Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی معصومی روز دوشنبه در نشست هم اندیشی بررسی مسائل و مشکلات موجود در رسیدن به اهداف محوری طرح  ۹ در ۹۹ در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر افزود : امروز این طرح یکی از طرح های محوری این سازمان است  چرا که رویکرد جدید به منابع طبیعی دارد و در فرآیند اجرای ان سعی شده از تجربیات کشورهایی که در این حوزه پیشرو بوده اند استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاداستر اراضی ملی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی، مدیریت بهره‌برداری از مراتع، تشخیص و تعیین حدود ذخیره گاه‌های جنگلی، تعیین تکلیف مدیریت پارک‌های جنگلی در سطح عرصه‌های منابع طبیعی، طرح جایگزین ، توسعه زراعت چوب و ساماندهی بهره‌برداری از محصولات فرعی در جنگل‌ها و مراتع از جمله  طرح های  ۹ گانه در سال ۹۹ است  

وی اظهارداشت : اگرچه در گذشته اقداماتی در قالب مطالعه در زمینه بهره برداری اصولی از جنگل های شمال انجام می گرفت ولی کمتر به این موضوع پرداخته می شد و نظارت ها نیز در این حوزه کم رنگ تر بود ولی در طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی رویکرد اکوسیستمی  است به عبارتی توان جنگل های شمال از زوایای مختلف  ارزیابی شده و مورد مطالعه قرارمی گیرد.   

مدیرکل دفتر جنگلداری معاونت امور جنگل سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری اظهار داشت :  نکته مهم تر آنکه طرح هایی که در گذشته اجرا می شد بیشتر جنبه بهره برداری داشت منتهی در طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی رویکرد اکوسیستمی دارد یعنی سعی شده تا توان جنگل را به طور دقیق مورد ارزیابی و مطالعه قرار دهیم و براساس توان عرصه تصمیماتی برای بهره برداری از آن به جز چوب گرفته می شود.

این مقام مسئول گفت: براساس قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه این طرح باید در سال سوم این  قانون به مرحله اجرایی می رسید منتهی این طرح زمانی تصویب شد که متاسفانه برای آن دستورالعمل و شرح خدمات در نظر نگرفته بودند چنین مسائلی باعث شد که یک گام از قانون عقب تر باشیم .

معصومی با اشاره به آنکه طرح جایگزین دارای مراحل مقدماتی ، مطالعاتی ، اجرا و ارزیابی است ، افزود : باید تا پایان سال ۱۳۹۸ مطالعات طرح تفصیلی را در جنگل های شمال به اجرا در می آوردیم در حالی که اکنون در مرحله مطالعه هستیم.

وی کمبود اعتبار ، نیروی انسانی و شیوع ویروس کرونا را از مشکلات تاخیر در اجرای این طرح در جنگل های شمال معرفی کرد و ادامه داد : میزان اعتباری که برای مطالعات طرح تفصیلی مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی ارزیابی شده حدود ۱۰۵ میلیارد تومان است.

مدیرکل دفتر جنگلداری معاونت امور جنگل سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری گفت : در اجرای این طرح  با توجه به کمبود نیروی انسانی به ناچار باید از نیروهای موجود سازمان بهره گیریم و گاهی اوقات به خاطر در اختیار نداشتن همه تخصص ها سعی می شد از نیروهای دانشگاه و بازنشسته ها استفاده کنیم و چنین مواردی به هر شکل در فرآیند اجرای این طرح تاثیر گذار بود.    

به گفته معصومی ، این طرح برابر قانون باید در سطحی حدود یک میلیون هکتار اجرا شود درحالی که سطحی که در جنگل های شمال برای اجرای آن در نظر گرفته شده حدود ۲ میلیون هکتار است و این عامل نیز سبب تاخیر در  فرآیند اجرای این طرح شد .

وی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این نشست ها به شکل دوره ای و مداوم در ادارات کل چهارگانه منابع طبیعی و آبخیزداری استان های شمالی کشور می توان با  برنامه ریزی بهتر مشکلاتی که در آینده ممکن است در اجرای طرح ۹ و ۹۹ که یکی از آنها طرح جایگزین است بتدریج برطرف کرد. 

جنگل‌های هیرکانی با قدمتی ۴۰ میلیون ساله یکی از ارزشمندترین عرصه‌های جنگلی ایران و جهان به شمار می‌رود که از آن به عنوان موزه طبیعی یاد می‌شود. این جنگل‌ها پهن‌برگ به عنوان یک زیست‌بوم منحصر به فرد در جنوب دریای خزر قرار گرفته و بین کشورهای ایران و جمهوری آذربایجان مشترک است. تقریباً ۲ میلیون هکتار آن در ایران و ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دریا شروع می‌شود و به ۲۸۰۰ متر می‌رسد.

معاونت امور جنگل سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری در شهرستان چالوس مستقر است .

برچسب‌ها نوشهر مازندران جنگل های هیرکانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نوشهر مازندران جنگل های هیرکانی نوشهر مازندران جنگل های هیرکانی مدیریت پایدار منابع اجرای این طرح جنگل های شمال بهره برداری منابع طبیعی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۱۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت:محصولات فرعی جنگلی و مرتعی نیشابور به ویژه گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی نیازمند توجه، حفاظت بیشتر و بهره‌برداری اصولی هستند. در حالیکه محصولات جنگلی و مرتعی نیشابور رو به نابودی هستند.
حسین سهرابی افزود: بهره‌برداری و استحصال محصولات فرعی جنگل‌ها و مراتع از دیرباز مورد توجه بوده است. امروزه نیز این محصولات نقش مهمی در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور‌های دارای اکوسیستم‌های جنگلی و مرتعی ایفا می‌کنند.
وی گفت: در کشور ما با توجه به تنوع شرایط اقلیمی گونه‌های مختلف محصولات از جنگل‌ها و مراتع قابل استحصال بوده و تاثیر بسزایی در اقتصاد خانوار‌های بهره‌مند از این منابع دارد.
سهرابی افزود: طی سال‌های گذشته نادیده گرفتن بهره‌برداری صحیح از جنگل‌ها و مراتع و محصولات فرعی حاصل از آن همراه با افزایش جمعیت و تقاضای بیشتر از یک سو و نیز بروز خشکسالی‌های متوالی از سوی دیگر سبب انحطاط و در معرض خطر جدی قرار گرفتن این سرمایه‌های باارزش ملی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: مهم‌ترین مسأله در بهره‌برداری این محصولات تناسب تولید و برداشت است که باید به نحوی صورت گیرد که آسیبی به رویشگاه‌ها وارد نشود و دوام بقای این گونه‌های مرتعی و جنگلی حفظ شود.
وی افزود: هرگونه بهره برداری و برداشت از محصولات فرعی مرتعی و جنگلی تنها با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره‌برداران عرفی مطابق قوانین و مقررات مجاز است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: بهره‌برداری از محصولات مرتعی نیشابور از جمله آنغوزه شیرین، باریجه، کلپوره، کنگر، ریواس، موسیر، آویشن (کاکوتی)، چای چوپان، سریش، بومادران، زیره سیاه، وشاء- کتیرا، همچنین انواع میوه و گل درختان جنگلی بادام جنگلی (کوهی)، پسته جنگلی، بنه، میوه زرشک وحشی، سماق، زالزالک و میوه نسترن وحشی به طورکلی ممنوع و غیر قانونی است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین