Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینعلی شهریاری چرایی عدم اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع را تشریح کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛  نزدیک به یک دهه از برنامه‌های وزارت بهداشت و درمان در اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع می‌گذرد اما تاکنون این مقوله به سرانجام نرسیده است. در روزهای اخیر هم سعید نمکی، وزیر بهداشت و درمان، گفت: هرچه زودتر باید پزشک خانواده را در کشور مستقر کنیم زیرا بزرگترین دروازه‌بان نظام ارائه خدمت در کشور، همین پزشکی خانواده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت این‌که با تاخیر این کار در حال انجام است، ریل‌گذاری با عنوان پرونده الکترونیک سلامت بود که انجام شد.

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، درباره نارسایی‌های موجود در عدم تحقق نظام ارجاع و پزشک خانواده گفت: پرونده الکترونیک سلامت، پزشک خانواده و نظام ارجاع جزو قوانین در برنامه پنجم و ششم مصوب و دائمی شده است.

او افزود: تاکنون به‌دلایل مختلف پزشک خانواده اجرایی و علمیاتی نشده است. پزشک خانواده در استان‌هایی همچون مازندران و فارس اجرایی شد اما آنطور که باید و شاید عملیاتی نشده است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این امر باعث نارضایتی مردم شد. عدالت در حوزه بهداشت و سلامت در گرو اجرای پزشک خانواده و سیستم ارجاع است.  

شهریاری افزود: پزشک خانواده در کشورهای اروپایی اجرایی شده و آنها در حوزه درمان موفق عمل کرده‌اند. در این کشورها اقدامات در کرونا و غربالگری‌های انجام شده از طریق سیستم پرونده الکترونیک و مراکز درمان صورت گرفته است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس با بیان اینکه برای اجرای پزشک خانواده اختلاف بین گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی بروز کرده است، گفت: در گروه‌های پزشکی، اختلاف دریافتی بین دریافتی‌های پزشکان عمومی و پزشک خانواده وجود دارد این در صورتی است که پزشکان خانواده در حد پزشکان عمومی باید دریافتی داشته باشند. باید دریافتی‌ها را اصلاح کرد تا بتوانند پزشکان خانواده به فعالیت بپردازند.

او افزود: هم اکنون اغلب پزشکان عمومی بعد از اتمام دوره خود خواستار اخذ تخصص هستند. این اختلاف دریافت‌ها فراوان است. در صورت کاهش اختلاف دریافت‌ها مشکلات برطرف می‌شود و پزشک خانواده در میان مدت محقق می‌شود. برای مثال اگر 4 تا 5 سال بر روی این طرح برنامه‌ریزی شود می‌توان پزشک خانواده را در کشور اجرایی کرد.

شهریاری تصریح کرد: پزشک خانواده جمعیت مشخصی را در بر می‌گیرد، شاید برخی افراد از پزشک خانواده استقبال نکنند. در این شرایط دولت باید یارانه سلامت به این گروه‌ها پرداخت کند.

 به گفته او این افراد می‌توانند از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح باید در راستای خدمات‌رسانی به افراد فقیر جامعه انجام شود، گفت: کارمندان دولت از خدمات متعدد برخوردار هستند پزشک خانواده باید در راستای حمایت از قشر کارگران و کارمندان باشد.

او درباره نیروی انسانی در حوزه پزشکی تاکید کرد: بر اساس آمارهای موجود 40 هزارنفر از پزشکان عمومی تاکنون حتی یک نسخه هم صادر نکرده‌اند. این جمعیت معلوم نیست از کشور خارج شده یا در مشاغل دیگر فعال هستند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: به همین دلیل تاکنون نتوانسته‌ایم از ظرفیت پزشکان عمومی استفاده کنیم. به‌رغم اینکه دولت برای پرورش آنان سرمایه‌گذاری کرد و این افراد نیز سالیان طولانی زحمت کشیده‌اند اما در زمینه جذب پزشکان عمومی و بهره‌برداری از خدمات آنها موفق عمل نکرده‌ایم.

شهریاری در پایان خاطر نشان کرد: اگر پرداخت‌ها عادلانه باشد، طبیعتا خدمات ارائه می‌شود. چون بر اساس آمار روی کاغذ در جمعیت پزشک کمبود وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پزشک خانواده حسینعلی شهریاری پزشک عمومی اجرای پزشک خانواده پزشک خانواده پزشکان عمومی نظام ارجاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۵۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهایی که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند (داروهای OTC) را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر راضیه کشاورز ملکی با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضای مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی را از دلایل موثر در مصرف بالای داروهایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند.

به گفته وی، این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می باشد و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده، استفاده کرد. اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد و اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه داروهای OTC ادامه پیدا کند، حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سلامت غذا و دارو همچنین توجه به فرهنگ‌سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌ شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند. مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز ملکی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو براساس دستورالعمل‌های روی برچسب، طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروسازی که در داروخانه حضور دارد، می باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!
  • مشکل آذربایجان شرقی در تأمین اتوبوس و حمل و نقل عمومی
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • کمبود آمبولانس در خرمشهر بیداد می‌کند
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار