Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-27@17:31:03 GMT

گسترش فعالیت‌های مجرمانه در اینترنت

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۸۰۰۹

گسترش فعالیت‌های مجرمانه در اینترنت

یافته‌های جدید سرویس‌های اطلاعاتی کشور‌های مشترک‌المنافع نشان می‌دهد بحران کرونا و محدودیت‌های آن موجب انتقال بخش وسیعی از فعالیت‌های شبکه‌های مجرمانه به فضای مجازی شده است.

همه گیری کرونا موجب پدیدار شدن شرایطی شده است که شاید تاکنون کمتر توسط جوامع انسانی تجربه شده باشد. این بیماری همه گیر تبعات مختلفی از نظر بهداشتی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از کشورها به واسطه کرونا و قرنطینه اجباری که در بیشتر دنیا اعمال شد، دچار بحران‌های اجتماعی و اقتصادی شده‌اند. بسیاری از مشاغل دچار رکود شده و افراد زیادی شغل خود را از دست داده‌اند. در این میان یکی از مسائلی که کمتر مورد تحلیل و توجه عمومی قرار گرفته، تأثیر قرنطینه کرونا روی فضای مجازی و دنیای اینترنت است.

مطالعات جدید پژوهشگران نشان می‌دهد که جرایم اینترنتی و استفاده مجرمانه از فضای مجازی در دوران همه گیری کرونا با رشد زیادی مواجه شده است.

در همین رابطه آندری نوویکوف (Andrei Novikov)، رئیس مرکز مشترک مبارزه با تروریسم کشورهای مشترک‌المنافع (CIS)، گفت: تروریست‌ها در پی شرایط به وجود آمده از بیماری همه گیر کووید 19، از فرصت پدیدار شده و گرفتاری دولت‌ها نهایت استفاده را کرده و تجارت سیاه سلاح، مواد منفجره و مواد مخدر را به صورت آنلاین و در مقیاسی وسیع انجام داده‌اند.

وی در ادامه توضیحات خود خاطرنشان کرد: در مراحل اولیه این بیماری همه گیر، سرویس‌های اطلاعاتی CIS شاهد شکل‌گیری سردرگمی خاصی بین سازمان‌های تروریستی در رابطه با حمایت مالی و تأمین منابع بودند.

در حقیقت، بستن مرز و جداسازی کل مناطق و شهرها در کنار اعمال قرنطینه‌های شدید، تدارکات تولید و توزیع مواد مخدر و قاچاق را به شدت محدود کرده و همچنین در بحث تجارت بین المللی اسلحه و مواد منفجره نیز کانال‌های ارتباطی بین شبکه‌های تروریستی مختل شده بود.

اطلاعات جمع‌آوری شده توسط شبکه‌های اطلاعاتی کشورهای مختلف نشان می‌دهد که گروه‌های تروریستی و قاچاقچیان اسلحه و مواد مخدر پس از شوک اولیه ناشی از کرونا، از شبکه‌های مختلف اینترنت در قالب گسترده‌ای استفاده کرده و توانستند خود را مجدداً سازماندهی کرده و فعالیت‌هایشان را از سر بگیرند. در حقیقت طی این دوران ما شاهد یک انتقال گسترده جرائم از دنیای واقعی به دنیای مجازی هستیم.

وی در خاتمه توضیحات خود افزود: استفاده از زیرساخت‌های اینترنتی نمی‌تواند به طور کامل پاسخگوی نیازهای قاچاقچیان و شبکه‌های تروریستی باشد، زیرا در نهایت آن‌ها نیازمند تبادلات فیزیکی هستند اما دنیای مجازی می‌تواند تا حد زیادی در ساماندهی این شبکه‌ها مفید باشد. هرچند در نهایت قاچاق اسلحه یا مواد مخدر به تعامل فیزیکی نیاز دارد.

این موضوع به دلیل اهمیت خاص آن باید به طور ویژه و جدی مورد توجه سازمان‌های اطلاعاتی و پلیس کشورهای درگیر با قرنطینه کرونا قرار گرفته تا با ردیابی و شناسایی این شبکه‌های غیرقانونی، از ادامه فعالیت آن‌ها جلوگیری شود.

سینا/

برچسب ها: فعالیت مجرمانه ، اینترنت ، سرویس اطلاعاتی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000IrK

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: فعالیت مجرمانه اینترنت سرویس اطلاعاتی مواد مخدر شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۸۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،کتاب «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» تالیف هژیر فتحی و با همکاری فائزه تقی‌پور منتشر شد.

روندهای طی شده دهه‌های اخیر نشان داده که میزان مصرف رسانه‌های سنتی که روزگاری رسانه‌های جریان اصلی جامعه بوده‌اند رو به افول نهاده و شبکه‌های اجتماعی مجازی منبع اصلی دریافت اطلاعات شده‌اند. تبدیل این شبکه های اجتماعی به عنوان منابع اصلی تولید و توزیع خبر، فضایی را شکل داده است که این روزها می توان ادعا کرد رسانه‌های سنتی دیگر مثل گذشته قادر نیستند دستورکار برای افکار عمومی تعیین کنند. در این وضعیت، رسانه‌های اجتماعی کارکرد تعیین دستورکارها و برجسته سازی موضوعات را بر عهده گرفته اند از این منظر متخصصان حوزه رسانه در خصوص ادامه این روند و آینده مواجه ای که شبکه های اجتماعی با رسانه های سنتی دارند، نگران باشند.

منظر آینده پژوهی در حوزه رسانه هم برای تحریریه رسانه ها و هم برای سیاستگذاران حوزه رسانه مفید و اثر بخش خواهد بود. در این کتاب کوشیده شد که سناریوهای محتمل آینده که در مواجهه شبکه های اجتماعی مجازی با رسانه های سنتی ایران رخ خواهد داد، با روش علمی شناسایی و تبیین شود تا هم فعالان حوزه رسانه به خصوص مطبوعات از آن بهره ببرند و هم متولیان رسانه ای کشور درک بهتری از جایگاه آینده شبکه های اجتماعی در فضای رسانه ای کشور داشته باشند.

کتاب حاضر حاصل پژوهشی است با روش آینده‌پژوهی در مقطع دکترا، با عنوان «آینده پژوهی شبکه های اجتماعی در مواجهه با رسانه های سنتی ایران از منظر روابط قدرت» که در آن سعی شده آینده های محتملی که شبکه های اجتماعی مجازی در مواجهه با رسانه های سنتی ایران دارند، شناسایی و تبیین شود. در این پژوهش، خبرگان رسانه ای، دانشگاهی و فضای مجازی به شناسایی مولفه های اثربخش در این مواجهه رسانه ای پرداختند که در نهایت به ترسیم سناریوهای آینده منجر شد. همچنین در فصل آخر نیز به موضوع روزنامه نگاری رباتی به عنوان روشی برای برون رفت رسانه های سنتی از منجلاب کمبود مخاطب و بهبود وضعیت این وسایل ارتباط جمعی در حوزه محتوا و مخاطب پرداخته شده است.

«آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» در ۱۸۰ و به قیمت ۱۸۰ هزار تومان در سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899353

دیگر خبرها

  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • اجرای عمليات پليس فتا عليه فروشندگان سلاح در اینترنت
  • پربیننده‌ترین مسابقات ورزشی تاریخ در اینترنت
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • غافلگیری حاملان ۴۳۵ کیلو موادمخدر در ریگان
  • غافلگیری قاچاقچیان در محل دپوی ۴۳۵ کیلو مواد مخدر در ریگان
  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • ۵ صفحه مجازی هنجارشکن مسدود شد
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • کشف ۲۵۶ کیسه آرد خارج از شبکه در نهاوند