Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمبود معلم یکی از دغدغه های چندسال اخیر آموزش و پرورش مازندران بوده و همچنان نیز هست. شیب تند بازنشستگی معلمان ، کاهش سهمیه استان برای جذب معلم و از همه مهم تر توزیع نامتوازن معلمان در استان باعث شده در برخی مناطق استان با مازاد معلم و در برخی مناطق با کمبود مواجه شویم. 

آموزش و پرورش مازندران سال تحصیلی ۹۸-۹۹ را در حالی با کمبود ۱۱ هزار ساعت نیرو برای کلاس های درس آغاز کرد که این کمبودها منجر به استمرار کار ۹۰۰ معلم بازنشسته برای سال تحصیلی جاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ابتدای سال تحصیلی مسئولان آموزش و پرورش مازندران حتی با اعلام جذب حدود ۴۰۰ نیروی حق التدریس از دانشگاه فرهنگیان و منابع دیگر اذعان داشتند که حدود پنج هزار ساعت نیروی تدریس کمبود دارند که باعث شد معلمان پرورشی و معاونین مدارس را نیز برای تدریس به کلاس های درس بکشاند.

در اظهار نظر دیگر مهرماه امسال معاون متوسطه آموزش و پرورش مازندران اعلام کرد که پیش از سال تحصیلی ۶۵ هزار و ۴۶۰ ساعت کمبود نیروی تدریس در مدارس استان داشتیم که از این میزان ۴۴ هزار و ۱۶۰ ساعت از محل جذب نیروی حق التدریس و یا استقرار نیروهای در شرف بازنشستگی تامین شد.

حال در شرایطی ویروس کرونا آموزش و پرورش مازندران را به کوچ اجباری به آموزش مجازی مجبور کرده است که این نگرانی وجود دارد چگونه با این کمبود معلم می توان در سال تحصیلی آینده شاهد پوشش تحصیلی بود.

مدیرکل آموزش و پرورش روز دوشنبه در جریان بازدید از پروژه های مدرسه سازی در شهرستان سوادکوه اعلام کرد که برای سال تحصیلی آینده بیش از ۸۶ هزار ساعت موظفی حق التدریس به مدارس استان اختصاص می یابد. 

به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران ، علیرضا سعدی پور با اشاره به اینکه استفاده از نیروهای حق التدریس نه تنها انعطاف پذیری بلکه بومی سازی معلمان را نیز به همراه خواهد داشت، اظهار داشت: این میزان نیروی حق التدریس ۲ برابر سال تحصیلی گذشته است . 

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران پیش از این نیز با اشاره به اینکه حل دائمی کمبود معلم در مدارس استان فقط با جابه جایی برطرف خواهد شد گفت: ایراد اصلی در زمینه توزیع نامتوازن معلمان در مازندران است که سالها به آن بی توجهی شد.

سعدی پور استاندارد معلم مورد نیاز برای هر منطقه یک آموزگار برای هر ۲۰ دانش آموز عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۲۵ هزار معلم در آموزش و پرورش مازندران فعال هستند که با احتساب ۵۳۰ هزار دانش آموز میبینیم که شرایط در استان تقریبا نزدیک به استاندارد است. 

وی ریشه اصلی این مسئله را ناشی از عدم توجه به نیازهای منطقه ای هر استان در بهره مندی از سهمیه نیروهای دانشگاه فرهنگیان و استخدامی عنوان کرده بود و تاکید کرد: برای سال تحصیلی جدید به شدت نسبت به بومی بودن معلمان و جذب نیروی های جدید سخت گیری خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد در شهرهای پرتراکم معلمان باز هم جذب جدید داشته باشیم. 

اختصاص سرانه ۴۰میلیاردی به مدارس شبانه روزی 

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران همچنین در بازدید ازروند ساخت مدرسه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی شهرستان سوادکوه سند تحول بنیادین را نقشه راه آموزش و پرورش دانسته و تربیت دانش آموزانی در تراز جمهوری اسلامی را اصلی‌ترین ماموریت تعلیم و تربیت برشمرد.

سعدی پور با بیان اینکه یکی از اصلی ترین مباحث سند تحول بحث عدالت آموزشی است، افزود: باید در این راستا فرصت های آموزشی و پرورشی برای تمامی دانش آموزان فراهم شود. دانش آموزان مناطق محروم باید از همان امکاناتی برخوردار باشند که دانش آموزان دیگر مناطق در اختیار دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه در این راستا ۴۰ میلیارد ریال سرانه از بهمن ۹۸ تاکنون به مدارس شبانه روزی استان پرداخت شد، تصریح کرد: نگاه ما به مناطق کمتر توسعه یافته و محروم است و تاکیدمان این است که این رویکرد در آموزش و پرورش نهادینه شود.

مدیرکل آموزش وپرورش مازندران با همراهی فرماندار سوادکوه شمالی، امام جمعه و مدیر آموزش و پرورش شیرگاه در مدرسه سردار سلیمانی لفور سوادکوه حضور یافته و از نزدیک با مشکلاتی که در مسیر تکمیل پروژه وجود دارد آشنا شد.

علیرضا سعدی پور که در طی بازدیدهای دوره ای خود در شهرستان سوادکوه شمالی حضور یافت، به بازدید از پروژه نیمه کاره مدرسه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی روستای کالیکلا لفور رفت. وی در این بازدید بر ضرورت ادامه انجام کار پروژه تاکید کرده و گفت: این مدرسه با مساحت ۶۱۳۰ متر مربع، زیربنای ۲۸۱۰ متر شامل ۹۰۰ متر بنای آموزشی و ۱۸۰۰ متر خوابگاه با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سال ۱۳۸۸ کلنگ زنی شد. متاسفانه عملیات اجرایی آن متوقف شد که با تمهیدات اندیشیده شده باید روند اجرای کار دوباره آغاز شود.

برچسب‌ها مازندران معلم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران معلم مازندران معلم آموزش و پرورش مازندران مدیرکل آموزش و پرورش سال تحصیلی کمبود معلم حق التدریس سعدی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۱۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ هزار معلم در استان مرکزی خدمت می کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حسین مولوی ظهر پنجشنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته معلم اظهار کرد: نقش معلم همواره در جامعه برجسته و پذیرفته شده است و در نظرسنجی‌ها فرهنگیان، مورد اعتمادترین قشر در جامعه معرفی شده‌اند.

وی افزود: چنانچه بخواهیم آینده درخشانی را برای کشور و جامعه رقم بزنیم باید با بهره گیری از ظرفیت رسانه، نقش خطیر آموزش و پرورش را در توسعه امیدآفرینی در جامعه به درستی نهادینه کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به گرامیداشت هفته مقام معلم تصریح کرد: در این هفته در تمام مدارس این استان، بزرگداشت مقام معلم توسط دانش آموزان و اولیا برگزار می‌شود و این از معدود مراسمی است که مردم در صحنه حضور دارند.

مولوی اضافه کرد: در هر منطقه آموزشی نیز یک برنامه ویژه بزرگداشت مقام معلم برگزار می‌شود که اغلب در این برنامه‌ها از زحمات بازنشستگان فرهیخته قدردانی می‌شود هرچند زحمات ۳۰ ساله معلم را نمی‌توان در یک مراسم پاس بداریم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی بیان کرد: در سطح استان یک ویژه برنامه، معرفی معلمان ماندگار استان مرکزی نیز برگزار می‌شود که معلمان دارای ویژگی شاخص و بارز، معرفی شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی افزود: از ۴۵ معلم نمونه منطقه‌ای و ۳ معلم استانی نیز در این هفته تقدیر خواهد شد.

مولوی با اشاره به برگزاری جشنواره عکس مدرسه صمصامی بیات اضافه کرد: مقرر است این جشنواره در سطح کشور به عنوان یک حرکت نمادین به صورت مستمر برگزار شود.

وی تصریح کرد: دیدار ۴۵ نفر از فرهنگیان استان با مقام معظم رهبری، دیدار معلمان نمونه با ریاست جمهور، نواختن زنگ سپاس معلم، برگزاری شورای آموزش و پرورش ویژه این هفته، دیدار با نماینده ولی فقیه از جمله برنامه‌های شاخص پیش بینی شده در این هفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی خاطرنشان کرد: طی ۳ سال اخیر تمامی مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز حذف شده و امسال نیز مدارس کانکسی با دانش آموزان کمتر از ۱۰ نفر جمع آوری خواهند شد.

مولوی تاکید کرد: در استان مرکزی ۱۷ هزار معلم در بیش از ۲ هزلر مدرسه تدریس می‌کنند.

کد خبر 6088510

دیگر خبرها

  • پیگیری و اجرای طرح های جوانی جمعیت در آموزش و پرورش
  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • ۱۷ هزار معلم در استان مرکزی خدمت می کنند
  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • چالش کمبود معلم در استان مرکزی کاهش می‌یابد
  • حقوق کدام معلمان دو برابر می‌شود؟
  • نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: مبلغ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • معلمان اضافه کار را نمی‌پذیرند/ نرخ حق‌التدریس ۲ برابر می‌شود
  • معلمان اضافه کار را نمی‌پذیرند/ نرخ حق‌التدریس ۲برابر می‌شود