Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@08:13:45 GMT

ناتوانی اعراب برای برون رفت از بحران ‌های کنونی

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۸۰۹۹۴

ناتوانی اعراب برای برون رفت از بحران ‌های کنونی

 

به گزارش جماران، «نبیل فهمی» وزیر خارجه سابق مصر در یادداشتی در ایندیپندنت نوشت: در حالی‌که جهان عرب هر روز با چالش تازه و بحران اجتناب ‌ناپذیر جدیدی روبرو می ‌شود، اما نقش اتحادیه عرب و کشورهای عربی در قبال بحران ‌های که ثبات و امنیت منطقه را به چالش می ‌کشد در حال کاهش است و گویی چالش‌ های موجود هیچ پیوندی با سرنوشت اعراب ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب این‌ جا است که هر قدر میزان ناهنجاری ‌ها بیشتر می ‌شود، واکنش سازمان‌ های عربی نسبت به آن ‌چه در خاورمیانه اتفاق می‌ افتد کاهش می‌ یابد.

قرار بود در بهار امسال سران کشورهای عربی در الجزایر گردهم آیند، اما این نشست تا زمان نامشخصی به تعویق افتاد.

البته تفاوتی نمی ‌کند که نشست یادشده به چه دلیلی لغو شده است و عامل به تعویق افتادن آن، شیوع بیماری کرونا، اختلاف ‌نظر در مورد بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و یا تفاوت دیدگاه‌ ها در شیوه برخورد با تحولات لیبی، قطر، ترکیه، ایران، رژیم اسرائیل و یا کشورهای شرق آفریقا باشد. اما عدم موفقیت اتحادیه عرب در برگزاری نشست سران، این پیام را به همه می ‌رساند که کشورهای عربی نمی‌ توانند در تعیین سرنوشت خود نقشی ایفا کنند و یا برای برون رفت از بحران ‌های کنونی اقدام قابل ذکری انجام دهند.

بنابراین وضعیت دشوار فعلی ایجاب می ‌کند کشورهای عربی از خواب غفلت بیدار شوند و از این بیش، در برابر تهدیدهای که جهان عرب را به چالش می ‌کشد سکوت اختیار نکنند و اجازه ندهند کشورهای دیگر در مورد حال و آینده اعراب تصمیم بگیرند. امروز کشورهای عربی نسبت به هر زمان دیگری نیاز به وحدت و همبستگی دارند و سازمان‌ های عربی بایستی برای رسیدن به این هدف، تلاش ‌های خود را افزایش دهند و برای مقابله با دشواری‌ های که عرصه آنها همه روزه گسترش می ‌یابد وارد اقدام شوند.

لازم است نشست سران عرب به رغم تمامی مشکلات پیش ‌رو، هرچه زودتر برگزار شود و اتحادیه عرب در تلاش باشد تا در برابر چالش‌ ها و تحولات اخیر، نقش محوری را ایفا کند.

سکوت اتحادیه عرب و سایر سازمان ‌های عربی در قبال تحولات منطقه، مسیر مداخله نظامی کشورهای غیر عربی به جهان عرب را هموار کرده است و امروز ترکیه، رژیم اسرائیل و روسیه در مورد تحولات جهان عرب تصمیم می ‌گیرند.

تردیدی نیست که تداوم روند کنونی، نقش سازمان‌ های عربی را در تحولات و رخدادهای منطقه به شدت کاهش م ی‌دهد و اگر اقدامات فوری و مناسبی برای مدیریت بحران و حل چالش ‌های موجود در عراق، سوریه، لبنان، فلسطین، یمن و لیبی اتخاذ نشود، سرنوشت اعراب در دست دیگران می ‌افتد.

ترکیه که هم اکنون در اغلب درگیری‌ ها و تنش‌ های جهان عرب، در عراق، سوریه، کشورهای عربی حوزه مدیترانه و شمال آفریقا نقش فعال و مداخله نظامی مستقیم دارد، اگر با واکنش تندی از سوی اتحادیه عرب و سایر سازمان‌ های عربی مواجه نشود، عرصه فعالیت ‌ها و مداخلات خود را گسترش خواهد داد.

تلاش رژیم اسرائیل برای عملی کردن طرح الحاق بخش ‌های از کرانه باختری به سرزمین های اشغالی، افزون براین‌که آرمان تأسیس کشور فلسطین بر اساس مرزهای پیش از جنگ سال 1967 را بر باد می ‌دهد و اردن را به شدت دچار ناامنی می ‌کند، طرح صلح عربی را نیز در باتلاق بن بست و ناکامی قرار می ‌دهد و در نتیجه، منازعه فلسطین و اسرائیل پیشتر از پیش پیچیده می‌ شود.

البته ترکیه و رژیم اسرائیل افزون بر تلاش برای گسترش نفوذ در کشورهای عربی، هدف مشترک دیگری دارند که عبارت از تغییر هویت عربی این منطقه است، بنابراین، مقابله با این تهاجم سیاسی فرهنگی،  مستلزم موضع‌ گیری واحد و مشترکی از سوی تمام کشورهای عربی است.

همچنان، کشورهای عربی بایستی موضع آشکار و جدی در برابر تهاجم ترکیه به قلمروی عراق و سوریه و مداخله نظامی این کشور در لیبی داشته باشند، زیرا نقض حاکمیت عراق، سوریه و یا لیبی، تجاوز به حریم جهان عرب است و اقدامات ترکیه، ثبات و امنیت بسیاری از کشورهای عربی را در معرض خطر قرار می‌ دهد.

از سوی دیگر، اتحادیه عرب بایستی نقش موثری در قبال تحولات اخیر در فلسطین داشته باشد و به رغم این‌ که اختلاف‌ نظر میان گروه‌ های مختلف فلسطینی، مسیر اقدامات رژیم اسرائیل را بیشتر از پیش هموار می‌ کند و بعید است که در سایه شرایط کنونی، از الحاق کرانه باختری جلوگیری صورت گیرد، اما موضع هماهنگ و مشترک اعراب می‌ تواند تل ‌آویو را وادار به تجدیدنظر در مورد بسیاری از سیاست ‌هایش در قبال فلسطین کند.

بدین ترتیب و به رغم چالش‌ های بی ‌شمار پیش ‌رو، اتحادیه عرب و سازمان‌ های عربی باید تلاش‌ های خود را برای ایجاد وحدت و هماهنگی بیشتر میان کشورهای عربی افزایش دهند و در برابر تحولات و حوداثی که ثبات و امنیت جهان عرب را تهدید می‌ کند به صورت مشترک تصمیم بگیرند تا کشورهای تجاوزگر، از این بیش، در اندیشه نقض حاکمیت هیچ یک از کشورهای عربی حتی در دورترین مناطقی که جزو قلمرو جهان عرب به شمار می ‌رود، نشوند.

 

اخبار مرتبط هشدار اتحادیه عرب در خصوص عواقب اشغال کرانه باختری رویارویی محور عربی جدید با عربستان و پایان سلطه ریاض بر اتحادیه عرب/ نگرانی اردوغان از بهبودی روابط عرب ها با سوریه سوریه به زودی به اتحادیه عرب برمی‌گردد مخالفت اتحادیه عرب با توطئه «معامله قرن»/ فلسطینی ها طرحی جایگزین «معامله قرن» ارائه خواهند داد دبیرکل اتحادیه عرب: باید توافق جدیدی با ایران امضاء شود خشم دبیرکل اتحادیه عرب از به رسمیت شناختن سفیر یمن در تهران فردا، جلسه شورای امنیت در مورد عملیات ترکیه در شمال سوریه/ درخواست مصر برای نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب واکنش اتحادیه عرب به حملات رژیم صهیونیستی به لبنان

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا اتحادیه عرب سوریه فلسطین وزیر خارجه سابق مصر سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۰۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان االقوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود

دبیرخانه جشنواره شعر عربی طوفان القوافی اعلام کرد که برگزیدگان این مسابقه به زودی در یک جشن بزرگ در بصره معرفی و تکریم خواهند شد.

به گزارش ایسنا، بیش از ۱۵۰ شاعر از ۱۷ کشور عربی و اسلامی در این جشنواره شرکت کردند که بیش از ۲۴۰ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر طوفان القوافی ارسال شد که اغلب این آثار در موضوعات تعیین شده و در قالب های شعری عمودی، تفعیله و هایکو بود.

در میان این شاعران اسامی نام آشنایی همچون بدریه البدری از عمان، مرتضی التمیمی از عراق، اشرف شبانه از مصر، هیلانه عطاالله از سوریه و مطران العیاشی از عربستان سعودی و مرتضی آل کثیر از ایران به چشم می خورد.

بیشترین شرکت کنندگان به ترتیب از سوریه با ۳۷، ایران و عراق با ۲۵، لبنان با ۱۷ هستند، کشورهای یمن، مصر و تونس دیگر کشورهایی هستند که مشارکت خوبی در این جشنواره داشته اند.

هیئت داوران شامل اساتید ثامر الوندی از عراق، عمار جماعی از تونس، راتب سکر از سوریه، حسن حمید از فلسطین، عباس حزباوی از ایران، عباس فتونی از لبنان و عقیل اللواتی از عمان به دبیری استاد ثلمر الوندی به صحت سنجی و داوری خواهند پرداخت.

قرار است از ۶ برگزیده جشنواره در دو بخش شعر فصیح و شعبی در تاریخ ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت(۸ و ۹ می) در شهر بصره عراق تقدیر به عمل آید.

شایان ذکر است نخستین جشنواره بین المللی شعر عربی با عنوان طوفان القوافی با همکاری مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری و مرکز فرهنگی اسلامی جنوب عراق برگزار می شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان القوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان االقوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • تکذیب خروج نظامیان ایران از سوریه
  • مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
  • خروج مستشاران ایران از سوریه از سوی یک مقام محور مقاومت تکذیب شد
  • تکذیب خروج مستشاران ایران از سوریه
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس