Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@14:14:06 GMT

خروج تأمین اجتماعی از بنگاه‌داری تهدید یا فرصت؟!

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۷۴۵۰

خروج تأمین اجتماعی از بنگاه‌داری تهدید یا فرصت؟!

با عرضه قسمتی از سهام ابرهلدینگ شستا در بازار سرمایه، بحث خروج سازمان تأمین‌ اجتماعی از بنگاه‌داری وارد فاز جدیدی شده است؛ موضوعی که می‌تواند در حوزه‌های مالی، دارویی، پتروشیمی و... قابل توجه باشد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمد سعید حیدری، کارشناس سرمایه‌گذاری در یادداشتی که در اختیار این خبرگزاری قرار داد، نوشت: با عرضه قسمتی از سهام ابرهلدینگ شستا در بازار سرمایه، بحث خروج سازمان تأمین‌ اجتماعی از بنگاه‌داری وارد فاز جدیدی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیت نحوه هزینه‌کرد منابع حاصل از فروش سهام شرکت‌های تأمین اجتماعی در بازار سرمایه در این یادداشت کوتاه سعی می‌شود در حد امکان چکیده‌ای از یافته‌های پروژه مذکور و در ارتباط با موضوع مطروحه فوق‌الذکر ارائه شود.

پیش از هر چیز ابتدا نگاه کوتاهی بیاندازیم به روند تغییرات در ترکیب دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های صندوق‌های بازنشستگی در چند کشور بزرگ جهان

شکل ساختار تخصیص سرمایه صندوق‌های بازنشستگی در هفت اقتصاد بزرگ دنیا (ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، کانادا، استرالیا، ژاپن، سویس، هلند)

بنده نیز مانند بسیاری اعتقاد دارم این منابع ایجاد شده و منابع مشابهی که در آینده و از طریق عرضه مجدد سهام ایجاد می‌شود باید صرف سرمایه‌گذاری‌های مولد شود اما برای سازمان تأمین اجتماعی چه نوع سرمایه‌گذاری مولدی مناسب خواهد بود؟!

طیف متنوعی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری و دارایی‌های قابل خریداری (دارایی‌های فیزیکی و مالی) وجود دارد لذا با وجود حق انتخاب‌های متنوع، ضروری است با دید باز در این زمینه سرمایه‌گذاری صورت گیرد؛ در سطح کلان بررسی ترکیب دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی در کشورهای توسعه‌یافته کمک می‌کند دیدگاهی اولیه در این خصوص ایجاد شود (البته با در نظر گرفتن محدودیت‌های اقتصاد ایران و فرصت‌های سرمایه‌گذاری موجود).

از بعدی دیگر باید تصمیم‌گیری شود آیا سرمایه‌گذاری‌های جدید حتما باید کنترلی بوده یا سرمایه‌گذاری صرف، مطرح بوده و بحث کنترل و مدیریت در میان نیست؟ در مورد سازمان تأمین‌ اجتماعی به‌صورت مشخص باید به موضوع نبود رابطه معنادار بین کنترل و بازدهی اشاره کرد.

طبق برآوردهای مدیران سازمان، قسمت اعظم درآمدهای سازمان تأمین‌ اجتماعی ناشی از سهام شرکت‌هایی است که این سازمان عملاً دارای سهام کنترلی درآن‌ها نیست لذا در عین رعایت صرفه و صلاح سازمان به‌ویژه در ارتباط با چند حوزه اقتصادی مهم، خروج از بنگاه‌داری و سرمایه‌گذاری در سهام غیرکنترلی شرکت‌های پربازده و دارای مزیت (به شرط دارا بودن نظام حاکمیت شرکتی قوی و شفاف) به هیچ عنوان باعث به خطر افتادن منافع بیمه‌شدگان نمی‌شود.

همچنین در برخی حوزه‌ها خروج حداقلی از بنگاه‌داری باید رخ ‌داده یا اگر سازمان تأمین‌اجتماعی تا این لحظه حضور جدی در آن نداشته، باید با کمک منابع ایجاد شده، در این حوزه‌ها حضور فعال داشته باشد:

1- حوزه مالی (هلدینگ خدمات مالی): با توجه به جامعه ذی‌نفعان بسیار وسیع، حجم گردش مالی بسیار بالا و بسیاری موارد دیگر، حوزه مالی همزمان هم به عنوان یک مرکز درآمد مهم و هم بعنوان یک مکمل برای سایر کسب‌وکارهای سازمان و ایجاد کننده اثرهم‌افزایی جدی بایستی مورد توجه جدی قرار گیرد.

2- حوزه ICT : دنیای امروز حول محور مزبور در حال رشد است و با توجه به عظمت فعالیت‌های سازمان تأمین‌اجتماعی و با توجه به نقش کلیدی فناوری اطلاعات در پیشرد اهداف سازمان‌ها و همچنین روند رو به رشد اقتصاد این بخش و فرصت‌های درآمدزایی، این حوزه هم به عنوان یک توانمندساز برای کل مجموعه و هم یک مرکز مهم درآمد و سرمایه‌گذاری بایستی ایجاد و تقویت شود.

البته نکته مهم و قابل ذکر در اینجا این است که، با توجه به ویژگی‌های صنعت مزبور، از جمله بحث پویایی و چابکی، بهتر است سرمایه‌گذاری در این صنعت به جز در برخی موارد خاص که بعد پویایی و چابکی کمتر اهمیت داشته و سودآوری در آن وابستگی بیشتری به حجم سرمایه‌گذاری (مقیاس‌پذیری بالا) دارد، ورود کنند و یا اینکه به جای ورود مستقیم متولی تأمین مالی چند صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه بزرگ در این حوزه شوند.

3- حوزه دارویی: هزینه‌های درمانی یکی از اقلام اصلی هزینه‌های سازمان تأمین‌اجتماعی بوده و حضور در این حوزه کمک می‌کند، عملا منابع مالی از تأمین‌اجتماعی خارج نشود، این حوزه دارای یک بازار مصرف تضمین‌شده (جامعه عظیم ذی‌نفعان و بیمه‌شدگان سازمان) است.

4- حوزه پتروشیمی و پالایشی: این حوزه هیچ ارتباطی با سازمان تأمین‌اجتماعی ندارد، اما به دو دلیل می‌تواند با سودآوری بالا، بازده دارایی‌ها و سرمایه‌های سازمان را بالا برده و باعث تأمین نیازهای مالی آن شود.

4-1 این حوزه جزو مزیت‌های نسبی اقتصاد ایران است و به‌صورت بالقوه نسبت به بسیاری حوزه‌های دیگر بازده بالاتری را نصیب سرمایه‌گذاران می‌کند.

4-2 ورود به این حوزه نیازمند انباشت سرمایه سنگین بوده و طرح‌های سرمایه‌گذاری آن برای هر سرمایه‌گذاری قابل اجرا نیست، همین مانع طبیعی ورود رقبا باعث افزایش بازدهی این صنعت برای صاحبان سرمایه‌های بسیار کلان (نظیر سازمان تأمین‌اجتماعی) می‌شود.

راه‌اندازی صندوق ETF متعلق به صندوق بازنشستگی کشوری در آینده نزدیکضوابط سرمایه‌گذاری صندوق‌های تأمین اجتماعی و بازنشستگی ابلاغ شد

انتهای پیام/

R1491/P/S2,25/CT4 واژه های کاربردی مرتبط سازمان تامین اجتماعی بیشتر بخوانید... راه‌اندازی صندوق ETF متعلق به صندوق بازنشستگی کشوری در آینده نزدیک ضوابط سرمایه‌گذاری صندوق‌های تأمین اجتماعی و بازنشستگی ابلاغ شد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی بنگاه داری دارایی ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۷۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم شدن امکان نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی بیمه‌شده و مستمری‌بگیر اصلی

درحالی‌که تا چندی پیش، افراد بیمه‌شده و مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی، برای هرگونه تغییر در افراد تحت تکفل خود، نیازمند مراجعه حضوری به شعب و کارگزاری‌های این سازمان و ارائه حضوری مدارک و اسناد موردنیاز بودند، با توسعه خدمات غیرحضوری این سازمان، اکنون این امکان فراهم شده است تا از طریق استعلام برخط از ثبت احوال یا بارگزاری مدارک مورد نیاز در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی es.tamin.ir، افراد تحت تکفل واجد شرایط خود را به‌عنوان افراد «بیمه‌شده تبعی» زیر پوشش بیمه‌ای خود قرار دهند.

براساس این گزارش، درخواست نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی، یکی از امکانات سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی است که بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران بازنشسته و ازکارافتاده کلی تحت پوشش خدمات این سازمان می‌توانند با استفاده از آن، بدون مراجعه به شعب یا کارگزاری‌های رسمی سازمان، نسبت به ارائه درخواست به‌منظور نامنویسی افراد تحت تکفل خود اقدام نمایند.

بر اساس این گزارش، بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی، می‌تواند اعضای درجه یک خانواده تحت تکفل خود را در صورت دارا بودن شرایط قانونی، به‌عنوان بیمه‌شده تبعی ثبت کند تا این افراد نیز به تبع فرد بیمه‌شده اصلی، از خدمات درمانی و برخی خدمات بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی استفاده کنند.

روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی به نقل از اداره‌کل امور نامنویسی و حساب‌های انفرادی معاونت بیمه‌ای این سازمان اعلام کرده است در زمان بررسی درخواست نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان، نسبت افراد تبعی مورد نظر، به‌صورت برخط از پایگاه ثبت احوال استعلام می‌شود و اگر این نسبت تائید نشود، اجازه ثبت درخواست داده نخواهد شد. مثلاً در حین ثبت درخواست در مورد افزودن همسر، وقوع عقد از پایگاه ثبت احوال استعلام می‌شود و همچنین امکان ثبت درخواست در مورد فرزندان دختر بالای ۱۸ سال سن که مطابق استعلام برخط از پایگاه ثبت احوال، ازدواج کرده‌اند، مقدور نیست. علاوه بر این برای تکمیل مراحل نامنویسی غیرحضوری در مورد فرزندان پسر بالای ۱۹ سال سن، به ثبت گواهی اشتغال به تحصیل معتبر از مراکز دانشگاهی نیاز است.

براساس این گزارش، به‌منظور تحت کفالت قرار دادن پدر، مادر و شوهر، متقاضی باید ابتدا نسبت به ارائه درخواست بررسی کفالت اقدام کند که در صورت تأیید کفالت، نامنویسی فرد تبعی به‌صورت خودکار صورت می‌پذیرد. البته باید سن پدر و شوهر بالای ۶۰ و سن مادر بالای ۵۵ سال باشد، در صورت نداشتن شرایط سنی، وجود گواهی ازکارافتادگی از کمیسیون‌های پزشکی سازمان در مورد آنها الزامی است و در هر صورت، وجود گزارش و تأیید بازرس تأمین‌اجتماعی مبنی بر کفالت آنان توسط بیمه¬شده یا مستمری‌بگیر، ضروری است.

بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی که قصد دارد همسر یا فرزندان خود را به شکل غیرحضوری، تحت پوشش بیمه‌ای خود درآورد، باید این ۶ مرحله را به ترتیب انجام دهد: در گام نخست، متقاضی (بیمه‌شده اصلی یا مستمری‌بگیر)، باید وارد سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی اینترنتی es.tamin.ir شود و در صورتی‌که فاقد حساب کاربری دراین سامانه باشد، با استفاده از گزینه «ثبت‌نام» می‌تواند نسبت به ایجاد حساب کاربری اقدام کند.

متقاضی پس از ورود به این سامانه، از منوی بیمه‌شدگان، خدمات نامنویسی، مشاهده و ثبت افراد تبعی توسط بیمه‌شده اصلی، وارد محیط درخواست غیرحضوری نامنویسی افراد تبعی می‌شود. سپس با انتخاب گزینه «اضافه کردن فرد تحت پوشش جدید» و وارد کردن کد ملی، تاریخ تولد و نسبت فرد تبعی و فشردن کلید «دریافت اطلاعات از ثبت احوال» اطلاعات فرد تبعی نمایش داده می‌شود. در صورت صحت اطلاعات دریافت‌شده از ثبت احوال، متقاضی باید نسبت به وارد کردن اطلاعات شهر محل تولد، شهر محل صدور و شعبه بیمه‌پردازی بیمه‌شده اصلی و بارگذاری مستندات مورد نیاز و فشردن کلید «تأیید و ادامه» اقدام کند. درصورتی‌که افراد تبعی قبلاً تحت کفالت بیمه‌شده اصلی نامنویسی شده باشند، صرفاً با فشردن کلید «به‌روزرسانی»، اطلاعات افراد تبعی در شعبه جدید به‌روزرسانی می‌شود.

گفتنی است به‌منظور نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی با درخواست بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر، در برخی موارد لازم است تا تصویر برخی اسناد مورد نیاز مانند تصویر صفحات اول و دوم شناسنامه در مورد پدر، مادر، همسر یا شوهر و فرزندان دختر بالای ۱۸ سال سن؛ تصویر صفحه مربوط به ثبت مراتب وقوع عقد در سند ازدواج زوجین در مورد همسر یا شوهر؛ تصویر گواهی اشتغال به تحصیل در مورد فرزندان پسر بالای ۱۹ سال سن در سامانه بارگزاری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • ۵۰ همت فرصت سرمایه‌گذاری در قم شناسایی شد
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • لزوم اعتبار ۱۰۰ همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • لزوم اعتبار ۱۰۰همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • فراهم شدن امکان نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی بیمه‌شده و مستمری‌بگیر اصلی