Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمالی نژاد با اشاره به اینکه شورا چکیده انتخاب مردم است، گفت: شورا به صورت غیرمستقیم دهیار یا شهردار منتخب مردم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «مهدی جمالی نژاد» شب گذشته (سه شنبه 10 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه شورا به صورت غیرمستقیم دهیار یا شهردار منتخب مردم است، گفت: شهرداری ها و دهیاری ها نهادهای عمومی غیردولتی هستند و دهیاری ها جایگاه قانونی دارند و قانون دهیاری ها تصویب شده است شورایاری ها و شوراها مجموعه ای هستند که جایگاهشان هم در قانون اساسی و قانون شوراها دیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: در حال حاضر تعداد اعضای شورای شهر 7 هزار و 54 نفر است و اعضای تعداد اعضای شورای روستا 118 هزار و 938 نفر است و تعداد کل شوراهای کشور 125 هزار و 992 است و تعداد هزار و 348 شهر داریم و تعداد روستاهای دارای شورا هم 37 هزار و 937 است. حدود 350 هزار نفر پرسنل فعال در شوراها مشغول به فعالیت هستند که مجموعه بسیار قوی و وزین را تشکیل داده اند.

 

وی گفت: شوراهای کلانشهرها همان تکلیف شوراهای شهرهای کوچک و روستاها را دارند. در حال حاضر تعداد جلسات رسمی شوراها 43 هزار و 344 است و تعداد مصوبات واحدها 135 هزار و 159 است که از این تعداد 111 هزار و 593 مصوبه تصویب شده است که قبلاً تمامی اینها را یک نفر در استانداری و وزارت کشور به عنوان قائم مقام انجام می داده است و این تمرکززدایی بسیار درست انجام شده است.

 

جمالی نژاد گفت: کمیته انطباق موجب روان تر شدن کارها شده است. شهرداری ها و دهیاری ها باید خودشان صاحب درآمد باشند و دولت مکلف است در قالب توزیع عادلانه خدمات و امکانات به روستاهای محرم و شهرهای کوچک کمک کند. ما تشریفات زاید را در شهرها و روستاها زیاد داریم که این فرایند باید کوتاه شود.

 

رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها افزود: ما سیل مهاجرت ها از روستاها و شهرها ی کوچک به شهرهای بزرگ را داریم و اگر ایجاد اشتغال نداشته باشیم این جریان ادامه پیدا خواهد کرد.

 

وی گفت: برای اخذ مجوز ها از سازمان های مختلف دهیاری نقش هماهنگ کننده را دارد و همه باید تلاش کنیم که دهیار کارش را تسریع و تسهیل کند.

 

جمالی نژاد درباره برنامه سازمان نسبت به روستاهای محروم افزود: اگر بخواهیم در کشور توسعه موازن داشته باشیم باید جمعیت در کشور پخش شود و جمعیت 80 میلیونی در 31 مرکز استان باشند و باید به این روستاها توجه کرد. جمعیت روستایی بهره مند از برق به میزان 99 و نیم درصد است و همچنین جمعیت روستایی بهره مند از آب آشامیدنی 80 درصد است.

 

رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها افزود: بیش از 67 هزار روستا، سکونت گاه و آبادی در کشور داریم که از این تعداد حدود 37 هزار روستا دارای دهیاری هستند.

 

وی گفت: روستاهای بالای 30 خانوار دهیاری دارند و نظام مند می شوند و ما می توانیم نظارت بیشتری بر آنها داشته باشیم و همچنین روستاهایی که بالای 20 خانوار هستند از طریق بخشداری ها و فرمانداری ها ساز و کار دهیاری را برای شان انجام می دهیم. در حال حاضر روستاهایی هستند که از امکانات اولیه محروم هستند.

 

وی گفت: از سال 82 مبلغ 25 هزار میلیارد تومان پرداختی سازمان شهرداری ها به دهیاری ها بوده است که مبلغ 21 هزار و 184 هزار میلیارد تومان آن در چند سال اخیر پرداخت شده است. سیاست های نظام و دولت در مسیر ایجاد توسعه است.

 

وی گفت:​ بسیاری از توسعه ها که اخیرا در شهرها و روستاها شاهد هستیم به همت شوراها بوده است. در روستاها امکانات، خدمات و زیرساخت های ما محدود تر است و در روستاها دهیار یک هماهنگ کننده است و اقدامات دهیار نافی اقدامات دستگاه های دیگر نمی شود.

 

وی گفت: اقداماتی در شورای عالی استان و سازمان شهرداری ها و دهیاری ها شروع شده و بر اساس آن نظارت سامانه ای هوشمند انجام شده است. اکنون سامانه ملی کنترل و نظارت طرح های پروژه های عمرانی سامانه مصوبات شوراها اخیرا فعال کردیم و همچنین سامانه پایش ساخت و ساز که برای اولین بار انجام شده است و سامانه شهرسازی شهرداری ها و سامانه جامع دهیاری های کشور را داریم.

 

وی گفت: در شهرداری ها مدیریت درآمد و هزینه با هم وجود دارد و ممکن است فرایند های ما شفاف نباشد و در شهرهای بزرگ و کلانشهرها در حال حاضر فرایند شفاف وجود دارد و به سامانه های شفاف متصل هستند و شوراهای شهر و جلسات علنی آنها به صورت زنده پخش می شود.

 

رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها افزود: ما به سمت کارهای هوشمند و الکترونیکی پیش می رویم. قبلا دهیاری ها برای مجوز باید به استانداری ها مراجعه می کردند در حالی که الان در محل شورا با اعضای آن مجوزها را مصوب می کنند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مهدی جمالی دهیاری ها مهدی جمالی نژاد رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها حال حاضر جمالی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۸۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین اجلاس شورا‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها در بوشهر

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ هفتمین اجلاس دو روزه مجمع رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شورا‌های اسلامی و معاونان شهرسازی شهرداری‌های کلان‌شهر‌ها و مراکز استان‌های کشور با محوریت مشارکت‌های مردمی در بازآفرینی شهری و چالش‌های شهرسازی در بوشهر آغاز به‌کار کرد.

رئیس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی کلان‌شهر‌ها و مراکز استان‌های کشور و رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در این نشست گفت: در ساختار قانون اساسی به‌گونه‌ای پیش‌بینی شده که کار مردم و تصمیمات محلی، در یک نظام مشارکتی و در یک نظام بر پایه حضور مردم توسط منتخبان اتفاق بیفتد.

مهدی عباسی با بیان این‌که شورا از مردم و برای مردم است و در ارتباط با مردم معنای واقعی خود را پیدا می‌کند، افزود: خوشبختانه شاهد این بودیم که رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری و معاونان در کنار هم تبدیل به یک مجموعه منسجم و هم‌فکر و هم‌سو شدند که این ارتباط و این سطح انسجام و آشنایی از فعالیت و تجربیات یکایک افراد، برای مردم پرثمر خواهد بود.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر هم در این نشست گفت: شهرسازی و معماری در حرکت تاریخ، نشان از ابعاد مختلفی از درجه تمدن هر جغرافیا و منطقه زیستی دارد.

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری افزود: در هر زیست‌بوم معماری و شهرسازی و بازآفرینی سازه‌های زیستی نشان از درجه دانش، هوشمندی، توان مهندسی و تشخیص قوی در عرصه جامعه‌شناسی و روان‌شناسی آن جامعه دارد.

او اضافه کرد: معماری، شهرسازی و بازآفرینی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است و نشان از درجه دانش مدیران و مردم آن منطقه دارد؛ بنابراین این همایش بسیار مهم است و می‌تواند در یک فرآیند دانش‌بنیان و فوق‌العاده جامع به بسیاری از چالش‌ها و مشکلاتی که در روند زندگی انسان ایجاد می‌شود پاسخ مثبت دهد و چالش را حل کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر هم با بیان این‌که شهر‌ها پیچیدگی‌های درهم‌تنیده خود را دارند، گفت: بافت‌های قدیمی در زمان‌های خود الگو‌های تمدن آن دوره بوده‌اند؛ اما اینک با فرسودگی آنها و تغییر فرهنگ‌ها و شکل زیست جمعی، کاربرد آن بافت‌ها انتظارات جامعه امروز را برآورده نمی‌کند.

محمدهادی رستمیان افزود: امیدواریم این نشست‌ها الگوی مناسب اقلیم هر منطقه با رویکرد مسئله‌محوری و تطابق‌پذیری فراهم شود تا شهر‌ها و بافت‌های شهر‌ها سرزنده و پرنشاط باشند و امکان دست‌یابی مردم به همه خدمات زیربنایی و روبنایی در آنها فراهم باشد.
در پایان این آیین از شورا‌های برتر استان بوشهر تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • شوراها باید به مردم پاسخگو باشند
  • معلم تراز در جمهوری اسلامی باید روحیه انقلابی و جهادی داشته باشد
  • اهتمام به نظر همه اعضا از تنش در شوراها می‌کاهد
  • برگزاری هفتمین اجلاس شورا‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها در بوشهر
  • مدیریت اجرایی استان زنجان خود را مدیون مردم می‌داند
  • آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود/ مختومه شدن ۴.۵ میلیون پرونده در ۱۴۰۲
  • ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات فعال می‌شوند
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • شهرداری‌ها در انتظار سهم خود از مالیات
  • امدادرسانی آتش نشانان در حادثه تصادف در منظریه