Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی و فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران در کنفرانسی مطبوعاتی با اتهام‌پراکنی علیه ایران، ادعا‌های بسیاری از جمله حمایت از گروه‌های تروریستی را به ایران نسبت دادند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «عادل الجبیر» وزیر مشاور دولت عربستان سعودی در امور خارجه، امروز (دوشنبه) در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «برایان هوک» فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، ضمن اتهام پراکنی علیه تهران ادعا کرد که ایران در «فعالیت‌های تروریستی» نقش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش وبگاه خبری شبکه «العربیه»، وزیر مشاور دولت عربستان سعودی در این خصوص مدعی شد: «ما با هوک مبارزه با اقدامات جنایت‌کارانه ایران را مورد بررسی قرار دادیم».

عادل الجیبر در ادامه ادعا کرد که انصار الله ۱۶۵۹ حمله علیه شهروندان سعودی اجرا کرده است.

الجبیر که پس از رسوایی قتل «جمال خاشقچی» از وزارت امور خارجه سعودی عزل شد، اما همچنان نقش بسزایی در تدوین سیاست خارجی رژیم سعودی دارد در ادامه ادعاهایش از جامعه جهانی خواست که بار دیگر ورود اسلحه به ایران را تحریم کنند.

وزیر مشاور دولت سعودی در امور خارجه که کشورش بنابر یک فایل صوتی که اخیرا افشا شده بود، بیش از چهار هزار تروریست را به عراق اعزام کرده بود، مدعی شد: «ایران برخی گروه‌های تروریستی در سوریه و جهان را به سلاح مجهز می‌کند».

او همچنین ادعا کرد: «در صورتی که تحریم تسلیحاتی ایران برداشته شود، اقدامات خصمانه ایران بیشتر خواهد شد».

محدودیت‌های تسلیحاتی ایران اواخر مهر ماه بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت لغو خواهند شد، اما آمریکا و برخی متحدانش تلاش دارند تا این تحریم‌ها را به‌هر نحو ممکن زنده نگهدارند.

الجبیر در ادامه اظهاراتش با تروریستی خواندن انصار الله و حزب الله، ادعا کرد که ایران از سال ۱۹۷۹ تاکنون از تروریستم حمایت می‌کند و بر ادعاهایش چنین افزود: «ایران به دنبال نابودی لبنان، سوریه، عراق و یمن است».

الجبیر افزود: «توافق هسته‌ای توافق ضعیفی است با وجود آن ایران اقدامات ناقضانه خود را ادامه داد».

الجبیر همچنین مدعی شد که عربستان سعودی در خصوص موشک‌هایی که این کشور را هدف قرار دادند با شفافیت رفتار کرده است.

وزیر مشاور دولت عربستان سعودی در ادامه با ادعای اینکه ایران به دنبال تحت کنترل در آوردن شهروندان کشور‌های عربی است، این اقدام را محکوم کرد.

الجبیر همچنین ادعا کرد که عربستان سعودی تمام تلاش خود را خواهد کرد تا یمن را نجات دهد.

از سوی دیگر، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران همزمان با تأکید بر اظهارات الجبیر گفت: «نباید تحریم تسلیحاتی وضع شده علیه ایران برداشته شود».

هوک که کشورش بیشترین صادرات تسلیحات در جهان را به خود اختصاص داده و بیشترین بودجه نظامی را در سطح جهان دارد مدعی شد: «اگر تحریم‌های تسلیحاتی وضع شده علیه ایران برداشته شود، ایران موشک‌های خود را توسعه خواهد داد».

وی در ادامه با بیان اینکه اختیارات شورای امنیت بر حفظ صلح و امنیت تأکید دارد، مدعی شد: «ایران با هدف صادرات سلاح به گروه‌های وابسته به خود در منطقه اسلحه‌های خود را توسعه می‌دهد».

برایان هوک با اشاره به موضوع یمن، مدعی شد که تنش در یمن یک چالش است و عربستان سعودی به دنبال راه حل سیاسی در این کشور است.

آمریکا از زمان آغاز تجاوز گسترده ائتلاف سعودی به یمن در فروردین ۹۴، همواره حامی سیاست‌های ریاض در یمن بوده است. بحران یمن تاکنون ده‌ها هزار نفر را به کام مرگ کشانده و باعث آوارگی میلیون‌ها نفر شده است.

هوک ادعا کرد: «در مقابل تلاش‌های سازنده عربستان سعودی، ایران امنیت یمن را تضعیف می‌کند».

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ادامه گفت: «ما با عربستان سعودی شراکتی راهبردی داریم و ۱۸ هزار سرباز در منطقه مستقر کرده‌ایم».

وی ادعا کرد: «برخی محموله‌های تسلیحاتی ایران به یمن در ماه نوامبر و فوریه گذشته رهگیری شدند».

وی با ادعای اینکه ایران با ورود به کشور‌های دیگر باعث سیه‌روزی آن‌ها شده است، مدعی شد اگر تحریم تسلیحاتی وضع شده علیه ایران برداشته شود، احتمال هدف قرار گرفتن ناوگان هوایی و دریایی وجود دارد.

او همچنین از ادعا‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه تهران حمایت کرد و گفت: «اقدام ایران در عدم اعطای دسترسی به تأسیسات هسته‌ای خود برای بازرسان آژانس را محکوم می‌کنیم». هوک ادامه داد: «ایران بازی موش و گربه را برای بازرسان آژانس پیاده می‌کند».

برایان هوک در گفتگو با شبکه العربیه نیز گفت: «شراکت استراتژیک دفاعی خود با عربستان سعودی را گسترش می‌دهیم. عربستان سعودی هم‌پیمان و شریک راهبردی و امنیتی آمریکا است».

هوک همچنین ادعا کرد: «به ایران اجازه نخواهیم داد سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشد» و گفت: «حکم بازداشت ترامپ یک مانور تبلیغاتی ایرانی است و خنده‌دار».

فرستاده ویژه آمریکا همچنین مدعی شد: «ایران از توافق هسته‌ای به عنوان یک پوشش برای سیاست‌های توسعه‌طلبانه خود سو استفاده کرده است». او همچنین ادعا کرد: «تحریم‌ها ایران و حزب الله در وضعیت مالی بسیار دشوار قرار داده است».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عادل الجبیر برایان هوک دشمنی آمریکا دشمنی عربستان اتهام به ایران انصارالله یمن ویژه آمریکا در امور ایران فرستاده ویژه آمریکا ایران برداشته شود عربستان سعودی وزیر مشاور دولت علیه ایران برایان هوک امور خارجه هسته ای مدعی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۳۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟

با توجه به کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در مسیر تشکیل دولت مستقل فلسطین، بسیار بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع میان ریاض و تل آویو سخن گفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های غربی همزمان با نشست داووس صحرا در ریاض و حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در این نشست گزارش دادند که عربستان  آماده عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می باشد. این فضاسازی رسانه‌ای که با آغاز دور جدید گفتگوها برای توقف جنگ غزه در قاهره همزمان بود، این انگاره را مطرح نمود که در صورتی که بنیامین نتانیاهو از ایده حمله به رفح دست بکشد و توافق تبادل اسرا را منعقد نماید، می‌تواند در ازای آن روابط رسمی با عربستان را برقرار نماید.

 از ابتدای تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی در نوامبر 2022، عادی سازی روابط با ریاض با الگو برداری از مدل روابط با امارات و بحرین به عنوان مهمترین دستور کار سیاست خارجی این رژیم روی میز قرار داشت. آمریکا برای متقاعد کردن نتانیاهو به منظور دست کشیدن از عملیات گسترده در رفح، تلاش کرد تا "دوراهی رفح یا ریاض" را در فضای رسانه‌ای منطقه‌ای و بین المللی شکل دهد.

دولت بایدن که از افزایش اعتراضات دانشجویی که از بدنه اجتماعی حزب دموکرات هستند، نگران است، تلاش دارد تا در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سریع تر به جنگ غزه پایان دهد. از این رو می خواهد از جیب عربستان سعودی دستاوردی سیاسی برای نتانیاهو جفت و جور نماید تا وی به توافق تبادل اسرای پیشنهادی در قاهره و توقف جنگ تن بدهد.

اما واقعیت این است که با بررسی موضع گیری مقامات سعودی در نشست داووس صحرا، نشانه‌ای از تغییر جدی در موضع آنها در خصوص پرونده روابط ریاض با رژیم صهیونیستی قابل مشاهده نبود. مقامات عربستانی همچنان با تاکید بر سیاست سنتی شان مبتنی بر پافشاری بر روی گزینه تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی که در سال 2001 در نشست بیروت تحت عنوان «ابتکار عربی» ارائه شده بود، نشان دادند که خبری از توافق قریب الوقوع در روابط با تل آویو نیست.

به نظر می‌رسد هیاهوی رسانه‌ای آمریکایی‌ها درباره توافق قریب الوقوع بیشتر برای جلب نظر نتانیاهو بود که البته موفق هم نبوده و دولت تندروی اسرائیل علاقه‌ای به توقف جنگ و کشتار در غزه ندارد.

در چنین شرایطی با توجه به آنکه افق روشنی برای تشکیل دولت فلسطین در چهارچوب راهکار دو دولتی مدنظر سعودی قابل دسترس نیست، بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع ریاض و تل آویو سخن گفت. مگر اینکه آمریکا موفق شود عربستان را متقاعد نماید که پیشنهاد ارائه شده برای انعقاد قرارداد راهبردی و امنیتی آنقدر با ارزش است که در ازای آن سیاست سنتی ریاض در قبال فلسطین را متحول نماید. در چنین شرایطی بر کسی پوشیده نیست که اعتبار سیاسی عربستان نزد افکار عمومی جهان عرب و کشورهای اسلامی خدشه دار خواهد شد به ویژه آنکه در نظر داشته باشیم که سعودی‌ها در مقایسه با امارات و بحرین جایگاه بالاتری در میان افکار عمومی عربی برای خودشان تعریف کرده‌اند.

هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفحدرخواست عربستان بر ایجاد گذرگاه امن برای کمک به غزه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • بنگاه دروغ پراکنی انگلیس
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست