Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان مستند «فرشاد آقای گل» گفت: مستند ورزشی در ایران آن طور که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرد، اما اگر بدانم جشنواره‌ای با این تعداد مخاطبْ بخش ویژه‌ای برای این موضوع در نظر گرفته است حتماٌ آثار بیشتر و بهتری تولید می‌کنم. - اخبار فرهنگی -

جعفر صادقی، کارگردان مستند «فرشاد آقای گل» و مستندساز برگزیده دوره سوم جشنواره تلویزیونی مستند در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم درباره آشنایی‌اش با جشنواره گفت: از اولین دوره، جشنواره تلویزیونی مستند را دنبال می‌کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از دوستانم برگزیده دوره اول جشنواره بود و برایم جذاب شد که از کل کشور فرصت برابر پخش تلویزیونی برای آثار مستند وجود دارد.

او ادامه داد: از زمان افتتاح شبکه مستند، دید مردم نسبت به مستند بازتر شده، تلویزیون همه‌گیرتر از سینماست و فرهنگ تماشای مستند را بهتر می‎تواند جا بیندازد. پیش از این مردم تصور می‌کردند مستند یعنی آثار حیات وحش اما الان به لطف وجود شبکه مستند و این جشنواره دید مردم نسبت به فیلم مستند تغییر کرده است؛ جشنواره هم کمک بیشتری به این فضا کرده است.

صادقی با اشاره به پخش تلویزیونی آثار در جشنواره تلویزیونی مستند بیان کرد: پخش تلویزیونی در این جشنواره ویژگی منحصر به فرد برای مستند دوستان است و می‎توانند از فرصت آن برای تماشای مجموعه‌ای از آثار خوب استفاده کنند. خود من به واسطه این جشنواره به شدت به شبکه ‌مستند علاقه‌مند شدم و از سال اول برگزاری جشنواره تلویزیونی مستند هر سال در بازه یک‌ماهه برگزاری وقتم را با پخش آثار مستند تنظیم می‌کنم. برای فردی مثل من که علاقه‌مند به تماشای مستند است این فرصت طلایی برای تماشای تعداد زیادی مستند خوب است اما اگر به جذب مستندسازان حرفه‌ای در جشنواره فکر نشود تعداد مخاطبان کم خواهد شد و این برای افرادی مثل من که به این جشنواره بسیار علاقه‌مندیم اتفاق ناخوشایندی است.

کارگردان مستند ورزشی «فرشاد آقای گل» همچنین درباره مسئله پرداخت حق پخش به فیلم‌سازها گفت: این خیلی خوب است که جشنواره تلویزیونی مستند به فیلم‌سازها حق پخش پرداخت می‌کند ولی حقیقت این است که این مبلغ در قیاس با هزینه‌های تولید خیلی متناسب نیست. وقتی مستند در تلویزیون پخش می‌شود دیگر برگشت سرمایه به واسطه اکران سینمایی یا فروش به vodها خیلی سخت می‌شود؛ مسئولان جشنواره باید فکری به حال این مشکل بکنند تا فیلم‌سازهای حرفه‌ای که آثارشان هزینه تولید زیادی دارد، برای شرکت در جشنواره ترغیب بشوند.

او اضافه کرد: حسن بزرگ جشنواره تلویزیونی مستند، مخاطب بالای تلویزیون است که خودش عامل استقبال از جشنواره می‌شود؛ در اکران سینمایی تعداد مخاطبان نسبت به اکران تلویزیونی بسیار کمتر است و این که پخش تلویزیونی برای یک مستند اتفاق بیفتد خیلی با ارزش است. خود من مسئله مالی اولویت شماره دومم است و ترجیح می‌دهم مستند تماشاچی بیشتری داشته باشد. به نظرم فیلمی در گنجه بماند ارزش ندارد مستند باید مخاطب خودش را پیدا کند و خودش را به آن‌ها عرضه کند.

صادقی گفت: اگر جشنواره کمک‌های بهتری برای تولید آثار جدید به فیلمسازان برگزیده کند و تعداد این افراد را هم بالا ببرد در اصل به حیات خودش کمک کرده است. تشویق به ساخت آثار جدید و کمک به تولید آن‌ها باعث می‌شود جشنواره ادامه پیدا کند.

مستندساز گرگانی پیشنهادش درباره اجرای جشنواره را هم این‌طور مطرح کرد: به نظرم بهتر است تقسیم‌بندی موضوعی بخش‌های مختلف جشنواره به صورت دقیق‌تری انجام شود. این تقسیم‌بندی دقیق به حرفه‌ای‌تر شدن جشنواره کمک می‌کند؛ از سوی دیگر هم می‌تواند به تولید آثار مستند در حوزه‌هایی که مورد نیاز است اما کمتر به آن توجه می‌شود کمک شایانی بکند. مثلاٌ من به عنوان مستندساز ورزشی می‌دانم که مستند ورزشی در ایران آن‌طور که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرد، اما اگر بدانم جشنواره‌ای در سطح جشنواره تلویزیونی مستند با این تعداد مخاطب و اعتبار حرفه‌ای که دارد بخش ویژه‌ای برای این موضوع در نظر گرفته حتما آثار بیشتر و بهتری تولید می‌کنم.

او در ادامه به مسئله تبلیغات اشاره کرد و گفت: تبلیغات جشنواره در شبکه‌های دیگر تلویزیون بسیار ضعیف است تلویزیون می‌تواند با پخش هر روزه تیزر مستندهای جذاب در شبکه‌های مختلف به جذب مخاطبان بیشتر کمک کند. خیلی از افراد هستند که اصلاٌ از وجود این جشنواره خبر ندارند چه در میان فیلم‌سازها و چه در میان مخاطبان؛ این در حالی است که مستندها اگر تبلیغ شوند با توجه به سوژه‌های جذابی که دارند می‌توانند مخاطب عام را در تعداد بالا به خودشان جذب کنند و این هم برای فیلم‌ساز و هم برای تلویزیون حتماٌ ارزشمند خواهد بود.

صادقی درباره کیفیت جشنوراه تلویزیونی مستند تصریح کرد: جشنواره تلویزیونی مستند به نظر من نسبت به جشنواره‌های ایرانی دیگر بسیار حرفه‌ای و درست عمل می‌کند. به عنوان فیلم‌سازی که تقریباٌ در اکثر جشنواره‌های ایرانی شرکت می‌کنم باید بگویم این جشنواره بعد از جشنواره سینما حقیقت منظم‌ترین و حرفه‌ای‌ترین جشنواره مستند ایران است که با توجه به عمر اندکی که از افتتاح آن می‌گذرد بسیار جلوتر از جشنواره‌ای سه ساله عمل می‌کند. فکر می‌کنم روزی برسد که فیلم‌سازان مستند در ایران زمان برگزاری این جشنواره را در تقویم کاری خود لحاظ کنند تا به هر نحو ممکن بتوانند به همان اندازه که شرکت در جشنواره سینما حقیقت برایشان اهمیت دارد به این جشنواره هم حتماٌ اثری را ارسال کنند.

او در پایان گفت: از نظر من تلویزیون خانه اصلی فیلم مستند است و هر سال به دلیل علاقه زیادی که به جشنواره تلویزیونی مستند دارم اگر اثری داشته باشم حتماٌ در جشنواره شرکت می‌کنم چرا که شرکت در این جشنواره یعنی استفاده از فرصت طلایی نشان دادن اثر به تعداد بالای مخاطبانی که مستند برای آن‌ها ساخته شده است.

کارگردان مستند «بهشتی برای ملت»: می‌خواستیم ابهاماتی درباره شهید بهشتی را پاسخ دهیممستندهای "ترور" منتشر شد؛ از "سازمان" تا "یک روز به‌خصوص"

انتهای پیام/ 

R1539/P1397/S4,34/CT3 واژه های کاربردی مرتبط تلویزیون سینمای مستند مستند

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تلویزیون سینمای مستند مستند تلویزیون سینمای مستند مستند جشنواره تلویزیونی مستند کارگردان مستند پخش تلویزیونی تعداد مخاطب حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۱۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی نخستین طلایی ایران در المپیک را پیش‌بینی کرد | پادشاه ایرانی کشتی جهان باز هم طلا می‌گیرد

به گزارش هشمهری آنلاین به نقل از ایرنا، رقابت‌های کسب سهمیه المپیک همچنان ادامه دارد و کاروان ایران برای رقابت‌های ۲۰۲۴ پاریس تاکنون موفق به کسب ۱+۳۱ سهمیه شده است.

کشتی ۱۱ سهمیه (آزاد ۵ و فرنگی ۶)، تیراندازی ۴ سهمیه (هانیه رستمیان، شرمینه چهل‌امیرانی، فاطمه امینی، محمد بیرانوند)، تکواندو ۴ سهمیه (مهران برخورداری، ناهید کیانی، مبینا نعمت‌زاده، آرین سلیمی)، دوچرخه‌سواری جاده (رنکینگ اتحادیه جهانی)، شمشیربازی ۱+۳ سهمیه (پاکدامن، رهبری، فتوحی، باهر که سه شمشیرباز در بخش تیمی هم شرکت خواهند کرد و به محض رقابت نفر چهارم شمشیربازی ایران در پاریس، نام او در لیست سهمیه‌ها خواهند نشست)، وزنه‌برداری ۲ سهمیه (مصطفی جوادی در دسته ۸۹ و علی داودی در دسته ۱۰۲+ کیلوگرم)، قایقرانی ۵ سهمیه (۲ سهمیه در روئینگ و ۲ سهمیه در آب‌های آزاد و حضور ۵ ورزشکار) و سهمیه تاریخی ژیمناستیک (مهدی الفتی) ۸ رشته‌ای هستند که فعلا برای کاروان ایران موفق به کسب سهمیه شده‌اند و البته این تعداد بیشتر نیز خواهد شد.

از طرفی پیش‌بینی برخی مسئولان این است که کاروان المپیک کشورمان با ۳۵ سهمیه در ۱۶ رشته در بازی‌های المپیک شرکت خواهد کرد.

در این بین اما گفته می‌شود طبق پیش‌بینی‌ها با توجه به شرایط کنونی، کاروان ایران تنها ۲ طلا و یک برنز در پاریس خواهد گرفت؛ پیش‌بینی که سخت‌گیرانه به نظر می‌رسد. با این حال آن‌چه از زبان مسئولان در برخی جلسات مطرح شده، قطعی بودن کسب یک طلا برای کاروان کشورمان در پاریس است که این پیش‌بینی نیز بیش از حد محافظه‌کارانه است.

این درحالی است که پیش‌بینی هوش مصنوعی از مدال‌های احتمالی ایران در المپیک پاریس نقطه مقابل این پیش‌بینی‌ها است.

وقتی از هوش مصنوعی می‌خواهیم عملکرد کاروان ایران در پاریس ۲۰۲۴ را با توجه به شرایط کنونی از جمله مصدومیت حسن یزدانی نابغه جویباری کشتی آزاد، ناکامی فروغی در کسب سهمیه المپیک تیراندازی و تلاش تیم ملی والیبال برای اوکی کردن بلیت پاریس از مسیر لیگ ملت‌های والیبال پیش‌بینی کند، نتیجه جالب توجه و غافلگیرانه‌ای پیش‌روی‌مان قرار می‌دهد.

هوش مصنوعی معتقد است مسیر والیبال برای کسب سهمیه المپیک از طریق لیگ ملت‌های ۲۰۲۴ سخت است. با این حال این ابراز دیجیتال که غیبت فروغی در المپیک پیش‌رو را متاثرکننده می‌داند، پیش‌بینی می‌کند که کشتی، وزنه‌برداری، تکواندو و حتی تیراندازی و دوچرخه‌سواری ایران هم شانس کسب مدال در پاریس هستند.

هوش مصنوعی در پاسخ به این سوال که شانس‌های طلایی کاروان ایران در المپیک کدام رشته و ورزشکاران هستند، پاسخ می‌دهد: کشتی و وزنه‌برداری.

وزنه‌برداری درحالی از سوی هوش مصنوعی در زمره رشته‌های شانس طلا محسوب می‌شود که مسئولان ورزش کشور امید چندانی به مدالیست شدن این رشته در پاریس ندارند؛ چه رسد به کسب مدال طلا!

اما پیش‌بینی هوش مصنوعی درخصوص نتایج احتمالی کشتی آزاد در المپیک پاریس کاملا غافلگیرانه است.

این ابزار دیجیتال با ابراز تاسف از مصدومیت حسن یزدانی، کامران قاسمپور را یکی از شانس‌های کسب مدال در پاریس می‌داند و با قاطعیت معتقد است که امیرحسین زارع پادشاه سنگین وزن کشتی جهان نخستین مدال طلای ایران در المپیک پاریس را به نام خود ثبت خواهد کرد. در کشتی فرنگی هم پیش‌بینی کسب مدال از سوی ساروی و میرزازاده را دارد.

ضمن این که پیش‌بینی هوش مصنوعی این است که کاروان ایران بین ۳۰ تا ۳۵ سهمیه خواهد گرفت و بین ۵ تا ۹ مدال در این دوره از بازی‌های المپیک کسب خواهد کرد.

حال باید تا اواخر مرداد منتظر ماند و دید در نهایت پیش‌بینی هوش مصنوعی از عملکرد کاروان ایران درست از آب درمی‌آید یا خیر.

کد خبر 848109 برچسب‌ها ویژه ورزشی المپیک کشتی

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی نخستین طلایی ایران در المپیک را پیش‌بینی کرد | پادشاه ایرانی کشتی جهان باز هم طلا می‌گیرد
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • اختتامیه دومین جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه»
  • برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • (تصاویر) شاهکار طراح ایرانی در نمایشگاه خودرو پکن
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • ۲ انیمشن ایرانی به جشنواره معتبر انسی راه یافتند
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری