Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، جمشید محبت خانی فرمانده یگان محیط زیست در نشست خبری که به مناسبت روز ملی محیط‌بان برگزار شد، در خصوص آتش سوزی در مناطق چهارگانه که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، اظهار داشت: با توجه به افزایش بارندگی‌ها از سال گذشته پیش بینی افزایش آتش سوزی را داشته‌ایم و به همین دلیل در اردیبهشت ماه ابلاغاتی به استان‌ها صورت گرفت و در حال تجهیز امکانات اطفای حریق به محیط‌بانان تا هفته آینده هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه عمده آتش سوزی در کشور بر اثر خطای انسانی است، از مردم خواست در محیط‌های طبیعی از طبخ غذا، استعمال دخانیات و رهاسازی ظروف یک‌بار مصرف و شیشه‌ای اجتناب کنند تا بتوانیم این مناطق را حفظ کنیم.

فرمانده یگان محیط زیست گفت: اخبار خوب برای محیط‌بانان در آستانه روز محیط‌بان، برقرار شدن امکان ارتباط بیسمی محیط‌بانان به صورت سراسری و با کمک جی پی اس است و به این ترتیب محیط‌بانان به صورت آنلاین کنترل عملکرد می‌شوند و می‌توانیم سریعاً به ۶۰۴ پاسگاه محیط بانی امداد رسانی شود.

محبت خانی افزود: امسال برای تقویت توان موتوری خودروهای مناسبی انتخاب کنیم تا برای محیط‌بانان خودروهای صعب‌العبور تا پایان سال تحویل خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: تجهیزات انفرادی برای دفاع شخصی برای بار دوم پس از دو سال تا پایان سال تحویل محیط‌بانان خواهد شد.

فرمانده یگان محیط زیست با اشاره به اینکه حدود ۲۰ ماه است هیچ محیط‌بان شهیدی نداشته‌ایم این مساله را ناشی از آموزش مناسب و تأمین تجهیزات و افزایش نظارت است.

وی با بیان اینکه در مدت سه ساله گذشته از میان ۴ محیط‌بان محکوم به اعدام، دو نفر با رایزنی‌های محیط زیست و کسب رضایت اولیای دم از اعدام نجات پیدا کردند گفت تنها یک نفر در این مدت حکمش اجرا شد و البته در سه سال پیش هیچ محیط بانی حکم اعدام نگرفته است.

فرمانده یگان محیط زیست در خصوص استخدام محیط‌بانان جدید اعلام کرد: ۲۵۰ نفر محیط‌بان در حوزه طبیعی در حال گذراندن دوره آموزشی هستند و ۵۰ نفر دیگر در حوزه دریایی مشغول انجام وظیفه خواهند شد.

وی با بزرگداشت یاد ۵ جان‌باخته آتش سوزی‌های اخیر گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهند کسانی که داوطلبانه بدون هیچ گونه منافع مادی در آتش سوزی‌ها حضور پیدا می‌کنند و برای ما بسیاری با ارزش است اما چون این افراد تخصص ندارند، باید در کنار دیگر محیط‌بانان به فعالیت بپردازند.

محبت خانی با ابراز تأسف از جان باختن سه فعال محیط زیست در سه روز گذشته گفت: محیط‌بانان هشدار داده بودند، که از محل آتش سوزی بازگردند اما به دلیل دلسوزی ماندند و متأسفانه جان باختند.

فرمانده یگان محیط زیست در خصوص وضعیت دو جانباز ماه‌های از جامعه محیط بانی اخیر ابراز داشت: شرایط محیط‌بان جانباز خوب است و هادی پور متأسفانه به دلیل عفونت همچنان بستری هستند.

وی از برگزاری سه جلسه در خصوص فضای مجازی و ایجاد مرکز رصد و پایش این فضا خبر داد.

فرمانده یگان محیط زیست گفت: به دستور رئیس سازمان محیط زیست همه محیط‌بانان در حوزه محیط بانی به کار گرفته شده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: محیط‌بانان و خانواده‌هایشان از هزینه‌های سازمان بیمه شدند. و ۵ نفر محیط بانی که در اثر فوت طبیعی از بین رفتند از این بیمه استفاده کردند.

محبت خانی با اشاره به اینکه زیر ۱۰ درصد آتش سوزی‌ها در مناطق عمدی است یا آور شد: امسال تعداد آتش سوزی‌های عمدی بالاتر بوده است و اکثراً دستگیر شده‌اند و پرونده‌هایشان تحت پیگیری قضائی است و ۹۰ در صد مابقی خطای انسانی غیر عمد است.

فرمانده یگان محیط زیست گفت: پلیس پیشگیری همکاری ویژه ای در خصوص برخورد با مجرمینی که عامدانه اقدام به آتش زدن طبیعت می‌کنند با سازمان دارد.

وی دمنده را پر درخواست ترین وسیله اطفای حریق از سوی محیط‌بانان دانست و ابراز داشت: ۱۵۰ دمنده تا دو هفته دیگر تحویل محیط‌بانان می‌شود.

وی با اشاره به افزایش سه برابری وسعت آتش سوزی در جنگل‌ها گفت: ۱۶۵۴ هکتار وسعت آتش سوزی‌های سال جاری بوده و استان‌های فارس، خوزستان، بوشهر و کرمانشاه بیشترین تعداد آتش سوزی را داشته‌اند.

محبت خانی تعداد آتش سوزی سال جاری را ۵۶ مورد و سال گذشته ۸۲ مورد عنوان کرد و گفت: وسعتاین آتش سوزی‌ها افزایش یافته است.

وی یادآور شد: بازه زمانی ثبت شرایط محیط‌بانان جانباز و شهید در بنیاد شهید طولانی است و پیگیر تغییر این شرایط هستیم

فرمانده یگان محیط زیست با اشاره به اینکه پیگیری و پرداخت دیات همه ۱۰۰ درصدی پرداخت شده است گفت: محیط بانانی که صدمه دیده بودند از سال ۹۲ معوقات شأن پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه سامانه ۱۵۴۰ هنوز در برخی استان‌ها مشکلاتی دارد، از آغاز همکاری مناسب با ناجا و همکاری سامانه فوریت ۱۱۰ خبر داد و افزود: اگر هر جای کشور سامانه ۱۵۴۰ امکان تماس نداشتند با سامانه ۱۱۰ گزارش داده می‌شود تا از این طریق به محیط زیست گزارش داده شود.

محبت خانی از ادامه روند صدور کارت‌های همیار محیط‌بان خبر داد و گفت: تا به حال ۴۳۷ همیار درخواستشان تأیید شده است و برای توسعه این فعالیت، نیازمند اطلاع رسانی بیشتر هستیم.

وی افزود: در سه ماهه نخست از پارک پردیسان استقبال ویژه ای شده است و متأسفانه حریق‌های شب‌های گذشته اتفاق افتاده است و همچنین با افزایش جمعیت بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این پارک حضور پیدا می‌کنند که باید این مساله مدیریت شود.

محبت خانی از برخورد با بیش از ۵۰ مورد از تخلفات فضای مجازی و رسیدن آن به مرحله پیگیری قضائی اشاره کرد و گفت: جرایم زیست محیطی از سوی فضای حقیقی به فضای مجازی سوق پیدا کرده است.

محبت خانی با اشاره به ابلاغ لایحه حمایت از محیط‌بانان اظهار داشت: بر این اساس محیط‌بانان می‌توانند در مقابل تهدید سلاح سرد هم می‌تواند از سلاحش استفاده کنند و اگر چند نفر حتی بدون سلاح بخواهند به محیط‌بان حمله کنند باز هم امکان استفاده از سلاح وجود دارد.

وی افزود: بر اساس این لایحه اگر جان محیط‌بان و همیار غیر مسلح هم در خطر باشد، محیط‌بان مسلح می‌تواند از سلاحش استفاده کند.

فرمانده یگان محیط زیست تاکید کرد: استفاده سلاح برای ضابطین آخرین راهکار است.

محبت خانی خاطرنشان ساخت: پرونده‌های محیط بانی در شعبه ویژه دادسراها پیگیری خواهد شد.

کد خبر 4961996

منبع: مهر

کلیدواژه: فرمانده یگان حفاظت محیط زیست محیط بان وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه شورای شهر تهران ویروس کرونا هفته قوه قضاییه شهرداری تهران روز جهانی مبارزه با مواد مخدر کمیته امداد امام خمینی اکبر طبری سیدابراهیم رئیسی مواد مخدر ستاد مبارزه با مواد مخدر وضعیت راهها سازمان تامین اجتماعی فرمانده یگان محیط زیست محیط زیست آتش سوزی ها محیط بانان محیط بانی محبت خانی محیط بان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۹۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسألە حفاظت ازمحیط‌زیست در ایران مانند آن چه در اندیشە فلسفی سایر نقاط جهان نیز مشابه آن روی داده است، در پارادایم طبیعت‌گرایی ظهور یافت.

نرگس آذری (دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی سیاسی) در مقاله‌ای با عنوان «در باب ضرورت یک انقلاب شناختی در جامعه‌شناسی ایرانی» به این موضوع اشاره می‌کند که اهمیت به محیط‌‌زیست به مثابۀ نوعی بینش در مقابل انسان‌محوری فزاینده عصر توسعه و مدرنیسم قد علم کرده است و رویکرد طبیعت‌محورانه‌ای را شکل داده  که در آن محیط‌زیست نیازمند توجه و مراقبت فوری است.

* محیطزیست  و مناطق حفاظت شده

به زعم این پژوهشگر حفاظت از محیطزیست نیازمند تعریف محیطزیست در تقابل با فعالیت‌های انسانی دانسته شده است و از همینجا مرز‌های محیط‌زیست در آن چه اکنون به عنوان مناطق چهارگانه‌ حفاظت شده می‌شناسیم پدید آمد. شکل‌گیری این مرز‌ها به زمان تصویب قانون شکار به عنوان اولین قانون محیط‌زیستی کشور و ایجاد مناطق ممنوعه در سال ۱۳۴۲ برمی‌گردد.

او در ادامه می‌نویسد در آن زمان با توجه به وسعت کشور و بودجه‌های محدودی که در اختیار شورای شکار قرار می‌گرفت، تشخیص داده شد اگر عمده منابع اعتباری به مناطقی تخصیص داده شود که به لحاظ بوم‌شناختی اهمیت ویژ‌ه‌ای دارند، موجب موفقیت بیشتر در حفاظت از آن مناطق خواهد شد. بنابراین نواحی حفاظتی که  بعداً مناطق حفاظت شده نامیده شد به وجود آمد. در این مناطق شکار ممنوع بود مگر آنکه مجوز لازم از شورای شکار گرفته شود.

* رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

آذری می‌نویسد مراتع و جنگل‌های واقع در مناطق حفاظت شده تابع محدودیت‌هایی بود که از سوی شورای شکار و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی اعلام شده بود و با تصویب قانون شکار و صید در سال ۱۳۴۶ و تأسیس سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مفاهیم پارک‌های ملی و مناطق حفاظت شده به روشنی تعریف گردید.

آذری در ادامه توضیح می‌دهد که تا قبل از تأسیس سازمان حفاظت محیطزیست در سال ۱۳۵۰، حدود ۶ پارک ملی و ۳۵ منطقۀ حفاظت شده شکل گرفت. بدین ترتیب حدود هفتاد سال پیش، ترسیم این مرز‌ها با انگیزه ایجاد امکان حفاظت با توجه به محدودیت‌های موجود، محیط‌زیست مورد حمایت و حفاظت را به نام محیطزیست معرفی کرد و چهار طبقە حفاظتی با نام‌های پارک‌های ملی، پناهگاه‌های حیات‌وحش، مناطق حفاظت‌شده و آثار طبیعی ملی تعریف و رده‌بندی شد.

* جهان مدرن و محیط‌زیست

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد در کشور تمام تلاش براین بود که مناطق حفاظت شده  با ملاک‌های جهانی و حتی نام‌های رایج منطبق شود که در ایران آنها با نام مناطق چهارگانۀ محیطزیست شهرت دارند. اما این مرز‌ها هرگز نیازی به انطباق با زیست‌بوم تاریخی جامعۀ پیرامونی در خود ندیده‌اند؛ اگرچه این ظهور صنایع و شهر‌های مدرن و نیاز‌های فزاینده‌اش بود که محیط‌زیست را متأثر می‌ساخت.

این نویسنده در جمع‌بندی این پژوهش به این موضوع اشاره می‌کند که آنچه در تعیین مناطق چهارگانه، به عنوان تهدید نهایی معرفی و توسط مرز‌ها تهدید شد عمدتاً فعالیت‌های جامعۀ روستایی بود. جامعه‌ای که به واسطۀ همین اعلان جنگ، خود را برای گسترش مرز‌های جغرافیایی و مرز‌های بهره‌برداری‌اش حریص‌تر کرد، جدالی که تاکنون برای تعیین حدود مرز‌ها از دوسوی این جبهه‌ها ادامه دارد. موقعیتی که در میانه نبرد قانون و منافع نابودی محیط‌زیست در همە ابعاد و شاخص‌هایش را هدف گرفته است.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • حمام شیشه‌ای سازه‌ای نوین طراحی دکوراسیون داخلی
  • آغاز تخفیفات بهاره بیمه نوین
  • اولین تصاویر از آتش سوزی هتل معروف در تهران
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی