Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، «آندره پلینکویچ» نخست وزیر کرواسی روز دوشنبه (۹ تیر)  به مناسبت پایان دوره ریاست این کشور بر شورای اروپایی در حضور سفرای مقیم و روسای نهادهای بین المللی به ارائه توضیحاتی به نتایج فعایت شش ماهه ریاست کرواسی همزمان با بحران هایی مانند؛ شیوع ویروس کرونا و زلزله زاگرب پرداخت.

وی همچنین در این رابطه یاد آور شد که کرواسی در دوره ریاست شش ماهه خود بر شورای اتحادیه اروپا به دو هدف اصلی دست یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف اول آغاز مذاکرات چشم انداز اروپایی غرب بالکان (در این مرحله؛ مقدونیه شمالی و آلبانی) که با نشست ویدئویی سران اتحادیه انجام شد. هدف دوم کمک به عملکرد صحیح اتحادیه در بحران کرونا و حفاظت از سلامت اتحادیه اروپا بود.

کرواسی، ریاست دوره ای شورای اروپایی را از اول ژانویه سال ۲۰۲۰ ( ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸) به مدت ۶ ماه بر عهده داشت و اکنون ریاست بر این شورا را از فردا ( اول جولای - یازدهم تیر) به آلمان واگذار می کند. قبل از کرواسی، فنلاند ریاست دوره ای بر این شورا را عهده دار بود.

کرواسی به عنوان آخرین کشوری که به عضویت اتحادیه اروپا در آمده است در آغاز ریاست خود بر این اتحادیه شعاری را تحت عنوان «اروپای قدرتمند در جهان چالش برانگیز» برای ریاست شش ماه خود بر شورای اتحادیه اروپا انتخاب کرده بود.

برنامه شش ماهه کرواسی به عنوان ریاست دوره ای شورای اتحادیه اروپا ابتدا بر چهار محور اصلی شامل اروپای در حال توسعه، اروپای ارتباط دهنده، اروپای محافظت کننده و اروپای با نفوذ استوار بود که در اواسط این دوره بحران ویروس کرونا به آن اضافه شد.

اشاره می شود که ترویج ارزش های اروپایی، تقویت چند جانبه گرایی، همکاری های امنیتی و دفاعی اروپا و تحقق اهداف برنامه سازمان ملل برای توسعه پایدار ۲۰۳۰ ، عوامل اصلی تعیین کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا است.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر اساس مقررات این اتحادیه، هر ۶ ماه ریاست بر این اتحادیه را بر عهده می گیرند.

شورای اروپایی یکی از نهادهای اتحادیه اروپا است که نخستین بار در سال ۱۹۷۵ به صورت غیررسمی تأسیس شد و سپس در سال ۲۰۰۹ میلادی، مطابق با پیمان لیسبون به یکی از نهادهای رسمی اتحادیه اروپا تبدیل شد.

نشست های این نهاد با حضور سران دولت‌ها یا سران حکومت‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا به ‌همراه رئیس شورای اتحادیه اروپا، رئیس کمیسیون اروپا و نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی برگزار می‌شود.

با وجود آنکه این شورا حق قانون‌گذاری ندارد، اما مطابق با پیمان لیسبون برای مشخص کردن «جهت‌گیری‌های کلی سیاسی و اولویت‌های اتحادیه اروپا» بنیان نهاده شده ‌است؛ در این چارچوب، شورا یکی از نهادهای استراتژیک اتحادیه اروپا به‌شمار می‌رود.

جلسات شورای اروپایی، معمولاً با عنوان نشست سران اتحادیه اروپا شناخته می‌شود. این نشست ها معمولاً حداقل دو بار در هر نیمه سال در ساختمان ستاد شورای اروپا در بروکسل برگزار می‌شود.

کرواسی یکی از ۶ جمهوری فدرال یوگسلاوی سابق بود که به دنبال تحولات بلوک شرق در ۲۵ ژوئن ۱۹۹۱ از آن جدا و اعلام استقلال کرد.

کرواسی در سال ۲۰۰۹ به ناتو و در سال ۲۰۱۳ به اتحادیه اروپا ملحق شد.

این کشور با جمعیتی بالغ بر ۴ میلیون و ۴۵۳ هزار نفر و مساحت ۵۶ هزار و ۵۴۲ کیلومتر مربع در جنوب مرکزی اروپا واقع شده و از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال غربی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگوین، از جنوب شرقی با مونته نگرو و از جنوب با دریای آدریاتیک همسایه است.

برچسب‌ها شورای اروپا کرواسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای اروپا کرواسی شورای اروپا کرواسی شورای اتحادیه اروپا شورای اروپایی ریاست دوره ای شورای اروپا شش ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۶۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی

این تحقیق از سوی شرکت بیمه «کوت زون» در بریتانیا انجام شده است. محققان پنج مکان محبوب گردشگران در هر کشور را از نظر موارد گزارش‌شده از جیب‌بُری از سوی بازدیدکنندگان بررسی کردند. 

به گزارش ایران جیب، نتیجه این بررسی‌ها نشان داد که ایتالیا را می‌توان «بهشت جیب‌بُرها» نامید چراکه بیشترین موارد جیب‌بُری در مکان‌های محبوب گردشگران در این کشور گزارش شده است.

پس از ایتالیا که یکی از مقصدهای اصلی گردشگران در قاره اروپا است کشورهای فرانسه و اسپانیا در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند. 

فواره معروف تروی در رمِ ایتالیا

بررسی‌های شرکت بیمه «کوت زون» نشان داده است که گردشگران هنگام بازدید از برخی از جاذبه‌های گردشگری قاره اروپا به طور خاص باید مراقب خطر جیب‌بُری باشند. 

به عنوان مثال خطر جیب‌بُری هنگام بازدید از جاذبه‌های گردشگری شهر رم، پایتخت ایتالیا از دیگر شهرهای این کشور بیشتر است. فواره معروف تروی در رم به طور خاص از جمله مکان‌هایی است که خطر جیب‌بُری در آن بالا است.

گردشگران هر سال بنا به سنت حدود یک میلیون یورو سکه به داخل حوض این فواره پرتاب می‌کنند. 

برج ایفل در پاریس

پاریس، پایتخت فرانسه نیز یکی از مقاصد مهم گردشگران در اروپا است. با این حال پاریس دومین شهر از نظر خطر جیب‌بُری در اروپا است. 

جیب‌بُرها در محوطه اطراف برج ایفل که از جاذبه‌های گردشگری محبوب پاریس به شمار می‌رود حضور پررنگی دارند. کلیسای نوتردام و موزه‌های لوور و اورسی از دیگر اماکنی هستند که گردشگران به طور خاص هنگام بازدید از آنها باید مراقب جیب‌های خود باشند. 

این در حالی است که پاریس طی ماه‌های آینده به دلیل برگزاری بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ بیشتر از سال‌های قبل میزبان گردشگران خواهد بود. 

در این میان نکته جالب این است که یکی از شاهکارهای تاریخ سینمای فرانسه اثر روبرت برسون «جیب‌بُر» نام دارد. این فیلم در سال ۱۹۵۹ ساخته شد. 

جایگاه برابر آلمان و اسپانیا

کشورهای اسپانیا و آلمان در بررسی‌های شرکت بیمه «کوت زون» از نظر خطر جیب‌بُری در مناطق مورد علاقه گردشگران جایگاه یکسانی به دست آوردند. 

بارسلون به عنوان یکی از شهرهای پرخطر از نظر جیب‌بُری محسوب می‌شود و به همین دلیل خیابان معروف «لا رامبلا» در صدر فهرست اماکن مورد علاقه جیب‌بُرها قرار گرفته است. کلیسای معروف «ساگرادا فامیلیا» در بارسلون نیز از جمله اماکنی است که گردشگران هنگام بازدید از آن باید مراقب جیب‌های خود باشند. 

از سوی دیگر خطر جیب‌بُری هنگام بازدید از دروازه براندنبورگ در برلین، پایتخت آلمان مانند دیگر جاذبه‌های گردشگری اروپا بالا است.

آمستردام؛ کانون جیب‌بُری در هلند

منطقه معروف «رد لایت» در آمستردام، پایتخت هلند یکی از محبوب‌ترین محل‌ها برای گردشگرانی است که به این شهر سفر می‌کنند. این در حالی است که گردشگران در این محله از هر محله دیگری در کل هلند بیشتر در معرض خطر جیب‌بُری هستند.

واقع شدن این محله در مرکز شهر بی‌شک در این امر بی‌تاثیر نیست. احتمالا یکی از دلایلی که مقام‌های آمستردام به دنبال انتقال این محله به خارج از شهر هستند همین حضور جیب‌بُرها است.

دیگر جاذبه‌های گردشگری هلند نیز که به عنوان محل‌های پرخطر از نظر جیب‌بُری شناخته می‌شوند هم در آمستردام واقع شده‌اند. خانه آن فرانک، دختر نوجوانی که در دوران اشغال هلند به دست نازی‌ها کشته شد نیز از جمله جاذبه‌های گردشگری است که خطر جیب‌بُری در آن بالا است.

کارشناسان حوزه گردشگری به گردشگران توصیه می‌کنند که همواره مراقب اموال خود باشند و اشیاء گران‌قیمت را در هتل یا محل اقامت باقی بگذارند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • ریاست دور‌ه‌ای مجارستان بر اتحادیه اروپا چالشی برای بروکسل
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است
  • رده‌بندی جدید لیگ‌های اروپایی؛ سری آ پس از 17 سال در بین دو لیگ برتر اروپا!
  • سایه‌روشن‌های هفته بیست‌وپنجم؛ مدعیان، جام را به هم تعارف کردند!