Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@14:01:56 GMT

خطرات جدی کرونا برای حقوق بشر

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۰۹۵۰

خطرات جدی کرونا برای حقوق بشر

به منظور پیشگیری از عمیق تر شدن نابرابری ها، حقوق بشر باید در مرکز توجه واکنش های کوتاه، میان و بلندمدت دولت ها درباره بحران قرار گیرد. خطر بزرگِ فقر، گرسنگی و بیکاری دائمیِ میلیون ها نفر وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ سازمان دیده بان حقوق بشر (hrw) طی انتشار سندی حاوی پرسش و پاسخ گفت که همه گیری کووید19 اثرات بلندمدت اقتصادی و اجتماعی دارد و به طرز نامتناسبی به کسانی که پیش از این بحران از نظر اقتصادی و اجتماعی آسیب پذیر بودند ضربه وارد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور پیشگیری از عمیق تر شدن نابرابری ها، حقوق بشر باید در مرکز توجه واکنش های کوتاه، میان و بلندمدت دولت ها درباره بحران قرار گیرد.

در این سند با عنوان "حمایت از حقوق اقتصادی و اجتماعی در حین و پس از کووید19: سؤال ها و پاسخ ها درباره کمک های اقتصادی و اجتماعی" آمده که بر اساس قوانین بین المللی، دولت ها باید در میان دیگر استانداردهای حقوق بشر از استانداردهای زندگی مناسب نیز حمایت کنند و این نیاز باید در مرکز واکنش اقتصادی به کووید19 باشد.

دیده بان حقوق بشر راه هایی که دولت ها به همه گیری واکنش نشان داده اند را بررسی کرد. سند فوق بر مبنای این تحلیل، به منظور توقف، جلوگیری و کاهش اثرات حقوق بشر و خطرات ناشی از پیامدهای اقتصادیِ همه گیری و اقدامات پیشگیرانه، توصیه ها و دستورالعمل هایی را به دولت ها و مؤسسات مالی ارائه می دهد.

"لنا سیمِت" محقق ارشد فقر و نابرابری در دیده بان حقوق بشر گفت: "دولت ها گام های مهمی در کاهش پیامدهای منفی اقتصادی برداشته اند، اما اکثر این اقدامات برای کسانی که بیشتر در معرض خطر هستند به قدر کافی و مناسب حمایت نشده اند."

وی افزود: "بسیاری از مردم علیرغم برنامه های امدادی گسترده، فقر را تجربه می کنند و قادر به تأمین نیازهای خود نیستند و برخی گروه ها از حمایت کامل محروم شده اند."

دیده بان حقوق بشر گفت که این کمک ها باید کسانی را پوشش دهد که به طور خاص در معرض بیشترین خطر اقتصادی و اجتماعی ناشی از کووید19 قرار دارند. اما برخی کشورها سیاست هایی را اتخاذ کرده اند که منحصرا به گروه های خاص، مناطق خاص جغرافیایی، وضعیت مهاجرت یک فرد یا مشارکت در اقتصاد رسمی کمک می کند.

چنین اقداماتی منجر به دسترسی محدود بسیاری از مردم به ویژه زنان به خدمات درمانی و حمایت های اجتماعی شده و آنها را در معرض خطر فقر قرار می دهد.

دیده بان حقوق بشر توصیه هایی را برای کمک های اقتصادی و اجتماعی در کوتاه، میان و بلندمدت ارائه می دهد.

 

حمایت در کوتاه مدت می تواند به شکل گسترش برنامه های موجود یا معرفی برنامه های جدید حمایت اجتماعی، تأخیر در پرداخت اجاره و رهن، مهلت قانونی برای بدهی های معوقه، تثبیت اجاره بها یا اقدامات کاهشی در آن و تعلیق هزینه های صنایع همگانی و قطع جریان عدم پرداخت و وصول بدهی باشد. دولت ها همچنین باید اقدامات لازم را در راستای آزمایش، درمان یا ساخت واکسن مقرون به صرفه و در دسترس همگان برای کووید19 انجام دهند.

دولت ها در حمایت های میان و بلندمدت به جای اینکه درگیر سختگیری های توهین آمیز باشند باید هزینه های بیشتری را صرف حمایت از حقوق اقتصادی و اجتماعی کنند. این امر می تواند شکلی از برنامه های دائمی حمایتی فوری را رقم بزند و سیستم های محافظتی اجتماعی قویتری که به پوشش جهانی برسد را ایجاد کند.

پرداختن به نابرابری های گسترده اقتصادی که همه گیری کروناویروس آن را تحت تأثیر قرار داده و تشدید کرده به سرمایه گذاری های بلندمدت در مراقبت های بهداشتی، حمایت اجتماعی و زیرساختی نیاز دارد.

این برنامه های بهسازی باید روش هایی که برخی از گروه ها را در طول همه گیری متحمل آسیب بیشتری کرده در نظر بگیرد و بهبود اقتصادی و اصلاح نابرابری هایی که منجر به ایجاد اختلافات می شود را در اولویت قرار دهد.

سیمِت گفت: "خطر بزرگِ فقر، گرسنگی و بیکاری دائمیِ میلیون ها نفر وجود دارد. این همه گیری تهدید به افزایش نابرابری های بیشتر اقتصادی می کند، مگر اینکه دولت ها کمک های اقتصادی و اجتماعی بلندمدت مؤثری را ارائه دهند."

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اقتصادی و اجتماعی دیده بان حقوق بشر میان و بلندمدت نابرابری ها همه گیری دولت ها کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۰۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حقوق سربازان اجرایی می‌شود؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، احمد راستینه اظهار داشت: ما احکام را تحویل دولت دادیم و به دولت اجازه دادیم بر اساس احکام جدول مصارف خود را تدوین کند، خب جداول ارتباطی به حقوق و مزایا ندارد؛ حقوق و مزایا از احکام تبعیت می‌کند لذا بهانه‌ای برای دولت وجود ندارد. دولت بر اساس احکامی که تصویب و ابلاغ شده باید نسبت به اعمال افزایش حقوق و مزایای سربازان اقدام کند.

بیشتر بخوانید: جزئیات کاهش مدت سربازی اعلام شد

وی با اشاره به تعیین تکلیف وضعیت تسهیلات در سال جدید و اینکه آیا با وجود عدم تصویب بودجه و نهایی شدن برنامه هفتم افزایش‌ها در آن اعمال می‌شود، گفت: الان هنوز سال مالی ۱۴۰۲ است و ربطی به کامل نشدن بودجه ندارد، براساس قانون کسانی که سال گذشته ثبت‌نام کردند و دریافت تسهیلات آن‌ها بنا به شرایطی به امسال موکول شده خب به نرخ سال گذشته دریافت می‌کنند و کسانی که امسال پرونده تشکیل داده و ثبت‌نام کنند، به نرخ امسال تسهیلات خود را دریافت خواهند کرد.

وی در ادامه اظهار داشت: تسهیلات ازدواج و فرزندآوری باید پرداخت شود و آنچه که در اینجا اهمیت دارد احکام بودجه است که تصویب و ابلاغ شده است، بر این اساس عدم بررسی و تصویب جداول بودجه مانعی برای بحث پرداخت تسهیلات ایجاد نمی‌کند.

راستینه همچنین در رابطه با افزایش حقوق سربازان نیز تصریح کرد: ما احکام را تحویل دولت دادیم و به دولت اجازه دادیم بر اساس احکام جدول مصارف خود را تدوین کند، خب جداول ارتباطی به حقوق و مزایا ندارد؛ حقوق و مزایا از احکام تبعیت می‌کند لذا بهانه‌ای برای دولت وجود ندارد. دولت بر اساس احکامی که تصویب و ابلاغ شده باید نسبت به اعمال افزایش حقوق و مزایای سربازان اقدام کند.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228905 برچسب‌ها سربازی اجباری

دیگر خبرها

  • افزایش حقوق سربازان اجرایی می‌شود؟
  • خبر جدید سازمان تامین اجتماعی درباره افزایش مستمری بازنشستگان/ حقوق‌ها قرار است چه تغییری کند؟
  • ماسک آزادی و حقوق بشر دولت‌های خارجی برای مردم جهان کنار رفته است
  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • جدول اضافه حقوق‌ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۳ کی اعمال می‌شود؟
  • لایحه پیشنهادی امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟
  • واکنش عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: تورم ۱۲۶ درصد بالا رفت، حقوق ۱۱۹ درصد