Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@23:03:32 GMT

تغییرات نسلی در فضای سیاسی آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۴۵۷۴

تغییرات نسلی در فضای سیاسی آمریکا

به گزارش افکارنیوز،

در سال 2018 زمانی که «اوکاسیو کورتز» در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس نمایندگان آمریکا با کمتر از 30 سال سن توانست «جو کراولی» سیاستمدار با سابقه نیویورکی را شکست دهد، کمتر کسی تصور می‌کرد که موج گسترده و قدرتمندی که وی را به سمت نمایندگی رسانده همچنان بتواند در فضای سیاسی آمریکا استمرار پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار بین الملل- با این حال کارزار  «برنی سندرز» که توانست بایدن را تا یک قدمی شکست پیش ببرد و جنبش قدرتمندی که اعتراضات گسترده شهرهای مختلف آمریکا در اعتراض به قتل «جورج فلوید» را پیش برد حالا در عرصه سیاسی قدرت نمایی می‌کند.

هفته گذشته نامزدهای جناح چپ حزب دموکرات توانستند، پیروزی‌های جدیدی را در عرصه سیاسی کسب کنند و در یک نمایش قدرت عجیب در سه حوزه انتخابیه توانستند نمایندگان قدیمی و استخوان‌خردکرده حزب دموکرات را شکست دهند.

*دار و دسته نیویورکی‌ها

در مهیج‌ترین بخش این رقابت‌ها یک مدیر مدرسه راهنمایی به نام «جمال بومن» توانست «الیوت انگل» رئیس کمیته امور خارجی مجلس سنا را در رقابت‌های انتخاباتی درونی حزب دموکرات شکست دهد. این شکست برای انگل که سابقه نزدیک به 30 سابقه خدمت در کنگره را دارد، فوق‌العاده تلخ بود. شاید از همین رو ستاد انتخاباتی انگل، خواهان باز شماری آرا به خصوص آرای پستی شده اما طرفداران بومن از هم‌اکنون جشن پیروزی گرفته‌اند و از نتایج شمارش آرای اولیه مطمئن هستند.

در منطقه «برانکس» به عنوان یکی از 5 منطقه شهری بزرگ در نیویورک نیز «ریچی تورس» توانست نامزدی حزب دموکرات در منطقه پانزدهم کنگره را به دست آورد. هر دو نماینده علاوه بر حمایت گسترده اوکاسیو کورتز روش‌های جدید تبلیغاتی را به عنوان راهکاری جدی برای مقابله با رقبای قدیمی خود به کار گرفته‌اند.

بومن مهم‌ترین روش تبلیغاتی خود را گفت‌وگوی تلفنی با مردم بدون این که در ابتدا بحث انتخابات کنگره را مطرح کند، می‌داند. بومن می‌گوید مردم تشنه این هستند که یک نفر به حرف آن گوش کند.

بر خلاف بومن الیوت تنها بر سابقه گسترده خود برای حضور در انتخابات تأکید می‌کرد.

* کنگره‌ای متفاوت برای بایدن

اگر بومن و تورس بتوانند رقبای جمهوری‌خواه خود را شکست دهند که نظرسنجی‌های فعلی نشان می‌دهد این اتفاق محتمل خواهد بود، کنگره آمریکا برای بایدن [در صورت پیروزی در انتخابات] متفاوت‌تر از اوبامای سال 2009 خواهد بود.

در آن سال اوباما با ترکیبی از نمایندگان کنگره در مجلس نمایندگان و سنا که از سیاست‌های کلاسیک حزب دموکرات حمایت می‌کردند روبه‌رو بود اما اوضاع برای بایدن متفاوت است. بایدن با نمایندگان دموکراتی روبه‌رو خواهد که اولویت بیشتری برای سیاست‌هایی همچون بیمه بهداشتی رایگان، تأمین اجتماعی گسترده‌تر و همچنین توجه هر چه بیشتر به فناوری‌ها قائل خواهند بود.

«توافق سبز» که مبنایی برای متحول‌کردن ساختار اقتصاد و کمک‌های اجتماعی از سوی جناح چپ حزب دموکرات است نیز با اقبال بیشتری روبه‌رو خواهد شد. البته همان‌قدر که این مسأله فرصتی برای بایدن در راستای جذب نسل جوان حزب دموکرات است، تهدیدی برای وی نیز محسوب می‌شود.

بایدن امیدوار است که بتواند بخشی از حزب جمهوری‌خواه را برای مقابله با دولت ترامپ جذب کند و گام‌هایی نیز در این مسیر برداشته شده اما راهیابی افرادی مثل بومن و تورس می‌تواند بهانه خوبی برای دموکرات‌هراسی ترامپ فراهم کند.

به طور حتم هیچ‌کدام از جمهوری‌خواهان ترجیح نمی‌دهند به کاندیدایی رأی دهند که طرح‌هایی همچون گسترش چندین برابری انر‍‍ژی‌های تجدیدپذیر را اجرایی کند اما ایستادن در مقابل درخواست‌های نسل جوان‌تر حزب دموکرات ریسک بزرگ‌تری را در بردارد.

*نسل «زومر» وارد می‌شود

شاید زمانی که ستاد انتخاباتی ترامپ با فعالیت چند نوجوان آمریکایی برای رزرو کردن محل گردهمایی وی در «تالسا» سر کار رفت، تحلیل‌گران با توان زومرها آشنا شدند؛ نسلی که به تدریج در اواخر قرن بیستم به دنیا و حالا وارد عرصه فعالیت‌های سیاسی شده‌اند.

تمایلات و گرایش‌های سیاسی این نسل با نسل «بومرها» یا کسانی که بعد از پایان جنگ جهانی دوم به دنیا آمده‌اند بسیار متفاوت است. نسل کسانی که بعد از جنگ جهانی دوم به دنیا آمده‌اند تمایل بیشتری به حفظ شرایط و ساختار گذشته دارند. نسلی که به قول اوباما بیش از آن که به دنبال انقلاب باشند به دنبال پیشرفت هستند.  همین طیف بود که در انتخابات کارولینای شمالی توانست برای اولین بار بایدن را از رقیب سرسخت خود سندرز جلو بیندازد. با این حال حالا نسل «زومر» هم در حال قدرت‌نمایی است. برخی جوانان آمریکایی با گرایش‌های مختلف تجمعات گسترده‌ای را در خیابان‌های آمریکا تدارک دیدند. شاید از همین رو باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا با لحنی نصیحت‌آمیز از آن‌ها خواست تا به جای تجمعات این چنینی به دنبال ایجاد یک تحول واقعی در آمریکا باشند. با این حال سئوال اینجاست که نسل زومر اعتقادی به آرمان‌های فعلی حزب دموکرات خواهد داشت؟

واقعیت این است که در غیاب یک حزب سوم، زومرها برای نقش‌آفرینی در ساختار سیاسی آمریکا چاره‌ای جز ورود به حزب دموکرات نخواهند داشت و همین نکته در حال متحول‌کردن ساختار اعضا و نمایندگان این حزب است. برخی از پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که در هر صورت حزب دموکرات چاره‌ای نخواهد داشت که یا در انتخابات سال 2024 و یا در انتخابات 2028 نماینده چپ‌گرا معرفی کند.

حتی برخی از استراتژیست‌های حزب دموکرات این بحث را مطرح می‌کنند که ممکن است این کاندیدا شخصی جز کورتز نباشد. این دقیقاً همان نکته‌ای است که سبب شد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات سال 2016 به سمت ترامپ حرکت کند. کاندیدایی که بتواند گروه‌های طرفدار و البته منزوی حزب جمهوری‌خواه را به پای صندوق‌های رای بکشاند. حالا هم حزب دموکرات به دنبال گزینه‌ای است که بتواند زومرها را به درون صفوف حزب دموکرات بکشاند.

تغییرات جمعیتی در آمریکا همانند افزایش جمعیت مهاجران، بالاتر بودن زاد و ولد در بین اسپانیولی‌تبارها و گسترش طرفداران برخی گرایش‌های دیگر، به‌تدریج طرفداران جمهوری‌خواهان را در اقلیت قرار خواهد داد و این می‌تواند مقدمه یک تغییر جدی در داخل ساختار آمریکا باشد.

 * جهت تغییرات در آینده آمریکا

 شاید سؤال اصلی این باشد که آیا تغییری جدی در سیاست خارجی آمریکا با این اتفاقات روی خواهد داد و یا نه؟

طبیعی است که اولویت اصلی نسل جدید حزب دموکرات بر اصلاحات ساختاری و تلاش برای گسترش عدالت اجتماعی متمرکز خواهد و پس از آن سیاست خارجی در اولویت قرار خواهد گرفت. با این حال هسته اصلی اعتقادات این نسل دوری از جنگ افروزی و دخالت‌های بیجا در سایر کشورهای دنیاست. طبیعی است که با یک بودجه گسترده نظامی امکان اختصاص مبالغ بیشتر به برنامه‌های اجتماعی وجود ندارد. چندی پیش نیز برنی سندرز به عنوان پدر معنوی این جریان تأکید کرد که باید از بودجه‌های نظامی کاسته شده و مبالغ بیشتری به برنامه‌های اجتماعی اختصاص یابد.

چنین اقدامی نیز در گرو تضعیف لابی شرکت‌های اسلحه‌سازی و صنایع مرتبط با آن است که تاکنون جلوی چنین اقدامی را گرفته‌اند و توافق سبز به عنوان هدف اصلی چپ‌گرایان دموکرات در کنگره آینده می‌تواند نقطه شروعی برای آن باشد.

یکی از نمونه‌های تفاوت نگاه در خصوص سیاست خارجی با بررسی دیدگاه‌های انگل و بومن به راحتی به دست می‌آید. در حالی که انگل همچون یک طرفدار حزب لیکود از حفظ امنیت رژیم صهیونیستی دفاع کرده و بر برجام می تاخت، در مقابل بومن به عنوان یک سیاه‌پوست خواستار حفظ برجام و بازگشت آن به این توافق است.

* انقلاب از هم‌اکنون آغاز شده است

هم ساختار سیاسی آمریکا و هم ساختار درونی حزب دموکرات در معرض تغییرات جدی نسلی قرار دارد و بنا به دلایل متعدد نسل قبلی در موضع اقلیت قرار دارد.

شاید در انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا شاهد داغ‌تر شدن این شکاف‌ها باشیم کما این که «جان کری» هم به این نکته اشاره کرد که ممکن در صورت ادامه یافتن ریاست جمهوری ترامپ شاهد یک انقلاب باشیم. در تصحیح حرف کری می‌توان گفت که این انقلاب از هم‌اکنون آغاز شده و یکی از نشانه‌های آن گسترش تظاهرات‌های ضد تبعیض نژادی در شهرهای مختلف آمریکاست.

ممکن است این تغییر 4 سال و یا حتی باز هم بیشتر به تعویق بیفتد اما نکته مهم اینجاست که بسیاری اعتقاد دارند، این جزیی از تاریخ محتوم این کشور است؛ همان‌گونه که جنگ‌های انفصال شرایط جدیدی را برای آمریکا فراهم کرد و آن را وارد دوران انقلاب صنعتی اواخر قرن نوزدهم میلادی و بعد جنگ‌های جهانی اول و دوم کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آمریکا فضای سیاسی آمریکا مجلس نمایندگان آمریکا فضای سیاسی حزب دموكرات تغییرات نسلی سیاسی آمریکا جمهوری خواه حزب دموکرات برای بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۴۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ ولی پوری در مراسم روز ملی شورا‌ها گفت: اعضای شورا‌های اسلامی شهر و روستا امروز مشاوران مسئولان اجرایی استان هستند امروز نقش شورا‌ها در تصمیم گیری‌ها بسیار مشخص است.   او ادامه داد: شورا‌های اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی هستند، زیرا به نقش مردم در تصمیم گیری برای تمامی نقاط کشور حتی روستا‌ها اشاره دارند.   ولی پوری اضافه کرد: نقش شورا‌ها در مسائل سیاسی هم بسیار مهم است. حدود یکسال دیگر قرار است انتخابات شورا‌ها و ریاست جمهوری در کشور برگزار شود و تا کمتر از دو هفته دیگر هم مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان برگزار می‌شود و ما در ستاد انتخابات استان به کمک شورا‌های اسلامی برای برگزاری انتخاباتی سالم و پرشور نیاز داریم.   معاون سیاسی اجتماعی استاندار البرز گفت: دور دوم انتخابات با حضور ۱۷ هزار نیروی آموزش دیده انجام می‌شود و به عنوان یک رویداد بزرگ سیاسی اجتماعی همه ما برای برگزاری هرچه بهتر آن وظیفه داریم.   ولی پوری گفت: انتخابات در نظام جمهوری اسلامی متعلق به گروه خاصی نیست و صاحب اصلی آن مردم هستند. در انتخابات مردمی ایران دولت نقش مجری را دارد و برگزاری آن به عهده مردم است.

دیگر خبرها

  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • اعتراض نمایندگان تهران به وحیدی درباره تغییرات ری
  • اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟