Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از المسیره، شورای امنیت در جلسه‌ای که درباره سد النهضه برگزار شد بر حمایت از تلاش‌های اتحادیه آفریقا در حل بحرانی که ناشی از پروژه بزرگ ساخت سد بر روی رود نیل میان کشور‌های مصر، اتیوپی و سودان ایجاد شده تأکید کرد.

کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل که به نیابت از مصر خواهان برگزاری این نشست شده بود، گفت: آمریکا به تلاش‌های اخیر اتحادیه آفریقا برای تسهیل مذاکرات جدید میان سودان، مصر و اتیوپی درباره سد النهضه توجه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشکل در شورای امنیت مطرح شده به این دلیل که زمان کوتاه است و فرصت رسیدن به توافق به سرعت از بین می‌رود. ما از این سه کشور می‌خواهیم از اتخاذ هرگونه اقداماتی که می‌تواند حسن نیت برای رسیدن به توافق را از بین ببرد خودداری کنند.

دیگر حاضران در این نشست که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، نیز تأکید کردند حل کردن این پرونده به عهده اتحادیه آفریقاست.

اتیوپی روز شنبه بار دیگر بر آمادگی خود برای آغاز آبگیری سد النهضه در دو هفته آینده تاکید کرد و در عین حال متعهد شد که برای رسیدن به توافق نهایی با مصر و سودان با نظارت اتحادیه آفریقا تلاش کند.

در این نشست مجازی همچنین رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی گفت: اگر طرف‌ها اراده سیاسی برای دادن امتیاز بر اساس روح همکاری که در اعلام اولیه در سال ۲۰۱۵ بر آن تاکید شد داشته باشند رسیدن به توافق آسان است.

وی افزود: امیدواریم مصر، اتیوپی و سودان به تلاش‌های خود برای رسیدن به توافقی مفید ادامه دهند.

سامح شکری، وزیر خارجه مصر، گفت قاهره پیش‌نویس قطعنامه‌ای درباره سد النهضه برای بحث و بررسی در شورای امنیت ارائه کرده است که با نتایج نشست دفتر اتحادیه آفریقا هماهنگی داشته باشد تا هیچ نوع اقدامات یکجانبه‌ای اتخاذ نشود.

نماینده اتیوپی در سازمان ملل بر مخالفت این کشور با ارجاع این پرونده به شورای امنیت تأکید کرد و گفت که این کشور برای استفاده از منابع خود با روشی معقول تلاش می‌کند.

وی گفت: اتحادیه آفریقا تلاش زیادی درباره این پرونده می‌کند و اراده و مهارت بیشتری برای رسیدن به توافق درباره سد النهضه دارد. وی از شورای امنیت خواست بگذارد این پرونده در اتحادیه آفریقا حل شود.

نماینده اتیوپی گفت: ما به مصر یا سودان آسیب نمی‌زنیم. هرگونه نزاعی در آینده درباره حقوق آبی بین سه کشور باید به رهبران آن‌ها ارجاع داده شود. مصر اقدامات یکجانبه‌ای اتخاذ کرد.

عمر الصدیق، نماینده سودان در سازمان ملل بر مخالفت خارطوم با هرگونه اقدام یکجانبه‌ای درباره آبگیری سد النهضه تأکید کرد و گفت: رود نیل متعلق به همه کشور‌های حوزه آن است و اتیوپی باید برای حل این مشکل همکاری کند. باید قبل از آبگیری این سد به توافقی برسیم تا به زندگی میلیون‌ها نفر آسیب نزنیم.

مذاکرات سه جانبه درباره فعالیت و اداره سد النهضه از ابتدای ماه میلادی ژوئن آغاز شد و درباره فعالیت در دوره‌های خشکسالی و ساز و کار حل مشکلات احتمالی با مشکل مواجه شدند.

سد النهضه که اتیوپی بنای آن را از سال ۲۰۱۱ بر روی رود نیل آغاز کرد در صورت موفقیت آمیز بودن، بزرگترین سد برقی-آبی آفریقا با ارتفاع این ۱۴۵ متر خواهد شد که قدرت تولید ۶ هزار مگاوات برق را دارد. این پروژه بزرگ موجب ترس سودان و مصر درباره کاهش میزان آب دریافتی از رود نیل شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتحادیه آفریقا شورای امنیت سازمان ملل متحد سد النهضه برای رسیدن به توافق درباره سد النهضه اتحادیه آفریقا شورای امنیت سازمان ملل رود نیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۹۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره

به گزارش خبرگزاری مهر، توجه به رهنمودهای رئیس جمهور در هجدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مبنی بر ضرورت تأمین امنیت غذایی و افزایش دسترسی آحاد جامعه به غذای سالم و با کیفیت و ارزان، موضوع سلامت و کیفیت روغن خوراکی به عنوان یک کالای اساسی در سفره مردم در دستور کار دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار گرفت.

اولین جلسه کمیته فنی بهبود کیفیت و سلامت روغن‌های خوراکی در سال جدید در دبیرخانه شورای عالی برگزار و تمامی اقدامات دستگاه‌های اجرایی ذی ربط در زنجیره تولید و عرضه روغن خوراکی به ویژه واردات روغن خام و نگهداری آن در مخازن، تصفیه و پالایش روغن خام و تولید روغن در کارخانه بررسی شد.

در این جلسه، محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد: کیفیت و سلامت روغن خوراکی از مبدا ورودی روغن خام و کشت دانه‌های روغنی در مزرعه تا سفره آحاد جامعه باید به دقت پایش شود که یکی از مهم‌ترین اقدامات، ترخیص روغن خام وارداتی مناسب است.

دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به منظور حفظ و ارتقای سلامت مردم، سلامت روغن خوراکی، برنامه آرد و نان کامل، برنامه شیر مدارس و پایش سلامت محصولات کشاورزی و هم چنین وظایفی که هر یک از دستگاه‌های اجرایی ذیربط بر عهده دارند را در سال جاری با جدیت دنبال می‌کند.

کد خبر 6098801 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • نامه ایران به شورای امنیت در رد ادعاهای بی اساس اسرائیل
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • بسیج دبیرستان‌های فرانسه در حمایت از فلسطین
  • درخواست الجزایر از شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه
  • ادعای شورای امنیت اسرائیل درباره یحیی السنوار
  • شورای امنیت درباره غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • ایران در تهدید بحران سالخوردگی قرار دارد
  • شورای امنیت درباره گور‌های دسته‌جمعی در غزه تشکیل جلسه می‌دهد