میزان افزایش خواهد داشت. 

وی افزود: وجود این سازه‌ها باعث شد، حجم زیادی از سیلاب مدیریت و میزان خسارت‌های کاهش یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به پیامدهای تغییر اقلیم، گفت: تغییر زمان بارندگی‌ها و نیز نوع آن که شکل رگباری به خود گرفته و همچنین خشکسالی‌ها که موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش نفوذ پذیری خاک شده است، سیلابی شدن بارش‌ها را به دنبال دارد.

نصرآبادی تصریح کرد: در این بارندگی‌ها دو بندسار که متعلق که متعلق به این اداره کل نبوده شکسته است و خساراتی به بار آورده است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از شهروندان تقاضا کرد: قبل از ساخت بندسار با مراجعه به ادارات منابع طبیعی از مشاوره فنی رایگان همکاران این اداره کل برخوردار شوند تا در زمان وقوع سیلاب متحمل خسارت نشوند. 

وی ادامه داد: وجود سازه‌های آبخیزداری در کنار طرح‌های نهالکاری می‌تواند شرایط منطقه را برای کاهش پیامدهای خشکسالی و سیلاب بهینه کند. 

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • آبگیری ۳ میلیون و ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبگیری ۳ میلیون ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم