Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیت همدردی، هم آوایی و تنظیم زندگی مسوولان جامعه اسلامی در حد اقشار متوسط به پایین جامعه را حائز اهمیت دانست و گفت: همراه با مردم بودن از نکاتی است که رهبری معظم همواره نسبت به آن تأکید داشته‌اند، اگر زندگی مسوولان همانند مردم نباشد موجب یأس و ناامیدی جامعه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از استان نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی امروز در همایش ائمه جمعه خراسان رضوی که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، به تشریح وظایف امامان جمعه پرداخت و با تأکید بر اینکه تبیین مسائل برای مردم از وظایف مهم ائمه جمعه است، عنوان کرد: تبیین صحیح وضعیت اقتصادی کشور برای مردم از نکات حائز اهمیت است، اینکه گفته شود دلیل شرایط اقتصادی تنها به تحریم‌ها باز می‌گردد حقیقتاً صحیح نیست، ممکن است بخشی از مشکلات به سبب تحریم‌ها باشد اما بخش دیگر آن به ناکارآمدی و تصمیمات غلط برمی‌گردد، نباید به مردم آدرس غلط داد که اگر می‌خواهید به رفاه برسید باید با آمریکا کنار آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیت آستان قدس رضوی امید دادن به مردم را از دیگر وظایف ائمه جمعه برشمرد و ابراز کرد: بیان حقایق و ذکر نقاط مثبت در کنار کاستی‌ها لازم است، باید به مردم هوشیاری، آگاهی و مطالبه گری صحیح از مسوولان داد.

وی توجه دادن مردم به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع کرونا را از ائمه جمعه خواستار شد و گفت: باید به مردم نسبت به رعایت مسائل بهداشتی و عادی نگرفتن شرایط تذکر داد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی حفظ انسجام ملی و گرفتار حواشی نشدن را از دیگر مواردی دانست که ائمه جمعه نسبت به آن باید روشنگری داشته باشند.

تولیت آستان قدس رضوی همچنین از ائمه جمعه خواست به میزان توان برای حل مشکلات مردم به ‌ویژه تولیدکنندگان تلاش کنند.

وی گفت: ائمه جمعه از حوزه نفوذ خود برای رفع موانع تولید از پیش پای تولیدکنندگان، استفاده کنند تا شعار جهش تولید مدنظر رهبری محقق شود.

زندگی مسوولان باید در حد اقشار متوسط به پایین جامعه باشد

تولیت آستان قدس رضوی همدردی، هم آوایی و تنظیم زندگی خود در حد اقشار متوسط به پایین جامعه را از دیگر نکات حائز اهمیت برای ائمه جمعه معرفی و اظهار کرد: همراه با مردم بودن از نکاتی است که رهبری معظم همواره نسبت به آن تأکید داشته‌اند، اگر زندگی مسوولان همانند مردم نباشد موجب یأس و ناامیدی جامعه می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین مروی تشویق تولیدکنندگان و دعوت از آنها برای ایراد سخن در نماز جمعه‌ها را به ائمه جمعه توصیه و اظهار کرد:در ایام کرونا از جنبه‌های معنوی مردم به ویژه دعا، توسل و استغاثه نباید غافل شد.

وی ابراز کرد: در شرایط امروز حفظ انسجام ملی و دچار حاشیه نشدن بسیار مهم است، کارهایی که مردم را از مسائل اصلی غافل می‎‌کنند، مثل نامه‌ای که اخیرا یکی از آقایان نوشته که یک نوع فرار به جلو و منحرف کردن افکار عمومی از مسائل اصلی است، که متأسفانه این ها خیانت است.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: رهبری معظم شعار سال را «جهش تولید» قرار دادند؛ هرکسی به میزان توان باید به تحقق این شعار کمک کند، ائمه جمعه باید از ظرفیت و قدرت خود برای برداشتن موانع تولید استفاده کنند، نمونه‌اش قوه قضاییه که حدود یک هزار و چند کارگاه تولیدی را از تعطیلی نجات داد که رهبری معظم در فرمایشاتشان به آن اشاره کردند، این اقدام کاری بسیار ارزشمند و بزرگ بود.

هراس استکبار از نفوذ ایران در منطقه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه برای استکبار غیرقابل قبول است و ابراز کرد: دشمن برای ضربه به عقبه جمهوری اسلامی و سپس حمله به ایران داعش را ایجاد کرد، اما در همان ابتدای کار داعش شکست خورد و از بین رفت و این قدرت ایران است.

وی قدرت موشکی ایران را یکی دیگر از عرصه‌های مورد هراس استکبار معرفی و با اشاره به این سخن رهبر معظم انقلاب که فرمودند «نه جنگ و نه تسلیم» اظهار کرد: در مقابل این سیاست جمهوری اسلامی موضع استکبار «یا جنگ، یا تسلیم» است، برای محقق کردن شعار «نه جنگ نه تسلیم» باید مؤلفه‌های قدرت خود را به وجود بیاوریم که قدرت موشکی و منطقه‌ای ازجمله آن مؤلفه‌هاست.

برجام هسته‌ای مقدمه‌ای برای برجام‌های بعدی بود

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه دشمن از طریق برجام هسته‌ای به دنبال برجام‌های بعدی بود، تصریح کرد: رهبری معظم با آن هوشیاری و نگاه بلند خود همان ابتدا فرمودند که برجام‌های دو و سه در کار نخواهد بود و توطئه دشمن را نقش بر آب و آن‌ها را مأیوس کردند، دشمن آنچه از برجام توقع داشت برآورده نشد بنابراین از برجام خارج شد.

حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه هدف گذاری دشمن برای برجام‌های دو و سه، قدرت منطقه‌ای و موشکی ایران بود، خاطرنشان کرد: اگرچه برجام نخست که برای فعالیت‌های هسته‌ای بود واقعیت نداشت، اما برجام‌های بعدی که قدرت منطقه‌ای و قدرت موشکی ایران را هدف گرفته بود، حقیقت داشت.

خدشه به مشروعیت نظام اسلامی هدف دشمن از تحریم‌ها

وی با بیان اینکه دشمن پس از شکست در عرصه‌های مختلف با اعمال تحریم‌های سخت و ناجوانمردانه، مشروعیت مردمی نظام اسلامی را هدف گرفته است، تصریح کرد: قدرت واقعی و اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی پایگاه مردمی و اعتماد و حضور مردم در عرصه‌های مختلف انقلاب است، دشمن از برجام خارج شد تا با اعمال تحریم‌ها و فشار اقتصادی به این پایگاه و مؤلفه اصلی نظام اسلامی، خدشه وارد کند.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه دشمن اتاق عملیاتی با صدها نیرو برای اعمال تحریم‌های سخت علیه نظام اسلامی ایجاد کرده است تا کوچکترین تحرکات اقتصادی ایران را رصد و مسدود کند، ابراز کرد: این اتاق‌های عملیات نه تنها در آمریکا بلکه در کشورهای منطقه نیز مستقر شده و سعی دارند از همه ابزارها برای ضربه به مشروعیت مردمی نظام اسلامی استفاده کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی ترور شهید سلیمانی از سوی آمریکا را عملیاتی بزدلانه و از روی انفعال دانست و تصریح کرد: آمریکا پس از شکست‌های پی‌درپی از جمهوری اسلامی بر اساس اتفاق نظر تحلیلگران از روی استیصال دست به ترور شهید حاج قاسم سلیمانی زد، اگرچه پاسخ دندان‌شکنی نیز دریافت کرد و ما عین الاسد را بمباران کردیم که در تاریخ سابقه ندارد که یک کشور پایگاه آمریکا را موشک باران کند و بزرگ‌ترین ضربه را به اعتبار آمریکا وارد کردیم.

آمریکا مهد دروغین آزادی و کشور تبعیض و بی‌عدالتی

وی با تأکید بر اینکه در برابر استکبار باید با قدرت ایستاد زیرا هیچ رحم و مروتی در وجود آن‌ها نیست، ابراز کرد: استکبار همان انسان‌های وحشی بدوی هستند، این روزها در آمریکا داریم می‌بینیم که با سیاه‌پوستان و مردم چه می‌کنند، چه وضعیتی در کشور به اصطلاح مهد تمدن و آزادی است، چه فشاری بر روی این مردم رنگین پوست بوده که امروز اینگونه فریاد از این همه تبعیض و بی‌عدالتی و مظلوم‌کشی برآورده‌اند.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به عملکرد مثبت نظام سلامت کشور در مقابله با کرونا، عنوان کرد: جمهوری اسلامی در قضیه کرونا بسیار موفق عمل کرده است، ایران امروز با بی‌رحمانه ترین نوع تحریم ها روبه رو است اما عملکردش در مقابله با کرونا از آمریکا و کشورهای اروپا بهتر بوده است، انصافاً وزارت بهداشت در مقابله با کرونا بسیار خوب عمل کرد و توانست شرایط را مدیریت کند که این امر یک افتخار برای نظام مقدس اسلامی است.

دولت در کنترل قیمت‌ها بهتر عمل کند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با اشاره به افزایش قیمت‌ها و تورم در کشور، خاطرنشان کرد: دولت باید در کنترل قیمت‌ها بهتر عمل کند، مشکل مسکن و اجاره مسکن به‌گونه‌ای شده است که نه‌ تنها برای طبقات محروم بلکه طبقات متوسط نیز با مشکل روبه‌رو شده‌اند.

وی با اشاره به تأکیدات رهبری معظم انقلاب نسبت به تحقق اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: از فرصت تحریم باید استفاده کنیم و اتصال اقتصادمان به نفت را قطع کنیم؛ بارها مقام معظم رهبری طی دهه‌های اخیر به دولت‌های مختلف نسبت به اقتصاد مقاومتی و عدم اتکا به نفت تذکر داده‌اند.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: کشور ما سرمایه‌های بسیاری دارد و نفت تنها یکی از این سرمایه‌هاست، اقتصاد مقاومتی که رهبری معظم نسبت به آن تأکید دارند همین است که به سرمایه‌ها و ظرفیت‌های داخلی خود توجه کنیم و امیدواریم به برکت این تحریم این توجه به ظرفیت‌های داخلی و عدم اتکا به نفت تحقق یابد.

85 درصد معادن کشور بلااستفاده و تنها به نفت تکیه کرده‌ایم

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی اسراف در مصرف انرژی را یکی دیگر از مشکلات کشور دانست و عنوان کرد: طبق آمار هرسال 100 میلیارد دلار اسراف مصرف انرژی در کشور داریم و قاچاق کالا همچنان یکی از معضلات کشور ماست، طبق آمار حداقل 12 میلیارد دلار سالانه قاچاق کالا داریم که به تولید داخلی ما ضربه سنگینی می‌زند.

وی ادامه داد: در استفاده نکردن از ظرفیت‌ها در دنیا اول هستیم؛ میلیون‌ها جوان تحصیل‌کرده متخصص کارآمد داریم که بیکار هستند و نتوانستیم از این ظرفیت و منبع عظیم نیروی انسانی متخصص استفاده صحیح کنیم، تقریباً 600 میلیون نفر در کشورهای همسایه ما حضور دارند؛ که این کشورها بین 2 هزار تا 4 هزار میلیارد دلار واردات دارند و ما نتوانسته‌ایم از این ظرفیت استفاده و در واردات آن‌ها نقش ایفا کنیم.

تولیت آستان قدس رضوی بابیان اینکه 85 درصد معادن کشور ما بلااستفاده است و تنها به نفت تکیه کرده‌ایم، گفت: ما می‌توانیم بدون وابستگی به نفت روی پای خودمان بایستیم و بدون اینکه به آمریکا باج بدهیم یک کشور قدرتمند هم به لحاظ نظامی و هم به لحاظ اقتصادی و علمی باشیم.

انتهای پیام/ 70068

منبع: فارس

کلیدواژه: جامعه خراسان رضوی تحریم ها حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی برجام هسته ای حجت الاسلام والمسلمین مروی تولیت آستان قدس رضوی جمهوری اسلامی زندگی مسوولان رهبری معظم نظام اسلامی نسبت به آن ائمه جمعه تحریم ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۶۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند

در سال ۱۴۰۲ به‌رغم کاهش رشد نقدینگی، رشد پایه پولی همچنان فزاینده بوده و به‌نوعی دولت در بازار پول به‌عنوان رقیب بخش خصوصی فعال بوده است.

به گزارش هم‌میهن، به این مفهوم که دولت همچنان کسری بودجه خود را داشته و این کسری را از منابعی که در بازار وجود داشته از محل فروش اوراق و... تامین کرده و آن نقدینگی که بخش خصوصی و تولید باید استفاده می‌کرد را خود دولت جذب کرده است.

در ادامه گفتگو با داود سوری استاد سابق دانشگاه شریف را می‌خوانید: 

در دو سال‌ونیم گذشته تلاش‌های دولت جهت کنترل تورم نتیجه نداده و تورم از کنترل رشد نقدینگی تاثیر نپذیرفته؛ به نظر شما علت چیست؟

خیلی سخت است که بتوان قضاوت کرد. رابطه رشد نقدینگی و تورم رابطه کوتاه‌مدتی نیست که به محض کاهش رشد نقدینگی در تورم کاهش اتفاق بیفتد. انتظار می‌رود اگر کنترل نقدینگی تداوم پیدا کند در آینده نرخ تورم هم کنترل شود. نکته‌ای که باید توجه کرد این است که کیفیت کاهش نقدینگی به چه صورت بوده است.

آنچه مشخص است اینکه در سال ۱۴۰۲ به‌رغم کاهش رشد نقدینگی، رشد پایه پولی همچنان فزاینده بوده و به نوعی دولت در بازار پول به عنوان رقیب بخش خصوصی فعال بوده است. به این مفهوم که دولت همچنان کسری بودجه خود را داشته و این کسری را از منابعی که در بازار وجود داشته از محل فروش اوراق و... تامین کرده و آن نقدینگی که بخش خصوصی و تولید باید استفاده می‌کرد را خود دولت جذب کرده است. به هر حال باید منتظر ماند و دید نتیجه کاهش روند رشد نقدینگی در سال آتی چگونه خواهد شد.

یعنی سال ۱۴۰۴ باید منتظر تاثیر بر نرخ تورم باشیم؟

نمی‌توانیم یک رابطه یک به یک بین تورم و نقدینگی داشته باشیم. نرخ تورم می‌تواند از جای دیگر هم افزایش پیدا کند. با این وجود به نظر می‌رسد سال بعد باید اثرات کاهش نقدینگی را دید. البته نرخ اعلامی بانک مرکزی به‌طور متوسط در یک سال ۵۲ درصد اعلام شده در حالی‌که این نرخ تورم در فروردین ۸۰ درصد بوده و تا اسفند به ۳۸ درصد رسیده است. از این رو یک روند کاهش وجود داشته و اگر مشکلی پیش نیاید سال بعد می‌تواند بر نرخ تورم مؤثر باشد.

شاید اشاره ابراهیم رئیسی که اخیراً گفته اقتصاددان‌ها متوجه کاری که دولت برای کنترل نقدینگی کرده می‌شوند همین موضوع است.

چیزی که مهم است اینکه نتیجه سیاست‌ها را باید در عمل ببینیم. واقعیت این است که بسیاری از آمار‌ها منتشر نمی‌شود و آمار‌های منتشر شده نیز از دقت کافی برخوردار نیستند؛ لذا نمی‌توان قضاوت درستی داشت. ولی می‌دانیم که تورم وجود دارد. قیمت‌ها را می‌بینیم که مدام در حال افزایش است.

بحث درآمد‌ها و رشد اقتصادی را می‌بینیم. اگر سیاست‌ها در این شاخص‌ها نمود پیدا نکند نمی‌شود درباره مؤثر بودن سیاست‌ها صحبت کرد. مسئله مردم که نرخ رشد نقدینگی نیست. نرخ رشد نقدینگی را ما به دهان مردم انداختیم. مردم تورم را می‌بینند. حالا از هر جا که می‌خواهد ظاهر شود. برای مردم چه اهمیتی دارد نرخ رشد نقدینگی چقدر است. آن‌ها تورم را نگاه می‌کنند.

در نرخ تورم چه سهمی می‌توانیم برای تورم انتظاری قائل شویم؟ مسئولان در گفته‌هایشان بر غیررسمی بودن قیمت‌ها و تورم‌های غیرواقعی و انتظاری بار‌ها تاکید می‌کنند.

انتظارات قاعدتاً تاثیرات کوتاه‌مدت دارد. ممکن است اتفاقی بیفتد و شوکی وارد شود و برای مردم انتظاراتی شکل بگیرد، اما مدتی که گذشت اثر آن اتفاق از بین می‌رود. ولی وقتی یک پدیده‌ای ادامه‌دار است نمی‌توان به انتظار تفسیر کرد. آنچه ما الان آموخته‌ایم و آن را انتظار می‌نامیم این است که فرآیند سیاست‌گذاری و کیفیت سیاست‌گذاری به‌گونه‌ای بوده که هر سال منتظر بدتر شدن شرایط هستیم.

این را آموخته‌ایم که اگر امروز کالایی را خریداری کنیم صرفه بیشتری دارد تا اینکه سال بعد آن را بخریم. همه می‌دانیم که اگر ریال نگه داریم سال بعد زیان دیده‌ایم. این یک یادگیری است که طی سالیان متمادی شکل گرفته و همچنان این فرآیند در حال تداوم است.

هیچ علامتی نیز داده نمی‌شود که این مسیر ممکن است تغییر کند. نه کیفیت سیاست‌گذاری را رو به بهبود می‌بینیم و نه رفتار‌هایی که در جامعه صورت می‌پذیرد متفاوت می‌شود؛ بنابراین دلیلی ندارد که افراد آموخته‌های خود را تغییر دهند.

دیگر خبرها

  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • معلمان شاخص ترین عنصر در تعلیم و تربیت فرزندان مردم هستند
  • دشمن چگونه سعی در عرفی‌سازی بی‌حجابی در جامعه‌ دارد؟
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند