Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش «پارسینه»، انفجار بامداد جمعه در شرق تهران که در نزدیکی کارخانه‌های صنایع دفاعی پارچین رخ داد، موجب شد تا برخی از احتمال حمله سایبری یا دست داشتن عوامل خارجی در این رابطه سخن بگویند.

روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به این که توجه به تئوری‌های توطئه از مشغولیت‌های ملی در ایران است، به این نکته می‌پردازد که همزمان با انفجار تهران، خبر‌هایی هم درباره قطع برق در شیراز منتشر شد، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که این حوادث به هم مرتبط باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مقامات ایران دلیل رسمی این حادثه را انفجار یک مخزن گاز در منطقه عمومی پارچین اعلام کردند.

فابین هینز، کارشناس مسائل نظامی ایران در «مرکز مطالعات منع اشاعه هسته‌ای جیمز مارتین» به نیویورک تایمز گفت: «به نظر می‌رسد که نوعی منبع گاز یا مایع منفجر شده است. احتمالا گاز صنعتی که برای تولید موشک نیاز است.»

البته در تصاویر چیزی مشخص نیست و ساختمان‌های اصلی در مرکز تولید موشک هم آسیب ندیده اند.

برنامه موشکی ایران از مدت‌ها پیش هدف فعالیت‌های جاسوسی اسرائیل بوده است و هرگاه حادثه‌ای رخ داده است، برخی موضوع خرابکاری را هم مطرح کرده اند.

اما این بار به گفته نیویورک تایمز مسئله کاملا متفاوت است. هر دو سرویس اسرائیلی فعال در عملیات‌های خارجی، یعنی موساد و واحد اطلاعات ارتش اسرائیل، اعلام کرده اند که در حال تحقیق بر روی این حادثه اند و هنوز درباره این که ناشی از اتفاق بوده یا خرابکاری به جمع بندی نهایی نرسیده اند. البته چندین مقام اسرائیلی تاکید کرده اند که این رژیم دخالتی در انفجار شرق تهران نداشته است.

مقامات آمریکایی هم می‌گویند درباره این که نوعی خرابکاری صورت گرفته باشد تردید دارند. آمریکا و اسرائیل معمولا در مورد عملیات‌های سری این چنینی هماهنگ عمل می‌کنند، همانند آنچه یک دهه پیش در مورد حمله سایبری به تاسیسات هسته‌ای نطنز رخ داد.

رونن سولومون، نویسنده بلاگ اطلاعاتی «اینتلی تایمز» هم به این موضوع اشاره دارد که انفجار مذکور «خسارت اندکی» به همراه داشته است، هرچند تاسیسات گسترده‌ای در آنجا وجود دارد که به عنوان بخشی از «گروه صنعتی شهید همت» تحت تحریم‌ اقتصادی آمریکا است.

برخی دیگر از تحلیلگران هم می‌گویند اگر این انفجار یک خرابکاری بوده، به شکلی محتاطانه طراحی شده تا آسیب‌های اندک آن موجب تحریک ایران به انتقام گیری نشود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: انفجار شرق تهران حمله سایبری خرابکاری جاسوسی اسرائیل آمریکا پارچین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۰۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که از ماه جنوری تا مارچ سال جاری میلادی دست‌کم ۳۶ تن در پی حملات داعش در افغانستان کشته و ۱۱۸ تن دیگر زخمی شده‌اند.

یوناما امروز با نشر گزارشی به دستور شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان گفت که در این حملات بیشتر شیعیان هدف قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش، از ۶ تا ۱۱ جنوری، سه انفجار بمب‌دستی در شهر کابل سبب کشته و زخمی شدن دست‌کم ۷۹ غیرنظامی شده است.

یوناما افزوده است که در ۶ جنوری پنج غیرنظامی در پی انفجار ماین جاسازی‌شده در یک بس مسافری در منطقه دشت‌برچی کابل کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنان در ۹ جنوری انفجار ماین جاسازی‌شده در یک موتر حامل کارمندان اداره زندان‌های طالبان در منطقه «الوخیل» کابل، سه کشته و ۱۳ زخمی برجا گذشته است.

گزارش تصریح کرده که به تاریخ ۱۱ جنوری نیز در پی وقوع انفجاری در یک مارکیت تجارتی واقع در دشت‌برچی کابل که هنوز نوعیت آن مشخص نشده است، سه تن کشته و ۲۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

مردان، زنان و کودکان شامل قربانیان این حملات هستند.

طبق یافته‌های یوناما، حمله انتحاری در مقابل نمایندگی کابل بانک در قندهار هم ۲۵ کشته و ۵۰ زخمی برجا گذاشته است؛ این حمله در ۲۱ مارچ رخ داده بود.

مسئولیت تمام این حملات را گروه داعش بر عهده گرفته است.

این در حالیست که پس از ماه مارچ نیز کابل و هرات گواه حملات داعش بوده است.

در تازه‌ترین مورد، شام‌گاه دوشنبه، ۱۰ ثور، افراد تفنگ‌دار مربوط به داعش بر مسجد شیعیان در ولسوالی گذره هرات حمله کرده‌اند که در پی آن، شش تن به‌شمول زنان و کودکان کشته‌ شده‌اند و یک تن دیگر زخمی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ببینید | حمله جنگنده‌های اسرائیل به دمشق؛ صدای انفجار بلند شد
  • انفجار در حومه دمشق؛ اسرائیل مدعی رهگیری موشک و حمله متقابل است
  • شنیده شدن صدای انفجار در حومه دمشق
  • حمله رژیم اسرائیل به مناطقی در جنوب سوریه
  • حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است
  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما
  • نطق‌ شنیدنی در پارلمان اروپا درباره حمله ایران به اسرائیل
  • فیلم| تایمز انگلیس: به‌زودی حکم بازداشت نتانیاهو صادر می شود
  • دفاع دیدنی کارشناس مراکشی از حمله ایران به اسرائیل
  • تصاویر تازه دفتر رهبر انقلاب از حمله به اسرائیل