Web Analytics Made Easy - Statcounter

عراق با وجود کاهش صادرات نفت در ماه ژوئن، هنوز هم بیش از سهمیه این کشور در توافق کاهش تولید اوپک پلاس، نفت عرضه می‌کند. 

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، داده‌های مربوط به ارسال محموله‌ها و منابع صنعتی نشان می‌دهد صادرات نفت عراق در ماه ژوئن تقریبا ۹ درصد یا ۳۱۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است. این موضوع نشان‌دهنده این است که دومین تولیدکننده بزرگ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) حدود سه‌پنجم سهمیه کاهش تولید خود در توافق کاهش تولید اوپک پلاس را ارسال کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داده‌های شرکت‌ ردیابی نفتکش‌ پترو لجستیکز و مؤسسه رفینیتیو ایکون و یک منبع صنعتی نشان می‌دهد صادرات جنوب عراق در ۲۸ روز نخست ماه ژوئن به‌طور میانگین ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز بوده است. این رقم در مقایسه با رقم رسمی صادرات جنوب این کشور در ماه مه، روزانه ۲۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است.

دانیل گربر، مدیر اجرایی پترو لجستیکز در این باره گفت: این رقم کمترین سطح صادرات بصره در پنج سال اخیر است، اما تولید نفت عراق برای دستیابی به پایبندی کامل به سهمیه تولیدش مطابق توافق اوپک پلاس، هنوز باید روزانه  ۳۰۰ هزار بشکه دیگر کاهش یابد.

به گزارش شانا، اوایل ماه جاری میلادی، عراق به ائتلاف اوپک پلاس اعلام کرد برنامه‌ای فوری را برای کاهش تدریجی تولید نفت به‌منظور پایبندی کامل به سهمیه تولید خود مطابق با توافق اوپک پلاس آغاز خواهد کرد.

این اقدام عراق پس از آن صورت گرفت که اوپک پلاس خواستار پایبندی بغداد و دیگر کشورهای تخطی‌کننده از سهمیه کاهش تولید مطابق با توافق اخیر این ائتلاف شد.

اوپک، روسیه و متحدانشان در ۱۷ خردادماه پس از برگزاری نشستی از طریق ویدئوکنفرانس، به توافق رسیدند که کاهش تولید تاریخی نفت را به‌مدت یک ماه و تا پایان ماه ژوئیه تمدید کنند و با کاهش تولید ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه‌، حدود ۱۰ درصد از عرضه جهانی نفت، از مازاد عرضه ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا بکاهند.

محاسبات رویترز نشان می‌دهد سطح پایبندی عراق به توافق کاهش تولید در ماه مه تنها ۳۸ درصد و بسیار کمتر از عربستان سعودی بوده است. در صورتی که صادرات عراق در ماه ژوئن ثابت باشد، سطح پایبندی به ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت.

یک منبع صنعتی درباره صادرات ماه ژوئن عراق گفت: بله کاهش یافته است، اما هنوز حتی نزدیک به سهمیه هم نیست.

احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق  روز یکشنبه (هشتم تیرماه) تصریح کرد: به نفع عراق است که با ائتلاف اوپک پلاس برای بالا بردن ارزش بازار نفت همکاری کند.

بغداد پیش از این تمایلی به پیوستن به تلاش‌های پیشین کاهش عرضه اوپک که از سال ۲۰۱۷ آغاز شد، نداشت و در بعضی مواقع کمترین سطح پایبندی به کاهش تولید اوپک را داشت.

صادرات شمال عراق نیز در ماه ژوئن کاهش یافته است. تاکنون، کل صادرات شمال عراق حدود ۳۷۰ هزار بشکه در روز است که نسبت به ماه مه حدود ۱۱۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.

منبع: شانا

کلیدواژه: عراق اوپک پایبندی به توافق اوپک توافق کاهش تولید اوپک پلاس هزار بشکه در روز کاهش یافته ماه ژوئن کاهش تولید اوپک پلاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۲۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد

هند طی ماه میلادی گذشته، نفت بیشتری از روسیه و نفت کمتری از عراق و عربستان سعودی وارد کرد.

به گزارش ایسنا، پالایشگاه‌های هندی از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ که باعث شد غرب، مسکو را هدف تحریم‌های گسترده‌ای قرار دهد، مشتری نفت روسیه شده اند. آمارهای مقدماتی نشان داد روسیه در آوریل، بزرگترین صادرکننده نفت به هند ماند و پس از آن، کشورهای عراق و عربستان سعودی در رتبه دوم و سوم ایستادند.

هند که سومین واردکننده و مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است، خرید نفت را در آوریل نسبت به ماههای قبل، ۱۳ تا ۱۷ درصد افزایش داد. واردات نفت هند از عراق، به میزان ۲۰ تا ۲۳ درصد کاهش یافت.

طبق آمار شرکت مالی LSEG، انتظار می‌رود واردات نفت از روسیه به هند در ماه مه، به ۱.۱ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۱.۷۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.

تحلیل رویترز با استفاده از آمار رصد نفتکش، نشان داد در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ که در ۳۱ مارس به پایان رسید، سهم نفت خاورمیانه از کل واردات نفت به هند به ۴۶ درصد رسید که پایین‌ترین رکورد از سال ۲۰۰۲-۲۰۰۱ است و در مقایسه با ۵۵ درصد سهم نفت خاورمیانه در سال مالی قبلی، کمتر است. علت اصلی این کاهش، افزایش خرید نفت از روسیه بوده است که به تنهایی، در حدود ۳۵ درصد از کل واردات نفت به هند در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳، سهم داشت.

بر اساس گزارش رویترز، نفت روسیه به دلیل این که با تخفیف عرضه می‌شود، ارزان‌تر از گریدهای نفتی مشابه در آسیاست اما گفته می‌شود پالایشگاه‌های هندی حاضر نیستند نفت روسیه را که با نفتکش‌های شرکت سوفکامفلوت حمل شده است، دریافت کنند زیرا نگران نقض تحریم‌های آمریکا علیه روسیه هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ |برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد