Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، یگان مبارزه با تروریسم عراق، شامگاه پنجشنبه پنجم تیرماه در اقدامی هماهنگ با سفارت ایالات متحده آمریکا با یورش به پایگاه تیپ ۴۵ سازمان حشد شعبی شماری از نیروهای مقاومت را بازداشت کرد؛ در پی  واکنش‌های منفی گسترده در محافل سیاسی امنیتی این کشور، رزمندگان بازداشت‌شده نهایتاً چهار روز پس از دستگیری روز دوشنبه آزاد شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«حسن هانی‌زاده» کارشناس مسائل منطقه‌ای پیرامون همین موضوع در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تقریب، گفت:اقدام اخیر سازمان موسوم به مبارزه با تروریسم عراق در حمله به مقر حشد الحشبی و حزب الله عراق نتیجه هماهنگی مصطفی الکاظمی نخست وزیر و سرلشکر عبدالوهاب الساعدی رئیس سازمان مبارزه با تروریسم و نیروهای آمریکایی موجود در عراق است.

در طول هفته های گذشته شاهد مذاکرات بین دولت مصطفی الکاظمی و آمریکا بودیم؛الکاظمی اعتقاد دارد که حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق به تقابل گروههای مختلف عراق منجر خواهد شد و طبق مصوبه سال گذشته پارلمان عراق،  نیروهای آمریکایی باید خاک عراق را تخلیه کنند، اما این نیروها اعلام کردند که تحت هیچ شرایطی، با وجود نیروهایی مردمی عصائب الحق و حشد الشعبی و حرب الله نمی توانند از خاک عراق خارج شوند؛ به همین دلیل آمریکایی ها به دولت مصطفی الکاظمی فشار آوردند تا الحشد الشعبی و حزب الله را خلع سلاح کند و این اتفاق هم رخ داد.

اما واکنش سریع جریانهای سیاسی عراق و عشایر و فراکسیونهای پارلمان این کشور، نسبت به دستگیری فرماندهان الحشد الشعبی و حزب الله موجب شد، دولت الکاظمی عقب نشینی کند که این امر پیام بسیار مهمی برای نیروهای آمریکایی داشت و آن اینکه نیروهای حشد الشعبی که بنا به فرمان مرجعیت عراق تشکیل شده اند، از محبوبیت بالایی برخوردارند و جایگاه وسیعی در بین توده های مردم دارند، زیرا همین نیروهای حشد الشعبی و حزب الله در سرکوبی گروه تروریستی داعش در شمال و غرب عراق نقش فعالی ایفا کرده اند.

برخی جریانها معتقدند که مصطفی الکاظمی یک سناریوی را طراحی کرده است، تا به آمریکایی هایی پیام بدهد، نمی توانند با استفاده از قوه قهریه و قوه نظامی این نیروها را خلع سلاح کنند و اگر این اتفاق در پشت پرده رخ داده باشد و الکاظمی قصد داشته این پیام را به آمریکایی ها برساند که نمی تواند حشد الشعبی را خلع سلاح کند، این پیام مهمی برای آمریکایی هاست که باید از آن رمزگشایی بکنند.

ولی اگر مصطفی الکاظمی با کمک آمریکایی ها قصد دارد، حشد الشعبی و حزب الله و عصائب الحق را خلع سلاح کند، ناامنی ها در عراق گسترش پیدا می کند و دولت کاظمی دوام نخواهد آورد و در برابر فشار مردم ناچار به استعفا خواهد شد.

هانی زاده در بخشی از این گفتگو در مورد تأثیر رخدادهای منطقه بر روابط ایران و عراق گفت: روابط ایران و عراق روابط خاصی است و هیچ دولتی نمی تواند در کاهش یا افزایش این روابط نقشی ایفا کند؛ ایران جایگاه بسیار مهمی در میان مراجع و توده های مردم عراق دارد و اکثریت پارلمان عراق هم از افزایش و تقویت روابط تهران بغداد حمایت می کنند؛ امروز ایالت متحده آمریکا دریافته است که نمی تواند دولت عراق را تحت فشار قرار دهد تا نفوذ ایران در این کشور را کاهش دهد؛ به همین دلیل الان آمریکایی ها ناچارند از برنامه ها و طرحهای خود برای کاهش نفوذ ایران در عراق عقب نشینی کنند.

انتهای پیام/

گفتگو از: زهرا غلامی
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: حشد الشعبی و حزب الله نیروهای آمریکایی مصطفی الکاظمی آمریکایی ها خلع سلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۰۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، آمریکا به ورود نیروهای روسی به نیجر واکنش نشان داد.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا امروز جمعه پس از اینکه منابع خبری از ورو نیروهای روسی به پایگاه هوایی در نیامی پایتخت نیجر خبر دادند، به این موضوع واکنش نشان داد و گفت که مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: روسها در مکانی جدا هستنند و نمی توانند به تجهیزات یا نیروهای ما برسند. همواره بر سلامت نیروهایمان و حمایت از آنها تمرکز داریم. با این حال مشکلی بابت حمایت از نیروهای ما وجود ندارد.

یک مقام آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کرد که روسیه تعدادی از نیروهایش را در حالی به یک پایگاه هوایی در کشور آفریقایی نیجر منتقل کرده که هنوز تعداد اندکی از نیروهای آمریکایی در آنجا حضور دارند. بیشتر نیروهای آمریکایی قبلاً از این پایگاه در شهر نیامی، پایتخت نیجر خارج شده بودند.

ورود مستشاران نظامی روسی به این کشور در غرب آفریقا حدود سه هفته پیش و در پی تصمیم نیجر مبنی بر خروج تمام نیروهای آمریکایی صورت گرفت. این فرمان به طور قابل توجهی بر تلاش‌های نظامی ایالات متحده در منطقه موسوم به «منطقه ساحل» تأثیر گذاشت، منطقه‌ای وسیع در پایین بیابان «صحرا» که در آن شاخه‌های مرتبط با القاعده و داعش فعال هستند.

پنتاگون اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از این کشور خارج خواهند شد اما جدول زمانی دقیقی برای آن ارائه نکرده است.

زمانی که نیروهای روسی ماه گذشته میلادی وارد نیجر شدند، مشخص نبود که در کجا اقامت دارند. یک مقام آمریکایی گفت که آنها اکنون در طرف دیگر پایگاه نیامی، معروف به (پایگاه هوایی ۱۰۱) قرار دارند و نزدیک نیروهای آمریکایی نیستند. این پایگاه در کنار فرودگاه بین‌المللی دیوری هامانی است، جایی که سایر نیروهای بین‌المللی - مانند آلمانی‌ها و ایتالیایی‌ها - نیز در آن ساکن هستند.

این مقام به شرط ناشناس ماندن درباره تحرکات این نیروها صحبت کرد. دقیقاً مشخص نیست که چه تعداد از نیروهای آمریکایی در پایگاه نیامی باقی مانده‌اند. حضور روسیه در این پایگاه در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها بین واشنگتن و مسکو بر سر حمایت مستمر ایالات متحده از ارتش اوکراین همچنان بالا است.

حدود ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی هنوز در نیجر هستند، اما بخش اعظم آن‌ها به پایگاه هوایی ۲۰۱ در نزدیکی اغادیز در ۹۲۰ کیلومتری پایتخت نقل مکان کردند.

کد خبر 6095680

دیگر خبرها

  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند
  • تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری فرهنگی ایران و عراق
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟